FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

anton 1983
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la anton 1983 » 04 nov 2012, 21:22

Klare je napisao/la:
anton, smiješan si. :lol:

daj nemoj zaje...

što si zapeo za tog belgijnca
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 04 nov 2012, 21:38

@Klare: Hajd da si ti zapeo za Khediru, pa sve bi bilo ok, ali ti baš zapeo za Felainija. Ja sam već rekao da Belgijanac jeste dobar igrač, ali ističe se više borbom i trkom, zna on dosta toga, ali je Martinez bolji s loptom.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 04 nov 2012, 22:15

Klare je napisao/la: Što me napusti, ostadoh sam kontra svih. :ugeek:
pa nije covjek toliko tvrdoglav kao ti. :lol:
ne brini, ne brini :lol: dovescu ti ja jednog izvjesnog spidija, pa ce ti on dati podrsku. :D
________
effe-cheffe, ili khedira ili gusta, dvojica nam ne trebaju. :)
posto smo mahom svi zadovoljni cukerhutom neka keda melja kod jozeta. :mrgreen:
cekat cemo jos neko vrijeme na OGROMNU investiciju (pa makar do dolaska novog trenera) i onda ako sve ostane po starom poceti puhati vatrom kao nas kolega klarson.
do tada cemo jos poneki put procitati ime belgijskog cupe, pogotovo ako nastavi sa igrama kao u zadnje vrijeme. :mrgreen:(steta sto ona ljevica sijevnu u stativu :? ).
cuj ti njega dokle je dosao pa se okurazio da kaze da ovaj ne zna nista sa loptom (znamo za kartone :D ) i da se tome u bayernu mora uciti. :D

schade da nije domaca tekma u kupu, ali barem ekipa ne mora ici u letilicu :mrgreen: , taman da se onaj h(o)rvat malo nalozi na voznju do obliznjeg gradica. 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 04 nov 2012, 22:36

Augsburg je prosle godine dosta namucio Bayerna u Augsburgu kada je Bayo pobijedio 1:2, tada se Augsburg dosta dobro drzao, no medjutim ako Bayo i do tada tada zadrzi trenutnu formu nece biti problema i ako je ne zadrzi nece biti problema :lol:

trxel je napisao/la:@Bundesliga
Kad vec navodis flopove engleza u LP,slobodno spomeni mocni Bate Borisov.Opet ce tri predstavnika biti u 1/8 finala.Man Utd,Chelsea i Arsenal.Navodis Stoke koji je prosjek u EPL.Ne pominjes Everton koji sa malim budzetom igra fenomenalan fudbal.Mozda se igra vise na snagu i brzinu,ali je City od Dzeke napravio igracinu,tek kad je stigao u englesku i postao je zivina.Sad sto ima manju minutazu,opet pokazuje da je zvjer.Poredjenja je tesko izvest,ali necemo vrijedati EPL koja je najgledanija liga na svijetu.Ovo sa Dzeksonom je cisti primjer.. ;)

Poraz Bayerna od Batea na kraju nece predstavljati nista u konacnici plasmana Bayerna u dalji krug takmicenja, ne moze ni Bayern svaku utakmicu da odigra na vrhunskom nivou.
City od Dzeke napravio igracinu wtf :?: Nesto kontam da je Dzeko najbolji strijelac Wolfsburga svih vremena, te da je u tom klubu zabijao u svakom mogucem takmicenju u kome je igrao, ukljucujuci LP i Evropa ligu pored Bundeslige i DFB kupa. Sjecam se da je taj isti Dzeko dok je igrao za Wolfsburg bio najbolji strijelac kvalifikacija nastupajuci za nasu reprezentaciju. Posebno se sjecam tog gola kada je kosonja Felaini igrao protiv BiH 8-)
Na kraju niko ne vrijedja EPL vec iznosim cinjenice koje kazu da EPL trenutno nije bolja liga od Bundeslige.
Ali ajde barem si ti pokusao iznijeti kakve takve argumente iako su smijesni i daleko od istine za razliku od nekih koji samo izvale glupu konstataciju da je EPL trenutno bolja od Bundeslige a argumenata ni za lijeka.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

badstuber
Kontakt:

Post Postao/la badstuber » 04 nov 2012, 22:46

http://gol.dnevnik.hr/clanak/svjetski_n ... -boli.html" onclick="window.open(this.href);return false;

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 05 nov 2012, 19:14

Robben dobio obecanje od Juppa da ce protiv Lille-a igrati od pocetka. Sad ga nije bilo radi neke prehladice,nista strasno znaci.

Slijedi nam domaca utakmica sa Lilleom koja ce dosta toga objelodaniti,kako nasa utakmica tako i utakmica Valencie i Bate.
Stern des Südens

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 05 nov 2012, 19:43

neću nikada moći prežaliti kako smo vam Dantea prodali za SAMO 4,7 mil eura ! Yebene klauzule :x , ovaj igrač vrijedi puno više !

Nadam se da će mu se ispuniti želja i da će zaigrati za brazilsku reprezentaciju.
Agieren statt reagieren

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 05 nov 2012, 21:09

I Martinez opet tema :lol:
Eto biti cu iskren, nisam ga mnogo pratio dok je igrao u Spaniji ali sam siguran da ce opravdati povjerenje.
Obzirom da sam popratio sve te rasprave vezane za njega moze se zakljuciti da i kada opravda povjerenje biti ce pominjan u negativnom kontekstu. To ide po ona dva poznata pravila.
pravilo 1, ja sam uvijek u pravu
Pravilo 2, ako sam slucajno u krivu onda pogledaj pravilo broj 1
Mentalni sklop je to, i jednostavno ne mozes protiv toga :lol:
Jako mi je drag Martinez, ponajvise sto smo sa njim zapusili usta svima onima koji su tvrdili kako Bayern nije u mogucnosti da se nametne kao konkurent pri kupovini igrackog kadra, Realu, Barceloni, Cityu, itd.
Cijenim i ono njegovo "ja zelim u Bayern" 8-)

Pale_Companion je napisao/la:neću nikada moći prežaliti kako smo vam Dantea prodali za SAMO 4,7 mil eura ! Yebene klauzule :x , ovaj igrač vrijedi puno više !
Dapace da vrijedi. Cisto podsjecanja radi, nasa konverzacija iz tog vremena kada jos Dante nije ni zaigrao a bio je mnogo osporavan
Bilall je napisao/la:Sada kada pogledas na temi Bayerna, od svih tih pojacanja nekako se najmanje pominje Dante, a mislim da ce biti prvi od svih koji ce opravdati svoj transfer jer se zaista radi o dobrom i tehnicki potkovanom igracu
Pale_Companion je napisao/la: ma Dante će biti pravo pojačanje za Bayern, tu nema govora, dobili ste odličnog igrača za male pare.. trebat će nešto vremena da Dante dospije u prvu momčad, ali kad dobije tu priliku vjerujem da će je opravdati i da će se onda tu i zadržati na duže vrijeme ;)
Klauzula jeste mala, ali sta je tu je. :?
Dante ce se definitivno zadrzati u Bayernu na duze vrijeme. Citao sam negdje vec i njegovu izjavu gdje je nedavno rekao, "ako dozvoljavate, penzionisao bih se u Bayernu"

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 05 nov 2012, 21:21

Drago mi je da ce Robben od prve minute pocet protiv Lillea, i da cemo aBd rjesit tu utakmicu u nasu korist..
Pobjedom bi dosli na 9 bodova, a ocekujem remi Valencie sa Bateom :)
FC Bayern !!!!!

RMA
Kontakt:

Post Postao/la RMA » 05 nov 2012, 21:37

Čovjek mikrofon ili Dante je meni, vjerujem da će i drugi dijeliti mišljenje sa mnom, najbolje pojačanje ovoga ljeta. Uglavnom od igrača od kojeg se najmanje očekivalo se najviše dobilo. Zbog troška na njegov transfer i u slučaju da je pružao lošije partije ne bi se dizala prašina oko toga koliko oko Martineza.
Željeli ili ne , pojedincima više smeta svota novca data za Javija, pa tako gledaju i malu pogrešku kako bi mogli govoriti da je promašaj. Dakako da 40 milki nije mala cifra, pa se od toliko plaćenog igrača očekuje mnogo i to odmah u startu. Ali treba vremena, period adaptacije mora proteći, a kada momak dobija pohvale od drugih stručnjaka mora da vrijedi. I pored svega nabrojanog, Bayern nije od onih klubova ( Real , City..) koji bi dao toliku svotu za igrača od kojeg nisu sigurni da će pružati dobre partije, odnosno dati novu dimenziju u igri Bayerna.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 05 nov 2012, 22:11

Svojevremeno sam prizeljkivao Dantea i bacio jednu "bombu" da bi radije njega nego Piqueta, koji mi se nikad nije svidjao (uostalom kao i Evra, sto se tice igraca koji su po meni precjenjeni). Doduse, u pocetku sam mislio da ce Bayo velike novce baciti na tog novog stopera (jer ja u Trubu i dalje sumnjam) pa makar oni bili Höwedes ili danas nemoguce, Hummels, tako da sam klimao glavom odobravajuci dolazak cupavog Brazilca (ako nista zbog jacine klupe i veoma povoljne klauzule + iskustvo u BuLi i poznavanje njemackog jezika).
Veoma sam nestrpljiv sta ce se desiti kada se Badstuber oporavi i nakani se vratiti na svoju omiljenu poziciju. :D

Mladi Can je nesto pokidao i sa povredom ce malo potrajati, tako da do proljetnog dijela od njega nema nista (ako je ikome nesto stalo do njega).

Lille moze biti neugodan, ali Bayern u pravom izdanju ne treba imati straha od ovog protivnika. Uostalom i situacija na tabeli ne treba davati povoda za opustanje. A da ce ovi sve dati ne bi li nesto napravili i dosli do prvih bodova, u to uopste ne sumnjam. Dakle, oprez! :?

Moguci sastav ili onaj koji ja prizeljkujem:

_________Pizza______________
__Bilal____Cerdan______Celo___
_____Riki_____Basti__________
Alaba__Boa___Dante___Lahm__
_________Noja______________
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 nov 2012, 22:17

Lille je svakako neugodna ekipa, koja će opet s oštrijom, kompaktnom igrom pokušati što više pokidat akcije naše ekipe. Treba ih zato pritisnut od početka, ići u duele, probat stvorit što veći pritisak presingom. Neugodni jesu, ali ogroman plus u kvalitetu je na našoj strani. ;)

A ovakav sastav Gero bi i ja rado vidio :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 05 nov 2012, 22:21

Ja ne znam sta se pojedini tripuju da je Bayern pred nosom oteo Martineza Realu i Barceloni.Gdje da igra ?
Taj u reprezentaciji igra samo ove prijateljske protiv Arapa , Malija i ostalih buranija repki.
Da igra ispred Busquetsa ? Ispred Xavija ? Alonsa ? Khedire ? Essiena ?

Odlican je to fudbaler i veliki potencijal al nije dorastao jos uvjek BArceloni i Realu.On je top igrac za Bayern.Zasto to govorim !?
Bayern ima mocnu sredinu ali ne raznovrsnu.Igrac koji je falio u tom sistemu je bio Javi.Tehnicki jak i stabilan fudbaler.Odlican u defanzvi.Ne umanjujem kvalitet bayernove sredine , da ne bi pojedinci pomislili.Vec je to upravo ono sto je i bilo potrebno.Nije on doveden da se zada udarac Spanskim gigantima.Nema se njima sta zadati.Imaju bolje igrace od Javija.

Fellaini je strasan fudbaler ali nepotreban Bayernu.Ima on dovoljno trkaca tako da mi nema logike dovodjenje Belgijanca.Bayern ima totalno kompletnu momcad.Na svakoj poziciji fantasticni igraci.Ne pamtim jaci Bayern...
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 05 nov 2012, 22:44

Johny je napisao/la:Ja ne znam sta se pojedini tripuju da je Bayern pred nosom oteo Martineza Realu i Barceloni.Gdje da igra ?
Taj u reprezentaciji igra samo ove prijateljske protiv Arapa , Malija i ostalih buranija repki.
Da igra ispred Busquetsa ? Ispred Xavija ? Alonsa ? Khedire ? Essiena ?

Odlican je to fudbaler i veliki potencijal al nije dorastao jos uvjek BArceloni i Realu.On je top igrac za Bayern.Zasto to govorim !?
Bayern ima mocnu sredinu ali ne raznovrsnu.Igrac koji je falio u tom sistemu je bio Javi.Tehnicki jak i stabilan fudbaler.Odlican u defanzvi.Ne umanjujem kvalitet bayernove sredine , da ne bi pojedinci pomislili.Vec je to upravo ono sto je i bilo potrebno.Nije on doveden da se zada udarac Spanskim gigantima.Nema se njima sta zadati.Imaju bolje igrace od Javija.

Fellaini je strasan fudbaler ali nepotreban Bayernu.Ima on dovoljno trkaca tako da mi nema logike dovodjenje Belgijanca.Bayern ima totalno kompletnu momcad.Na svakoj poziciji fantasticni igraci.Ne pamtim jaci Bayern...
Sta bolan ima neko da tripuje? :lol:
Ti si sada naveo neka poredjenja, njegov tretman u reprezentaciji, pomenuo si da nije potencijal za Barcelonu i Real Madrid, dao si ocjenu kakav je on igrac, itd itd,
Medjutim, da li je cinjenica, da su nevedeni klubovi bili zainteresirani za Martineza i da se Bayern takodje ukljucio u taj posao? :lol: Kljucno pitanje bolan?
Ruzno je da ponavljamo jednu te istu pricu samo zato sto ti nisi dovoljno informisan ili si pogresno shvatio neciji post, jer niko ne tvrdi da je Martinez nekome "otet ispred nosa".

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 06 nov 2012, 09:40

geronimo je napisao/la:Moguci sastav ili onaj koji ja prizeljkujem
di ti je tomica :shock:
tomo je nas najkorisniji igrac i ti bi ga na bank :?
geronimo je napisao/la:Pizza
ih, da je pica malo mladji, makar nekih 6-7 godina, vjerovatno bi bio prva violina.
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 06 nov 2012, 14:00

Pozdrav svima.Pratim ovaj forum duze vrijeme i napokon sam se odlucio prijaviti.
Zadnja izmjena: gerdmuller, dana/u 27 jul 2014, 02:35, ukupno mijenjano 1 put.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 06 nov 2012, 14:04

I pitanje za sve:Moze li mi itko reci kako da stavim svoju(mislim na gerda :) ) sliku na avatar?
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 06 nov 2012, 15:12

Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 06 nov 2012, 17:26

secer je napisao/la: di ti je tomica :shock:
tomo je nas najkorisniji igrac i ti bi ga na bank :?
Ne zauvijek, ne druze seceru. Zbog jake klupe i povratka povrijedjenih ne bi bilo lose ponekad isprobati i druge igrace (npr. shaqa). Znam da je ovo sve uigrano i da Mulija kuca na onu sezonu od prije dvije godine (sto mi je izuzetno drago) ali stalno se igra, zasto ne iskoristiti kompletan potencijal. 8-)

Mandzukic danas nije trenirao (nahlada) i veoma je upitan za sutrasnji mec. Prilika za (meni dragog) Pizarra ili mozda da se upravo Tomica ubaci u vrh napada? :?

Pozdrav za Bomber der Nation. :D
Objasnice ti neko od kolega, mene mrzi. :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 06 nov 2012, 17:56

anton 1983 je napisao/la:Odlazi li Tymo na zimu?
Poznavajuci nasu upravu,ostat ce do ljeta i otic kao slobodan igrac :),pogotovo sada kad ce Emre Can pauzirat duze vrijeme.Osobno,odmah bi ga se rijesio u zimi jer na toj poziciju vec imamo tri kvalitetna igraca i jer Tymo jednostavno nema kvalitet ni za zamjenu a kamoli prvu postavu.
Zadnja izmjena: gerdmuller, dana/u 27 jul 2014, 02:36, ukupno mijenjano 1 put.
- Karl-Heinz Rummenigge

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.