ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

No1e
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la No1e » 10 nov 2012, 21:13

Edin TM87 je napisao/la:
No1e je napisao/la: pa onda je mogao odigrati sat vremena i pustiti 2-0 i znao bi ok marej sutra idem odmoran na njega! ako je to bio cilj! i odmah gledat njegove meceve i spremati taktiku... ;)
Haj molim te idi na taj neki forum gdje si moderator ili sta vec pa se tamo brukaj jer ovdje prelazis granice, SET mu je bio potreban da bude PRVI u grupi pod uslovom da Ferrer dobije, i da je DRUGI ne bi igrao sa Murrayom, prvi set nije uspio osvojiti nakon duze borbe, al' je uzeo drugi i vise mu nista nije bilo bitno JESI TOLKO OGRANICEN PA NE MOZES SHVATIT? idi molim te tamo na svoj forum, ovdje na bosanskohergovackom dosadio si i Bogu i narodu.
pa sto nije dobio 2-0????

ti rece "Da ce bit 2:1 za Delpa znao je svako k'o poznaje tenis, historiju, sistem grupne faze i ostale sitnice koje su presudile, pa ne bih se ja dzaba opario, a legenda prepis'o"

i kako mu je bitno set a nije pobjeda???

zasto mu je bitan set a nije pobjeda????

setom je osigurao sta???

a pobjedom ne bi osigurao sta????

jel mu znaci bilo bolje da dobije set nego da dobije????

ako mu je svejedno s kim igra kao sto rece maloprije, zasto mu je vazan set????

dogovori se sam sa sobom sta je u pitanju pa odgovori!!!!!
Zadnja izmjena: No1e, dana/u 10 nov 2012, 21:17, ukupno mijenjano 2 puta.

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 10 nov 2012, 21:15

Briga me s kim ce Roger igrati, ovdje zelim pobjedu Ferrera. :D

Rogeru je svejedno s kim ce igrati, i Murray i Nole su jaki, veoma jaki jer ce on pobjediti s kim god da bude igrao :mrgreen: :mrgreen:
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 10 nov 2012, 21:16

No1e je napisao/la: haha... koja logika :lol:

fed je znao da ce tipsi dobiti ferera pa je onda jer zeli noleta namjerno pustio delpu ali ne tako da mu je pustio 0-2 pa da je 100% siguran da tipsi nece podbaciti nego 1-2. jer je zelio da igra duze pred sutrasnji mec. inace fali mu igre pa zeli duze meceve jer je preskocio pariz da ne bi bio preumoran za WTF!!! :lol: a prvi set se trudio do TB a kad je vidio da uzima brze bolje sve pobaco u aute! pa je onda zapeo da dobije 2. ono testirao se dal moze. pa kad je vidio da moze, onda je opet pustio 3.

komedija :?
Banujte me al' je glup frajer :cry:

Ne, pametnice, nego je Federer isao da bude prvi u svojoj grupi, gdje bi mu set donio 1. mjesto ukoliko bi se zatvorio trokut izmedju njega Ferrera i Delpa, vjerovao da ce Ferrer dobit Tipsu jer je ovaj slabiji daleko od svih ovdje.

Naravno, Federer je zapeo vec u prvom setu, nije se dao Delpo, uzeo ga je 7:6, u drugom je odma' krenuo, napravio brejk i brzo rijesio set, dok je treci odma' izgubio servis i vise nije ni igrao, pustio Delpa.

A druga je stvar, sto bih JA (ne Federer - JA!) volio da igra protiv Djokovica jer mu Murray manje odgovara, pa tako bih vise volio da Janko dobije.

Evo bukvalno sam ti nacrt'o, jesil' sad skonto il da zovem doktora???
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 10 nov 2012, 21:19

MaGiCa je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la: Normalno da je Fedex tankirao, svejedno mu je hocel to biti Murray ili Djokovic (ipak mu je teze protiv Murraya kako kaze h2h), dakle:

C'MON Tipsa!

Vise bi voleo da vidis Federera protiv Djokovica nego protiv Murraya :?:
Bude li Federer igrao kao protiv Ferrera ili JMDPa, oprace ga Djoker u 2 seta.

A Tipsarevic pokazuje zasto ga zovu i Tupsarevic, kad ni opustenog Ferrua ne moze da slomi, ni uz 2 servis gema prednosti.
Iskreno bih volio, pa oprat ce ga i Murray ako bude igrao k'o protiv Delpa danas treci set i eto protiv Ferrera, a bolje po meni naravno da se ranije sastanu, jer ako bi se sastali u finalu sanse bi bile manje jer se igra i sutra i prekosutra (trebalo je dan odmora ubacit :roll: )...

Joj jadna majko onaj gore opet ne konta :cry: Ne mogu vise.
Zadnja izmjena: Edin TM87, dana/u 10 nov 2012, 21:20, ukupno mijenjano 1 put.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 10 nov 2012, 21:19

No1e je napisao/la:
fed je znao da ce tipsi dobiti ferera pa je onda jer zeli noleta namjerno pustio delpu ali ne tako da mu je pustio 0-2 pa da je 100% siguran da tipsi nece podbaciti nego 1-2. jer je zelio da igra duze pred sutrasnji mec. inace fali mu igre pa zeli duze meceve jer je preskocio pariz da ne bi bio preumoran za WTF!!! :lol: a prvi set se trudio do TB a kad je vidio da uzima brze bolje sve pobaco u aute! pa je onda zapeo da dobije 2. ono testirao se dal moze. pa kad je vidio da moze, onda je opet pustio 3.

@TroLe, smaras mnogo. Federer je neko ko moze da pokida sve i jednog tenisera koji se ikad latio reketa, a tek JMDPa, koji mu je redovna musterija. Nije odigrao dobro do sada u Londonu, sto ne znaci da nije dobro tankovao i da tek treba da pokaze ono najbolje. Licno mislim da mu je Djokovic nezgodniji protivnik u ovom momentu od Murraya, koji ni sam ne igra najbolje na ovom turniru, ali mi deluje apsolutno razumno to da je Federer odlucio da ide preko Djokovica i da je danas stao nakon 2. seta.

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 10 nov 2012, 21:19

Edin TM87 je napisao/la:
No1e je napisao/la: haha... koja logika :lol:

Banujte me al' je glup frajer :cry:

Ne, pametnice, nego je Federer isao da bude prvi u svojoj grupi, gdje bi mu set donio 1. mjesto ukoliko bi se zatvorio trokut izmedju njega Ferrera i Delpa, vjerovao da ce Ferrer dobit Tipsu jer je ovaj slabiji daleko od svih ovdje.

Naravno, Federer je zapeo vec u prvom setu, nije se dao Delpo, uzeo ga je 7:6, u drugom je odma' krenuo, napravio brejk i brzo rijesio set, dok je treci odma' izgubio servis i vise nije ni igrao, pustio Delpa.

A druga je stvar, sto bih JA (ne Federer - JA!) volio da igra protiv Djokovica jer mu Murray manje odgovara, pa tako bih vise volio da Janko dobije.

Evo bukvalno sam ti nacrt'o, jesil' sad skonto il da zovem doktora???
opet pokazujes koliko si glup..... ako mu je stalo bilo do 1. mjesta onda mu je bilo stalo i do pobjede.... nema tu... vjerovao ovo ili ono... ferer na betonu nije veliki favorit sa tipsijem. po gotovo umorni ferer koji nema motiv jer je vec ispao.

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 10 nov 2012, 21:23

MaGiCa je napisao/la:
No1e je napisao/la:

@TroLe, smaras mnogo. Federer je neko ko moze da pokida sve i jednog tenisera koji se ikad latio reketa, a tek JMDPa, koji mu je redovna musterija. Nije odigrao dobro do sada u Londonu, sto ne znaci da nije dobro tankovao i da tek treba da pokaze ono najbolje. Licno mislim da mu je Djokovic nezgodniji protivnik u ovom momentu od Murraya, koji ni sam ne igra najbolje na ovom turniru, ali mi deluje apsolutno razumno to da je Federer odlucio da ide preko Djokovica i da je danas stao nakon 2. seta.

to sto je tebi logicno nema ni grama logike.

ako je ODLUCIO da ide preko noleta onda je trebao pustiti 0-2 lagano. bas otankirati. bio bi i odmorniji i dobio bi to sto hoce 100%!!!!!!! ovako mora vjerovati da ce tipsi da dobije ferera... a sudeci po dosadasnjim igrama njih dvojice tipsa nikako nije bio favorit!!! ferer mozda nije veliki favorit.. narocito kad vec nema vise sansi za SF ali tipsi to apsolutno nije bio!!!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 10 nov 2012, 21:26

1. Tipsarevic nista nije uradio ovdje, derali su ga i s nulom, logicno je ocekivati da ce dobiti Ferrer (osim npr, ako zeli da se osveti ili ako igra najocajnije u zadnjih 5 mjeseci).
2. Ferrer nikad nije umoran
3. Ferreru nikad, al' bas NIKAD ne fali motiva (pa cak i kad ga izbace na taj nacin).
4. Ferrer ce okrenuti ovaj mec veceras, jer je veliki covjek i borac i nece tankirati kao sto je to bilo u prethodnom (iako bih ja volio).

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 10 nov 2012, 21:30

da se razumijemo...mogu da povjerujem da je bilo nekog dogovora prije koju godinu u situacije da su u posljednjem mecu i federer i potro mogli da ispadnu u zavisnosti od rezultata a da je marej bio gotovo sigurno IN a samo jedan odredjeni rezultat i odnos dobijenih setova i gemova je dalje vodio i feda i potra a izbacivao mareja. i upravo se taj rezultat dogodio. ali ovaj danasnji rezultat je odgovarao samo potru... fed je vec ranije znao da je u SF. zasto bi pa njemu odgovarao bas poraz u 3 seta? ni govora o tankanju!

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 10 nov 2012, 21:33

Edin TM87 je napisao/la:1. Tipsarevic nista nije uradio ovdje, derali su ga i s nulom, logicno je ocekivati da ce dobiti Ferrer (osim npr, ako zeli da se osveti ili ako igra najocajnije u zadnjih 5 mjeseci).
3. Ferreru nikad, al' bas NIKAD ne fali motiva (pa cak i kad ga izbace na taj nacin).
4. Ferrer ce okrenuti ovaj mec veceras, jer je veliki covjek i borac i nece tankirati kao sto je to bilo u prethodnom (iako bih ja volio).
...

ferer je i po meni i dalje favorit.. ali nije ni on prikazao nesto u mecu sa federerom... pa fed je u tom mecu bio preocajan ali je ferer bio jos ocajniji ... superocajan!

ali... nikada ne kalkulises na tudje nesigurne rezultate pogotovo ako sam mozes rijesiti stvari i imati sve u svojim rukama! nema logike... mogu i sam da se pobrinem za to sta mi treba ali necu jer ce to neko drugi mozda uraditi za mene!?!?

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 10 nov 2012, 21:41

No1e je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:1. Tipsarevic nista nije uradio ovdje, derali su ga i s nulom, logicno je ocekivati da ce dobiti Ferrer (osim npr, ako zeli da se osveti ili ako igra najocajnije u zadnjih 5 mjeseci).
...

ferer je i po meni i dalje favorit.. ali nije ni on prikazao nesto u mecu sa federerom... pa fed je u tom mecu bio preocajan ali je ferer bio jos ocajniji ... superocajan!

ali... nikada ne kalkulises na tudje nesigurne rezultate pogotovo ako sam mozes rijesiti stvari i imati sve u svojim rukama! nema logike... mogu i sam da se pobrinem za to sta mi treba ali necu jer ce to neko drugi mozda uraditi za mene!?!?
Ferrer je dobio Delpa, Federer je dobio Ferrera, Delpo je dobio Federera, od Tipsarevica su svi za klasu bolji, velike su nagrade za svaku pobjedu pare bodovi blabla, dakle logicno je ocekivati da ce svi dobiti Tipsu, i vjerovatno hoce, cekamo jos jedan mec, dakle sve upucuje na to da se zatvara krug igraca sa 2-1, gdje je Federeru dovoljan set da bude prvi, al' da Delpo prodje dovoljno mu je 2:1, posto su veliki prijatelji i posto su isto ovo napravili Murrayu prije 2 godine, logicno je bilo da se desi, tankirali su obojica i to je cinjenica.

Ne postavljaj vise pitanja i ne citiraj.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 10 nov 2012, 21:43

No1e je napisao/la: to sto je tebi logicno nema ni grama logike.

ako je ODLUCIO da ide preko noleta onda je trebao pustiti 0-2 lagano. bas otankirati. bio bi i odmorniji i dobio bi to sto hoce 100%!!!!!!! ovako mora vjerovati da ce tipsi da dobije ferera... a sudeci po dosadasnjim igrama njih dvojice tipsa nikako nije bio favorit!!! ferer mozda nije veliki favorit.. narocito kad vec nema vise sansi za SF ali tipsi to apsolutno nije bio!!!
Mogao je i tako, a mogao je i sa 1-2 s obzirom da je Ferrer nemotivisan i da ga cekaju DC mecevi za vikend.
A mozda je hteo da igra sa 70% snage i da se osloni na Ferrera, cekajuci Murraya.
Ima logike i za jedno i za drugo.
To mi ne znamo, jer u tudje misli se ne ulazi, sem ako nisi natprirodno talentovan.
Znam samo da Federera niko nije ponizavao, cak ni kad je RF tankirao te meceve.
Ono sto se zna, je da ovde opasno 1 covek troluje temu i to bez potrebe, dodao bih. Videcemo sudare 4 od 5 osvajaca svih GS turnira jos od AO2005 u ovim polufinalima. Valjda to raduje svakog iskrenog ljubitelja tenisa, a jbemi se dal je neko tankovao/kalkulisao ili ne. Pravu borbu cemo videti tek sutra i pogotovo prekosutra. Trofej ce odneti najbolji i tu nema dileme.

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 10 nov 2012, 21:47

za edina
lupas i to poprilicno...

vec sam ti napisao.. sto se tice mareja... on je prije tog meca bio skoro siguran. nije ni gledao mec vec otisao da spava i bio 100% siguran da prolazi. a zavisno od rezultata su mogli ispasti i fed i delpo. a bio je samo 1. tacno odredjen rezultat sa tacno odredjenim brojem osvojenih gemova i jednog i drugog koji je vodio dalje obojicu a mareja ostavio bez SF. kolika je sansa da se dogodi bas taj rezultat??? e taj se rezultat dogodio... uprkos malim sansama da prodju i fed i potro to se dogodilo. marej se probudio i javljaju mu da je ispao.. on poslije sat vremena zove i provjerava i ne moze da vjeruje.. nije vjerovao ni da je to moguce!

ovdje to nikako nije slucaj. fed je vec bio u SF i prije meca. potru je odgovarala bilo kakva pobjeda. fedu je SAMO pobjeda obezbjedjivala 1. mjesto! niko nece prepustiti drugome da mu odredjuje protivnika ako to moze da ucini. toje toliko glupo da je fed rekao ... mogu al necu! jer ce ferer MOZDA svakako dobiti!

nema sanse!
Zadnja izmjena: No1e, dana/u 10 nov 2012, 21:49, ukupno mijenjano 1 put.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 10 nov 2012, 21:48

MaGiCa je napisao/la: Ono sto se zna, je da ovde opasno 1 covek troluje temu i to bez potrebe, dodao bih.
Cak i u tolikoj mjeri da ide u nevjerovatnu krajnost od registracije samo da bi omalovazavao igru Rogera gdje god mogao i koliko god mogao na svakom koraku i u svakom mogucem momentu pocevsi sa pricom da se steli za njega, da mu je namjestena najlaksa grupa i da kad izgubi nije tankirao nego je jednostavno los, a Delpo iako je dobio i on je bio los, ma grozan, e pa mozetel' zamislit kako je onda Federer bio los, ma daj molim te.

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 10 nov 2012, 21:52

Edin TM87 je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la: Ono sto se zna, je da ovde opasno 1 covek troluje temu i to bez potrebe, dodao bih.
Cak i u tolikoj mjeri da ide u nevjerovatnu krajnost od registracije samo da bi omalovazavao igru Rogera gdje god mogao i koliko god mogao na svakom koraku i u svakom mogucem momentu pocevsi sa pricom da se steli za njega, da mu je namjestena najlaksa grupa i da kad izgubi nije tankirao nego je jednostavno los, a Delpo iako je dobio i on je bio los, ma grozan, e pa mozetel' zamislit kako je onda Federer bio los, ma daj molim te.
grupa jeste najlaksa moguca za feda! tankirao nije...pa valjda je to osobina nesportskih ljudi a on je eto dobio fer plej nagradu??? nigdje nisam rekao da je potro odigrao lose! naprotiv.. rekao sam da je fed dobio po pikici od prvog igraca koji je znao iskoristiti njegovu losu igru na ovom turniru! i koji nije skinuo gace jos kad je izvucen u fedovu grupu.

cak sam i dodao da to ne znaci da fed nece podici formu za SF i F!

ima sve gore... a ti kad vec k(L)azes sta sam rekao bar istinito prikazi... ili citiraj kao ja tebe da se vidi sta si lupio a ne da bude da ti izokrecem rijeci kao sto si govorio!
Zadnja izmjena: No1e, dana/u 10 nov 2012, 22:00, ukupno mijenjano 1 put.

dijalog
Kontakt:

Post Postao/la dijalog » 10 nov 2012, 21:55

jesu li sutra polufinala???????

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 10 nov 2012, 21:58

dijalog je napisao/la:jesu li sutra polufinala???????
da a odmah prekosutra i finale!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 10 nov 2012, 22:00

No1e je napisao/la:vec sam ti napisao.. sto se tice mareja... on je prije tog meca bio skoro siguran. nije ni gledao mec vec otisao da spava i bio 100% siguran da prolazi. a zavisno od rezultata su mogli ispasti i fed i delpo. a bio je samo 1. tacno odredjen rezultat sa tacno odredjenim brojem osvojenih gemova i jednog i drugog koji je vodio dalje obojicu a mareja ostavio bez SF. kolika je sansa da se dogodi bas taj rezultat??? e taj se rezultat dogodio... uprkos malim sansama da prodju i fed i potro to se dogodilo. marej se probudio i javljaju mu da je ispao.. on poslije sat vremena zove i provjerava i ne moze da vjeruje.. nije vjerovao ni da je to moguce!

ovdje to nikako nije slucaj. fed je vec bio u SF i prije meca. potru je odgovarala bilo kakva pobjeda. fedu je SAMO pobjeda obezbjedjivala 1. mjesto! niko nece prepustiti drugome da mu odredjuje protivnika ako to moze da ucini. toje toliko glupo da je fed rekao ... mogu al necu! jer ce ferer MOZDA svakako dobiti!

nema sanse!
Nije tako bilo uopce, Igrali su prva dva seta, borili se, u trecem setu Federer je osvojio gem koji ga je odveo u polufinale. Vodio je i imao brejk prednosti, Delpo nije smio izgubiti vise ni jedan gem, u protivnom bi ispao, vratio je brejk, zatim napravio jos jedan, a Federer je bukvalno stao, uopce nije igrao, osvojio je 2 poena do kraja meca i Murray je ispao zbog kolicnika gemova. Poznato je da se Delpo i Federer veliki prijatelji, i kad je Roger dobijao Delpa govorio je da mu je zao sto ga je bas njega morao dobiti te da ce biti veliki igrac i ta sranja, logican slijed dogadjaja je bio da ce ponoviti ovo da obojica prodju dalje i JEDINIM rezultatom povoljnim za obojicu ce zavrsiti mec, bas kao i prije 2 godine, naravno ima raje koji su to iskoristili, izanalizirali sve moguce stvari i uzeli pare, sretni i jedni i drugi i treci.

Jasno je k'o dan da je Delpo tankirao u drugom setu, kako bi Roger uzeo taj set, dok je Federer tankirao u trecem setu, kako bi Huan dobio mec navedenim rezultatom. Ti sad mozes plakat al' to je tako.

Naravno da si mi okret'o rijeci pricajuci da sam rek'o da je Murray bolja opcija od Ferrera, da sam rek'o da Novak nema pojma na betonu i da je Huan bolji isl.

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 10 nov 2012, 22:23

Federer Murray del Potro Verdasco RR W–L Set W–L Game W–L Standings
1 Roger Federer 3–6, 6–3, 6–1 2–6, 7–6(7–5), 3–6 4–6, 7–5, 6–1 2–1 5–4 44–40 1
4 Andy Murray 6–3, 3–6, 1–6 6–3, 3–6, 6–2 6–4, 6–7(4–7), 7–6(7–3) 2–1 5–4 44–43 3
5 Juan Martín del Potro 6–2, 6–7(5–7), 6–3 3–6, 6–3, 2–6 6–4, 3–6, 7–6(7–1) 2–1 5–4 45–43 2
7 Fernando Verdasco 6–4, 5–7, 1–6 4–6, 7–6(7–4), 6–7(3–7) 4–6, 6–3, 6–7(1–7) 0–3 3–6 45–52 4

...

znaci sva 3. sa 2-1 odnosom pobjeda i sa 5-4 odnosom setova. fed 44-40 odnos gemova, potro sa 45-43 a marej sa 44-43 a potro sa 45-43-

1 gem manje osvojen manje potra ili 1 gem osvojen feda vise i potro ispada. a 3 gema osvojena potra vise i fed visi ili 1 vise potra a 2 manje feda ili bilo koja kombinacija od 3 gema u korist potra i fed bi izvisio... !!!

znaci mogli su ispasti i jedan i drugi a marej je bio skoro siguran... jedini rezultat koji ih je obojicu vodio dalje bilo je 2-1 za feda al da obojica izbalansiraju odnos gemova bolji od 44-43. sto je bilo jako tesko izvodljivo.

cijela prica je apsolutno tacna.. cak i da marej nije vjerovao da je ispao!

http://en.wikipedia.org/wiki/2009_ATP_W ... ur_Finals_" onclick="window.open(this.href);return false;–_Singles
....

tu su mogli oba ispasti... a ovaj rezultat je odgovarao samo potru!! fed nije nikako mogao ispasti a jedino pobjeda mu je ovdje osiguravala 1. mjesto.

tada su mogli izvisiti i jedan i drugi a marej je bio skoro siguran i tacno odredjen rezultat (uz mozda gejm vise za potra) je mogao provuci obojicu.

ovdje fedu nije odgovarao poraz a potro je mogao proci sa bilo kojom pobjedom!
Zadnja izmjena: No1e, dana/u 10 nov 2012, 22:39, ukupno mijenjano 3 puta.

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 10 nov 2012, 22:29

tipsa je imao cist poen za *2-0 u 3. setu, ali ni sam ne zna kako je ono uspio promasiti. poslije se raspao!

edit: tipsa kao i na USO jednostavno ne zna uzeti pobjedu... kao i ferer sa fedom. ali ... ako nista mec na USO je pokazao da se ne mozes kockati na super sigurnu pobjedu ferera.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.