FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

BigBigBang
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la BigBigBang » 29 okt 2012, 16:11

bparena je napisao/la:
Toxicity je napisao/la:Nisu, ali jest babo Zinedine Zidane :mrgreen:
I moj dido Hamdo je bio bolji, ali ne govorim o proslosti. Ozil nece biti ni do koljena, a Luka svakako nije. U sta vi bacate pare :P

p.s. jedan je Inijesta.
Navedi jedan segment igre u kojem je Iniesta bolji od Ozila? Kad bi bio trener neke velike ekipe i kad bi mi nudili da biram izmedju njih dvojice, uvijek bi uzeo Ozila. Njegove asistencije i vizija je odvela Real do titule prosle godine, dominantan igrac u svakom pogledu. Tehnika, pas, dribling, pregled igre, sve ima. nije prebrz igrac ali misim da je i u tom segmentu ispred Inieste. Uz sve to 4 godine mladji od Inieste, mogu misliti kakva ce on masina biti za 4. godine.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 29 okt 2012, 16:43

BigBigBang je napisao/la:
bparena je napisao/la:
I moj dido Hamdo je bio bolji, ali ne govorim o proslosti. Ozil nece biti ni do koljena, a Luka svakako nije. U sta vi bacate pare :P

p.s. jedan je Inijesta.
Navedi jedan segment igre u kojem je Iniesta bolji od Ozila? Kad bi bio trener neke velike ekipe i kad bi mi nudili da biram izmedju njih dvojice, uvijek bi uzeo Ozila. Njegove asistencije i vizija je odvela Real do titule prosle godine, dominantan igrac u svakom pogledu. Tehnika, pas, dribling, pregled igre, sve ima. nije prebrz igrac ali misim da je i u tom segmentu ispred Inieste. Uz sve to 4 godine mladji od Inieste, mogu misliti kakva ce on masina biti za 4. godine.
Da nema, ne bi bio u Realu, ali reci da mu je tehnika, pas, dribling, pregled igre, iznad Iniestinog levela, ravno je psovanju Boga.
Iniesta je bolji dribler, tehnicar, ima bolji pregled igre, ima bolji pas, manje gubi lopte a puno ih vise ima u svom posjedu nego Mesut.
Mesut je samo bolji od Inieste ukoliko mrzis Barcu, odnosno igrace Barce.
Mesut jos mora kebaba i dolmi pojesti da dostigne nivo Inieste.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 29 okt 2012, 17:05

BigBigBang je napisao/la:
bparena je napisao/la:

p.s. jedan je Inijesta.
Stvarno da covjek ne povjeruje sta ti sve ne izvali :o Da ti navedem segmente ???? To pitaj one koje su ovom carobnjaku nedavno dodjelili titulu najboljeg.

p.s. inace sto vam je Ozil donjeo titulu prosle godine - nek donese ove godine. Nema penala - nema titule. A sad brze bolje u plac ono Uefalona, pomoc sudija i slicne stvari..... Nema penala - nema titule. Znate vi najbolje kako ste "svrgnuli" Barcelonu pa zato i ne slavite puno. ;)
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Ado1921
Kontakt:

Post Postao/la Ado1921 » 29 okt 2012, 17:11

slika
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja." Ivica Osim.

FCB

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 29 okt 2012, 17:34

[youtube][/youtube]

10 godina od debija najveceg umjetnika sa loptom.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 29 okt 2012, 17:47

Andres jest ispred Ozila , no Mesut ulazi tek u najbolje godine.
mada je npr. u zadnje dvije sezone imao sam vise asistencija nego Xavi i Inesta zajedno(il je bilo blizu)
samo ;
ima bolji pas
No.

koliko god igra barcelone pogodovala istom..
Kratki pas manje vise isti , bolju dugu loptu ima Mesut..
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Ado1921
Kontakt:

Post Postao/la Ado1921 » 29 okt 2012, 17:55

Raul_64 je napisao/la:Andres jest ispred Ozila , no Mesut ulazi tek u najbolje godine.
mada je npr. u zadnje dvije sezone imao sam vise asistencija nego Xavi i Inesta zajedno(il je bilo blizu)
samo ;
ima bolji pas
No.

Moze on igrat jos 10 godina nikad nece biti bolji od Inieste i Xavija shvati to bit ce ti lakse
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja." Ivica Osim.

FCB

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 29 okt 2012, 18:00

iniesta trenutno daleko najbolji veznjak. ne porede ga džaba sa zidanom, ne izjednačavaju ga džaba sa zidanom, ne stavljaju ga džaba iznad zidana. no, ozil ulazi u najbolje godine i mogao bi također bit sličan igrač. i sad je velik, ali još mnogo toga je pred njim.

utakmica protiv alavesa je sutra u 22 sata.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 29 okt 2012, 18:02

Moze on igrat jos 10 godina nikad nece biti bolji od Inieste i Xavija
Nostradamus.

al ajde , barem ce igrati za 10 godina.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 29 okt 2012, 18:04

Ja bih se u 99 od 100 slučajeva odlučio za Iniestu. Onaj jedan slučaj bi bio da sam igrom slučaja turčin u Njemačkoj. :mrgreen: Jednostavno, bolji je igrač. Naravno, to ne znači da je Ozil loš. Daleko od toga. Al', Iniesta je ipak bolji igrač od Mesuta. No, ako išta ide u prilog Nijemcu, onda je to vrijeme. Sigurno da on može napredovati, tako da nam jedino preostaje da čekamo i za par godina sagledamo njihove karijere.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 29 okt 2012, 18:05

Raul_64 je napisao/la:Andres jest ispred Ozila , no Mesut ulazi tek u najbolje godine.
samo ;
ima bolji pas
No.

Po cemu ima bolju loptu od Inieste? Zar Iniesta nikada ne okrece stranu i ne baca na Alvesa, Alexisa, Pedra? Pa lik ih u trepavice gadja kada treba okrenuti stranu, nije samo kratki pasovi. Pored okretanja strane, lik baca visoke lopte kada treba odbranu prebaciti, pa da napadaci utrce u prazan prostor, zar i to nije pas? Pa bolju dugu loptu od njega (Mesuta) ima i Xabi i Modric. Sto se tice asistencija, valjda koliko dugo pratis Real, mozes skontati da lopta u posjedu Barce promijeni mnogo vlasnika prije nego sto se zabije gol. Puno teze je tu imati asistenciju nego u stilu koji igra Real. U Barci svi daju zadnji pas, dok u Realu je to ipak drugacije, Khedira igra zadnjeg veznog kao i Busquets, dok Busquets sigurno da ima vise dodira s loptom nego Khedira. Da se sve igra preko 2 igraca u Barci, imali bi i Xavi i Iniesta puno vise asistencija nego sto imaju sada. Zvog toga i jeste car stila kojeg gaji Barca, ne znas nikada ko ce ti podvaliti loptu za pogodak.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 29 okt 2012, 18:18

A eto , kako ce nase "objektivno" misljenje uvjerit drugog u te dodavacke sposobnosti.
samo se mogu pozvati na statistike koje su na strani Mesuta.

istina , svi u barceloni daju zadnje pasove..
Xavi,Iniesta ..a imati vise(ili priblizno) asistencija kao njih dvojica u zadnje dvije sezone je nesto za respekta

neki dan je napunio tek 24 godine..

a nije sam carinio loptom i nakupio 50 asistencija u zadnje dvije godine..

jedan Angel je imao 40+
[youtube][/youtube]

Karim 20 +

Inesta moze vise trcati sto je najveci problem Mesuta jer oko 75 minute postane beskoristan.
brzi je sa loptom i jaci na nogama.
ali ne znam da je sa 23/24 bio bolji od Ozila , to je samo bio moj odgovor na ovu diskusiju koju gle cuda Paja pokreni :mrgreen:

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 29 okt 2012, 18:19

Monolog je napisao/la:Ja bih se u 99 od 100 slučajeva odlučio za Iniestu. Onaj jedan slučaj bi bio da sam igrom slučaja turčin u Njemačkoj. :mrgreen: Jednostavno, bolji je igrač. Naravno, to ne znači da je Ozil loš. Daleko od toga. Al', Iniesta je ipak bolji igrač od Mesuta. No, ako išta ide u prilog Nijemcu, onda je to vrijeme. Sigurno da on može napredovati, tako da nam jedino preostaje da čekamo i za par godina sagledamo njihove karijere.
Tako nekako, Ozil je odlican igrac sigurno... ali Iniesta je posebna kategorija. Nakon Zidanea nešto najelegantnije što se pojavilo na fudbalskim terenima u zadnjih 10-tak godina. Virtuoz.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 29 okt 2012, 18:37

Ado1921 je napisao/la:slika

uuuuuuuuuuuuu sta je ovo ??? :D
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 29 okt 2012, 18:40

@Raul_64
Ako mislis da se Ozil moze nositi s Inijestom - zasto je onda na klupi ili B timu ili sta li ga vec. Nije valjda da je jos jedan (Kaka) ili dva (Luka) igraca bolji od proglasenog najboljeg.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 29 okt 2012, 18:45

bparena je napisao/la:@Raul_64
Ako mislis da se Ozil moze nositi s Inijestom - zasto je onda na klupi ili B timu ili sta li ga vec. Nije valjda da je jos jedan (Kaka) ili dva (Luka) igraca bolji od proglasenog najboljeg.
Ne čitaš , opet.
Nisam rekao da se može sada nositi sa Andresom

a Mesut od 14 utakmica ove sezone nije poceo dvije , eventualno tri
tako da on nikom ne grije klupu.

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 29 okt 2012, 19:20

Barcelona u Kupu kralja bez Messija, Xavija, Valdesa, Albe...

Trener katalonskog nogometnog diva Barcelone, Tito Vilanova, otkrio je španskim medijima da će na utakmicu španskog Kupa kralja protiv Alavesa putovati bez nekoliko klučnih igrača.

Lionel Messi, Xavi Hernandez, Pedro Rodriguez, Victor Valdes i Jordi Alba ostat će u Barceloni dok će ostatak prvog tima i dio igrača iz B sastava u utorak igrati utakmicu Kupa kralja kod Alavesa.

U ponedjeljak je umjesto jutarnjeg treninga Barcelona odradila klupsko fotografisanje na kojem je po prvi puta Tito Vilanova bio u ulozi glavnog trenera. Dosada je na klupskim fotografijama bio pomoćni trener Pepu Guardiolu.

Igrači koji će u utorak konkurisati za sastav protiv Alavesa su: Oier, Pinto, Mascherano, Alves, Montoya, Song, Adriano, Bartra, Dos Santos, Iniesta, Sergio Busquets, Fabregas, Sergi Roberto, Tello, Villa, Alexis Sanchez.

FA7
Kontakt:

Post Postao/la FA7 » 29 okt 2012, 19:41

ripper je napisao/la:Barcelona u Kupu kralja bez Messija, Xavija, Valdesa, Albe...

Trener katalonskog nogometnog diva Barcelone, Tito Vilanova, otkrio je španskim medijima da će na utakmicu španskog Kupa kralja protiv Alavesa putovati bez nekoliko klučnih igrača.

Lionel Messi, Xavi Hernandez, Pedro Rodriguez, Victor Valdes i Jordi Alba ostat će u Barceloni dok će ostatak prvog tima i dio igrača iz B sastava u utorak igrati utakmicu Kupa kralja kod Alavesa.

U ponedjeljak je umjesto jutarnjeg treninga Barcelona odradila klupsko fotografisanje na kojem je po prvi puta Tito Vilanova bio u ulozi glavnog trenera. Dosada je na klupskim fotografijama bio pomoćni trener Pepu Guardiolu.

Igrači koji će u utorak konkurisati za sastav protiv Alavesa su: Oier, Pinto, Mascherano, Alves, Montoya, Song, Adriano, Bartra, Dos Santos, Iniesta, Sergio Busquets, Fabregas, Sergi Roberto, Tello, Villa, Alexis Sanchez.
da hoce dati oier'u priliku umjesto onom konju od pinta.
Crveno-Crna i Blaugrana!
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 29 okt 2012, 20:11

Volio bih i ja vidjeti Oiera na golu umjesto Pinta, ali Tito ce sigurno gurati Pinta u Kupu kralja (što je praksa u zadnjh 5 godina kad je Kup u pitanju).
I neka odmore malo Messi, Xavi, Pedro, Alba zaslužili su to - dobar potez Vilanove...Iniesti treba utakmica da ufati formu nakon povrede, kao i Villi , tako da njih treba gurnuti da igraju...mogao je vala odmoriti i Busquetsa, zaslužio je i on kratak odmor.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Beli98 i 4 gosta.