RK Bosna

Monci
Kontakt:

Re: RK Bosna

Post Postao/la Monci » 18 okt 2009, 18:06

Ubili su nas ljudi ko nikad niko;i ranijih godina smo igrali protiv jakih ekipa,Ciudad Real,Veszprem,Hamburg,pa smo se borili i nisu nas razvalili u Sarajevu,ali ovo danas,,,potop zivi.Jeste da su ovi igrali dobro i da su jaki,ali mislim da smo mi odigrali katastrofalno.takodje treba bjezat iz ove Zetre podhitno,nema"smeka"nikakvog,publika nista,nake store stavili,popolovili dvoranu,da bog sacuva;Skenderija je zakon,kad se samo sjetim tekme sa Hamburgom sav se najezim.
Ovo mi je bila prva tekma ove sezone da pogledam Bosnu, i mogu reci da su ova Bosnina pojacanja ipak drugorazredna.Yebote doveli nakih igraca,i na kraju Jaskic igra vanjskog i zabije 5 golova.Jedina svjetla tacka danas Doborac,ostalo odron....

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 18 okt 2009, 18:11

I da jos dodam mislim da Bosna ima jako male sanse za drugi krug;mozda moze jos ovdje dobiti Gorenje , i eventualno te Poljake,ali tesko.Od Veszprema cemo zijaniti obadvije,u Francuskoj takodje,i tek sada se vidi koliko je bila bitna tekma u Sloveniji,i ta eventualna pobjeda protiv Gorenja koja je mogla biti kljucna za prolaz dalje.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 okt 2009, 18:24

Ja kad sam govorio da iz Zetre treba bjezati i RK Bosna i KK Bosna svi su mi se smijali. Jednostavno ona nije dvorana gdje se moze atmosfera razviti. Pa kad smo onda igrali s Hamburgom citao sam Njemacke medije i prije i poslje utakmice, i svi kazu da dosad nisu takvu atmosferu dozivjeli. Ova Zetra vise lici na pozoriste nego na sportsku dvoranu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 18 okt 2009, 19:27

amerosm je napisao/la:Ja kad sam govorio da iz Zetre treba bjezati i RK Bosna i KK Bosna svi su mi se smijali. Jednostavno ona nije dvorana gdje se moze atmosfera razviti. Pa kad smo onda igrali s Hamburgom citao sam Njemacke medije i prije i poslje utakmice, i svi kazu da dosad nisu takvu atmosferu dozivjeli. Ova Zetra vise lici na pozoriste nego na sportsku dvoranu.
Ma normalno da nece biti atmosfere, kad bude 2000 ljudi u dvorani, i u skenderiji bude atmosfera samo sa 4.5 i vise hiljada gledalaca. U dvorani neces naci raju koja hoce da navija, vec osobe koje su dosle da gledaju utakmicu (tu ima i starijih i mladjih) i djevojke koje dodju ako imaju nekog da im igra u ekipi, i one koje dodju i nadaju se da ce ih kamera uhvatiti sekundu. Ovo je i za kosarku, koju sam gledao, i za rukomet, na kojem jos nisam bio u Zetri, ali se da vrlo lahko primijetiti na TV-u
I jos: u onako postavljenoj dvorani moze se napraviti fenomenalna atmosfera, samo nek se onaj jedan sektor na fiksnoj tribini popuni, samo sto to treba organizovano, 20-ak momaka, pa da se onda i ostali prikljuce.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 18 okt 2009, 21:31

Treba biti realan i reći Lowen i još par ekipa su ipak svemirci u odnosu na Bosnu, Zagreb i ostale ekipe sa prostora Juge.Ekipa koja u svojim redovima ima uz Dinarta najboljeg odbranbenog igrača svijeta Rogischa,vjerovatno najboljeg lijevog beka Bileckog, a Stefansona ( za dvije godine će dobiti koliko iznosi ukupan budžet Bosne) da i ne pominjem.Szmal najbolji golman zadnjeg svjetskog prvenstva, Sigurdsona koji je tri puta bio najbolji strelac najače lige na svijetu, Harboka najbolji strelac LP-a u dresu Celja,Gensheimer najbolji junior svijeta, jedan Prieto koji je igrao i u Ciudadu i u Barsi sve govori.I još kad se uzme da imaju par povređenih igrača ( npr jedan Tkaczyk) onda se više nije ni moglo očekivati.To što su Kielce uzeli bod to je proizvod dogovora klubova.Prošle godine je Jurašik trebao da ode u Kielce, ali su zbog povreda se klubovi dogovorili da on ostane još jednu godinu.Sada Lowen otplaćuje svojom zahvalnošću.Nema sumnje da će Vive također stradati kući, ali koga to i briga.Bosna se treba bazirati na slijedeća dva meča kad ide u goste i pokušati iznenaditi Kielce ili izgubiti što manjom razlikom.Što se Zetre tiče atmosfera na Mojmilu je puno ugodnija.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

crohb fanatic
Kontakt:

Post Postao/la crohb fanatic » 18 okt 2009, 23:47

pričate gluposti, ne možete uspoređivati Bosnu sa Zagreb Co jer to su dva svijeta, Bosna je treći razred euro rukometa i to pri vrhu sa tendencijom da uđe u drugi razred, a s obzirom da imaju državni proračun od 1 milijun maraka to ne pokazuju na terenu i očito je da ko je birao igrače da je promašio,ali o tome po tom. Dok je Zagreb CO drugi razred ali pri vrhu sa tendencijom da uđe u prvi razred euro rukometa...

pinoche
Kontakt:

Post Postao/la pinoche » 19 okt 2009, 00:06

Danas su se vidjele sve slabosti Bosne, Lowen jeste druga planeta, ali ..., Bekovi koje je Pipe doveo mogu odgovoriti samo Premijer ligi, pa smijsno je da Jaskic je kvalitetniji bek od Banica, o cemu pricamo. Kapisoda los do jaja, a mi nemamo drugog krila, jbg Bakir Pipetu nije valjao, koliko god ga cijenim polako mi pocinje ici na kitu njegova arogancija, mislim da s ovim igrackim kadrom nemamo sta traziti u Evropi, a kadar je navodno birao Pipe.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 19 okt 2009, 00:15

Koliko ljudi mogu biti licemjeri.Nakon dvije odlične partije Bosne svi su ih kovali u zvjezde, sad kad ih je ekipa koja ima neograničen budžet postavila na mjesto koje im pripada stvari nevaljaju, niko nevalja još malo pa ćete trenera smjenivati.Stani Chambery je prošlo kolo od Vesprema stradao kući 10 golova razlike i niko o tome ni riječi.Ljudi moji Lowen nije bolji samo od Bosne 15 razlike on je bolji od svih ekipa u grupi osim Vesprema za toliku razliku.Sjetimo se samo jakog Chamberya sa Narcisom i Natekom prošle godine kako su stradali od Lowena 16 ili 17 razlike, a taj Lowen je puno slabiji od ovog današnjeg.Realnost je ta da je Lowen kandidat za final 4, a Bosna ekipa sastavljena od klinaca koji igraju prvi put u takmicenju ovog ranga.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

pinoche
Kontakt:

Post Postao/la pinoche » 19 okt 2009, 00:26

FRANK RIBERY je napisao/la:Koliko ljudi mogu biti licemjeri.Nakon dvije odlične partije Bosne svi su ih kovali u zvjezde, sad kad ih je ekipa koja ima neograničen budžet postavila na mjesto koje im pripada stvari nevaljaju, niko nevalja još malo pa ćete trenera smjenivati.Stani Chambery je prošlo kolo od Vesprema stradao kući 10 golova razlike i niko o tome ni riječi.Ljudi moji Lowen nije bolji samo od Bosne 15 razlike on je bolji od svih ekipa u grupi osim Vesprema za toliku razliku.Sjetimo se samo jakog Chamberya sa Narcisom i Natekom prošle godine kako su stradali od Lowena 16 ili 17 razlike, a taj Lowen je puno slabiji od ovog današnjeg.Realnost je ta da je Lowen kandidat za final 4, a Bosna ekipa sastavljena od klinaca koji igraju prvi put u takmicenju ovog ranga.
I sta sad, ljudi su licemjeri ako napisu nesto sto nije po volji vama poznavaocima, nemoj kakiti majketi, ja ne mogu shvatiti zasto bosna ima jedno lijevo krilo, a tri cetiri desna, zasto je bakir ****, ne kontam zasto su dovedeni banici, nekici kad takvih imamo u nasoj ligi tovar, e to je problem

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 19 okt 2009, 00:45

pinoche je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:Koliko ljudi mogu biti licemjeri.Nakon dvije odlične partije Bosne svi su ih kovali u zvjezde, sad kad ih je ekipa koja ima neograničen budžet postavila na mjesto koje im pripada stvari nevaljaju, niko nevalja još malo pa ćete trenera smjenivati.Stani Chambery je prošlo kolo od Vesprema stradao kući 10 golova razlike i niko o tome ni riječi.Ljudi moji Lowen nije bolji samo od Bosne 15 razlike on je bolji od svih ekipa u grupi osim Vesprema za toliku razliku.Sjetimo se samo jakog Chamberya sa Narcisom i Natekom prošle godine kako su stradali od Lowena 16 ili 17 razlike, a taj Lowen je puno slabiji od ovog današnjeg.Realnost je ta da je Lowen kandidat za final 4, a Bosna ekipa sastavljena od klinaca koji igraju prvi put u takmicenju ovog ranga.
I sta sad, ljudi su licemjeri ako napisu nesto sto nije po volji vama poznavaocima, nemoj kakiti majketi, ja ne mogu shvatiti zasto bosna ima jedno lijevo krilo, a tri cetiri desna, zasto je bakir ****, ne kontam zasto su dovedeni banici, nekici kad takvih imamo u nasoj ligi tovar, e to je problem
Pa kad takvih tovara imamo u našoj ligi onda mi objasni fenomen da sve ekipe gube po 18-19 razlike u našoj ligi.Ne kaki majketi.

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 19 okt 2009, 00:46

Bio sam danas na utakmicu i odma moram rec da je atmosfero za cistu 0, a sto se tice rezultata on je sasvim realan. Danas su se mogle vidjeti sve slabosti Bosne. Trudili su se ali protiv fantasticne odbrane nije ni moglo bolje, Roggisch je ubio pucelja i veselinova koji kao da nisu ni igrali, a i ono sto su uspjeli da opucaju hvatao je szmal. Kod bosne je golove postiglo samo 6 igraca, a za leven je golove dalo 12 igraca ( samo bielecki nije ali nije ni igrao puno).
Sedmerci: Bosna BH Gas 5 (1), Lowen 5 (5)- sramota bosne. leven je igrao zaista snazno u odbrani a imali su samo 2 iskljucenja ali ni tada nije bosna mogla vise da uradi. neznam ni kako su uspjeli postici 24 gola

crohb fanatic
Kontakt:

Post Postao/la crohb fanatic » 19 okt 2009, 00:48

sta ste se odmah navijači bosne našli uvrijeđeni, zagreb je stradao u Hamburgu isto, ali zagreb će doma puknutui Hamburga i Ciudada ali Bosna može Velenje ali ove ne može, a da je buljugija igrač jest za pojedine, a da je lijenčina jest iako to pipe mrzi mada je sam bio kao igrač lijen i zato ga je odstarnio. Jaškić nije kvalitet to svi znaju, a pipe je dovukao igrače sa sobom tipa Nekić,Banić koji bi u RK Dubravi bili pojačanja a bosni nisu. Sirćo trba vratiti u Visoko da odradi labuđi pjev i pomogne domaćim da ne ispadnu ove godine, a sa 900,00 KM je Izviđač napravio iste rezultate, naprosto ova ekipa je predplaćena, a da su ih dizali u zvijezde jesu oni koji ne znaju da su i slovenci i francuzi drugorazredni euro klubovi. Ovo danas je stvarnost....nažalost promašaj struke za 1 milion eura u rukometu se može više...

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 19 okt 2009, 00:52

Da Gorenje je drugorazredna ekipa koja je prošle godine igrala finale EHF cupa, a Chambery je drugorazredan ekipa koja je istog tvog Zagreba u sred Ledene zaledila.Zagreb samo može sanjati pobjedu protiv te dvije ekipe, pa svi su danas vidjeli da toj ekipi ako odbiješ Balića i Lazarova ona bi danas izgubila od 15-20 razlike.

crohb fanatic
Kontakt:

Post Postao/la crohb fanatic » 19 okt 2009, 00:54

pogledaj sastave tih ekipa sada i prošle godine...

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 19 okt 2009, 00:56

FRANK RIBERY je napisao/la:Da Gorenje je drugorazredna ekipa koja je prošle godine igrala finale EHF cupa, a Chambery je drugorazredan ekipa koja je istog tvog Zagreba u sred Ledene zaledila.Zagreb samo može sanjati pobjedu protiv te dvije ekipe, pa svi su danas vidjeli da toj ekipi ako odbiješ Balića i Lazarova ona bi danas izgubila od 15-20 razlike.
ali zato oni imaju tu dvojicu i mogu pobjediti svakoga
:D

crohb fanatic
Kontakt:

Post Postao/la crohb fanatic » 19 okt 2009, 00:57

FRANK RIBERY je napisao/la:Da Gorenje je drugorazredna ekipa koja je prošle godine igrala finale EHF cupa, a Chambery je drugorazredan ekipa koja je istog tvog Zagreba u sred Ledene zaledila.Zagreb samo može sanjati pobjedu protiv te dvije ekipe, pa svi su danas vidjeli da toj ekipi ako odbiješ Balića i Lazarova ona bi danas izgubila od 15-20 razlike.
i ne svojetaj čiji je zagreb, da u bosni igraju "domaći ljudi" bila bi puna dvorana ovako šipak, a to govori o tvom i vašem gradu

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 19 okt 2009, 00:59

ma nije u sarajevu rukometna publika i ovaj klub je pravi klub na baterije koje ce se za koju godinu potrositi

crohb fanatic
Kontakt:

Post Postao/la crohb fanatic » 19 okt 2009, 01:01

to i jest problem Bosne što se ne radi sa domaćim igračima i kad nestane novca raspad, dok je Izviđač preživio zahvaljujući radu sa mlađim dobnim kategorijama:
Za sve prijatelje rukometa ovdje možete skinuti 3 broja časopisa akadem i ja
http://www.izvidjac.com/Audio_Video/AKADEMIJA_1.pdf
http://www.izvidjac.com/Audio_Video/ACADEMIJA_2.pdf
http://www.izvidjac.com/Audio_Video/RUK ... MIJA_3.pdf

pinoche
Kontakt:

Post Postao/la pinoche » 19 okt 2009, 01:04

FRANK RIBERY je napisao/la:
pinoche je napisao/la:
Pa kad takvih tovara imamo u našoj ligi onda mi objasni fenomen da sve ekipe gube po 18-19 razlike u našoj ligi.Ne kaki majketi.
Pa sta zelis reci da je ovaj banic pojacanje, sta zelis reci da je nekic pojacanje, problem dobiti nekog ovdje 15 razlike, ja ti ponavljam a to ce ti reci i svako ko imalo prati rukomet da su ovi sto su dovedeni cisti promasaj, pogotovo bekovska linija, a prica da su oni tu da napreduju je u najmanju ruku smijesna, laku noc

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 19 okt 2009, 01:06

crohb fanatic je napisao/la:to i jest problem Bosne što se ne radi sa domaćim igračima i kad nestane novca raspad, dok je Izviđač preživio zahvaljujući radu sa mlađim dobnim kategorijama:
Za sve prijatelje rukometa ovdje možete skinuti 3 broja časopisa akadem i ja
http://www.izvidjac.com/Audio_Video/AKADEMIJA_1.pdf
http://www.izvidjac.com/Audio_Video/ACADEMIJA_2.pdf
http://www.izvidjac.com/Audio_Video/RUK ... MIJA_3.pdf

Stani Izviđač je preživjeo.Pa kako taj Izviđač gubi po 20 razlike.Toliko o preživljavanju.Sta je cilj Izviđača? Bitno je da klub postoji, a to kakvi su rezultati e to je najmanje bitno.Nekad ugledni klub, a danas začelje našeg rukometa.Šteta.

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.