Nisam... Prva knjiga mi je bila Imati i Nemati... Odmah sam se oduševio...PatrickBateman je napisao/la:Jel to Vela preporucio ?High je napisao/la:Benedict Anderson - Nacija: Zamišljena zajednica.
@DANTES Jesi citao Fiestu i Across the river and into the trees ? Licno mi je Fiesta druga najbolja (Zvona su ipak,neprevazidjena.)
Književnost
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Književnost
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- PatrickBateman
- Kontakt:
Ako si Hemingvejev fan,obavezno procitaj Fiestu (Sun also rises). Ako cemo iskreno,Imati i Nemati mi je ostavila najmanji utisak od svih koje sam procitao( a misim da sam sve procitao), cak su mi i neke pripovjetke ostavile jaci dojam nego ona.DANTES je napisao/la:Nisam... Prva knjiga mi je bila Imati i Nemati... Odmah sam se oduševio...PatrickBateman je napisao/la:Jel to Vela preporucio ?High je napisao/la:Benedict Anderson - Nacija: Zamišljena zajednica.
@DANTES Jesi citao Fiestu i Across the river and into the trees ? Licno mi je Fiesta druga najbolja (Zvona su ipak,neprevazidjena.)
Jel ko citao Catch 22? Odlicna satira i ironija,jedna od najboljih trivijalno-knjizevnih romana koje sam procitao.
Kod nas prevedena kao Kvaka 22! Imam je, ali nikad je nisam uzeo čitati...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Pretpostavio sam...znam da ih tribalian voliDevil je napisao/la:I to kazu vrlo dobar krimic.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
konacno se nakanio da procitam tvrđavu od meše, knjiga je vaka

- Amoxicillin
- Kontakt:
fulio sam temu 100%
al' mi treba pomoć
Da nema neko slučajno neku literaturu za predsokratovce(filozofija)
znači treba mi Herakleitos, Elejska škola, Miletska škola, Jonjani...
al' mi treba pomoć
Da nema neko slučajno neku literaturu za predsokratovce(filozofija)
Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.
pročitaj ovo ,moglo bi ti koristiti
http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... 7#p2064697" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... 7#p2064697" onclick="window.open(this.href);return false;
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Preporuka za sva Baldacijeva dela ,naravno , jos uvek izdavacke kuce ( Laguna- uglavnom) nisu otkupile prava za najnovije knjige ovog autora,ali verujem da uskoro hoce .DANTES je napisao/la: Pretpostavio sam...znam da ih tribalian voli
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Jedna jako dobra i jako poučna knjiga
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
Jel' neko čitao Transatlantic mail od Miljenko Jergović, Semezdin Mehmedinović ?
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !
White shoes never lose !
White shoes never lose !
- Donnie Darko
- Kontakt:
Iz bosanskog radili nekakvu pjesmu, lafo dvije ruke pricaju jedna sa drugom. Jedna ljubomorna što ne može raditi stvari poput pisanja, urednog brisanja govana sa analnog otvora, te drkanja i sastavljanja sedmičnog tiketa, istovremeno. Dok ova druga se fol bahati, ona ovo ono, direktor svemira i te šeme. Kakva je to književnost popišam im se u tintu od naliv pera.
Neko to zove umjetnošću.... Ja zovem debilnom demagogijom... Nego to učili u školi? Nekako mi zvuči sablaznjivo za školu...Donnie Darko je napisao/la:Iz bosanskog radili nekakvu pjesmu, lafo dvije ruke pricaju jedna sa drugom. Jedna ljubomorna što ne može raditi stvari poput pisanja, urednog brisanja govana sa analnog otvora, te drkanja i sastavljanja sedmičnog tiketa, istovremeno. Dok ova druga se fol bahati, ona ovo ono, direktor svemira i te šeme. Kakva je to književnost popišam im se u tintu od naliv pera.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Mi tu pjesmu proučavali 3 časa i ismijavali je narednih 10Donnie Darko je napisao/la:Iz bosanskog radili nekakvu pjesmu, lafo dvije ruke pricaju jedna sa drugom. Jedna ljubomorna što ne može raditi stvari poput pisanja, urednog brisanja govana sa analnog otvora, te drkanja i sastavljanja sedmičnog tiketa, istovremeno. Dok ova druga se fol bahati, ona ovo ono, direktor svemira i te šeme. Kakva je to književnost popišam im se u tintu od naliv pera.
A ako mislimo na isto,podugačka je da valja.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
- Donnie Darko
- Kontakt:
A mislim u redu je za cetvrti osnovne radit slicne debilane, al bogte ja maturant srednje skole moram ovo analizirat. Jos je i poduga u pm. Kofol neke metafore za stvarno st(r)anje u svijetu, al ono, kao da se ne shvati na prvu sta je pjesnik htio rec. Aha, al da niko nikad ne shvati. Bolje da nam je twilight dala da citamo, tu bi bar naucili kakve kuje trebamo izbjegavat, a onih par treba u razredu bi naucilo da ne vjeruju cupavim debilina sa zutim ocima jer te moge izseksati u smrt.
I ono na kraju:
Profesorica: ''Koja je tema djela?''
Streber: ''Mogu ja mogu ja????''
Profesorica: ''Reci.''
Streber: ''Razgovor izmedju lijeve i desne ruke.''
Profesorica: ''Bravo, odlicno, ideja? Neko?''
Niko.
Jbt.
I ono na kraju:
Profesorica: ''Koja je tema djela?''
Streber: ''Mogu ja mogu ja????''
Profesorica: ''Reci.''
Streber: ''Razgovor izmedju lijeve i desne ruke.''
Profesorica: ''Bravo, odlicno, ideja? Neko?''
Niko.
Jbt.
Ja sam se uvjek recimo bunio sa izborom knjiga za lektiru u školi.
Daj učenicima da čitaju Orwela,Poea,a ne držati se precizno nekad davno donesenih odluka šta će se čitati,i to se ne mjenja iz godine u godinu.
Mada je bilo i lektira koje su ostavile jak utjecaj na mene,sjećam se kad smo čitali "Stranac" od Alberta Camusa nas se nekoliko u razredu ozbiljno preispitalo o svome životu i pali u blaži oblik depresije
A "Hrvatski Bog Mars" od Krleže me oduševio,fakat ne može svako onako pisati.
Pardon,greška,sad sam shvatio da je Stranac jedna od onih knjiga zbog kojih sam se i bunio,a pali smo u depresiju zbog knjige Stepski Vuk od Hessea
Daj učenicima da čitaju Orwela,Poea,a ne držati se precizno nekad davno donesenih odluka šta će se čitati,i to se ne mjenja iz godine u godinu.
Mada je bilo i lektira koje su ostavile jak utjecaj na mene,sjećam se kad smo čitali "Stranac" od Alberta Camusa nas se nekoliko u razredu ozbiljno preispitalo o svome životu i pali u blaži oblik depresije
A "Hrvatski Bog Mars" od Krleže me oduševio,fakat ne može svako onako pisati.
Pardon,greška,sad sam shvatio da je Stranac jedna od onih knjiga zbog kojih sam se i bunio,a pali smo u depresiju zbog knjige Stepski Vuk od Hessea
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
- Donnie Darko
- Kontakt:
Stranac je vrhunska knjiga. Sto je najbolje knjiga mislim ima manje od 90 strana, sto ovoj haman nije bilo dovoljno za zgode i nezgode lijeve, i pazi sad, desne ruke.
Najbolja knjiga koju sam procitao za sada u srednjoj je Proces. Remek djelo, i jedino djelo sa kojim sam se zakacio sa profesorom prilikom interpretacije. Toliko mi je stalo bilo.
Sto godina samoce takodjer fenomenalna knjiga.
Stepski vuk nisam procitao, doso do onih crvenih slova. Ne znam jel ima to u svakom izdanju.
Najbolja knjiga koju sam procitao za sada u srednjoj je Proces. Remek djelo, i jedino djelo sa kojim sam se zakacio sa profesorom prilikom interpretacije. Toliko mi je stalo bilo.
Sto godina samoce takodjer fenomenalna knjiga.
Stepski vuk nisam procitao, doso do onih crvenih slova. Ne znam jel ima to u svakom izdanju.
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 10 nov 2012, 00:31, ukupno mijenjano 1 put.