FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

JTS
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la JTS » 02 nov 2012, 12:03

Šabović i Zahirović pozajmili Slobodi 1,2 milion KM

Hoće li i kada dođi do sravnjivanja dugova. Sloboda u delikatnoj poziciji, jer pristižu tužbe bivših nogometaša...

Nekadašnji predsjednici Upravnog odbora FK Sloboda Salih Šabović i Davud Zahirović pozajmili su klubu iz Rudarske 2 oko 1,2 miliona KM, saznaje ****.ba iz dobro obavještenih izvora. Šabović je četiri godine kormilario tuzlanskim klubom, a za vrijeme njegove vladavine Sloboda je ostvarila najbolji plasman u Premijer ligi BiH - treće mjesto i u dva navrata je igrala u finalu Kupa BiH.

Nakon povlačenja Šabovića, koji je u međuvremenu postao poslanik SBB-a u Skupštini TK, predsjedničku funkciju je preuzeo farmaceut Davud Zahirović. Šabović i Zahirović su Slobodi davali pozajmice kako bi se isplatile plaće igračima, kako bi se putovalo na utakmice, platile organizacije utakmice itd. Uvidom u dokumentaciju Šabović i Zahirović su, kako smo naveli, u Slobodu “ubrizgali” 1,2 miliona KM.

Neizvjesno je hoće li bivši predsjednici Slobode i kad tražiti povrat uloženog novca. Potsjetimo kako je Sloboda u delikatnoj poziciji jer pristižu tužbe bivših nogometaša, a aktuelno rukovodstvo je u pauzi najavili “pretresanje” svih ugovora.

Šta je ovo ??!!!
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 02 nov 2012, 12:44

koju ekipu je trenirao Sadikovic gore u krajini...jel ovu krajinu iz cazina il nekog drugog :?
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 02 nov 2012, 12:48

staragarda je napisao/la:koju ekipu je trenirao Sadikovic gore u krajini...jel ovu krajinu iz cazina il nekog drugog :?
Krajišnik iz Velike Kladuse.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

Kapellen
Kontakt:

Post Postao/la Kapellen » 02 nov 2012, 14:32

JTS je napisao/la:Šabović i Zahirović pozajmili Slobodi 1,2 milion KM

Hoće li i kada dođi do sravnjivanja dugova. Sloboda u delikatnoj poziciji, jer pristižu tužbe bivših nogometaša...

Nekadašnji predsjednici Upravnog odbora FK Sloboda Salih Šabović i Davud Zahirović pozajmili su klubu iz Rudarske 2 oko 1,2 miliona KM, saznaje ****.ba iz dobro obavještenih izvora. Šabović je četiri godine kormilario tuzlanskim klubom, a za vrijeme njegove vladavine Sloboda je ostvarila najbolji plasman u Premijer ligi BiH - treće mjesto i u dva navrata je igrala u finalu Kupa BiH.

Nakon povlačenja Šabovića, koji je u međuvremenu postao poslanik SBB-a u Skupštini TK, predsjedničku funkciju je preuzeo farmaceut Davud Zahirović. Šabović i Zahirović su Slobodi davali pozajmice kako bi se isplatile plaće igračima, kako bi se putovalo na utakmice, platile organizacije utakmice itd. Uvidom u dokumentaciju Šabović i Zahirović su, kako smo naveli, u Slobodu “ubrizgali” 1,2 miliona KM.

Neizvjesno je hoće li bivši predsjednici Slobode i kad tražiti povrat uloženog novca. Potsjetimo kako je Sloboda u delikatnoj poziciji jer pristižu tužbe bivših nogometaša, a aktuelno rukovodstvo je u pauzi najavili “pretresanje” svih ugovora.

Šta je ovo ??!!!

izvor?
Poziv za jaču Slobodu!
-- 090/291-054 --
Cijena poziva je 2 KM.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 02 nov 2012, 14:35

slika
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

trojan5
Kontakt:

Post Postao/la trojan5 » 02 nov 2012, 15:14

treba pitat sabovica i zahirovica gdje su pare od transfera husejnovica,u wol.????
Jedan grad,jedna ljubav .. Sloboda u srcu
FKR87-Tz

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 02 nov 2012, 15:16

Kapellen je napisao/la:

Šta je ovo ??!!!

izvor?
Sport.Centar
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 02 nov 2012, 17:11

Sto se novinar nije pitao gdje su pare od transfera Husejinovica u Werder i Almira Bekica u Dinamo ?? Kad se sve skupi ja mislim da smo dobili oko 800 000 eura za ova dva transfera i niko se ne pita gdje su nestale pare ?? Komotno je Sloboda mogla vratit neka dugovanja i jedno 2-3 sezone igrat bez problema u i oko kluba al eto kad ti se razni nesposobnjakovici vrte u klubu.. I da ne zaboravimo dug saveza prema Slobodi ;)
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

zeljogracanica
Kontakt:

Post Postao/la zeljogracanica » 02 nov 2012, 17:42

Opština Tuzla ima u budžetu za 2012. godinu izdvajanja za sport od 1.808.050 KM, gdje vam idu ta sredstva kad znamo da ni u jednom jačem sportu Tuzla nema ekipe u prvoj državnoj ligi (ispravite me ako griješim).
Treba malo ispitati gdje idu te pare, ili je u budžetu samo navedeno za sport a ode u druge svrhe.
Zadnja izmjena: zeljogracanica, dana/u 02 nov 2012, 17:44, ukupno mijenjano 1 put.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 02 nov 2012, 17:43

Šta je ovo ??!!!
ja sam davno rekao da su to cigani lopovi..pa znalo se da je Sabovic sa Zahirovicem ..sve ovo ide ukrug ba vidis da se stranke prepucavaju..ovo nije vidi portal napisao?...nije jer ne trazi Imamovic pare jel?...Sabovic nas je unistio seljacina on je najveci krivac nase propasti upamtiteeeee...ako ikog treba ganjat tuzit treba Sabovica ....prvo on pa tek onda Kovacevic i ovi sto su danas tu.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 02 nov 2012, 17:49

harry_90 je napisao/la:Sto se novinar nije pitao gdje su pare od transfera Husejinovica u Werder i Almira Bekica u Dinamo ?? Kad se sve skupi ja mislim da smo dobili oko 800 000 eura za ova dva transfera i niko se ne pita gdje su nestale pare ?? Komotno je Sloboda mogla vratit neka dugovanja i jedno 2-3 sezone igrat bez problema u i oko kluba al eto kad ti se razni nesposobnjakovici vrte u klubu.. I da ne zaboravimo dug saveza prema Slobodi ;)

to pitaj novinara na vidovitom portalu oni ce ti bolje reci nego ovi sa sportsport ili sport centra kako vec ..lijepo se tamo jav pitaj novinara zamoli ga da ti pojasni sta se desilo to sa lovom koju mu je gazda dobio od transfera nasa dva igraca..ako ti ne kaze znaj da su lopovi i staiv taj portal na "nimukajt" i **** ga , jer ce ti tad biti dovoljno jasno da su svi do jednog ljudi od Sabovica .

taj dug saveza prema Slobodi su valjda nesto dogovarali Zahirovic i vjerovatno Sabovic sa savezom da ne placaju sudije i te stvari ,kao i kartone i sl....boga pitaj da li je to tako
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 02 nov 2012, 18:07

Saidov transfer u Werder kako se sjecam iznosio je 500 000 eura i mislim ustvari gotovo sam siguran da je par mjeseci poslije došla izjava da je u klub došlo nekih 7 do 8% posto vrijednosti transfera mislim da je Sica to izjavio il Šabovic i onda su naveli da su ostali novci morali otici menadžerima Saida koji je imao nekih 5-6 jer su oni ko imali neko zakonsko pravo pa onda treneri iz mlađih selekcija,drzava je uzela dio sebi i jos su nesto naveli tako da je Slobodi ostalo nista. Ja sumnjam u istinitost ove izjave al eto sve se zataskalo i propdose te pare ustvari odose u lopovskee džepove

trojan5
Kontakt:

Post Postao/la trojan5 » 02 nov 2012, 18:21

menager Saida Husejnovica je bio Adem Sabovic...300%
FKR87-Tz

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 02 nov 2012, 18:27

trojan5 je napisao/la:menager Saida Husejnovica je bio Adem Sabovic...300%
ma Adem Sabovic jasta nego ..Sabovici su to pokupili..Sica malo dobio malo da suti i da osnuje sebi skolu i to je to..u zto ga Sabovic progurao u politiku i tako to hoda..tako smo pare i bacili ljudi moji..pa kad se sjetim kad za Mirzu Mesica dobismo 800.000 HAHAHAA..izgovor na pitanje navijaca gdje su pare bilo je da su nama navijacima rekli da su utrosili kako bi popravili onu ogradu na stajanju(istoku) koju smo slomili protiv Celika nakon proslave gola .. onda kako su ofarbali one zidove u zuto oko stadiona i postaklili svlacionice...naranvo i platili struju i vodu :)...eto gdje je otislo 800.000 ljudi moji :roll:
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

trojan5
Kontakt:

Post Postao/la trojan5 » 02 nov 2012, 18:33

ov za adema je sigurno,jer znam kako se hvalio dok je said bio u wer. na probi...
znam dosta stvari,...a vidite kako zeljo dobija pare (postotak) za Dzeku, od svakog njegovog transfera,u bilo koji drugi klub.,
jer je zeljo njegov maticni klub..
a giprom nista nije izgradio i ispostovao na vrijeme,kao ni jedan stanbeni objekat do sada !!!!!
sigurno zbog posudjivanja slobodi :lol: :lol: :lol: :lol:
FKR87-Tz

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 02 nov 2012, 18:59

kako su nam Sabovici zamazali oci sa 2 finala kupa i 3 mjestom u ligi to je nevjerovatno :)...iskreno i meni su i ja sam jedan od onih koji je tad bio zadovoljan...samo ljudi moji znali smo svi pricalo se da je to namjesteno..doduse mozda smo i zalsuzili da budemo tu, ali onaj prolaz protiv Sirokog u 1/2 finala to se znalo da cemo proci jer Alackovic koji je rodbina sa Sabvicem nebi dozvolio da nas Siroki porazi..mi smo odigrali na gostovnaju dobro i Alackovic je dao ona crveni karton Sirokom kad smo bili u kontri 2 na 1 ..mislim u ovoj nasoj ligi domacin bi se pomilovao, ali Alackovic posto je na nasoj strani zbog Sabovica uradio je ispravnu stvar ...znaci i da je Siroki imao sansu da dobije nebi ganrant Alackovic to dozvolio.. samo obadva finala smo prodali...pa bilo je ljudi koji su mi govorili da sigurno u finalu igraju Sloboda i Slavija ..nikako mi tad bilo smjesno, ali to se desilo..ocigledno smo ih prodali vidjelo se po izboru ko je sutirao penale..uvjek su nas isti igraci upropastili..Prodanovic ili Mikelini..jedan dade sam sebi gol u Tuzli protiv Zrinjskog, onda profulani penali, tako Mikelini dade loptu Slaviji odnosno poklonio im gol .... Sabovici su digli pare odrekli su se trofeja i uzeli lovu jasno je ko dannnnnn
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 02 nov 2012, 19:23

trojan5 je napisao/la:menager Saida Husejnovica je bio Adem Sabovic...300%
Ovo nisam znao al za clanak znam da je bio u novinama Sport ono sto avaz dvaput sedmicno izdaje. Sica il Šabovic dao izjavu da je 7-8% posto vrijednosti transfera doslo u klub. A kako sam samo ja i jedan jaran slavili ovaj transfer goda smo titulu osvojili jer smo mislili sa tim milionom niko nas u par sledecih godina iz vrha nece otjerat jos ako kojeg prodamo harat cemo. Kad smo vidjeli clanak ma odma sam znao da je lopovlu kakvih 5-6 menadžera pa to ni najvece zvjezde nemaju a Said da ima jos da su imali zakonsko pravo na parava i moralo im se dati da se ipostuje zakon, il jos gore potrzivanja trenera iz omladinskog pogona pa to nigdje u svjetu nema a Said svakao igro u G.Tuzli i ganjo se po kojekavim livadam i sad mi neki trenerima dali lafo pare. A ima tu jos i Bekicev transfer u Dinamo e tek o tim parama ni traga ni glasa

trojan5
Kontakt:

Post Postao/la trojan5 » 02 nov 2012, 19:30

ja nerazumijem vas nikako,Sabovic lopovi klasni,dosli u slobodu da bi hajrovali od ove nase sirotinje malo..
jedini i parvi fan slobode je bio Hamdija Hodzic,i nikad necemi imati nesto licno ovom covjeku,rahmet mu dusi !
a Sabovice DOSLE treba protjerato odavde,pa nek vode klubove tamo odakle su dosli,..al mi smo opet sdebi krivi sto smo dopustili da nam se desi ovo!
FKR87-Tz

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 02 nov 2012, 20:02

E ljudi onda sta raditi, koga podrzati. Ne preostaje nam onda nista nego da podrzimo nase legende :mrgreen: Mesketa, Secera, Licu.
Daj neka nas vade iz govana zajedno sa Jasminom Imamovicem, a njemu za uzvrat dati glasove na slijedecim izborima. On nama FK Slobodu mi njemu glasove na izborima. Usluga za uslugu, ha ja!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 02 nov 2012, 20:04

zeljogracanica je napisao/la:Opština Tuzla ima u budžetu za 2012. godinu izdvajanja za sport od 1.808.050 KM, gdje vam idu ta sredstva kad znamo da ni u jednom jačem sportu Tuzla nema ekipe u prvoj državnoj ligi (ispravite me ako griješim).
Treba malo ispitati gdje idu te pare, ili je u budžetu samo navedeno za sport a ode u druge svrhe.
Ide za kajak jednoklek!

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: meecko i 6 gostiju.