FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

SamoZeljo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la SamoZeljo » 04 nov 2012, 01:01

I corava koka zrno nadje, pa tako i oni u derbiju.

Volio bi da smo dobili ali sta je tu je. Kad pogledam raspored u naredna tri kola, mislim da jos nista nije gotovo u borbi za jesenju titulu. Mi bi vrlo lahko mogli uzeti svih 9 bodova, sto ne znaci da hocemo a oni bi mogli kiksati vise od jednom.

Željezničar 13 : 00 Velež
Slavija 13 : 00 Sarajevo

Leotar 13 : 00 Željezničar
Sarajevo 13 : 00 Zrinjski

Željezničar 13 : 00 Široki Brijeg
Radnik Bijeljina 13 : 00 Sarajevo

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 04 nov 2012, 01:25

" onclick="window.open(this.href);return false;

ZADAĆA!

[youtube][/youtube]

burek pita
Kontakt:

Post Postao/la burek pita » 04 nov 2012, 01:28

smijesni ste u svakom pogledu

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 04 nov 2012, 01:51

E evo i ja dosao kuci pa da ostavim svoje videnje vecerasnjeg duela. Prvo, moram istataci da je ovo prvi derbi da smo izgubili a ja da nisam dosao kuci razocaran za istog. Realno, kada neko gine za dres svetog kluba, onda stvarno treba ostati i odati tim ljudima priznanje pa makar oni izgubili 10 nula, zato sam upravo ponosan na sve navijace koji su ostali i pozdravili nase momke. Naravno ima tu gnjeva, za neke druge sitnice ali otom potom. Generalni neki moj zakljucak svega bi bio, SAM PAO, SAM SE UBIO. Mogu cak povuci paralelu izmedu proslogodisnjeg derbija Zvezda vs Partizan 2:0 u polufinalu kupa Srbije, gdje je Partizan doslovno promasio sto i slijep covjek ne bi. E upravo to smo mi bili veceras. Gradili, igrali ali nismo realizovali, i to je ona najveca cijena koju nekada moras platiti. ;) Nakon ovoga, vjerujte ja sam jos vise uvjereniji u odbranu duple krune i upravo je ovo poraz koji ce nas trznuti i vraiti nam volju, a nemojte zaboraviti da za pravu titulu, ne polugodisnju igramo u paklu, zvanom "dolina" ;) Sve u svemu, cestitke pitarima/komsijama na zasluzenoj pobjedi u utakmici gdje su se oni uspjeli bolje snaci od nas. ;)

Takoder treba napomenuti da jSUDENJE NIKADA BOLJE NIJE BILO. Dobar je tempo igre bio i to me veoma rodovalo, pustali su se dueli, sudija je znao sta treba, a sta ne treba svirati, jedina mi mrlja ostaje da vidim da li je stvarno bio prekrsaj kod gola ili ne, ali opet i da nije kome vrijedi tu pricu pisati. Prica i prilike se brisu a golovi i bodovi pisu. Nismo pitari pa da danima raspravljamo o glupim stvarima. Mi svoje zicere nismo iskoristili i to nam se odbilo od glavu na kraju. TO JE TO, nema krivice u drugom, vec u nama samim. Ocigledno je da Amar ide na varijatnu da proda Adilovica, Svraku, Jamaka pa mozda i Zebu. Ne ulazak Bekrica mozda cak najbolje ukazuje na sve to. Mi smo imali igru, oni nista skoro nisi radili po meni, nas najveci problem je realizacija.
Nemojte ovo sve uzimati zdravo za gotovo, jer cu tek objektino da napisem poslije odgledanog snimka tekme. Ipak su ovo sve prvi uticiaji i pogledi sa perspektive navijaca. Po meni, ako Amar misli da igra sa ovom taktikom koja je zapraov dobra, kojom mozemo doci do prilika, treba brate jednog novom napadaca individualnca, po mogucnosti crnca da je brz i da je jak sa skok igrom. Mozda bi najbolje bilo nekog mladog dovesti pa neka se kali. Moje videnje...

Sto se tice navijanja, ne volim da komentarises druge, jer sta god rade glavni suparnici ja to ne prihvatam i zato se drzim samo nas. Zato momci svaka raspava o ovome vodi u pogresnom smijeru. skreno, razvalili smo u navijanju. Ali opet sa druge strane me brine kazna koja ce uslijediti za pirotehniku, i misljenja sam da ce ova kazna biti drakonska. 10.000 KM minimalno za nasu pirotehniku.

Sto se posjete tice, govorio sam ranije da ne treba nista spektakularno ocekivati. Ovo je nas vrhunac, vjerovali vi meni ili ne. Dakle, 15.000 u derbiju na Kosevu je vise nego mila majka. Dosta Sarajevske raje je otislo nogom za kruhom sirom evrope, a dosta ljudi iz drugih gradova BIH doselilo u Sarajevo. Nije da ja sada te ljude mrzim, ali ti ljudi nemaju taj osjecaj zapravo sta je derbi. Tu upravo lezi jedan od problema zasto je posjecenost na derbijima za razliku od prijasnjih sramotna. Onda imate one koje prate lige petice, pa ti dode jednom na Kosevu ili Grbavicu pa ti soli pamet. Sve su to stvari, koje uticu na posjecenost BH terena..
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 04 nov 2012, 02:09, ukupno mijenjano 2 puta.

FKKrajina
Kontakt:

Post Postao/la FKKrajina » 04 nov 2012, 02:00

OTNYS_YNWA je napisao/la:

ZADAĆA!

[youtube][/youtube]
Sad kad vam savez bubne zadacu :=)

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 04 nov 2012, 02:04

" onclick="window.open(this.href);return false;

Dijelite! 8-)

[youtube][/youtube]

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 04 nov 2012, 02:06

Apsolutno nisam nezadovoljan derbijem. Zao mi je samo sto su se provukli ovom pobjedom, ali nema veze, nismo bili dovoljno prisebni i to je sve.. Bilo je -5, sada je -3, vrlo brzo stizemo i prestizemo. Said apsolutno meda ne moze, ni potrcati, prediblati, ma nista, ubili su ga nogama, i trkom, uvijek ga je drugi cekao kad uspije odmaci od nekog naseg. Ali mi je najsmjesniji kako se debeli prosu kad je htio proslaviti gol, zakaci za one reklame prema istoku i sav se prosu po tartan stazi, a naravno i u toku utakmice kilogrami su mu davali inerciju pa je upadao kako je stizao, pa cak i prekrsaj kod gola... :lol: :lol: :lol:
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

fossil
Kontakt:

Post Postao/la fossil » 04 nov 2012, 02:21

Raja, nema veze... Ostaje zal za propustenim prilikama.
Ugl. i ja dijelim misljenje sa vecinom, a to je za Bekrica. Def momak ima i mora imati mjesto u ovoj ekipi Zelje.
Ocekivao sam da ce Amar krenuti sa Jamakom jer Jamak nije ofanzivan kao Bekric. Cijelo poluvrijeme sam samo gledao u Bekrica, nece li krenuti da se zagrijava, ali nista.
Momci su dali sve od sebe, i ne treba im zamjeriti.
Pohvalio bih navijace, tj odaziv Manijaka na ovu utakmicu, svaka cast!!!

Malo me nervira kada se komentarise kako neko nije za ZELJE, i sl. Amar najbolje zna i treba mu vjerovati. Prokomentarisat cu samo neke igrace.Krenuo bih od Zebe. Po meni opet solidno odigrao,zatvoran je bio, trebao mu je tu Bekric, jer nije mogao nista sam, bio je pracen u stopu. Mi svi ocekujemo od Zaje da uzme lopte na petercu, sve predje i baci golmana po cevape, e pa ne moze jbg. Pitari usli "nalozeni" u derbi i to su krunisali nazalost. Mali Zola odlicno odigrao, svaka mu cast, imao 2,3 greske al s obzirom na godine stvarno svaka cast. Jedina zamjerka sto skoro nikako desnu nogu ne koristi. Kvesic isto, prezadovoljan sam ovim momkom, koliko je samo puta istrcao gore-dole, stvarno svaka mu cast. Adilovic se borio, iako mi nije najdrazi, stvarno se borio, ginuo, skakao, trcao, ali ne moze sam. ( nece mi biti nikad jasno, zasto Amar, makar kad kuci igramo sa nekom losijom ekipom ne proba sa 2 spica).

Beslija nazalost lose, ocekivao sam vise, jos pogotovo onaj sut lijevom nogom, ali Boze moj.
Pohvalio bih i Stanica, koji je po meni stvarno dobro odigrao, s obzirom na (ne) kontinuitet, po meni je odigrao stvarno dobro. imao par kikseva pogotovo na kraju (kada je krenuo nesto da dribla, nakon toga faul Vasilica na Hadzicu). Nije pametan, ali moze trcati.
Antolovic, siguran, nije mogao nista kod onog suta iz slobodnog.

Da ne zaboravim napisati da treba reci svaka cast na ovaj potez, a to je produzivanje ugovora sa Kvesom, Zolom, Svrakom, jer realno koliko ih menadzeri kljucaju, i opet kolike se svote novca krecu, samo kada vidimo Svraku, da je imao tu ponudu, SVAKA IM CAST!

SAD U INAT UZETI OPET DUPLU !!!!!!!!!!

ljozeTM
Kontakt:

Post Postao/la ljozeTM » 04 nov 2012, 02:25

ev konacno kuci s tekme
na brzinu prokomentarisat
zola fantastican
amare dokad stanic i jamak?????fkt mi nije jasno u cemu je problem pa bekric ne igra
manijaci na grbavici je bilo odlicno,prvo poluvrijeme zadaca pitarima
ZELJEZNICAR-19TM87-ZAVIDOVICI

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 04 nov 2012, 02:41

Zašto niste uveli Bekrića?
Da bi ti "imo" šta pitati........

Pa zar nije iskompleksiran ? U stilu seljačine, nemam riječi!
U novi boj ...

fossil
Kontakt:

Post Postao/la fossil » 04 nov 2012, 02:42

hz033 je napisao/la:Zašto niste uveli Bekrića?

Iskompleksiran????? Od strane koga??? Vas ? Ili od toga da je najtrofejniji trener u BiH? Ne kontam osobe poput tebe...

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 04 nov 2012, 02:46

fossil je napisao/la:

Iskompleksiran????? Od strane koga??? Vas ? Ili od toga da je najtrofejniji trener u BiH? Ne kontam osobe poput tebe...
Iskompleksiran od kompleksa "više" vrijednosti! Retardus pravi, ponašanje na nivou čobana. A nekontam ni ja osobe poput tebe.
U novi boj ...

fossil
Kontakt:

Post Postao/la fossil » 04 nov 2012, 02:48

hz033 je napisao/la:
fossil je napisao/la:

Iskompleksiran od kompleksa "više" vrijednosti! Retardus pravi, ponašanje na nivou čobana. A nekontam ni ja osobe poput tebe.
Bravo djecace :)...Taj isti "retardus" kako ga nazivas ti, papak jedan, vam nabija komplekse, i svoj strah od njega krijete tim nekim kvazi izjavama i skandiranjem nekih imena koji vama dolikuju.

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 04 nov 2012, 02:50

fossil je napisao/la:
hz033 je napisao/la:
fossil je napisao/la:Zašto niste uveli Bekrića?

Bravo djecace :)...Taj isti "retardus" kako ga nazivas ti, papak jedan, vam nabija komplekse, i svoj strah od njega krijete tim nekim kvazi izjavama i skandiranjem nekih imena koji vama dolikuju.
Vidim nije ni tebi mane :lol:
Hej 100 jubilarni, Sarajevo uzelo male plave 1:0, ma zdrao! :lol:
U novi boj ...

fossil
Kontakt:

Post Postao/la fossil » 04 nov 2012, 02:51

[quote="hz033"]
Haj ziv bio i ne vracaj se vise :)

Cuhai
Kontakt:

Post Postao/la Cuhai » 04 nov 2012, 03:19

Evo kao znak solidarnosti prema navijačima manjeg kluba, nudim vam moja muda kad svoja izgrizete samo morate biti nježni. Pa opet recite da nismo solidarni

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 04 nov 2012, 07:43

Ovaj Zolotić će biti, ako već nije, igrač kakvog ova liga nije i neće dugo vidjeti, momak je ekstra, liga petice mu ne gine.

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 04 nov 2012, 08:08

VOLIM TE ŽELJO

Ne bi se mijenjala s njima da nas svaku dobiju 5:0 !
Željeznicar za život cijeli !

mamaSmurf
Kontakt:

Post Postao/la mamaSmurf » 04 nov 2012, 08:13

Nema se momcima šta zamjeriti,igrali su dobro i borbeno.Realizacija je izostala,dešava se.Ova ekipa Sarajeva u nastavku prvenstva može samo proklizati jer,po meni, nisu bog zna šta pokazali.Uzeli su tri boda na domaćem terenu i to je to.Vidim da im pobjeda nad nama pruža neslućenu radost,pa smo možda i sevapa zaradili.Za mene je uvijek bilo bitnije gdje je ko kad se crta povuče na kraju sezone.

Može li mi ko objasniti značenje onog zeke, mace na njihovoj koreografiji,ja ne skontah? :mrgreen:

A vidim da su komšije pojačale i ishranu.Sad je uz hrenovke prilog pilav.Fino,fino, ima se, može se. :)
Jer stojimo,prkosimo,u srcima te našim nosimo!

Bata_Barata
Kontakt:

Post Postao/la Bata_Barata » 04 nov 2012, 08:55

Derbi ko derbi, sitnica odlucuje pobjednika. Realno smo dosta bolja ekipa od njanja ali eto njih je sreca posluzila. Nema veze idemo dalje, titula je na Grbavici 100% !

I opet smo pokazali da smo najbolji navijaci u drzavi !
Slavit cemo tvoje ime
dok u nama srce bije
zivio nam Osim dragi
gospodaru familije
Amar Amar Osim Osim !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin, Lordiox101, sebalos i 36 gostiju.