NK Bratstvo Gračanica

Moderator/ica: GracanicaAA

nkvitez
Kontakt:

Re: NK Bratstvo Gračanica

Post Postao/la nkvitez » 29 okt 2012, 09:24

zeljogracanica je napisao/la:
nkvitez je napisao/la:kralju vitezu i nije cilj premier liga :D a da hoce ljudi da udu,nebi vi sanse nikakve imali vjeruj ;) Sam Pero Gudelj(Fis) jaci je financijski od vas tako da... :mrgreen:
A zašto onda nemate ambicija kad ste toliko jaki nije mi jasno.

Cilj je dovesti klub da bude 2-3 sezone u vrhu pa onda krenut na PL.proslu smo 3.bili,ovu opet uz vas u vrhu pa onda na premijer napasti.niko pa ni vi ako udete ne zeli da bude ko Gradina kanta za napucavanje u PL,ljudi na njima sigurne bodove vec unaprijed upisuju iako nisu igrali(plus placaju da igraju po gostujucim stadionima,umjesto u srebreniku,vicemo kad ispadnu kakvi ce u federalnoj biti,sumnnjam da ce u vrhu biti,puno para potrosise na nista :) a bila su mi draga ekipa u ovoj ligi al eto jbg.

ElWeddo23
Kontakt:

Post Postao/la ElWeddo23 » 29 okt 2012, 09:26

Ljudi kako vas nije sramota da napadate šabića, pa svakom se moze desiti da ima los dan, sjetite se samo koliko nas je puta spasavao, sad 2 put pogrijesi i odmah ne valja, pa to je mozda i najbolji golman kojeg smo od rata na ovamo imali....Šaba kralju ne daj se, glavu gore....
Bratstvo do groba....

zeljogracanica
Kontakt:

Post Postao/la zeljogracanica » 29 okt 2012, 09:27

Kakve veze ima Gradina, vi ako imate toliko novca pokupujete sve najbolje igrače na tržištu i možete prvaci PL biti sigurno s 2-3 miliona budzetom.
Svi igrači igraju za pare ko nudi više njihov je igrač i onda je i uspjeh tu.

esprit
Kontakt:

Post Postao/la esprit » 29 okt 2012, 09:47

ElWeddo23 je napisao/la:Ljudi kako vas nije sramota da napadate šabića, pa svakom se moze desiti da ima los dan, sjetite se samo koliko nas je puta spasavao, sad 2 put pogrijesi i odmah ne valja, pa to je mozda i najbolji golman kojeg smo od rata na ovamo imali....Šaba kralju ne daj se, glavu gore....
Cekaj sta sad treba mozda pljeskati za ove njegove intervencije u Livnu
pohvaliti ga ili nesto slicno ?
To se ne smije reci ako neko pogrijesi , ne smije se kritikovati ?
Odbrana sabica u Livnu -katastrofa .. ukopo nas je sta sad ?
mozda ova cinjenica nije tacna ? :?:

ElWeddo23
Kontakt:

Post Postao/la ElWeddo23 » 29 okt 2012, 10:02

ma dobro, ne treba odmah drvlje i kamenje na covjeka, svakomse moze desiti da pogrijesi...
Bratstvo do groba....

zeljogracanica
Kontakt:

Post Postao/la zeljogracanica » 29 okt 2012, 10:04

To samo kod nas ima čim si loš jednom popljuju te, tipično balkanski niko nam nevalja.

zeljogracanica
Kontakt:

Post Postao/la zeljogracanica » 29 okt 2012, 10:50

Utakmice protiv Branitelja i Viteza pokazat će jesmo li još pretedenti i imamo li ambicije za PL.
Ja još nisam ubjeđen 100% da se želi PL dogodine u Gračanici.

Livnjak
Kontakt:

Post Postao/la Livnjak » 29 okt 2012, 11:29

esprit je napisao/la:Oj saba brate dragi i mili.. nista spektakularno od Trogflava
niti ako znas cinjenicu da su nam 10/11 igraca domaci, i taj jedan stranac tek iz susjednog duvna?

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 29 okt 2012, 11:46

Oj Šabe luđaka, kriv je za prvi gol 100%

sloboda
Kontakt:

Post Postao/la sloboda » 29 okt 2012, 13:41

Po ovom pregledu ste trebali primiti 5 komada i svaka cast troglavu 10 domacih igraca e to je bogatstvo.A golmana nemojte kriviti svakom se desi pa gledaj kasiljasa i ceha.Ljudi su realno bili bolji

PlavoZuti
Kontakt:

Post Postao/la PlavoZuti » 29 okt 2012, 20:29

ElWeddo23 je napisao/la:Ljudi kako vas nije sramota da napadate šabića, pa svakom se moze desiti da ima los dan, sjetite se samo koliko nas je puta spasavao, sad 2 put pogrijesi i odmah ne valja, pa to je mozda i najbolji golman kojeg smo od rata na ovamo imali....Šaba kralju ne daj se, glavu gore....
kako tebe nije sramota da ga branis...ko prvo nije jednom pogrijesio...
pogledaj golove u Bihacu... covjek mu dade sa 2 metra od gola glavom a bili su udaljeni od lopte isto...
drugi gol isto tako...staji na **** liniji kao da brani penal a ne covjek visoku loptu ubaci a on i dalje stoji na liniji...pravio je i prije greske samo sreca pa nismo primili golove
Trpio sam da nekazem nista jer nikad nisam bio ljubitelj onih koji za svaki primljen gol kritikuju golmana...jer gdje je tu odbrana ..gdje je ovo..gdje je ono....
al de eto kad si toliko pametan i toliki strucnjak da se usudjujes branit tog Sabica kralja...de mi reci koliko si vidio golova iz one pozicije odakle mu covjek zabi prvi gol....ja se nesjecam gola lijevicom iz one pozicije od kako znam za sebe...jedini gol sto sam vidio iz one pozicije i to golcinu sto je Philip Lahm postigo ja mislim na svjetskom prvenstvu u njemackoj u njihovoj prvoj utakmici u grupi...i to u same raslje....
Sabic je trebo ostat na golu...jer je igrac odbrane stizo njihovog igraca i mogo ga je koliko toliko zatvorit ...sabic da je osto na golu nebi sigurno primili taj gol...
a onaj drugi ko trut..nemoze da skoci od onog stomaka...
pa ebiga ako primas platu da budes **** golman druge lige u bosni...barem se potrudi da ostanes u formi kakvoj trebas da budes a ne ko da su ga iz kafane doveli...
iskreno...nemam nista protiv njega...ima on i kvalitete ali dal je golman za PL...sigurno ne...Dal je golman za ovu ligu...50/50
Po meni...najbolji golman u Bratstvu u zadnjih 20 godina je bio Mujka...
Covjek je imo stil znao se kretat i dobro postavljat ....svaki centarsut u do penala je sigurno njegov...1 na 1 covjek je bio odlican...stomaka nije imo ni za lijeka...
nama treba golman koji ce unijet sigurnost u odbranu...da i oni igraju slobodnije...a ne da se boje da posalju loptu nazad i da se plase dal ce pocet panicit ko ovaj Sabic kad istrca na loptu prvi put pa nezna ni sam sta ce sa njom

PlavoZuti
Kontakt:

Post Postao/la PlavoZuti » 29 okt 2012, 20:35

zeljogracanica je napisao/la:To samo kod nas ima čim si loš jednom popljuju te, tipično balkanski niko nam nevalja.
naprotiv...procitaj sta sam napiso ovom Elweddinju...mogo sam ga krtikovat od prvog kola...jer izgleda nesigurno i predebeo je...al nisam...proslo je kolo zasro u Bihacu...al nema veze reko necu...al eto sad opet...primi smo go dva puta zato sto nije fizicki spreman da istrci kako treba...nit zna sta hoce da uradi kad istrci...i zato sto ga covjek lobova normalnim sutom jer nemoze da skoci da dokuci precku...
al nije jedini...
treba nama jedno 4 solidna igraca koja ce ojacat tim...
Mujka je dobar al sam nemoze...
treba imat jaka krila..
mi ih nemamo...
jednostavno...mozemo se mi radovat PL...al po kvaliteti tu smo negdje sa 70% u poredjenju sa PL...
uporedi nas tim sa Zeljom...Sarajevom...Sirokim..Borcom...te bi nas 4 ekipe pobjedile 8:0 kod kuce...

Slobodanpad1945
Kontakt:

Post Postao/la Slobodanpad1945 » 29 okt 2012, 21:06

Po svemu viđenom zaslužena pobjeda Troglava.
Izgleda da našim ne odgovara kada igraju po kiši(sjetimo se one utakmice sa Gradinom)...
U svakom slučaju tek drugi poraz na strani od 7 gostujućih utakmica(Krajišnik ako ne računamo 6).
Dakle bodove smo odnijeli u Bugojnu i Sanskom Mostu, po bod u Lukavcu i Goraždu, porazi u Livnu i Bihaću.
Mislim da svi trebamo objektivno biti prezadovoljni dosadašnjim stanjem na tabeli ;)
Igrači su se borili lavovski, ali po kišnom terenu momci jednostavno nemaju sreće.
Što se tiče golmana Šabića, desi se svakome da ima loš dan pa tako i njemu.Samo što su greške golmana najskuplje i najpogubnije za tim.Govoriti da nije golman za ove lige u najmanju je ruku nezrelo, jer smo ekipa koja prima od 0,4-0,5 golova po utakmici.
Sjetimo se samo Manuela Neuera :mrgreen:
Pred Bratstvom su sada najvažije utakmice;
Branitelj i Vitez kući,
Rudar u gostima,
Ne preostaje nam ništa drugo nego da podržimo momke u subotu:
Naprijed Bratstvooo !!! :D :D :D

ElWeddo23
Kontakt:

Post Postao/la ElWeddo23 » 30 okt 2012, 08:26

ma vi ocrniste covjeka totalno, ne mozes odmah ga objesit ako je pogrijesio, ja sam samo realan, covjek je primio najmanje golova prosle sezone, najmanje do sada ove sezone i sada reci da je los golman mislim da nema smisla...
Bratstvo do groba....

Maniaacs
Kontakt:

Post Postao/la Maniaacs » 30 okt 2012, 11:56

ElWeddo23 je napisao/la:ma vi ocrniste covjeka totalno, ne mozes odmah ga objesit ako je pogrijesio, ja sam samo realan, covjek je primio najmanje golova prosle sezone, najmanje do sada ove sezone i sada reci da je los golman mislim da nema smisla...
vise ti je tu do odbrane..

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 30 okt 2012, 12:00

Mada bi se taj momak - vidim da ste sređen klub i da sigurno ima dobru plaću - morao malo dovesti u red.

Usput, znate li koliki je proračun kluba, koliko su igrači plaćeni?
Hayley <3

PlavoZuti
Kontakt:

Post Postao/la PlavoZuti » 30 okt 2012, 15:07

Maniaacs je napisao/la:
ElWeddo23 je napisao/la:ma vi ocrniste covjeka totalno, ne mozes odmah ga objesit ako je pogrijesio, ja sam samo realan, covjek je primio najmanje golova prosle sezone, najmanje do sada ove sezone i sada reci da je los golman mislim da nema smisla...
Uze mi rijec iz usta...Bratstvo prima malo golova jer je odbrana jaka...a i napadaci protivickih timova se izgleda iznenade rijetkih sansi pa masaju...sto se tice golmana...ono sto je odbranio penal u Lukavcu je jedino vrijedo pomena a i to je vise sreca.... kad ponovo pogledas penal vidis da se bacio prije vremena...
I sto sam reko ranije...dobiva platu da bude golman(fizicka sprema i znat branit) al po svemu sto se vidi ...on neispunjava niti jedno

NKB
Kontakt:

Post Postao/la NKB » 30 okt 2012, 15:21

PlavoZuti je napisao/la:
Maniaacs je napisao/la:
Uze mi rijec iz usta...Bratstvo prima malo golova jer je odbrana jaka...a i napadaci protivickih timova se izgleda iznenade rijetkih sansi pa masaju...sto se tice golmana...ono sto je odbranio penal u Lukavcu je jedino vrijedo pomena a i to je vise sreca.... kad ponovo pogledas penal vidis da se bacio prije vremena...
I sto sam reko ranije...dobiva platu da bude golman(fizicka sprema i znat branit) al po svemu sto se vidi ...on neispunjava niti jedno
PlavZuti , nemoj molim te da seres covjek nas je spasio u bezbroj puta u gostima , kod kuce ko god je prosao odbranu lik je tako branio da to izgleda nevjerovatno , gledo sam svaku tekmu i vjeruj da je on 60 % zasluzan za mal broj golova :)
Gojko Velicanstveni

esprit
Kontakt:

Post Postao/la esprit » 30 okt 2012, 15:45

Halo ba ljudi sta vam je sta dizete bezveze tenzije.
Saba je dobar golman izvuko nas koliko nas izvuko, branio dobro, odlicno
imo odbrana za 10 i uvijek sam ga hvalio za to i njega i bilo kojega igraca
koji odigra utakmicu , ali je isto cinjenica da je u Livnu odreagovao katastrofalno i sta sad
jel se to ne smiuje reci ?????
Dobar golman ali je i odbrana odlicna ..Susa ,Kadic , Panta ispred sta vam je ba
Ne treba ga sada ukopati ali treba mu sugerisati da je imo katastrofalne greske
koje na kraju mogu da nas skupo kostaju .
Gol u Bihacu isto njegov (identican onim koji smo mi slobodi dali ovde ) osto "kratak"
i to u petercu ???? (1 gol ).
Nisam za to da se sada vrijeda i ogradujem se od takvih koji ga nazivaju
pogrdnim imenima i koji psuju ali mu treba sugerisati na ove stvari .

Vec de da mi vidimo kako cemo se organizovati u subotu eto nama branitelja
prosle godine petarda ove abd trica tamam :)

zeljogracanica
Kontakt:

Post Postao/la zeljogracanica » 31 okt 2012, 09:04

Zasad Bratstvo super stoji i po statistikama iz ove i prethodnih sezona smo glavni favoriti za ulazak u PL.
Napravio sam analizu prethodnih sezona Prve lige FBiH i šampioni su bili sljedeći timovi:

2009/2010 Budućnost Banovići 62 14 0 0 42 6 2 6 20

2010/2011 Gošk Gabela 56 13 2 0 41 3 6 6 15

2011/2012 Gradina Srebrenik 61 14 1 0 43 5 3 7 18

Znači ulazile su ekipe koje su kući igrale bez poraza s jednom ili dvije neriješene, a u gostima skupile najviše 20 bodova (Budućnost), a Gošk je ušao sa svega 15 bodova u gostima.
Zasad Bratstvo ima u gostima skor 3 2 2 znači 11 bodova, a Vitez 1 2 2 5 bodova.
Ako bude kao u prethodne 3 sezone dovoljno je da uzmemo još 7-9 bodova na strani, i kod kuće pobjedimo sve do kraja.
Vidjećemo imamo li još ambicija za PL u naredna 3 kola, kad nam dolaze Branitelj i Vitez klubovi iz vrha tabele i gostujemo u Kaknju.
Zasad je ovo sve super bilo osim efikasnosti, pa vidjećemo dalje.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.