čamac je napisao/la:Naravno, da je katastrofalno. Ovo još mogu gledati samo bolesnici Želje, niko više. Kad mi i pitari, a ne zna se ko je gori, osvojimo 26 bodova od mogućih 33 onda se ozbiljan čovjek zapita kakva je ovo liga. Ako ovo nije dno, ne znam šta je i gdje je. Ne razumijem ni Amara, kako ima volje i živaca da učestvuje u svom ovom jadu. Očito je bolesnik Želje kao i mi. S druge strane, ne razumijem ni njegove izjave, da ih sad ne citiram ima ih more, a odnose se na razne kritike na našu igru, gotovo poslije svake utakmice. Evo večeras kaže nema agresivnosti. Kakva je to izjava? Kao nekog posmatrača sa strane ?!. Pa majka mu stara ti si s njima svaki dan, nismo mi. Gomila isluženih i ograničenih igrača, nažalost to smo mi. Godine prolaze, kvalitativnog pomaka nema. Ne možeš više nikoga ni prevariti pa ovo rasprodati.
Večerašnju igru, nastup igrača, patnju na terenu, formaciju u kojoj ja više ne znam ni ko šta igra i sve ostalo je zaista suvišno komentarisati.
Šta očekivati u derbiju? Najbolje ništa. Ozbiljni ljudi koji imalo znaju išta o fudbalu nemaju šta očekivati i kako da bude neka ozbiljnija posjeta. Po 5-6 milja bolesnika sa obje strane, mahom mlađe populacije i to je to. Razočaran sam totalno i to već odavno, nego eto malo sad uhvatih vremena da se olakšam.
Slažem se da je ovo katastrofa, ali treba svako svoj dio odgovornosti da preuzme.
Dešava nam se da malo probijemo naše okvire realnosti, pa nas ta realnost brzo vrati nazad.
Gledam večeras i sad čitam komentar kako je sudija bio odličan. Ja ne znam gdje je ono učilo sudit, ali trebao je u oba poluvremena imati po 15 minuta sudijske nadoknade. Kako ti da napraviš dobru fudbalsku predstavu kad ti protivnik od starta utakmice zadržava vrijeme, nabija loptu poslije svakog prekida, valja se ko da rafali pucaju na njih?! I naravno ne budu sankcionisani. Naravno da ćeš u takvoj situaciji jedino ovako iz prekida zabiti i reći jbo igru bodovi su najvažniji.
Slažem se da mi moramo prevladati i biti jači od tih stvari, al jbote smori nas to. Ubi nas, svi nas jbu na sve strane i stalno pričaju kako smo povlašteni. Da je sudija davao žute kartone za valjanje i nabijanje lopte, Olimpic ta jadna i smiješna tvorevina bi bez igrača ostala još u prvom poluvremenu. I mi moramo biti od svega toga jači? Srećom i jesmo, al opet kažem, umori nas to. Trošimo se na gluposti. Da je sudija postavio igru i pravila na evropski nivo, sasvim sigurno vjerujem da bi Olimpic poluvrijeme završio sa 2 gola u mreži.