FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

CRNI_SA
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la CRNI_SA » 16 okt 2009, 11:07

gdje ide ,koliko ce zeljo dobiti ?
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

eliminator
Kontakt:

Post Postao/la eliminator » 16 okt 2009, 11:11

CRNI_SA je napisao/la:gdje ide ,koliko ce zeljo dobiti ?
kaze ima nekih inostranih ponuda a zeljo nece nista dobit jer cocalicu istice ugovor u januaru

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 16 okt 2009, 11:11

Pa zar se i pod ugovorom ne može otići. Plati se pristojno obeštećenje i furaj. Šta je on skont'o da džaba ode ili šta već? Ako je tako skonto (mada me od njega to baš čudi) onda Amar nije ni imao puno izbora. Moguće da Coca već ima gotov kont s nekim i da mu je svejedno igr'o ne igr'o. Jeb.iga kod nas nikad dva dobra sastaviti. Šta je tu je, idemo dalje.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 16 okt 2009, 11:17

COCALIĆ: MORAM MISLITI NA BUDUĆNOST

Jedan od najboljih fudbalera Željezničara u posljednje vrijeme, Edin Cocalić, i klub nisu se uspjeli dogovoriti oko novog ugovora tako da ovaj fudbaler u narednom periodu neće konkurisati za prvu momčad.

Naime, Cocaliću u januaru ističe ugovor, a kako se klub i igrač nisu dogovorili oko produženja saradnje, trener tima s Grbavice, Amar Osim, odlučio je da u narednom periodu ne računa na usluge ovog fudbalera.

„Meni ističe ugovor na kraju ove polusezone. Klub mi je ponudio novi na koji nisam pristao jer imam nekih inostranih ponuda kojima, ako se realizuju, mogu osigurati svoju životnu egzistenciju“, rekao je Edin Cocalić za naš portal te dodao:

„Meni je stvarno žao što se sve ovako odigralo ali ja doista moram misliti na svoju budućnost. Svaki igrač želi napraviti inostrani angažman, pa tako i ja. Klub je odlučio da ne igram do kraja polusezone i ja poštujem te odluke. Momčad danas putuje u Modriču, a ja ću imati trening sa igračima koji nisu u kadru za susret u Modriči. Imam ugovor do kraja ove polusezone i prema tome sve odluke kluba za mene su svetinja. Ponavljam, jako mi je žao jer ja sam u ovom klubu doživio najlijepše trenutke u karijeri, Željezničar mi je dao mnogo, ali mislim da sam i ja klubu dao dosta toga“.

Kontaktirali smo i šefa struke kluba sa Grbavice, Amara Osima, koji je za SportSport.ba rekao:

„Nema tu mnogo priče, Cocaliću je ponuđen novi ugovor koji on nije prihvatio, a kako mu za dva mjeseca ističe sadašnji, nije korektno da zauzima poziciju nekome ko sigurno ostaje u Željezničaru. On je punoljetan momak i zna šta je za njega najbolje. Mi štitimo interese kluba, kao što ih svaki klub u Evropi štiti tako da smo donijeli odluku koja je svojstvena svim evropskim klubovima. Pravo da vam kažem volio bih da stvari stoje drugačije, ali iz ove kože ne može se u drugu“.

Manijakk
Kontakt:

Post Postao/la Manijakk » 16 okt 2009, 11:32

Nista novo. Jbg... Krivo mi je sto je on zeljino dijete , a ovo klub nije zasluzio od njega. Trebao je potpisati ugovor na godinu dana, kako bi i klub mogao da uzme neko obestecenje, ali je cinjenica da Cocalicu u ovom momentu NIJE DO KLUBA, i kako misli samo na sebe.
Koliko god on misli na budocnost, i mi mislimo na isto....

Bravo Amare, i ne treba mu dati da igra, kad misli samo na sebe nek se yebe...
Zadnja izmjena: Manijakk, dana/u 16 okt 2009, 12:15, ukupno mijenjano 2 puta.

adis_macak
Kontakt:

Post Postao/la adis_macak » 16 okt 2009, 11:36

Svaka cast Amare,ima i drugih momaka sto jedva cekaju da igraju

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 16 okt 2009, 11:54

Mislim da o ovome ne treba sad ispisat deset stranica po obicaju. On je reko svoje, klub svoje i to je to. Allahimanet
010 ISN'T JUST A CODE

adis_macak
Kontakt:

Post Postao/la adis_macak » 16 okt 2009, 12:06

Bravo

Necromacer
Kontakt:

Post Postao/la Necromacer » 16 okt 2009, 12:18

Po meni papanksi potez...mozete zamisliti da ovo rade i ostali klubovi po Europi? Razumijem da ce te pokusati opravdati ovaj postupak vaseg trenera i kluba ali tuzno je ovo momku uraditi....koji je proveo citavu karijeru na Grbavici i jos kapiten bio...

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 16 okt 2009, 12:34

RK Gradacac je napisao/la:Mislim da o ovome ne treba sad ispisat deset stranica po obicaju. On je reko svoje, klub svoje i to je to. Allahimanet

i ja imam net xd

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 16 okt 2009, 13:12

Nego o kome treba...o Zebi?
Ipak ostajemo bez kapitena i momka koji ima konstanto dobru formu ove sezone.
@camac, naravno da moze otici sa ugovorom, ali vrlo je moguce, da njegov potencijalni novi klub ne zeli da placa obestecenje. Zao mi je sto ovako ispada, jer ocito nema vjere da cemo izaci u europu, da ima sigurno bi ostao i puno se bolje udao. Bas me ovo iznenadilo od njega, ocekivao sam od poltrona bekrica nesto ovako...
Zna li se ko sve ide u Modricu?

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 16 okt 2009, 13:58

Seyo_TM je napisao/la:Nego o kome treba...o Zebi?
Ipak ostajemo bez kapitena i momka koji ima konstanto dobru formu ove sezone.
@camac, naravno da moze otici sa ugovorom, ali vrlo je moguce, da njegov potencijalni novi klub ne zeli da placa obestecenje. Zao mi je sto ovako ispada, jer ocito nema vjere da cemo izaci u europu, da ima sigurno bi ostao i puno se bolje udao. Bas me ovo iznenadilo od njega, ocekivao sam od poltrona bekrica nesto ovako...
Zna li se ko sve ide u Modricu?
Pozicija stopera je jedina pozicija na kojoj nismo deficitarni imamo Bajica,Kerlu,Edisa,jest steta sto ide al htio je on i prosle zime ici pa saturnu se nije placala odsteta!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 16 okt 2009, 14:04

Bezveze mi je ova situacija oko Cocalića...skroz
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 16 okt 2009, 14:16

Mogu shvatit na primjer sto je htio da bjezi prosle sezone, ali ove, kad stvari dolaze na svoje mjesto polako...
Sreca pa imamo dobre odbrambene igrace koji mogu njega "kako/tako" zamjeniti, ali ipak on je nositelj odbrane bio. Nadam se da ih nece poljuljati ovo i da ce se uigrati.
Ma sretno njemu nek se uda dobro, pa da dobijemo onih 2.5% :mrgreen:

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 16 okt 2009, 14:26

Amaterski potez kluba/uprave. Znalo se da Cocaliću ističe ugovor na kraju polusezone. Znači, na počteku sezone se moralo riješiti njegovo pitanje, hoćeš ili nećeš. Nećeš, sjedi na klupu, hoćeš, dobro nam došao. Ipak je lik bio kapiten. Vrlo nespretan potez. Mislim da nas neće previše koštati Bajić je dobra zamjena al eto. Hvala Coca na svemu, malo nekrektno al šta da se radi.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 16 okt 2009, 14:41

Cocalić je htio da produži ugovor sa klauzulom o fiksno obeštećenju, jer se u Amarovo vrijeme nikad niko nigdje nije prodao. Amar nije htio ni da čuje za taj dodatak ugovoru.
Sa Bekrićem se pregovaralo o produženju godinu i pol prije isteka ugovora, a sa Cocom par kola prije, što je vrlo potcjenjivački od strane kluba. I Osim da imalo prati evropski fudbal, ne bi izvaljivao ovakve gluposti da se svugdje igrač koji ne produžuje ugovor stavlja na klupu i uništava koliko god može. Primijera milion, zadnji je Ivica Olić. Prava šteta, glupost, inat, drskost je da ne koristimo najboljeg stopera lige u ovo bitnih utakmica do kraja polusezone što je ostalo...
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 16 okt 2009, 14:45

Znam samo da je COCA na svakoj utakmici gorio za sveti dres davao 200% posto.. Zao mi je drama sto ide al sta je tu,nek osigura svoju buducnost..Sretno brate..
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 16 okt 2009, 14:53

nema tu puno price...mislim da je amar sve rekao...klub ima svoje interese coca ima svoje interese koji se razilaze ali opet postuje i jedna i druga strana izbor coce odnosno kluba...ako vec ne moze ostat sto mi je jako zao bolje da se razidju miru nego da ispadnu neke komplikacije i svadje na relaciji klub-coca
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 16 okt 2009, 14:58

Ukoliko ne bude ništa od odlaska u inozemstvo, igrao bih za Željezničar, zašto da ne. Na Grbavici sam počeo igrati fudbal. S trenerom Osimom sam razgovarao više prijateljski

Zajko zeba..
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 16 okt 2009, 14:58

Izgleda da se kola lome na Coci...daju primjer da je klub na prvom mjestu i da nema zajebancije tj da nemoze igrac da diktira uslove. Vracamo klub na mjesto gdje pripada, al velika je greska sto to rade sa ponajboljim igracem i momkom koji je kao osoba super. Nisam znao za taj detalj oko obestecenja, al trebalo se to sve malo bolje rijesiti.
Ovdje obje strane gube, al mislim da Coca vise...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin, perodeformero, plavobijeli1921 i 61 gost.