Kako su to Sirevi najstariji tim? Chicago Cardinals su osnovani 1898 godine, a Packeri 1919. Ti Cardinali su trenutno u Arizoni, a iz Chicago-a su otisli 1960te za Saint Louis, da bi onda 1988 zavrsili tu gdje jesu sad.amerosm je napisao/la:Najstariji tim i tim koji je sinonim za ovaj sport jesu Green Bay Packersi koji su postali popularni krajem 60-tih i pocetkom 70-tih godina sa legendarnim trenerom Vinceom Lombardijem. Takodjer Packersi su jedini tim gdje su gradjani vlasnici kluba, dok su kod ostalih klubova to privatni biznismeni.Donnie Darko je napisao/la:Nisam nikad pratio americki fudbal, nit me je previse interesovalo, ali evo par noci gledam na areni, pohvato sam kofol pravila, i kontam da predjem u redovne pratioce.
Samo, mozel me neko uputit, koji su najbolji timovi trenutno i u historiji, najbolji igraci ovo ono. Ne znam za koga da navijam, svidjaju mi se recimo Pittsburg Steelersi, iz razloga sto jedino njih znam otprije (Osim Arizone) jer su ugostili The Dark Knight Rises.
I da, mozel mi neko na brzinu jos objasnit sav hype oko Tebowa?? Znam da je izvikan i da ga mnogi ne vole
Gledajuci odredjene ankete najbolje medju navijacima kotiraju Cowboysi, zatim Steelersi, Patriotsi i Packersi. Takodjer tu imas i 49erse, Bearse i Giantse, ali oni bar po meni u siroj javnosti SAD-a nemaju toliku zastupljenost ko gore navedeni klubovi.
Sto se tice Tebowa. Tebow je dosta okrenut vjeri i neke comback utakmice u posljednjoj cetvrtini je pripisivao Bogu i Isusu, a ne svom ili protivnickom (ne)znanju.
PS: Moj ti je savijet pocni navijati za Patriotse.
Bearsi su najbolje pracen tim u gostima. To ti sve govori o zastupljenosti u javnosti. Pa eto sad u Tenesiju skoro polovina bila Bears navijaci. Ranije u Godini protiv Dalasa, bilo preko 15.000 Bears navijaca. I u drugim mjestima gdje smo igrali uvijek bude bruka navijaca Bears-a.
Najveci rivalitet u NFL-u od pamtivijeka je izmedju Bears-a i Sireva. Bears vlasnik je jednom cak usjeo izbaciti Sireve iz NFL-a, da bi mi potpisali igraca kojeg su oni htjeli, pa kad smo ga mi potpisali, onda napravio da ih vrate u ligu