FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Senaid L.F.C
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Senaid L.F.C » 27 okt 2012, 14:25

anonimni je napisao/la:pa treb'o si odmah pitat', a ne može l' pitanje :lol:
pa zezno se malo :lol: :lol:

nego hocu da pitam vrijedel karte od hajduka,posto sam u blizini a imam je u dzepu(neko mi uvalio) :lol: :lol:
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 27 okt 2012, 14:26

one uvijek vrijede, univerzalna karta za svaki događaj na Grbavici :lol:

koja li ti je to budala ubacila, pa to je najvrijednija karta za bilo šta od lavora '98. :lol:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Ultras1921
Kontakt:

Post Postao/la Ultras1921 » 27 okt 2012, 14:29

Belošević: Na Koševu će biti 2:0; Adilović: Ali za Želju!

Sto se danasnje utakmice tice, aBd nas pobjeda. Ne mislim uopste da ce biti slaba posjeta. Nadam se 6000 :)
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921

Forza Inter!

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 27 okt 2012, 14:29

Dodjem onda ako vrijede :lol: :lol: :lol:

Ma nemam pojma,neki levat a ja jos veci pa uzeo
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 27 okt 2012, 14:31

Senaid L.F.C je napisao/la:Dodjem onda ako vrijede :lol: :lol: :lol:

Dodji, tebe cemo besplatno progurati :)

CARSON

Post Postao/la CARSON » 27 okt 2012, 14:32

Senaid L.F.C je napisao/la:
anonimni je napisao/la:pa treb'o si odmah pitat', a ne može l' pitanje :lol:
pa zezno se malo :lol: :lol:

nego hocu da pitam vrijedel karte od hajduka,posto sam u blizini a imam je u dzepu(neko mi uvalio) :lol: :lol:

Burazeru ti stvarno nemas smisla za humor

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 27 okt 2012, 14:34

nime_tm87 je napisao/la:
Senaid L.F.C je napisao/la:Dodjem onda ako vrijede :lol: :lol: :lol:

Dodji, tebe cemo besplatno progurati :)
moze

@ovaj vise to mi je i mama rekla :lol: :lol:
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

santafe
Kontakt:

Post Postao/la santafe » 27 okt 2012, 14:51

likusa je napisao/la:Zastava se plava opet digla, subota je danas Željo igra !

svi na Grbavicu !
gracicu bajrambanke tri komada pokloniti. :lol: :lol: :lol:

CARSON

Post Postao/la CARSON » 27 okt 2012, 14:51

Ultras1921 je napisao/la:Belošević: Na Koševu će biti 2:0; Adilović: Ali za Želju!

Sto se danasnje utakmice tice, aBd nas pobjeda. Ne mislim uopste da ce biti slaba posjeta. Nadam se 6000 :)
Bude li 6000 niko nece biti sretniji od mene.

madridista
Kontakt:

Post Postao/la madridista » 27 okt 2012, 14:59

Ultras1921 je napisao/la:Belošević: Na Koševu će biti 2:0; Adilović: Ali za Želju!

i onda Beli kaže da jer veliki fan Reala i Manchestera ali da se iskreno nada da će Barcelona uzet LP hahahaha

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 27 okt 2012, 15:06

madridista je napisao/la:

i onda Beli kaže da jer veliki fan Reala i Manchestera ali da se iskreno nada da će Barcelona uzet LP hahahaha
:mrgreen:
I ja sam to primjetio, izgleda pitari pravo bistri. :?
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 27 okt 2012, 15:08

udbaška posla

Kapiten Blue Traina

masinovodja
Kontakt:

Post Postao/la masinovodja » 27 okt 2012, 15:24

Kolko su karte za zapad veceras?

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 27 okt 2012, 15:31

valjda 15 i 20, k'o i uvijek (ovo 15 je izvedeno iz cijene godišnje za nenatkriveni dio zapada, ne znam da li se u kartama za jednu utakmicu pravi razlika između ta dva dijela kao u godišnjim)

Kapiten Blue Traina

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 27 okt 2012, 15:46

Ko je u opasnosti da propusti derbi ukoliko dobije veceras zuti karton ?
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 27 okt 2012, 15:48

ZZtop10 je napisao/la:Ko je u opasnosti da propusti derbi ukoliko dobije veceras zuti karton ?
Bekric , Zolotic , Beslija i jos neko cini mi se.
ZELJEZNICAR 1921!

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 27 okt 2012, 15:48

ZZtop10 je napisao/la:Ko je u opasnosti da propusti derbi ukoliko dobije veceras zuti karton ?
Bekrić, Bešlija, Svraka i Zolotić
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 27 okt 2012, 15:49

Uh jako bitnim igracima prijeti suspenzija ako dobiju zuti karton.

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 27 okt 2012, 15:50

Hvala na odgovorima :) Ne bi valjalo da neko od njih dobije zuti veceras.

ps. kod pitara zlatkovic nece igrati zbog kartona.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 27 okt 2012, 16:07

Čisto da se ne zaboravi

Kako je nestalo pola F.K.Željezničar -tj. kako je nastao policijski klub torpedo- Ukratko, vodič za papke sa koševa

Kada je formiran policijski klub "Torpedo" kasnije F.K.Sarajevo najbolji igraci F.K.Željezničar, njih 7 dekretom su morali preći u novoformirani policijski klub "Torpedo" kasnije F.K.Sarajevo.
Radnici Željezničke radionice u Sarajevu 1921 godine osnovali su fudbalski klub Željezničar.Od osnivanja do II svjetskog rata F.K.Željezničar se takmičio u prvom i drugom razredu Sarajevskog podsaveza.Takmičivsi se u drugom razredu Sarajevskog podsaveza sastajao se sa klubovima Barkhoba,Troja i Sparta.U sezoni 1926/1927 godine F.K.Željezničar nastupa u prvom razredu Sarajevskog pod saveza i takmiči se sa klubovima Djerzelez,Sašk,Slavija,Makabi,Hajduk,Sloga,Pofalićki i u tom rangu takmičenja ostaje sve do početka II svjetskog rata.
U sezoni 1945/1946 u prvenstvu grada Sarajeva F.K.Zeljeznicar osvaja prvo mjesto i tako postaje prvi Bosanskohercegovacki predstavnik koji je nastupio za prvu saveznu ligu Yugoslavije.U sezoni 1946/1947 F.K.Željeznicar je bio jedini Bosanskohercegovacki predstavnik koji se takmici u prvoj saveznoj ligi Yugoslavije koja je brojala 14 klubova a to su Partizan,Crvena zvezda,Metalac,Dinamo,Lokomotiva,Hajduk,14-ti Oktobar,Spartak,Pobeda,Kvarner,Buducnost,Poncijana i Nafta.
Dok je 1947 godine u zavrsnici prvenstva F.K.Zeljeznicar vodio grcevitu borbu za opstanak u prvoj saveznoj ligi Yugoslavije sa vrlo jakim vojnim,policijskim i politickim klubovima,u Sarajevu je formiran policijski klub "Torpedo" kasnije F.K.Sarajevo koji se 1947 godine borio kroz kvalifikacije za ulazak u prvu saveznu ligu Yugoslavije.Iste 1947 godine F.K.Zeljeznicar je odigrao prijateljsku utakmicu sa novormiranim policijskim klubom "Torpedom" kasnije F.K.Sarajevo i pobjedio novoformirani klub "Torpedo" sa visokih 9:1.
Za F.K.Zeljeznicar u ovoj "prijateljskoj" utakmici nasupili su:Kantardzic,Begic,Mamic,Marijanovic,Silic,Alajbegovic,Domorocki,Konjevod,Rajlic,F.Lovric i Lazarevic.Strijelci za F.K.Zeljeznicar su bili Lazarevic 3,Konjevod 2,F.Lovric 2,Rajlic i Domorocki 1,za Torpedo iz penala pogodio Novo.Sedmorici od 11 igraca bit ce ovo zadnji mec u dresu F.K.Zeljeznicar,mada mnogi to nisu ni slutili.Kako bi uspjesno prosao kvalifikacije policijski klub "Torpedo" kasnije F.K.Sarajevo morao se pojacati najboljim Bosanskohercegovackim igracima.Poslije ove "prijateljske" utakmice komunistickim policijskim strukturama posao je bio olaksan.Da bi se doveli najbolji igraci u novoformirani policijski klub "Torpedo" kasnije F.K.Sarajevo nisu se birali ni nacin ni sredstva.Po dekretu i policijskim pritiscima i naredbi tada jakih politickih komunistickih vlasti iz F.K.Zeljeznicar u novoformirani policijski klub "Torpedo" kosnije F.K.Sarajevo su morali preci najbolji igraci F.K.Zeljeznicar F.Lovric,Golac,Rajlic,Alajbegovic,Silic,Konjevod,Lazarevic i Domorocki.Jedini koji je odbio preci u policijski klub "Torpedo" kasnije F.K.Sarajevo je Josko Domorocki,koji nije htio napustiti svoj klub F.K.Zeljeznicar i po cijenu da ode u zatvor.
Kada je silom prebaceno sedam najboljih igraca F.K.Zeljeznicar u novoformirani policijski klub "Torpedo" kasnije F.K.Sarajevo,F.K.Zeljeznicar ostaje sa juniorima i starijim igracima.Ostavsi samo sa juniorima i starijim igracima F.K.Zeljeznicar zapada u tesku krizu i u prvoj saveznoj ligi Yugoslavije zauzima 12 mjesto osvojivsi 18 bodova i napusta prvu saveznu ligu Yugoslavije zajedno sa Naftom,Metalcom,Pobedom,14-tim Oktobrom,Poncijanom,Buducnoscu i Kvarnerom.Tako oslabljen F.K.Zeljeznicar 1948 godine ispada i iz druge lige i takmici se u republickoj ligi gdje osvaja prvo mjesto 1949 godine.Mnogo muke i kriznih situacija proizvedenih uzimanjem najboljih igraca od strane komunistickih policijskih struktura F.K.Zeljeznicar ima sve do 1954 godine kada su se ponovo vratili u drustvo najboljih u prvu saveznu ligu Yugoslavije

PS postavio sam ovo na našu temu,čisto iz razloga da nam se kone ne nadju ugroženim.A znam da čitaju i našu temu pa....
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Ramirez, TigerWoods i 34 gosta.