FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

nick
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la nick » 16 okt 2009, 21:46

ja to gledam sa druge strane,jbt covjek citav zivot trenira i hoce da obezbjedi sebi egzistenciju nema to veze sa zeljom niti sa amarom jednostavno u nasoj satro premijeri fudbaler poslije 30 godine izadje kokuz i mora trazit poso u energoinvestu i dje si bio sta si radio nista...nek ide ako ima gdje sretno mu bilo..
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 16 okt 2009, 23:05

Coca je dobio na potpis ugovor koji nikad niko u Zelji nije imao i klub ga je cekao vec nekih mjesec i po da potpise. Posto je ocito bilo da momak ne razmislja nista potpisati a svakom narednom utakmicom on sebi dize cijenu, to dizanje cijene sad moze ostvarivati na pomocnom terenu stadiona Grbavica. Sto se tice kluba mislim da su uradili sve u svojoj moci da momka zadrze ali on izgleda da ima neke druge planove. Sretno mu bilo a Amar je ovim potezom pokazao da je klub iznad svega.

Ovo je od jednog starijeg i upucenijeg clana sa themaniacs org foruma.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

neOX
Kontakt:

Post Postao/la neOX » 16 okt 2009, 23:24

LJOZEMAN je napisao/la:Cocalic je isapo ovdje stvarno jadan svi mi volimo ovdje ZELJU ispred svega li on ..........licemjerstvo za 10.......... :!:

coca nije ispao jadan, liku VELIKO HVALA sta je uradio za ovo nekoliko godina u zelji...on je prawi kapiten, a sto je najbolje on voli zelju i plava boja mu je u krvi, svaku tekmu je davao 100% od sebe...ako je iko zasluzio da potpise negdje vani i da osigura sebe to je on...u ovoj nasoj jadnoj ligi nije mjesto igracima tipa cocalic...

COCA SVE NAJBOLJE!!!

Necromacer
Kontakt:

Post Postao/la Necromacer » 16 okt 2009, 23:38

Manijakk je napisao/la:
Necromacer je napisao/la:
Manijakk je napisao/la:hajd koji vam je qurac, svima redom... Sada svi znate sta je bilo, ko je napravio "pocetnicku pogresku" kakav je ugovor htio, i jel' ga uopste htio... Cinjenica je da Cocalic gleda samo svoje interese, i da u ovom trenutku ne razmislja o klubu...

Nema sta da se prica... Zeljo ga je stvorio, dao mu i kapitensku traku da bi se on ovako ponasao prema klubu...

Cocalicu, sretno i Allahimanet....
Stvarno je picka...cuj nije dozivotno htio da ostane u idili zvana Zeljeznicar i u nasoj predivnoj ligi...eeeee hoce da zaradi eeee....pa jel ga stid... :roll:
Sta ti lupetas k'o ckapi po samaru?

Njemu je tek 21 godina, i on bi sigurno otisao za obestecenje jer je nas najbolji igrac...
A ti tu ironiju zvanu idila mami stavu, znas vec gdje... :evil:
Wow jesi zajeban... :lol:
I molim te nemoj na nas da prenosis te perverzije i navike koje vuces iz kuce...ako kod tebe u kuci gurate nesto jedno drugome to nas stvarno ne zanima... :mrgreen:

Sretno sutra nasim komsijama sa Grbavice...
P.S. sto se palis ko levat :lol:

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 16 okt 2009, 23:42

Klub nije uradio sve da ga zadrži. Da su mu ponudili produženje ugovora pred početak sezone, kad mu je ostalo još samo pola godine, on bi ga potpisao. Zna da je ubistvo za igrača da ne igra pola godine. Tačno je da su pregovori trajali nekih mjesec i pol dana, ali je Cocalić na prvom sastanku rekao da ne želi produžiti ugovor i nije ih zavlačio, niti sam sebi dizao cijenu. Dizao mu je Amar, u nadi da će se ga uspjeti nagovoriti da potpiše. Ugovor koji mu je nuđen već ima Milan Ćulum, plus plaćenu stanarinu. A da ne spominjem ugovore koje su nekad imali Muharemović, Biščević, Gredić, Mulalić...
Momak je dovoljno dobar igrač da zahtjeva klauzulu o obeštećenju i gotovo. Amar je odbio milion za Hasagića i traži milione za Cocu i Bekrića. Ne vjerujem da bi ijedan igrač koji ima mogućnost da riješi životnu egzistenciju vani pristao potpisati sa ŽELJOM bez slične klauzule, u situaciji gdje trener traži daleko više od onoga što su spremni dati strani klubovi za igrače iz naše lige.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

domorocki
Kontakt:

Post Postao/la domorocki » 16 okt 2009, 23:44

vodi ga kuci!jedino sta je uradio je ova polusezona,dakle,dignuli ga iz mrtvih,dali mu traku,platu...al sta ces kad mu babo drzi predavanja.tipicna nasa uhljupska-bosnjacka politika,daj mi danas 50 hiljada,ne mogu cekati pola godine da uzmem 500 hiljada.jbga naucili to od ovih samira,krunica itd,tesko je iz glave izbaciti,i priviknuti se na nesto sasvim novo,citaj,bolje.Amare kapa dole!!
Einigkeit und Recht und Freiheit

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 16 okt 2009, 23:57

nick je napisao/la:ja to gledam sa druge strane,jbt covjek citav zivot trenira i hoce da obezbjedi sebi egzistenciju nema to veze sa zeljom niti sa amarom jednostavno u nasoj satro premijeri fudbaler poslije 30 godine izadje kokuz i mora trazit poso u energoinvestu i dje si bio sta si radio nista...nek ide ako ima gdje sretno mu bilo..
samo što njemu nije 30 već 21 godina.mogao je potpisati na 2-3 godine.i sigurno bi se prodao za godinu dvije maximalno.a sve i da se ne proda nije mu kasno sa 24-25 god otiči u Europu i dići lovu.ovako je samo sebe sjebao.sjediće na klupi 3 mjeseca,možda i više otiće negdje a pošto neće biti u formi biće član te ekipe nekih pola godine.onda će ga poslati u neki nižerazredni klub na kaljenje i tu će se zadržati možda pola godine,onda će se vratiti ovamo i igrati za levatske klubove tipa Rudara iz Kaknja il šta ja znam.i to je to.a da je potpisao ostao bi u Želji godinu dvije max.u tom bi vremenu napredovao,možda upisao koji nastup i za A repku,igrao sa Željom na eurosceni.i tada bi se masno prodao i imao bi koristi i on i Željo.a ovako je samo on na gubitku gledajući dugoroćno.sjebao je sebi budućnost.Željo je uvijek bio mašina za pravljenje igrača i uvijek će to i biti.IGRAČI DOLAZE I ODLAZE.SAMO ŽELJO UVIJEK OSTAJE ŽELJO! a Brki skidam kapu.svaka mu čast
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 17 okt 2009, 00:11

TMovac je napisao/la:
nick je napisao/la:ja to gledam sa druge strane,jbt covjek citav zivot trenira i hoce da obezbjedi sebi egzistenciju nema to veze sa zeljom niti sa amarom jednostavno u nasoj satro premijeri fudbaler poslije 30 godine izadje kokuz i mora trazit poso u energoinvestu i dje si bio sta si radio nista...nek ide ako ima gdje sretno mu bilo..
samo što njemu nije 30 već 21 godina.mogao je potpisati na 2-3 godine.i sigurno bi se prodao za godinu dvije maximalno.a sve i da se ne proda nije mu kasno sa 24-25 god otiči u Europu i dići lovu.ovako je samo sebe sjebao.sjediće na klupi 3 mjeseca,možda i više otiće negdje a pošto neće biti u formi biće član te ekipe nekih pola godine.onda će ga poslati u neki nižerazredni klub na kaljenje i tu će se zadržati možda pola godine,onda će se vratiti ovamo i igrati za levatske klubove tipa Rudara iz Kaknja il šta ja znam.i to je to.a da je potpisao ostao bi u Želji godinu dvije max.u tom bi vremenu napredovao,možda upisao koji nastup i za A repku,igrao sa Željom na eurosceni.i tada bi se masno prodao i imao bi koristi i on i Željo.a ovako je samo on na gubitku gledajući dugoroćno.sjebao je sebi budućnost.Željo je uvijek bio mašina za pravljenje igrača i uvijek će to i biti.IGRAČI DOLAZE I ODLAZE.SAMO ŽELJO UVIJEK OSTAJE ŽELJO! a Brki skidam kapu.svaka mu čast
jeste inace iz nase lige svake godine ode po 200 igraca i uzmu pare,jedini spas je otici cim se pruzi prilika pa mi smo predzadnja liga na svijetu de reci koje su to gore...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 17 okt 2009, 00:22

@zeljovac ja i ti smo se porjeckali oko stane (mada sam ja to sa mnogima dosad i ispalo da sam u pravu :mrgreen:), vidim da si upuceniji oko situacije, ali moram ti reci da previse zauzimas menadjerski polozaj...Zeljo je na prvom mjestu...nasi uslovi nisu bajni ali su bolji uslovi nego prije, i falabogu napredujemo, i ko je yebe coce culume bekrice ako zele da su iznad kluba (samo sam dao primjere ne treba niko da se pali)
Ne kazem da bi Coca imao najbolji ugovor ali on svojom igrom i kapitenskom trakom dize sebi cijenu (to mu je trebalo biti prvo na pameti), i ovo sve je tipicno menadjersko ispiranje oko prodaje...treba prvo ulozit da bi se dobilo, u bilo cemu...
Naravno da ne zelim Cocu na krst nabijati, jer to i nije zasluzio, ali mi moramo skontati nase prioritete...ili klub ili igraci...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 17 okt 2009, 00:55

samo što njemu nije 30 već 21 godina.mogao je potpisati na 2-3 godine.i sigurno bi se prodao za godinu dvije maximalno.a sve i da se ne proda nije mu kasno sa 24-25 god otiči u Europu i dići lovu.ovako je samo sebe sjebao.sjediće na klupi 3 mjeseca,možda i više otiće negdje a pošto neće biti u formi biće član te ekipe nekih pola godine.onda će ga poslati u neki nižerazredni klub na kaljenje i tu će se zadržati možda pola godine,onda će se vratiti ovamo i igrati za levatske klubove tipa Rudara iz Kaknja il šta ja znam.i to je to.a da je potpisao ostao bi u Želji godinu dvije max.u tom bi vremenu napredovao,možda upisao koji nastup i za A repku,igrao sa Željom na eurosceni.i tada bi se masno prodao i imao bi koristi i on i Željo.a ovako je samo on na gubitku gledajući dugoroćno.sjebao je sebi budućnost.Željo je uvijek bio mašina za pravljenje igrača i uvijek će to i biti.IGRAČI DOLAZE I ODLAZE.SAMO ŽELJO UVIJEK OSTAJE ŽELJO! a Brki skidam kapu.svaka mu čast[/quote]
jeste inace iz nase lige svake godine ode po 200 igraca i uzmu pare,jedini spas je otici cim se pruzi prilika pa mi smo predzadnja liga na svijetu de reci koje su to gore...[/quote]
Nije naša liga baš toliko slaba.ok jeste slabija od lige 5-ce.od holandske,belgijske.itd al da je pred zadnja to se nebi složio.to dokazuju naši uspijesi u euro takmičenjima.u tome nismo nimalo slabiji od jedne recimo hrvatske,švedske,pa i mnogih drugih liga.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 17 okt 2009, 01:13

ma gledaj gdje god da ode vece su mu sanse da zaradi nego ovdje,ok sad je situacija u zelji relativno dobra i eto ponudili mu ugovor ali od tih para jedan fudbaler ne moze obezbjedit egzistenciju,jbt citav zivot igra trenira muci se sve zapostavi u 30 okaci kopacke u 33 kokuz i trazi poso mislim da je to smjesno momka treba podrzat nek ide vjerovatno ce na kraju doci opet na grbavicu nesto poput beslije...vjerovatno ima neke ponude cim je odlucio tako...

bomber
Kontakt:

Post Postao/la bomber » 17 okt 2009, 11:07

Dugo vremena pratim forum, samo citajuci, a sada sam odlucio i da napisem koju na temi o mom voljenom klubu.
Desavanja oko Coce su najaktuelnija tema i stvarno zelim znati sta je posrijedi. Citajuci postove, nekako mi se cini da je osoba pod nickom "Zeljovac" dobro obavijestena o detaljima pregovora pa bih stvarno volio, ako zna, da napise koliku je odstetu Amar trazio za Cocu jer mi se cini da je to mozda i razlog odbijanja Coce da potpise novi ugovor sa Zeljom. Hvala "Zeljovac" unaprijed.

csh
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la csh » 17 okt 2009, 11:41

spider je napisao/la:
csh je napisao/la:Pravi potez kluba kao sto je neko rekao jedina greska je sto ovo nije ranije rjeseno,a da ga je i tada odbio trebalo ga je na klupu staviti.Klub je klub i njega treba stiti,igraci su prolazni,imat cemo mi jos cocalica i boljih od nejga.Moglo se ovo zavrsiti na ljepsi nacin ali nije,i...sta sada treba jaditi za necim.Klub je svetinja,porodica takodje on je izabrao ovo drugo,njegova odluka.Ja znam da coca voli zelju ali ocito ima stvari koje su ispred toga i to treba postovati,nismo svi isti....
sta ga pravdas,pa on je kapiten,PRIMJER DRUGIMA,cuj izabrao porodicu?oprosti ,al pricas gluposti ili ti je coca rodjak,pa nudili su mu i u zelji najbolji ugovor poslije rata,a i znam da nije isti tretman kad klub nekog kupi il kad dodje djaba,umjesto da za godinu dvije ode kao gospodin i da se uvijek ima gdje vratiti,on zatvara sebi guzicom vrata zelje.fuj
bas me interesuje gdje ce otici(ukrajina,rusija ili slovacka)
Vidi care,procitaj moj post ponovo.Ko ga pravda,ja smao ne zelim da balim za nekim igracem zelje,jer svaki od njih je toliko nebitan bas kao i ja,ti....zeljo je svetinja.Ja njim postujem ali brate ni za kim glavu razbijati necu kao ti na primjer.Nije mi rodjak a da mi je otac rodjeni ako ej zasro nebi ga pravdao.Zato malo mucni glavom i pravo u modricu da grmimo do sljedece pobjede ;) .Uzdravlje....
AMAR OSIM!!!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 17 okt 2009, 13:32

Za one koji nemaju link...bujrum :mrgreen:

http://delicast.com/radio/Bosnia-Herz./BH_Radio_1

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 17 okt 2009, 13:38

jesu li danas utakmice u 15:00
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

neOX
Kontakt:

Post Postao/la neOX » 17 okt 2009, 13:45

DA...

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 17 okt 2009, 13:52

Subota:
Travnik – Borac 15 sati
Sloboda – Rudar 15 sati
Velež – Slavija 15 sati
Modriča – Željezničar 15 sati
Sarajevo – Zvijezda 15 sati
Leotar – Čelik 15 sati
Laktaši – Široki Brijeg 15 sati

Nedjelja:
Olimpik – Zrinjski 15 sati

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 17 okt 2009, 14:49

Najjvjerojatnije u Modrici izlazi ovaj sastav:
* Sehic *
*Čolić * Bajić * Mešić * Radovanivoić *
Culum * Selimović (svraka)
*Bekrić * Bešlija * Stanić
* Mesanovic *
Culum igra smanjena mu kazna sa dvije na jednu ;) ;)

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 17 okt 2009, 14:54

MODRIČA: Tripić, Jolović, Matović, Stjepanović, Bogičević, Savić, Stajić, Rankić, Kujundžić, Đojić, Cekinović.
Trener: Marko Stojić

ŽELJEZNIČAR: Šehić, Čolić, Radovanović, Bajić, Mešić, Stanić, Ćulum, Selimović, Serdarević, Mešanović, Bekrić.
Trener: Amar Osim

http://fkzeljeznicar.com/text/uzivo.php

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 17 okt 2009, 15:17

Mesanovic stopostotnu sansu propustio :S
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, Pact1921, sebalos i 45 gostiju.