Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
47
24%
Zadovoljan
76
38%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
28
14%

Ukupno glasova: 198

zizu1991
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la zizu1991 » 31 okt 2012, 21:59

@Vedad 87 :lol: :lol: :lol: :lol:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 31 okt 2012, 22:00

Dylan Dog je napisao/la:
Vedad87 je napisao/la:Ja sam za to da im napravimo čeku i da ih namlatimo :D Ako se ovako budu branili, nalupat cemo ih :D
Il da im kamenujemo autobus pri povratku :mrgreen:
Jedino ako nisu gospoda do Austrije skoknuli avionom.
Gadjat cemo avion :D
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 31 okt 2012, 22:01

Znao sam da će zijanit i prije nego je počelo...
Žalosno...
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 31 okt 2012, 22:01

trenirao sam rukomet 4 godine, otprilike znam neke stvari, neke LOGIČNE STVARI koje našim ne ide u glavu..
prvo što nam fali je agresivnost, pa onaj što je imao dva isključenja-oba je zaradio na Terziću, UBIO GA JE, šamara ga frajer cijelu utakmicu, obori ga na pod, ovaj mu naš pruži ruku ko dijete za čokoladom..
drugo, našim rukometašima kad potpisuju profesionalne ugovore treba radit IQ test, ako ne polože slat u posebne ustanove jer su neke stvari smiješne..
PRVI IGRAČ DO GOLMANA (Kosta Savić je msm bio) je okrenut leđima njemu, a naš golman izvodi loptu.. i primamo gol.. :roll:
Trči onaj žutalj njihov sam na našeg golmana, naš se nađe pametan pa ga ono jedva u trku dotakne malčice, ovaj se uvije u zraku, zabije gol i naš dobije 2 minute :roll:
Stojanović trči iz čiste situacije i gazi liniju.. amaterska retardiranost :roll:
To što niko ne drži ruke u zraku u odbrani je bila konstanta cijelu utakmicu, kad smo digli ruke nešto smo i izblokirali jer je nepojmljivo da nam frajer koji je niži 20 cenata od naših zabije gol preko njih..
Trčimo kontru i umjesto da sebi stvaramo prostor, mi ga zatvaramo pa tako nam se desilo da nam krilo iz mrtvog ugla šuta KONTRU!
Uopšte se ne otkrivamo na loptu već ako nas zagrade ostavimo onog koji ima loptu da se igra sa njom dok i njega neko ne poklopi..
Osim Terze niko blage nema, tek poneki bljesak ovih ostalih..
SRBI ĆE NAS DEVASTIRATI..

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 31 okt 2012, 22:05

Vedad87 je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:
Vedad87 je napisao/la:Ja sam za to da im napravimo čeku i da ih namlatimo :D Ako se ovako budu branili, nalupat cemo ih :D
Il da im kamenujemo autobus pri povratku :mrgreen:
Jedino ako nisu gospoda do Austrije skoknuli avionom.
Gadjat cemo avion :D
Prije cemo ja i ti avion pogoditi u zraku neg nasi igraci gol :lol:
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 31 okt 2012, 22:05

Nije mi krivo za poraz to je sastavni dio igre, ali mi je krivo to sto se nasi ne trude, kao da ih je neko natjerao da igraju, kao da nikad nisu rukmetnu loptu uzeli u ruke. Ovo je bezobrazno od njih prema navijacima! Pa zar u vama nema ni trunke patriotizma? Zar nimalo ne volite ovu drzavu? Bolje naci neke igrace koji su dosta slabiji od, sto je tesko biti, koji ce srcem igrati, neka oni izgube sa +54 ali neka srce na teren ostave.
Ovo veceras je bilo katastrofa, bruka, sramota za jedne igrace koji igraju u dosta dobrim klubovima (bar neki), ali na bolje nismo navikli
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 31 okt 2012, 22:07

A kod nas uvjek ide kružnim tokom,recimo zadnji baraž:

Prva utakmica naši izgledaju ko amateri,ne možeš gledati koliko su loši,proglašavamo ih pizdama i kločevima

Dolazi revanš,naši razvaljuju,u odbrani ginu,u napadu brze akcije,slavi se pobjeda uzdižu igrači a u konačnici se nismo plasirali

E vala da pobijede Srbiju 5 razlike zaboli me,nemam namjeru tek tako zaboravljati ovakve partije gdje sramote državni grb radi nekih pobjeda koje u konačnici ništa ne znače.
Zadnja izmjena: Dylan Dog, dana/u 31 okt 2012, 22:08, ukupno mijenjano 1 put.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

SempreJuve
Kontakt:

Post Postao/la SempreJuve » 31 okt 2012, 22:08

Nisam mogao da sagledam utakmmicu do kraja po prvi put,i po prvi put me stid sto sam Bosanac(i Hercegovac)
Gubili smo u fudbalu odlucujuce meceve,gazili su nas od Portugala preko Spanije pa sve do Rijeke,gubili smo u Kosarci od Finske,Portugala itd ali nisam imao zamjerki prema igracima,jer sam znao da su zeljeli te pobjede kao i ja.Jedan Ognjen Vranjes je bio vidno utucen nakon Grcke,da bi mi pokazali kakvi smo ljudi skandirajuci istom tom Vranjesu u centru Zenice(a iz razumljivi razloga,znamo da to nije mala stvar)
A ovi veceras LEVATI,neka vas bude stid i sram oni navijaca koji nisu prestali skandirati cijelu utakmicu,neki od njih su mozda svoju suprugu ''ustinuli'' za kojekakvu prelijepu haljinu nebi li dosli pogledati nasu reprezentaciju,neki su mozda trosili babinu ustedjevinu da bi pogledali utakmicu reprezentacije,i sta su dobili pi.cka li vam materina,sta?
Vucete kontru ko da igrate vaterpolo,mrsko vam pogledati igraca a kamoli ga zaustaviti,golmanima pokreti kao u moje babe koja vec godinama lezi pod zemljom.

Neki su zivot dali za taj grb koji vi sramotite,neki nisu jeli danima i sedmicama braneci nasu domovinu,a vama mrsko trcati je.bo vam crnogorac mater lijenu,vi ste nasi crnogorci.

Amal1
Kontakt:

Post Postao/la Amal1 » 31 okt 2012, 22:11

SempreJuve je napisao/la:Nisam mogao da sagledam utakmmicu do kraja po prvi put,i po prvi put me stid sto sam Bosanac(i Hercegovac)
Gubili smo u fudbalu odlucujuce meceve,gazili su nas od Portugala preko Spanije pa sve do Rijeke,gubili smo u Kosarci od Finske,Portugala itd ali nisam imao zamjerki prema igracima,jer sam znao da su zeljeli te pobjede kao i ja.Jedan Ognjen Vranjes je bio vidno utucen nakon Grcke,da bi mi pokazali kakvi smo ljudi skandirajuci istom tom Vranjesu u centru Zenice(a iz razumljivi razloga,znamo da to nije mala stvar)
A ovi veceras LEVATI,neka vas bude stid i sram oni navijaca koji nisu prestali skandirati cijelu utakmicu,neki od njih su mozda svoju suprugu ''ustinuli'' za kojekakvu prelijepu haljinu nebi li dosli pogledati nasu reprezentaciju,neki su mozda trosili babinu ustedjevinu da bi pogledali utakmicu reprezentacije,i sta su dobili pi.cka li vam materina,sta?
Vucete kontru ko da igrate vaterpolo,mrsko vam pogledati igraca a kamoli ga zaustaviti,golmanima pokreti kao u moje babe koja vec godinama lezi pod zemljom.

Neki su zivot dali za taj grb koji vi sramotite,neki nisu jeli danima i sedmicama braneci nasu domovinu,a vama mrsko trcati je.bo vam crnogorac mater lijenu,vi ste nasi crnogorci.
Svaka čast na komentaru!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 31 okt 2012, 22:24

kralj_je_mrtav je napisao/la: Ne znam ni ja, nema vise ni kluba, pa mu je to jedina obaveza. Istina je, da ovi igraci jednostavno ili nemaju kvalitet ili prave budalama nas sviju. Ovako ne ide, no ko zna sta se moze desiti protiv Srbije. Nista nije izgubljeno, ali razloga za optimizam nema. Dosadan sam kao papagaj i vec godinu dana tvrdim da ovdje pomak moze samo napraviti Smajlagic. Ako se moglo Voji i Marki placati oko petica mjesecno, onda se moze i Irfana izdvojiti dvica vise.
Zbog toga mu najviše i zamjeram, što je slobodan i jedini posao mu je da analizira protivnike u kvalifikacijama i da prati igrače :roll: i opet ništa :cry:
Imamo par solidnih pojedinaca, ostalo prosjek, kad kažem da je liga nam nikad slabija, kažu da sam jadan itd.
Srbiju sam mislio da ćemo dobiti u grotlu Skenderije, ali pošto toga neće biti, sve manje vjerujem u pobjedu
Ja mislim da je sve izgubljeno, nismo mogli Austriju u gostima dobiti što nam je trebalo biti prioritet, šta očekivati protiv Srbije i Rusije u gostima :roll:

Pa kad pogledamo ime Irfana Smajlagića i ove dvojice, sigurno da nije puno, ali sada je on zauzet i od toga nema ništa, doduše vodilo je nas i dobrih stručnjaka, ali boljke ostaju iste već godinama, dobri su stručnjaci Kamenica,Demirović,Hasanefendić, aliii ništa

Kakav je ovaj Čamdžić što vodi Wetzlar u Njemačkoj probati možda sa njim, iako sumnjam da bi se prihvatio ovoga ;)
Dylan Dog je napisao/la: E vala da pobijede Srbiju 5 razlike zaboli me,nemam namjeru tek tako zaboravljati ovakve partije gdje sramote državni grb radi nekih pobjeda koje u konačnici ništa ne znače.
Isto.
Razočaran sam.
Kažem da neću više pratiti i ići na utakmicu, a opet ću otići :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

lifebook
Kontakt:

Post Postao/la lifebook » 31 okt 2012, 22:27

Loša postavka formacije u napadu...i svi su krivi samo nisu oni koji su u igri...Haramandić-Terzić-Panić (ova formacija nikad nije uspjela ,niti je sada). Tahirović je posebna priča,sve ide nizbrdo,a on kao kapiten da ih podigne on ih još više ukopa(prigovor sudije i dobija isključenje).
A št to brate tebe stid što si Bosanac i Hercegovac ,mani se ba takve priče,baš je to neko planirao da BiH može dobiti Austriju...ajde patriota ,da vidim da se nisi možda kladio na BiH ,nego si lagano na tiketu pukao 1 u glavu...
Pod hitno smjena selektora,i pomoćnih trenera....čuj Cipurković trener golmana,pa taj ne voli svoju mater a kamoli reprezentaciju,njih dvojica ...joj kad ih vidim sa onim stomacima,pa sramota,jbt imal ko da im kupi veće majice od ovih što nose...A pod drugo ...smjena generacije...Tahirović,Terzić,Doborac,Haramandić,Toromanović-out,pa se barem nećemo ničemu nadati...čekat ćemo opet 10 godina,pa ćemo opet pljuvati,i tako u nedogled...
Ne opravdavam ,ali ljudi naša se repka sastane 2 dana prije utakmice,a recimo npr.Austrija,svako ljeto ima mjesec dana zajedničkih priprema,i ljudi u reprezentaciji imaju 12 mjeseci platu,a naši dobiju k....,pa vala ne bi ni ja igrao za repku...povrijediš se i niko te više ne j.... ni 2% ...a mi iz toplih domova pravimo se pametni i ko volimo BiH,pa eto ako neko voli reprezentaciju ,neka ode u RSBIH i kaže ja bi džaba pomagao ruk repr. BiH i makar ću nositi lopte...
Pa ljudi ne mogu džaba da nađu više ni djecu da brišu pod na utakmici... :o :D

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 31 okt 2012, 22:28

e da ih vidi babo
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 31 okt 2012, 22:29

Volim rukomet i uvijek se nadam da ćemo konačno otići na neko veliko takmičenje, al je nakon večerašnje, po ko zna koje u nizu tragične utakmice ove generacije, jasno da to oni nisu kadri učiniti, i da je lakša grupa od ove, to bi teško išlo.Jasno je da ovi momci, koji su konstanta poslednjih 7-8 godina/tahirović, doborac, harmandić,stojanović,terzić+ oni koji fale prce, bašić i dr/, imaju gubitnički mentalitet i jednostavno ne mogu ga prevazići.Po ko zna koji puta u kvalifikacijama se ponavljaju situacije da ne znamo igrati sa igračem više, uz uredno primanje golova u tim situacijama, napadi spori, bez adekvatnih kretanja, nema skoka i šuta sa 9 metara, ogroman broj početničkih grešaka kao na utakmici pionira itd...Ako kojim nebeskim čudom dobiju srbiju u nedelju, to će samo pokazati da je riječ o seoskoj ekipi koja nekad može, a češće nemože i uz pojedine bljeskove, tu jednostavno nema adekvatnog mentaliteta i kvaliteta za pravi iskorak.Više me zabrinjava što i ovi mlađi/vražalić, panić, burić, vranješ/ uz ove luzere, stiču taj gubitnički mentalitet.Jedini ispravan put je totalno podmlađivanje/iako ni tu nismo nešto perspektivni/, odnosno pravljenje nove ekipe kojoj bi se uz ove pobrojane mlađe igrače, priključili malinović/naš sigurno najbolji desni bek/, bećirović, denni đozić iz RV Levena, građen, milas i još koji mlađi igrač ako ga uspijemo naći.Normalo, za novu ekipu bi trebalo angažovati i novog selektora, jer Marka je i večeras dokazao da on još uvijek nije sazrio za mjesto selektora.Ova nova ekipa bi već od aprila i utakmice sa rusijom trebala igrati i sticati iskustvo i rutinu, a ovim primadonama koje nas godinama pate,treba se zahvaliti i poželjeti usjpešan nastavak klupskih karijera/gdje su svi pobrojani godinama periferni igrači i epizodisti ograničeni na igru samo u jednom smjeru/.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 31 okt 2012, 22:30

Sada ce se usutiti do Srbije koju ce istu pobijediti pa ce bacati suplju da se ima jos igrati 4 utakmice.Ovo prvenstveno mislim na gosp. Muzurovica.Pisete protiv selektora,ja ga ne branim ali kako da ih uigra i da im pokaze akcije kada se sastanu 2 dana prije utakmice?
Koga da on pozove od novih igraca,nije ovo nogomet pa da nam patriote skandinavci traze igrace po 2. i 3. ligama Njemacke,Luxemburga,Norveske itd.Po meni jedini nacin raspustiti ove zvijezde pocevsi od Terzica,Doborca,Toromanovica...,pa krenuti od nule,mislim da je vise vrijeme necemo nista izgubiti.Ovi nikada nista nisu postigli tako da mladi nece biti nista gori,naprotiv samo moze bolje.Neka neki novi Terzic hoda po kafanama i ganja ku...
Sada imamo ovo prvenstvo mladih,djecu skupljati svako malo i pripremati za A selekciju.
Ali prvo protjerati ove iz saveza,iako se mnogi ovdje nece sa time sloziti.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

lifebook
Kontakt:

Post Postao/la lifebook » 31 okt 2012, 22:31

I opet kažem ,bez obzira što sam patriota ali sam bi oubijeđen da ćemo izgubiti 5-6 razlike,ali ovo je stvarno puno...
Vidim Srbi dobili Rusiju 30:29 , teška utakmica,Rusi ništa posebno...mislim da sve tri reprezentacije možemo dobiti u Sarajevu,ali šta nam vrijedi kada gubimo na strani po 10 razlike...

lifebook
Kontakt:

Post Postao/la lifebook » 31 okt 2012, 22:37

Ma otjerati tačno one pijanice iz saveza...Lipu,Muzurovića,Karačića i kompanije... :lol: :lol: :lol:
Sad će doći Salihaga da pita što Lipu...heheh....

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 31 okt 2012, 22:38

zar se još prati rukomet? :lol:
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 31 okt 2012, 22:38

Nek pokusaju s Halidom Demirovicem opet :D

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 31 okt 2012, 22:38

Pa reko sam ja da će ovdje većinom biti domaćinske pobjede, ko ostavari pobjedu u gostima, to će mu biti ogromni kapital ;)
Ali nadao se da možemo izenaditi, jer i dalje sam uvjeren da ova Austrija nije ništa jača od nas, ali ovo je sramota večeras što smo odigrali.
Mi ne igramo nikako :roll: odavno nisam gledao tromiju i nepokretljiviju ekipu :cry: :cry:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 31 okt 2012, 22:39

Neka izgube sve utakmice,samo nek pobijede SRBIJU :lol:

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.