FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- alan ford 26
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Od sest sudija koji ce suditi derbi da nema mjesta za Vukasovica? Ma daj..... 

"Bolje živjeti 100 godina u bogatstvu, nego jedan dan u siromaštvu!"
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Evo situacije sa stolicama danas:

Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
- pintol_TM87
- Kontakt:
ove crvene su nove jel da? jesu to te sa naslonjacima?Baja_Zvjerka je napisao/la:Evo situacije sa stolicama danas:
Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
To ti je beton i sivo je, nije crveno, ima vrlo malo stolica, ispod loze i po coskovima.. Slabo su sta uradili, mozda sutra postave jos koju... 

Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Ja isao danas oko 12.oo h pola 1(prije ovo drugo) nisu se karte prodavale ondje pored stadiona( u kucicama) i momak onaj visoki sto radi u fan shopu mi rece da nisu stigle uopste karte i da ce se tek od sutra prodavati.....
Kad i gdje ste vi kupili mene zanima..... Doduse mozda su kasnije dosle..... Mescini da je bio trening tad ili je bio kasnije uglavnom vidio sam da je Antolovic u autu vozio neke lopte, a sa njim je bio Tomic....
Vidio sam i Zajkesu kako nosi torbu....
Kad i gdje ste vi kupili mene zanima..... Doduse mozda su kasnije dosle..... Mescini da je bio trening tad ili je bio kasnije uglavnom vidio sam da je Antolovic u autu vozio neke lopte, a sa njim je bio Tomic....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ŠVABO LEGENDA!
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Karte za JUG se trenutno prodaju na platou Skenderije i u Ferhadiji kod tržnice 6 KMHypnose je napisao/la:Ja isao danas oko 12.oo h pola 1(prije ovo drugo) nisu se karte prodavale ondje pored stadiona( u kucicama) i momak onaj visoki sto radi u fan shopu mi rece da nisu stigle uopste karte i da ce se tek od sutra prodavati.....
SAMO JE JEDAN, GRIJEHA JE VRIJEDAN
Ja dans bio na faxu(ekon.) koji je haman pa pored Trznice i ne vidjeh ulaznice....papagaj je napisao/la:Karte za JUG se trenutno prodaju na platou Skenderije i u Ferhadiji kod tržnice 6 KMHypnose je napisao/la:Ja isao danas oko 12.oo h pola 1(prije ovo drugo) nisu se karte prodavale ondje pored stadiona( u kucicama) i momak onaj visoki sto radi u fan shopu mi rece da nisu stigle uopste karte i da ce se tek od sutra prodavati.....

Mozda su se i prodavale ko zna.... Uglavnom ima i sutra dna....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Sudar dvije različite koncepcije. Saraj'vo igra kroz sredinu i ina individualni kvalitet i snagu, a Željo, znamo već kako. U većini posta se slažem s tobom i mislim da bi trebali odigratio hrabro i bliže njihovim igračima i tada bi došli do cilja. Vjeruj mi ja u pobjedu uopće ne sumnjam.čamac je napisao/la:Nadam se da nećemo ući u utakmicu kao na prošlom derbiju. Amar je uspio da igraćima nametne filozofiju da na svakom terenu igraju svoju igru odnosno da nametnu svoj neki kont kao da igramo na Grbavici. Čak je na strani protiv slabijih ekipa i lakše doći do pobjede. Rezultat svega toga je da mi možemo izgubiti par tekmi godišnje maksimalno.
Međutim, ima par protivnika u ovoj ligi gdje to baš ne ide uvijek. Pitari su sigurno jedni od tih. Zbog toga mislim da bi trebali malo defanzivnije odigrati nego inače da nam se ne bi dešavale situacije kao prošli put. Izgubiš loptu na 40 m od od gola i primiš go ni iz čega. Pitari nemaju adekvatnog rješenja za neke zatvorenije varijante jer nemaju nikakvu igru. Sve se zasniva na hoće li Said proći sam tri igrača ili će Belošević opucati sa 30 metara. Oni igraju mahalski jer realno Jović je amater za Amara u svakom pogledu. Pogotovo, što se on najmanje pita ko će mu igrati za razliku od Amara gdje niko, ali baš niko nije siguran.
Naravno, uvijek ostaju golovi iz prekida gdje u zadnje vrijeme imamo poprilično problema. Čini mi se da je i Antoloviću prekid slabija strana, a i odbrana je nekako previše opuštena, pogotovo bez Kerle. I zadnja utakmica sa Olimpikom je pokazala ovo o čemu pričam. Dvije najveće šanse Olimpik je imao iz prekida, Antoloviću ispade lopta i sl.
S druge strane, defanzivnijom varijantom teško možemo do gola iz igre jer Adilović je spor, mlitav i nedovoljno tehnički potkovan da može sam bilo šta uraditi. Napadač tipa Dialibe bi gore napravio dar-mar.
Treba odigrati mudro, strpljivo i dobiti ih njihovim oružjem, iskoristiti neku grešku, neki prekid i slično. Mislim da ne treba pokušavati graditi neku igru jer oni će kao i obično igrati požrtvovano da krajnjih granica, nerijetko i grubo tako da u takvim okolnostima nema potrebe glumiti nekakvu ekipu kad realno smo trenutno mi daleko od toga. Ukratko, odigrati nešto slično kao protiv Širokog u finalu Kupa ili kao protiv Borca par puta u onim prekinutim utakmicama. Nama je i remi OK jer do kraja bi trebali dobiti sve. Velež kući ne bi trebao biti problem, Širokog dobiti ako ništa na snagu, Leotar nam je dužan bodove i to je to, dovoljno za jesenju titulu. Proljeće ko proljeće, malo se dotegnut', pojačati na nekim pozicijama i lagano dupla.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
moje mišljenje da će adilović na klupu a selimović od prve minute
De Bgt kako vi to igrate,covjek bi reko tika-taka neka po vasoj prici,a u stvarnosti cekate neki slobodnjak za Zebu ili prekid i da je Zeba zavrne nekom na glavuavlami97 je napisao/la:Sudar dvije različite koncepcije. Saraj'vo igra kroz sredinu i ina individualni kvalitet i snagu, a Željo, znamo već kako. U većini posta se slažem s tobom i mislim da bi trebali odigratio hrabro i bliže njihovim igračima i tada bi došli do cilja. Vjeruj mi ja u pobjedu uopće ne sumnjam.čamac je napisao/la:Nadam se da nećemo ući u utakmicu kao na prošlom derbiju. Amar je uspio da igraćima nametne filozofiju da na svakom terenu igraju svoju igru odnosno da nametnu svoj neki kont kao da igramo na Grbavici. Čak je na strani protiv slabijih ekipa i lakše doći do pobjede. Rezultat svega toga je da mi možemo izgubiti par tekmi godišnje maksimalno.
Međutim, ima par protivnika u ovoj ligi gdje to baš ne ide uvijek. Pitari su sigurno jedni od tih. Zbog toga mislim da bi trebali malo defanzivnije odigrati nego inače da nam se ne bi dešavale situacije kao prošli put. Izgubiš loptu na 40 m od od gola i primiš go ni iz čega. Pitari nemaju adekvatnog rješenja za neke zatvorenije varijante jer nemaju nikakvu igru. Sve se zasniva na hoće li Said proći sam tri igrača ili će Belošević opucati sa 30 metara. Oni igraju mahalski jer realno Jović je amater za Amara u svakom pogledu. Pogotovo, što se on najmanje pita ko će mu igrati za razliku od Amara gdje niko, ali baš niko nije siguran.
Naravno, uvijek ostaju golovi iz prekida gdje u zadnje vrijeme imamo poprilično problema. Čini mi se da je i Antoloviću prekid slabija strana, a i odbrana je nekako previše opuštena, pogotovo bez Kerle. I zadnja utakmica sa Olimpikom je pokazala ovo o čemu pričam. Dvije najveće šanse Olimpik je imao iz prekida, Antoloviću ispade lopta i sl.
S druge strane, defanzivnijom varijantom teško možemo do gola iz igre jer Adilović je spor, mlitav i nedovoljno tehnički potkovan da može sam bilo šta uraditi. Napadač tipa Dialibe bi gore napravio dar-mar.
Treba odigrati mudro, strpljivo i dobiti ih njihovim oružjem, iskoristiti neku grešku, neki prekid i slično. Mislim da ne treba pokušavati graditi neku igru jer oni će kao i obično igrati požrtvovano da krajnjih granica, nerijetko i grubo tako da u takvim okolnostima nema potrebe glumiti nekakvu ekipu kad realno smo trenutno mi daleko od toga. Ukratko, odigrati nešto slično kao protiv Širokog u finalu Kupa ili kao protiv Borca par puta u onim prekinutim utakmicama. Nama je i remi OK jer do kraja bi trebali dobiti sve. Velež kući ne bi trebao biti problem, Širokog dobiti ako ništa na snagu, Leotar nam je dužan bodove i to je to, dovoljno za jesenju titulu. Proljeće ko proljeće, malo se dotegnut', pojačati na nekim pozicijama i lagano dupla.

a naravno vasi igraci nece igrati pozrtvovano i i grubo

FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
- Grbavica moj zivot
- Kontakt:
Mozda sam ja budala il lud,corav ne znam vise.Ja stvarno ne vidim da je covjek konkretizirao nasu igru rekao je "znamo kako vec igramo". On nije rekao igramo kao Barca kao Španska repka razvaljujemo. Ne znam sta si se naso uvrijedjen. Svako je svjestan da Željo ima svoju igru nije ona nesto pretjerano idejna ali funkcioniramma_hz je napisao/la:De Bgt kako vi to igrate,covjek bi reko tika-taka neka po vasoj prici,a u stvarnosti cekate neki slobodnjak za Zebu ili prekid i da je Zeba zavrne nekom na glavuavlami97 je napisao/la: Sudar dvije različite koncepcije. Saraj'vo igra kroz sredinu i ina individualni kvalitet i snagu, a Željo, znamo već kako. U većini posta se slažem s tobom i mislim da bi trebali odigratio hrabro i bliže njihovim igračima i tada bi došli do cilja. Vjeruj mi ja u pobjedu uopće ne sumnjam.(Adilovic,Bogicevic)..
ili da bljesne Bekric nekom solo akcijom..
snaga i indvidualizam
tako je to u naske..
![]()
a naravno vasi igraci nece igrati pozrtvovano i i grubo![]()
..mislim da to dvoje u ovim situacijama mora ici skoro pa zajedno..

svoj ti pos'o !
ma moj post se vise odnosio na @camca,pa reko da to sastavim hahaha...a najjaci dio je da se Jovic najmanje pita ko ce mu igrati u ekipi..to je daleko najjace... 

FK SARAJEVO.
Ovaj odlazak Ivice iz saveza je dobra stvar,sada ce se covjek vise angazovati oko Zelje.Njegov autoritet,znanje i ugled mogu dosta toga dobroga donijeti nama i oko stadiona i svega ostaloga,a neka je i napustio savez da ga svaka fukara vise ne pljuje i naziva svakakvim imenima iako je za nas fudbal uradio za ovo kratko vrijeme velike stvari a pomogao je i mnogim klubovima,nekima i oko licence pa opet pljuju po njemu.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.
življenja i ponašanja.
Teško da će se on angažovati oko Želje, prvi ja ne bih volio da čovjek ruši svoje zdravlje zbog levata koji su u klubu.Neka odmara i uživa, dosta je on Želju zadužio, i previše.
DRUG NEBI TI PUNCA
Zna li neko hoce li se ova situacija sa stolicama na zapadu imalo popraviti do derbija ?
FKŽ !
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Ma iskreno prijatelju, mislim da nam nece ni trebati. Neka se napune sjever, istok i jug i bice ludnica..Bar moje neko videnje..TeaM87 je napisao/la:Zna li neko hoce li se ova situacija sa stolicama na zapadu imalo popraviti do derbija ?

Ne znam kako ti to gledas ali nasi se nisu navikli da idu na Sjever i istok.DzoleZeljo je napisao/la:Ma iskreno prijatelju, mislim da nam nece ni trebati. Neka se napune sjever, istok i jug i bice ludnica..Bar moje neko videnje..TeaM87 je napisao/la:Zna li neko hoce li se ova situacija sa stolicama na zapadu imalo popraviti do derbija ?
Ne mogu pitari napuniti ni Sjever a da ne pricam o Istoku.

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87 i 27 gostiju.