Borussia Monchengladbach

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko mogu u Ligi Evrope 2014/15

1.Mogu do samog kraja
7
11%
2.Bice zaustavljeni negdje pred kraj
21
32%
3.Rana nokaut faza
10
15%
4.Grupa
7
11%
5.Ma kakvi, ispadaju oni od Sarajeva.
21
32%

Ukupno glasova: 66

Prle
Kontakt:

Re: Borussia Monchengladbach

Post Postao/la Prle » 03 nov 2012, 17:44

Šta je bilo? Tko je bio bolji, vidim Freiburg izjednačio iz penala...jel bar bio :?: Šteta za 2 prosuta boda, išao sam za tim da BMG ovo danas uzima...ybg
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 03 nov 2012, 17:54

amerosm je napisao/la:
Pale_Companion je napisao/la:o yebem te fudbale
Nisam gledao utakmicu, ali po tvom komentaru predpostavljam Vi dominirali istom stvarali prilike i oni predju centar i dobiju penal iz kojeg postizu gol.

Ili si mozda mislio dobijete Hannover u gostima i onda kuci nemozete Freiburg.

ovo drugo.

Užasna igra, nisam ovo očekivao.

Borussia je imala jedno 5-6 odličnih prilika za gol, ali ništa. Rupp sam promašio tri zicera. Freiburg možda 1-2 šanse, ali zasluženo nose bod.

@prle
dosta je polemike oko suđenja na ovoj utakmici, navijači su dosta negodovlai oko suđenja, čak je i Favre isključen. Ne znam, ja bih ipak rekao da je penal bio, ali bilo je masu drugih krivih odluka sudije koje su uništile tekmu i pogotovo našu igru!
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 04 nov 2012, 01:08

Link: http://www.express.de" onclick="window.open(this.href);return false;
Manager Max Eberl blockt alle Fragen zu diesem Thema ab. EXPRESS erfuhr aber: Borussia ist auf der Suche nach einem Top-Stürmer, der in der Winterpause kommen soll.

:? :?:
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 05 nov 2012, 15:27

slika
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 05 nov 2012, 16:50

navodno je Pohjanpalo bio u suboti na utakmici i posjeti stadionu i klubu, te ja navodno sutradan isto to uradio i u Leverkusenu.
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 nov 2012, 17:01

Pale_Companion je napisao/la:Link: http://www.express.de" onclick="window.open(this.href);return false;
Manager Max Eberl blockt alle Fragen zu diesem Thema ab. EXPRESS erfuhr aber: Borussia ist auf der Suche nach einem Top-Stürmer, der in der Winterpause kommen soll.

Zar vjerujes smecu zvani Express. :lol: :lol: Po meni Gladbachu jedino nedostaje igrac tipa Neustäder-a da bi imali kompletnu ekipu. Donekle su uspjeli kompenzirati odlazak Reusa i Dantea, ali nisu nikako ovaj Romana.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 05 nov 2012, 18:18

amerosm je napisao/la:
Pale_Companion je napisao/la:Link: http://www.express.de" onclick="window.open(this.href);return false;

Zar vjerujes smecu zvani Express. :lol: :lol: Po meni Gladbachu jedino nedostaje igrac tipa Neustäder-a da bi imali kompletnu ekipu. Donekle su uspjeli kompenzirati odlazak Reusa i Dantea, ali nisu nikako ovaj Romana.
ne vjerujem, zato i ovaj začuđujući smajli :mrgreen:
nemamo mi više para za TOP pojačanja
doduše express je prvi napisao da dovodimo de Jonga i Xhaku, ali su isto tako pisali da je transfer Hoiletta završena stvar te isto tako da Favre neće produžiti ugovor i da će preuzeti Bayer :mrgreen:

Jedino što smo mi kompenzirali je odlazak Dantea, Dominguez je zaista sjajan; i što za razliku od prošle sezone imamo veću širinu u ekipi tako da ne očajavamo previše ako se povrijedi neki bitniji igrač.

Ostalo nismo ništa kompenzirali, barem se to ne vidi na terenu. Ajde napad koliko-toliko, de Jong je stvarno dobar napadač i veliki potencijal i bit će sve bolji i bolji s vremenom kako se bude privikavao na stil igranja u Bundesligi. Šteta što je trenutno povrijeđen ali što je tu je... ali de Jong ne može nikako biti zamjena za Reusa, jer se ne radi o isto, tipu igrača. Fali nam jedan brzi napadač/polušpic/lažna devetka koji će činiti tandem sa de Jongom. de Jong je više sidraš, napadač koji čeka svoju šansu u 16-tercu, koji živi od centrašuteva i lopti u prostor, te igrač koji se zna zagraditi i na leđima nositi dvojicu i uposliti svog saigrača. Njemu treba jedan partner koji će igrati malo iza njega i puno trčati i biti tu kada bude bila šansa za dupli pas ili povratnu loptu. Također neko ko zna i proći kojeg igrača i pucati solidno i sa distance.

Hanke i de Camargo nisu takav tip igrača i trio de Jong/de Camargo/Hanke u bilo kakvoj konstalaciji ne funkcioniše na terenu i oni ne mogu igrati zajedno. Hrgota je još neiskusan i njemu će trebati još vremena da se prilagodi na nivo igranja u Bundeski. Mlapa je dugo bio povrijeđen i tek je nedavno počeo pomao da igra. Vidi se potencijal ali također se i vidi da mu još treba vremena pod Favreom da postane onakav igrač kakav nam treba. Mali ima dobru tehniku, veoma je snažan i brz, ali mora da se nauči pravlno kretati i igrati sa partnerom u napadu, u napadu fali ono što švabe zovu durchschlagskraft. Žao mi je što nisam imao prilike vidjeti tandem Mlapa/de Jong (zbog povrede de Jonga) jer me baš zanima kako bi to funkcionisalo. Također sada je tu Herrmann koji je preuzeo tu ulogu brzog drugog napadača ali opet moje je mišljenje da je on puno korisniji na krilu jer može probiti i poslati upotrebljiv centaršut u 16-terac.
Također tu su i Ring i Younes koji također mogu probati odigrati na toj poziciji ali njih yebu povrede ove sezone.

Trenutno je mali Pohjanpalo solidno rješenje za ono što je nama potrebno u napadu. Za te pare ( 1 do 2 mil eura) mislim da se bolje niti ne može investirati. Brz je, ima odličnu tehniku i šut, a vidi se da igra mozgom. Plus je što je jako mlad te Favre ima veliki prostor da malca oblikuje i nauči da igra na najboljem mogućem niovu. I ako se ne bi nešto naročito pokazao u prvoj sezoni, vrijeme radi za njega te ima dosta prostora i vremena za napredak, tako da ne vidim da možemo puno izgubiti njegovim dovođenjem. Problem je što je dosta klubova još zainteresirano za njega, ali mi smo u nekoj blagoj prednosti jer smo dosta dugo u kontaktu.

E sad jeden veliki, usudio bih reći i najveći problem ove ekipe je pozicija 6-ice. Jer ako nemaš nekog kretivnog u veznom redu koji može poslati upotrebljivu loptu prema naprijed i kreirati pokoji napad onda nemamo šta ni pričati o problemu u napadu. Sve oči uprte su bile u mladog i talentovanog Xhaku, ali očigledno je da on nije još na nivou da odgovori tom zadatku. Kada te jedan igrač koji je skoro pa u nogometnom smislu umro i zaboravljen i pred penzijom izbaci iz prvog sastava (Marx, za one koji nisu skontali) onda stvarno treba da se zapitaš.
Treba biti realan i reći da mali jeste talentiran i da ima potencijal da postane uistinu švicarski Švajni, jer igrač koji je sa 20 godina standardan u repki, ima par naslova nacionalnog prvaka i kupova, igranje knock-out faze lige prvaka, svjetski prvak sa mladom repokom itd itd , ne može se nikako okarakterisati kao flop. Momku treba još vremena da bi posto ono što treba da postane, i vjerujem da će Favre izvući od njega to po mogućnosti što prije. Xhaka je do sada jedino bio jak na jeziku i trebao bi da dodatno zapne na treningu i terenu i da se malo spusti na zemlju.

Znači potreban je jedan igrač na ovoj poziciji koji bi koliko-toliko mogao odgovoriti ovome zadatku, dok Xhaka to ne bude. Ne znam šta je sa Rolfesom, kakva je njegova situacija u Bayeru ali eto on bi po meni bio solidno rješenje na toj poziciji. Para se nema tako da se mora pametno investirati (ako se uopće ima šta za investirati) i mogućnosti za greške i experimentiranja jednostavno više nema.

JOš kad kažem da je ovo zadnja sezona za Daemsa, Marxa i vjerovatno Stranzla onda vam je jasno kakav nas posao čeka na ljeto oko formiranja i krpanja igračkog kadra za novu sezonu. Olakotna činjenica je da će se imati para od povećanih TV prava za iduću sezonu tako da se ima šta za invesitrati, ali moraju se odraditi detaljne studije da se transfer rok odradi što kvalitetnije.

Malo poduži post od mene, dao sam si oduška ali stvarno sam morao/želio da malo informiram one koje situacija u ovome klubu interesuje da se vidi gdje su problemi trenutno ali i u budućnosti. Imao bih još toga dosta za dodati ali mislim da je i ovo previše tako da će to nei drugi puta, a onome ko bude sve ovo pročitao skidam kapu i nadam se da nisam puno ''tušio'' :mrgreen:
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 06 nov 2012, 20:40

http://www.ftbpro.com/de/meldungen/till ... iederrhein" onclick="window.open(this.href);return false;

jest da je ispao čkepi u par navrata prema svom bivšem klubu ali moram iskreno reći da apsolutno ne bih imao ništa protiv i da sam o ovakvom razvoju situacije dosta često i razmišljao proteklih dana...

volio bih ako ima koji navijač chelsea da mi malo bolje predoči situaciju oko statusa Marina u klubu i ima li neki poseban razlog zašto nije dobio nikakvu poštenu šansu da zaigra u prvoj postavi u prvenstvu...
Agieren statt reagieren

Klare

Post Postao/la Klare » 06 nov 2012, 23:31

Ma zaboravi, taj odavno nije na starom kolosijeku,
čak su, ako se ne varam :? , bile i svađe u to doba sa Schaafom,
a mišljenja sam da je njegova prodaja Chelseu čista pljačka,
tako da ne preporučujem, jednostavno Marin je u ogromnom padu.

brzi21
Kontakt:

Post Postao/la brzi21 » 07 nov 2012, 13:27

Pale_Companion je napisao/la:http://www.ftbpro.com/de/meldungen/till ... iederrhein

jest da je ispao čkepi u par navrata prema svom bivšem klubu ali moram iskreno reći da apsolutno ne bih imao ništa protiv i da sam o ovakvom razvoju situacije dosta često i razmišljao proteklih dana...

volio bih ako ima koji navijač chelsea da mi malo bolje predoči situaciju oko statusa Marina u klubu i ima li neki poseban razlog zašto nije dobio nikakvu poštenu šansu da zaigra u prvoj postavi u prvenstvu...
Marin nakon što je došao u Chelsea, išao je na predsezonsku turneju s timom u Ameriku i tamo je, malo je reći oduševio. Najbolji igrač Chelseaja u predsezoni, pa se puno očekivalo od njega (i dan danas).

Eh nakon što se ekipa vratila u Englesku, pred posljednju provjeru s Brightonom, Marin se povrijedio na nekih mjesec dana. Ali taman što se oporavio, te zaigrao u kupu protiv Wolverhamptona, ponovo je došla neka lakša povreda, pa se s njim nije žurilo.

Spreman je zadnje, otprilike dvije-tri sedmice, ali pošto su Oscar, Mata, Hazard i Moses u formi, teško mu je upasti u sastav, ali vjerovatno hoće ubrzo.

Ja iskreno ne vjerujem da će biti prvi pik na lijevom krilu ili na 10-ci, ali će biti važan dio ekipe.

Kad sve pogledaš, problem je što se često povrijeđuje, ali kvaliteti nisu upitni. Momak zna igrat lopte ;)

pozdrav ;)

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 07 nov 2012, 14:18

hvala @brzi ;)

neki izvori bliski klubu navode da se Pohjanpalo odlučio za nas, te da slijedi da se dogovore oko ugovora i nekih detalja, te da bi navodno ovaj transfer trebao biti predstavljen na našoj idućoj domaćoj utakmici (protiv Stuttgarta 17.11.). Neki drugi izvori tvrde da smo zagrijani za još par igrača i da još ništa nije dogovoreno niti sa jednim igračem. Ostaje da se vidi.

Također Fortuna pokazuje sve jači interes za Hankeom i ja apsolutno podržavam ovaj transfer i volio bih da se ostvari. Hanke se ne bi morao seliti a i imao bi sigurno mjesto u prvoj postavi.

Danas je ekipa otputovala na jug Francuske. Fali Daems zbog povrede trbušnog zida te de Jong još odranije.
Jako bitna utakmica sutra, rekao bih i odlučujuća. Ne bi smjeli izgubiti jer onda imamo minimalne šanse za prolaz, bod bi bio velik kao kuća i onda bi imali dosta toga u svojim rukama.
Ne moram puno pisati o težini same tekme jer se zna ko je Marsej i kako igra ove sezone, ali mi smo pokazali više lica ove sezone i nadam se da će momčad biti nabrijana i pružiti odličnu partiju uz podršku naših navijača kojih će sigurno biti nemali broj.

možda @amerosm ima opet finu prognozu kao i prije dvije sedmice :mrgreen:
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 nov 2012, 19:16

Hajmo Glabach samo hrabro i borbeno i ubjedjen sam da rezultat nece izostati. Cak i bi remi veceras bio odlican, pa onda u narednom kolu na domacem ternu pobjediti Limasol i cekati rasplet u ovoj grupi u posljednjem kolu.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 nov 2012, 19:35

Bravo Arango ! Hajmo jos jedan i onda utakmicu mirno privesti kraju. :D :D

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 08 nov 2012, 19:41

Arango veliki igrac nema sta, jos ako pobjede bit ce super:) I radi te statistike njemacki vs francuski klubovi..
Eto Bayern je sinoc razmontiro Lillea.. sad je red da Borussija dobije:) Pobjedom bi mislim bio osiguran prolaz jer dolazi po meni slabasi AEL Limassol koji ima samo jedan bod i samo jedan gol su dali.. 8-)
FC Bayern !!!!!

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 08 nov 2012, 20:03

treba izdržat još 45 min, igramo dobro tj. dobro se branimo i čekamo svoje šanse iz kontri. imali smo još par dobrih šansi ali nismo ih iskoristili. nadam se da ćemo izdržat do kraja i odnijeti tri važna boda koji zlata mogu da znače na kraju !!!

4000 navijača Borussie 8-)
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 08 nov 2012, 20:12

ter stegen :oops:
Agieren statt reagieren

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 08 nov 2012, 20:14

Pale_Companion je napisao/la:ter stegen :oops:
On izgleda iz dana u dan sve slabiji...

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 08 nov 2012, 21:08

Kakva utakmica ljudi moji !!! ovo je bilo nevjerovatno ! jedna od najboljih/najzanimljivijih utakmica ove sezone, uz one iz Kijeva i Hanovera. ludilo !!! kakvo samo drugo poluvrijeme, ko nije gledao propustio je dramu...

Apsolutno zaslužen bod nema priče !

Sudija :evil: , oštetio nas je u par navrata ogromno, ali do tada jako dobro suđenje.

Arango nas je opet vadio, koji kralj ! Ruppinho odlična asistencija 8-)

Mlapa tele jedno :evil: , pa ne mogu da vjerujem da može ono fulat, katastrofalna partija od njega, ma užas ! Njemu treba još dosta vremena i treninga da postane dobar napadač...

Pokazali smo opet moral i fighterski duh, po ko zna koji put ove sezone...Svaka im čast na tome, navijači su to zaslužili (koji su bili fenomenalni večeras)...

Ali opet smo primili nesretne golove koji se mogu samo nama desiti! Nevjerovatno !!!

Ovaj bod je enormno bitan i drži nas i dalje u igri za pčasman dalje, bit će klanja u ovoj grupi do kraja, ali bitno je da smo i dalje u igri i imamo solidne šanse. Treba oderat u idućem kolu AEL i čekati rasplet između Fenera i Marseja !

Igrači su se puno istrošili, ne znam kako će to izgledat protiv Furtha u nedjelju, Favre će morati rotirati malo.

Svaka im čast još jednom, uzet bod na Velodromu nije nimalo jednostavna stvar 8-)

VFL !!!
Agieren statt reagieren

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 08 nov 2012, 21:21

Taman! 8-)

Zaganjaj sad drugu poziciju pa da se malo veselimo knock out fazi. :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 nov 2012, 21:27

Na kraju ipak zasluzen bod za Gladbach kojim ostaju u trci za prolazak dalje.
Primjetno je da u posljednje vrijeme i ter Stegen i Zeiler pruzaju losije partije, a slazem se sa sirom javnoscu da je do pocelo od kad se od Joakima zahtjeva povratak Adlera u reprezentaciju - cak se i Neuer zalaze za njega preko medija.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.