FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

skyisthelimit

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la skyisthelimit » 04 nov 2012, 10:14

gdje su sad bajaga i slicni sto vise na temi Sarajeva :lol:
15.10 - 15.06 ...

Ekonomista
Kontakt:

Post Postao/la Ekonomista » 04 nov 2012, 10:32

[youtube][/youtube]
Bordo bijeli!

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 04 nov 2012, 11:01

Rade Paprica 9 je napisao/la:
damir_82 je napisao/la:Bravo za borbenost i pozrtvovanost veceras! Momci su ginuli na terenu i zasluzili su da se bas njima vrati...
"Iznenadjenje" prvenstva, koje je od nastanka premijer lige BiH mozda jednom bilo ispod petog mjesta, moze da bude samo ovdje i kod nas...Kad nemas sta konkretno, onda udri bilo sta! ;)

I te kako prostora za napredak ima u nasoj igri, ali sve dok se pobjedjuje dobro je!
Za one koji mozda nisu primjetili, Zeljo je veceras na AFH dosao da uzme bod i da se brani!!! Napali su poslije primljenog gola!
Prije tekme me je bilo strah nase odbrane koja redovno protivniku dozvoli nekoliko sansi, od kojih bar jedna nerijetko bude i iskoristena. Veceras su izgledali odlucnije i dominantno, osim segmenta "iznosenje lopte"...Dupovac prodao bar 3 lopte, Torlak najmanje jednu..puno..Shvatam da je razlog tome to sto su Radan i Sesar bili konstantno praceni uglavnom Svraka i Jamak, i Zeljina odbrana je pocinjala upravo tu. Uzimali su nas na sredini, a u napadu su bili benigni.
Sesar je kako je vrijeme odmicalo bio sve bolji i bolji, sto se i odrazilo na igru, ali definitvno me je veceras opet odusevio Tadejevic. Stanic je jednom pobjegao u drugom poluvremenu kad se nije Mario razumio sa kolegom, pa je ovaj to iskoristio, ali osim toga siguran, bez komplikacija...Frajer je igrao sa takvom lakocom, nonsalantno je iznio nekoliko lopti, milimetarski tacno proslijedio nekoliko dugih lopti na stranu...A jos je univerzalac, ma valjace on nama jos! Tatomirovic takodjer odlican! Suljic je onu propustenu sansu, i onih par gluposti oprao sa nekoliko oduzetih lopti i onim sprintom u prvom poluvremenu kad ih je preletio sve...ko brzi voz...
Mozda grijesim, ali volio bih fino pregledati reakcije Zeljinih odbrambenih igraca kad Said ima loptu..nekako mi se cinilo da cvikaju..Iako su ga solidno cuvali...
U Zelji po meni najkonkretniji i najbolji mali Zolotic..Mislim da je imao jedno pogresno dodavanje na utakmici..
Jos mu treba iskustva u defanzivi, ali u predaji lopte, sto se od njega i trazi, nepogresiv..
Sudjenje ne bih komentarisao, sacekacu snimak tekme, iako sam stekao dojam da Pilav nije dorastao derbiju (iako se trudio da odrzi svoj autoritet na terenu, taman i kartonima). Na momente neujednacen kriterij kod sviranja prekrsaja i dijeljenja zutih kartona, al opet sacekacemo snimak pa sve lijepo vidjeti.

Sve u svemu, vise nego zasluzena 3 boda!!!
Ti si pratio izgleda samo onaj dio tekme kad ste imali loptu. Čovječe pišeš kao da ste nas poderali, a objektivno ste nadigrani u polju. Na sredini smo vas razvalili. Jadni vi ako su vas strane oduševile, pa sa lakoćom smo vam prolazili i lijevo i desno. Kvesić vas je ubijao lijevo. Ja analize.

Nemožete se sjetit kad ste šta osvojili i onda se kao čudite što vas neshvatamo ozbiljno. Malo razuma nije na odmet.
Uzmi kralju i procitaj kompletan post, pa vidi sta sam napisao. Pisao sam o FK Sarajevo i spomenuo najboljeg igraca protivnicke ekipe (po mom misljenju). Spomenuo sam da su nase greske u iznosenju lopte bile jer ste na sredini dobro stajali, pokrili Ivana i Radana, s tim da se kako je vrijeme odmicalo Ivana oslobadjao i,ukupno gledano odigrao vise nego dobru tekmu! Detaljnije o tekmi mogu kad pogledam snimak.
Za tim koji je od postojanja Premijer lige jednom bio plasiran ispod petog mjesta (u prijevodu KONSTANTNO JE U VRHU) ne mozes reci da je iznenadjenje ako je prvi na tabeli! Imali smo zadnjih godina slicne probleme uglavnom finansijske prirode, samo sto u tom slucaju mi izborimo Evropska takmicenja i dostojno predstavimo BiH u istim, dok vi ponosno drzite sredinu tabele. To su cinjenice, i to je realnost...
Sjecamo se da smo prije 5,5 godina bili prvaci drzave...slazemo se da je to bilo davno, i mi zelimo titule, ali nismo ih osvojili i tacka. Vi jeste, svaka cast, cestitamo! Cestitajte i vi nama zasluzenu pobjedu na derbiju..drago nam je jer 6 mjeseci mozemo da "mezimo" komsije, svjesni da jos nista nije gotovo i da sto se tice titule "ceracemo se jos"....;)

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 04 nov 2012, 11:03

burek pita je napisao/la:ni ivica osim im ne moze vise pomoci, iskarani su kvalitetno
Ma nema vi ste sila, do jucer vam Bog, otac, Ivica, sudije, komitet, savez bili krivi a sad ste sila, sad van niko nije ravan. :lol: A sta je bilo prosle sezone ? Jedva ste ostali cetvrti da mozete ici u evropu - 20 iza Zelje ! Sta je ono Dino Selimovic prosle sezone na kraju izjavio ? "Mi smo najbolji u drzavi ali svi su protiv FK Sarajevo". :lol:

Na kraju sve te vase parole "mi smo najbolji u drzavi", "divovi" i sad ova nova "vladari grada" :lol: padaju u vodu jer vam se puno prasine nakupilo u vitrinama.

Samo se ti opusti i slavi ovu pobjedu, ne kazem ja da nije zasluzena ali da ste nas izdominirali u svakom segmentu igre nije tacno. Sem toga sad je -3, vec od sljedecg kola se mogu stvari promjenit.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Crni gavran
Kontakt:

Post Postao/la Crni gavran » 04 nov 2012, 11:25

Elegant je napisao/la:
burek pita je napisao/la:ni ivica osim im ne moze vise pomoci, iskarani su kvalitetno
Ma nema vi ste sila, do jucer vam Bog, otac, Ivica, sudije, komitet, savez bili krivi a sad ste sila, sad van niko nije ravan. :lol: A sta je bilo prosle sezone ? Jedva ste ostali cetvrti da mozete ici u evropu - 20 iza Zelje ! Sta je ono Dino Selimovic prosle sezone na kraju izjavio ? "Mi smo najbolji u drzavi ali svi su protiv FK Sarajevo". :lol:

Na kraju sve te vase parole "mi smo najbolji u drzavi", "divovi" i sad ova nova "vladari grada" :lol: padaju u vodu jer vam se puno prasine nakupilo u vitrinama.

Samo se ti opusti i slavi ovu pobjedu, ne kazem ja da nije zasluzena ali da ste nas izdominirali u svakom segmentu igre nije tacno. Sem toga sad je -3, vec od sljedecg kola se mogu stvari promjenit.
Sumnjam, Sarajevo uzima Slaviju glat 100 %, vidjeces ;)
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 04 nov 2012, 11:35

http://sportsport.ba/bh_fudbal/hadzic-z ... biju/91153" onclick="window.open(this.href);return false;

Gledaj Suljica seljaka xD :lol: :lol:
Okej salim se :D
Momak je pravi pitar 8-)

Sarajevo,Horde,Bog i Čaršija

Ekonomista
Kontakt:

Post Postao/la Ekonomista » 04 nov 2012, 11:42

slika

:D
Bordo bijeli!

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 04 nov 2012, 12:18

Ekonomista je napisao/la:slika

:D
A oni valjaju na svojoj temi kako smo mi papci,kad gle komentara ovdje ahhahahah dobar je zeljo dobar..hhaha :D
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

High

Post Postao/la High » 04 nov 2012, 12:19

Al' gdje će im ga Nuhanović zabiti, Boga ti? :mrgreen:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 04 nov 2012, 12:20

Plavo oko plakalo je :D

Bravo Nuhanovicu

Sarajevo Sampion!
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 04 nov 2012, 12:26

High je napisao/la:Al' gdje će im ga Nuhanović zabiti, Boga ti? :mrgreen:
Zeba je kriv za sve kada je u jednom duelu povrijedio Belog..da nije bilo povrede nebi usao Nuhanovic a i nebi slobodnjak izveo Said vec Beli najverovatnije..tako kad covjek malo razmisli...ZEBA JE KRIV ZA SVE AHAHHAA :D
ZAJKO ZEBA OOOOOOOOOOOOOOOOO :lol: :lol:
FK SARAJEVO.

High

Post Postao/la High » 04 nov 2012, 12:29

Ma ja sam sve mislio da je Sesar dao gol, tako se po tribini pričalo, i kad smo krenuli sa iste. Pričalo se da je gol uvalio ili Said ili Sesar, i onda dođem na nett, vidim da je Nuhanović dao gol. Od onog dima se skoro ništa nije vidjelo kad smo gol dali, al' bole nas ćune.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 04 nov 2012, 12:30

mma_hz je napisao/la:
High je napisao/la:Al' gdje će im ga Nuhanović zabiti, Boga ti? :mrgreen:
Zeba je kriv za sve kada je u jednom duelu povrijedio Belog..da nije bilo povrede nebi usao Nuhanovic a i nebi slobodnjak izveo Said vec Beli najverovatnije..tako kad covjek malo razmisli...ZEBA JE KRIV ZA SVE AHAHHAA :D
ZAJKO ZEBA OOOOOOOOOOOOOOOOO :lol: :lol:
Stanic je povrijedio
NO PYRO NO PARTY

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 04 nov 2012, 12:32

High je napisao/la:Ma ja sam sve mislio da je Sesar dao gol, tako se po tribini pričalo, i kad smo krenuli sa iste. Pričalo se da je gol uvalio ili Said ili Sesar, i onda dođem na nett, vidim da je Nuhanović dao gol. Od onog dima se skoro ništa nije vidjelo kad smo gol dali, al' bole nas ćune.
Normalno kad smo mi (istok),skandirali Saidu u inat strumfovima..jadnog Nuhana niko ne spomenu hahhaha :D
...bio je jedan duel ispred istocne tribine kad su zajedno uklizali Zeba i Beli..on je od tada poceo "hramati" :mrgreen: i onda ga je jos tamo kod korner zastavice Stanic nakacio.,,i to je bio kraj.. :D
FK SARAJEVO.

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 04 nov 2012, 12:33

na temi Želje sam pisao o Jamaku, tako da ne mislite da imam samo protiv vaših papaka nešto, al je Suljić neprevaziđena seljačina. na faci mu se vidi da je prava ona papanska hinja i provokator..
onakvu gamad se udara dok su djeca, pa im kasnije još više kompleksi izbiju..

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 04 nov 2012, 12:35

inacefindecko je napisao/la:na temi Želje sam pisao o Jamaku, tako da ne mislite da imam samo protiv vaših papaka nešto, al je Suljić neprevaziđena seljačina. na faci mu se vidi da je prava ona papanska hinja i provokator..
odavno raja na istoku govori da se on mora pod hitno primiriti...previse akcija upropasti..sinoc je vala trebao dobiti crveni jer je glup drama..ima zuti a on jos 2,3 povlacenja i prekrsaja za zuti pravi.. :evil:
FK SARAJEVO.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 04 nov 2012, 12:36

Mario Tadejevic respect! Ovoga se momka kudilo previse kad je dolazio, a on je pravi igrac.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 04 nov 2012, 12:38

@mma_hz
pošteno, mislim da Pilav nije htio da upropasti derbi kao što su to nekad sudci znali da urade sa tim crvenim, ali ga je zaslužio još u prvom poluvremenu..

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 04 nov 2012, 12:39

Sarajlijc@ je napisao/la:Mario Tadejevic respect! Ovoga se momka kudilo previse kad je dolazio, a on je pravi igrac.
moja zelja..Zlatkovic out..Mario je zasluzio od tekme protiv Borca da pocinje.. ;)
@incefindecko..vjerovatno je tako..
FK SARAJEVO.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 04 nov 2012, 12:39

mma_hz je napisao/la:
inacefindecko je napisao/la:na temi Želje sam pisao o Jamaku, tako da ne mislite da imam samo protiv vaših papaka nešto, al je Suljić neprevaziđena seljačina. na faci mu se vidi da je prava ona papanska hinja i provokator..
odavno raja na istoku govori da se on mora pod hitno primiriti...previse akcija upropasti..sinoc je vala trebao dobiti crveni jer je glup drama..ima zuti a on jos 2,3 povlacenja i prekrsaja za zuti pravi.. :evil:
istina je da ima kratak fitilj, ali sinoć je odradio veliki dio posl au defanzivi i mnogo olakšao Ivanu.
Šteta što onaj njegov trk od pola terena ne završi golom....

A istok, zna da kenja malo previše. Mislim, pojedinci...
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: hz35, kontra i 50 gostiju.