Ili će možda odigrati baš nikako, pa izgubiti glat u 2 seta ? Možda čovjek ima neku svoju računicu.Koga bi više volio - Murraya ili Djokovića ?
Mislim da obojica imaju veće šanse od njega u polufinalu, mada se sa Rogerom nikad ne zna...
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Pa ima smisla, to hocu da kazem, samo nisam sposoban da se izrazimKuko je napisao/la:Edin u Noleta gleda kao jednog od tri najbolja igraca svih vremena, ako ne i najboljeg. Noletovi rezultati na zavrsnom turniru nisu u skladu s njegovim renomeom koji ima kod Edina, pa otud te izjave da igra lose.No1e je napisao/la:
rekao si da ferer uvjek odlicno odigra zavrsni masters a nole lose... pa kako ovaj odigra dobro a ovaj drugi lose ako ovaj drugi ima puno bolje rezultate na istom.
A to sto je Federer igrao finala RG i WB, te mastersa MC i Hamburga, to si zaboravio.No1e je napisao/la:2008. kada je nole OSVOJIO tadasnji masterskup (isto sranje drugo ime - drugi grad) trebao mu je set u 3. mecu protiv conge za prolaz ali i za sigurno 1. mjesto u grupi. dobio je 6-1 taj prvi set. u 2. se opustio i izgubio 5-7. treci je jednostavno tankirao 1-6. naravno vec nakon 1. seta se znalo i da je nole 1. u grupi i da je conga ispao. dalje su isli nole kao 1. i denko kao 2.
sa druge strane marej, koji je bio vec kvalifikovan kao br1, je igrao dug i iscrpljujuci mec sa fedom i dobio ga (4–6, 7–6(7–3), 7–5), izbacivsi ga sa turnira. u polufinalu je kolja lako dobio mareja, neki baxuzi kazu da je ovaj bio umoran, a nole je dobio simona. u finalu je po 2. put na istom turniru lako svladao kolju!
ipak,.... na kraju se ispostavilo da ga je taj poraz i tankiranje od conge kostalo br2 na kraju godine koju je zavrsio sa samo 10p iza rodjera. uz jace turnire osvojene. nole je te godine osvojio OZI, 2 mastersa i masterskup ali i olimpijsku bronzu a rodja USO, bazel, hale i estoril (znaci slem i 3 manja turnira bez mastersa dok je nole imao slem kao i 5. najveci turnir- masterskup i 2 mastersa kao i medalju sa OI, fed je do duse osvojio zlato ali u dubl konkurenciji). puno bolji rezultati noleta a zavrsi kao br3 za tricavih 10p!
...
poucna prica.... i sto je najvaznije istinita!
(PS kolja je nakon finala te 2008., sljedece godine i osvojio WTF dobivsi feda u polu i potra u finalu! jedini poraz na turniru dozivio je od noleta!)
Tenisko znanje imaš, al' ne znaš sastaviti post.No1e je napisao/la:pa mnogi tvrde, pogotovo sada kada je nole najkonstantniji igrac na turu, da se samo titule racunaju. nole je imao 4 jake titule i medalju, a fed jednu jaku i 3 manje. cak 2. najmanje od toga. a kako je razlika bila samo 10p misljenja sam da je nole bio zasluzio br2 (u svakom slucaju je po meni imao 2. najbolju sezonu te godine bez obzira na tih 10p). to je bilo bilo koja pobjeda vise za noleta u toj godini na bilo kom turniru (ne nuzno na vimbliju) ili manje za feda. ne treba zaboraviti da je u to vrijeme bio i drugaciji sistem bodovonja koji se promijenio vec sljedece godine. ovaj novi upravo favorizuje osvajace trofeja naspram finalista i ostalih mnogo vise od tog tadasnjeg. tada je finalista osvajao cak 70% poena sampiona a sada je to samo 60%. npr slem je tada donosio 1000 a masters 500p dok su finalisti dobijali 700 odnosno 350p. manji turniri su se bodovali svakako. kada su 2009. presli na ovaj sistem uveli su radi bolje preglednosti i lakseg sistema grupe od 2000, 1000, 500 i 250 i tacno se zna sada koliko koja kategorija donosi poena. finalisti dobijaju manje kao i svi ostali osim sampiona (1200, 600, 300, 150). da bi se lakse preslo sa jednog sistema na drugi, jer je razlika u bodovanju velika, poeni iz 2008. su uduplani (slem W 2000, F 1400 itd...). da se ne desi da neko jednim vecim turnirom preskoci ogroman broj mjesta... ili fed i nole cak budu recimo i prvi sa jednim slemom. nisam racunao tadasnje poene po novom sistemu ali moguce je da bi bilo drugacije jer novi sistem upravo favorizuje sampione (finale slema recimo donosi 200p manje sada a pobjeda jednako, naravno nakon uduplavanja). ipak moras priznati da 1 slem, 1 masterskup, 2 mastersa i bronza zvuci mnogo bolje nego 1 slem, 1 atp500 i 2 atp 250?!?!!? kako ni 1 ni drugi nisu bili YE#1 te godine, sto je po meni uspjeh ravan bar osvajanju slema, po meni je noletova sezona ipak uspjesnija bez obzira na tih 10p minusa. to je moglo da bude do jedne lopte tamo vamo u cijeloj godini (bilo koja pobjeda manje ili vise a za godinu dana je bilo mnogo meceva koji su odluceni na 1. loptu i na jednoj i na drugoj strani, sa druge strane osvojiti toliko broj velikih turnira vise od protivnika ne moze nikako biti do 1. lopte). a moglo je da odluci i malo drugacije bodovanje na manjim turnirima koji su tada imali velike razlike u bodovanju. valjda prema velicini nagrada, bar mislim. nole je isto imao finala mastersa u sinsiju te bankoka i londona te godine. ali ja sam govorio o titulama.
sada kada je nole imao finala na 3 slema a borba za br1 jos uvjek bila aktuelna mnogi su govorili da se samo titule broje. kako god nole ce ovu godinu zavrsiti sa preko 1000p prednosti u svakom slucaju (a moze da bude najvise 3100p pod uslovom da nole osvoji a fed ne dobije vise ni meca) tako da tu bar nece biti neke diskusije jer ce razlika ipak biti znacajna.
ipak... ostace upisano br3 a ne br2 i niko se nece sjecati ko je imao kakvu sezonu. zato kazem da ostaje zal za tih 10p i da je nole tankiranjem protiv conge izgubio to br2. sa druge strane nije znao kako ce se stvari razvijati i isao je na to da stedi snagu. a ruku na srce to mu je mozda i pomoglo da osvoji turnir i niko ne zna sta bi bilo da je odigrao naporan 3. set. da li bi ipak dobio (mislim da bi) ali i da li bi poslije dobio polufinale i finale jer bi svakako bio umorniji.
(PS sto se tice toga sto je nole propustio priliku da bude br2 sljedece godine, ako se dobro sjecam izgubio je mec od finca neminena, sada nema nikakve veze. kako se zavrsi godina je jako vazna statistika a to sto nole nije uspio biti na kratno br2 2009. godine bi imalo neke vaznosti samo da nole nikada vise nije bio br2 ili br1. posto je nole vec duze od godinu dana br1 a vrlo lako je moguce da ce do kraja karijere biti na br1 i preko 100 sedmica, tih par sedmica manje na br2 nece imati nikakve veze. sa druge strane nole sada ima 4 sezone kao br3 i 2. kao br1 a da ima 3 kao br3, 1. kao br2 i 2. kao br1 to bi vec zvucalo malo bolje!)
Ma daj.samoradnik je napisao/la:No1e
- Sledeće sezone teško da će ko od ovih prvih 10 sa ATP (izuzev da se neko povuče,ili bude povređen pola godine) izaći sa te liste??? Što otprilike znači da je sve teže u tenisu doći u 10,ali istovremeno i ispasti nakon ulaska,što samo govori u prilog činjenici da u prethodne 3 godine gledamo možda i najbolji tenis od kad postoji taj sport,u nekom kvalitativnom značenju.....
Bez imalo stida napisano.retro je napisao/la:Ma daj.
te jer ako su 3. na istom broju pobjeda (u slucaju pobjede ferera) onda se gleda % dobijenih setova i tu je najbolji fed, pa potro pa ferer! a ako tipsa dobije onda samo fed i potro imaju po 2. pobjede dok tipsa i ferer imaju po 1. a kada su 2 igraca na istom onda se gleda ishod diraktnog meca za konacan redoslijed!likma23 je napisao/la:Steta, ne zbog poraza vec zbog toga sto je Ferrer ispaomeni jedan od veoma dragih tenisera, nije mi ni potro mrzak ali mi je ferrer drazi
Igra Federera - katastrofa. Ovakvom igrom protiv murraya ili noleta gubi, s kim vec bude igrao. Samoo ne kontam kakve veze ima Tipsarevic o tome ko ce biti 1. u grupi![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.