Borussia Monchengladbach
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Re: Borussia Monchengladbach
1 Fenerbahçe 4 10
2 Borussia 4 5
3 Marseille 4 5
4 AEL 4 1
2 Borussia 4 5
3 Marseille 4 5
4 AEL 4 1
Agieren statt reagieren
- kraljttbvb
- Kontakt:
Pale_Companion je napisao/la:1 Fenerbahçe 4 10
2 Borussia 4 5
3 Marseille 4 5
4 AEL 4 1
Posto imaju bolji medjusobni omjer sa Marsejom, Borusija ima 5,5 bodova, a Marsej 5
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Jucer u Marseille-u je preminuo jedan navijac Gladbacha tokom kupanja u moru kojeg su zajednicki ogranizovali navijaci Gladbacha.
http://www.rp-online.de/niederrhein-sue ... -1.3061424
http://www.rp-online.de/niederrhein-sue ... -1.3061424
"My Favorite Ring is Always the Next One"
-
Pale_Companion
- Kontakt:
-
Pale_Companion
- Kontakt:
mi smo ekipa koja voli prekidati serije, kako pozitivne tako i negativne. noge su još teške od marseja, sutra će biti prva pobjeda furtha na domaćem terenu. imam takav osjećaj
Agieren statt reagieren
steta , odlaskom reusa nema ni forme od prosle sezone
@ Pale , nemoj me pogresno shvatiti al' ti si jedini navijac borussie M kojeg znam ,msm obicno svi navijaju za ove "velikane"
svaka cast na tome i nastavi bodriti svoj klub !
@ Pale , nemoj me pogresno shvatiti al' ti si jedini navijac borussie M kojeg znam ,msm obicno svi navijaju za ove "velikane"
svaka cast na tome i nastavi bodriti svoj klub !
-
Pale_Companion
- Kontakt:
došli smo do 600. pobjede u Bundesligi
. 6. smo ekipa u historiji njemačkog nogometa kome je to još uspijelo
danas vrlo važna pobjeda i veoma važna tri boda. sada smo u gornjem djelu tabele i evropa je samo par bodova daleko
igrom nisam zadovoljan jer se to moralo puno bolje i efektnije ali eto, igrali smo u četvrtak veoma važan i iscrpljujući meč u marseju pa se ekipi nekako može progledati kroz prste, bodovi su na kraju osvojeni.
Utakmica je sama po sebi bila veoma zanimljiva, igra i nije bila na nekom nivou ali bilo je svakakvih momenta i dosta golova koji mogu dati dobru ocijenu utakmice.
Po ko zna koji put ove sezone smo pokazali moral i borbeni duh ove sezone gdje smo se dva puta vraćali iz rezultatskog deficita.
I ponovno moram ponoviti da je Gangelmann trenutno najbolji sudija u njemačkoj bez konukrencije. Zaista sjajno suđenje večeras.
remi u marseju, pobjeda u furthu
dobra sedmica za navijače Borussie 
danas vrlo važna pobjeda i veoma važna tri boda. sada smo u gornjem djelu tabele i evropa je samo par bodova daleko
igrom nisam zadovoljan jer se to moralo puno bolje i efektnije ali eto, igrali smo u četvrtak veoma važan i iscrpljujući meč u marseju pa se ekipi nekako može progledati kroz prste, bodovi su na kraju osvojeni.
Utakmica je sama po sebi bila veoma zanimljiva, igra i nije bila na nekom nivou ali bilo je svakakvih momenta i dosta golova koji mogu dati dobru ocijenu utakmice.
Po ko zna koji put ove sezone smo pokazali moral i borbeni duh ove sezone gdje smo se dva puta vraćali iz rezultatskog deficita.
I ponovno moram ponoviti da je Gangelmann trenutno najbolji sudija u njemačkoj bez konukrencije. Zaista sjajno suđenje večeras.
remi u marseju, pobjeda u furthu
Agieren statt reagieren
Nesto pred kraj utakmice sam "uletio" lajf da vidim kako je vrime u frankenlandu
i vidjeh debelu sansu Firtanera (za izjednacenje) dok je sljedecem napadu igrac Fürtha igrao rukom u 16cu i tu im je zapecacena sudbina.
Pale, ima li istine da se Xhaka bas ne osjeca dobro u Gladbachu i da bi rado digao sidro?
Spominje se Arsenal.
Isto tako je procurila informacija da bi se Marin mogao vrnuti naZaJ. Makar na posudbu.
Pale, ima li istine da se Xhaka bas ne osjeca dobro u Gladbachu i da bi rado digao sidro?
Spominje se Arsenal.
Isto tako je procurila informacija da bi se Marin mogao vrnuti naZaJ. Makar na posudbu.
Vom Jäger zum Gejagten
-
Pale_Companion
- Kontakt:
istina je da xhaka nije zadovoljan trenutnim statusom rezerve u ekipi ali je i istina da trenutno i ne zaslužuje da bude u prvoj postavi jer zasad kombinacija marx-nordveit bolje funkcioniše. spominje se interes lazia (koji je i sam igrač potvrdio) za xhaku a u interes arsenala sumnjam i mislim da je to laž. vjerujem da mladi granit neće nigdje ići i da će nakon zimske pauze i priprema preuzeti glavnu ulogu u našem veznom redu i početi pružati partije zbog kojih je i doveden u klub. opet ponavljam, on je veliki potencijal ali je olako shvatio bundesku i rano je umislio da je zvijezda.treba još dosta krvi ispišati da bi se mogao qurčit'.
mediji u zadnje vrijeme bruje o tome da bi se marin mogao vratiti na zimu u gladbach, na 1,5 godišnju posudbu, pisao sam o tome na prošloj stranici. eberl je rekao da je to izmišljotina i da nikakav kontakt TRENUTNO ne postoji. j lično vjdrujem da tu nečeg ima i da bi to bilo dobro riješenje za sve tri strane, no više će se se znati kroz nekih mjesec dana vjerujem.
mediji u zadnje vrijeme bruje o tome da bi se marin mogao vratiti na zimu u gladbach, na 1,5 godišnju posudbu, pisao sam o tome na prošloj stranici. eberl je rekao da je to izmišljotina i da nikakav kontakt TRENUTNO ne postoji. j lično vjdrujem da tu nečeg ima i da bi to bilo dobro riješenje za sve tri strane, no više će se se znati kroz nekih mjesec dana vjerujem.
Agieren statt reagieren
-
Pale_Companion
- Kontakt:
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Sutra protiv švaba, izrazito teška utakmica je pred Fohlenima , pogotovo kad se zna da nemamo baš solidan omjer sa Stuttgartom i da nam ne leže previše. Također Vedo je uvijek raspoložen kontra nas, još iz Hoffinih dana.
Ne znam što očekivati, većina igrača je bila na reprezentativnim okupljanjima, danas su napravili prvi trening ove sedmice skupa a ujedno i posljednji. Koliko je svježine u nogama obzirom na velik broj utakmica proteklih sedmica ostaje da se vidi. Teško je bilo šta prognozirat al sam siguran da će biti odlična utakmica na Borussia Parku sa pregršt golova.
Pobjeda bi bila fantastična, s obzirom da idućeg vikenda idemo u goste Augsburgu, a treba naglasiti da smo do sada uvijek pobijeđivali u utakmica koje su dolazile nakon Evropa lige (u čet protiv AEL-a se igra).
Kod Borussie nedostaju de Jong i Daems. Nadam se da će Wendt nastaviti sa dobrim partijama od kako mijenja kapitena, a također u ofanzivni kvartet ( Arango/Rupp Herrmann/Hanke) polažem velike nade i nadam se da će nastaviti sa dobrim partijama iz proteklih sedmica.
Za Stuttgart je def otpao Niedermeier dok je Tasci upitan. Znači njihov IV duo bi mogao sutra da bude rezervni što u tom slučaju nama daje dosta veću prednost jer Maza i ovaj drugi stoper ipak nisu na toj razini. Dobra vijest za švabe je ta da im se u tim vraća Kvist koji ove sezone igra sjajno kao jedina 6-ica u timu i glavni je pokretač svih akcija kod njih. Siguran sam da je Favre svjestan toga i da će glavni zadatak našeg veznog reda biti da ga se dobro zatvori.
Ne znam što očekivati, većina igrača je bila na reprezentativnim okupljanjima, danas su napravili prvi trening ove sedmice skupa a ujedno i posljednji. Koliko je svježine u nogama obzirom na velik broj utakmica proteklih sedmica ostaje da se vidi. Teško je bilo šta prognozirat al sam siguran da će biti odlična utakmica na Borussia Parku sa pregršt golova.
Pobjeda bi bila fantastična, s obzirom da idućeg vikenda idemo u goste Augsburgu, a treba naglasiti da smo do sada uvijek pobijeđivali u utakmica koje su dolazile nakon Evropa lige (u čet protiv AEL-a se igra).
Kod Borussie nedostaju de Jong i Daems. Nadam se da će Wendt nastaviti sa dobrim partijama od kako mijenja kapitena, a također u ofanzivni kvartet ( Arango/Rupp Herrmann/Hanke) polažem velike nade i nadam se da će nastaviti sa dobrim partijama iz proteklih sedmica.
Za Stuttgart je def otpao Niedermeier dok je Tasci upitan. Znači njihov IV duo bi mogao sutra da bude rezervni što u tom slučaju nama daje dosta veću prednost jer Maza i ovaj drugi stoper ipak nisu na toj razini. Dobra vijest za švabe je ta da im se u tim vraća Kvist koji ove sezone igra sjajno kao jedina 6-ica u timu i glavni je pokretač svih akcija kod njih. Siguran sam da je Favre svjestan toga i da će glavni zadatak našeg veznog reda biti da ga se dobro zatvori.
Agieren statt reagieren
-
Pale_Companion
- Kontakt:
pa yeboga fudbal ga yebo ovako nesretno izgubit to možemo samo mi. tako ti je to kad ne iskoristiš svoje šanse, i onda se desi onakav autogol brouwersa. nije da nisam očekivao ovao nešto, tako je to s nama... ništa, idemo dalje
Agieren statt reagieren
Steta za poraz Gladbacha jer su u posljednje vrijeme poceli igrati bolje i postizati bolje rezultate.
@ pale
interesujemo kakav je to auto-gol Brouwersa bio, jer je po svim izvjestajima opisan kao kuriozitet.
@ pale
interesujemo kakav je to auto-gol Brouwersa bio, jer je po svim izvjestajima opisan kao kuriozitet.
-
Pale_Companion
- Kontakt:
mislim da lijepši gol u karijeri više neće zabit, a nije ni dosad koliko ga ja pratim. šteta samo št je krivi gol pogodio.amerosm je napisao/la:interesujemo kakav je to auto-gol Brouwersa bio, jer je po svim izvjestajima opisan kao kuriozitet.
ma nesreća jedna velika, kuzmanović htio centrirat a brouwers izblokirat al doduše dosta je šlampavo išao na tu loptu, odbila se od prečku pa u gol. ter stegen nije imao nikakve šanse.
Agieren statt reagieren
Morate izgubit nesretno od ekipe koja ima daleko vise srece nego pameti....sjecam se ja nasih precki i stativa i skinutih lopti sa linije protiv Stuttgarta.....i odnesose nam bod iz Dortmunda.....Pale_Companion je napisao/la:pa yeboga fudbal ga yebo ovako nesretno izgubit to možemo samo mi. tako ti je to kad ne iskoristiš svoje šanse, i onda se desi onakav autogol brouwersa. nije da nisam očekivao ovao nešto, tako je to s nama... ništa, idemo dalje
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Moram se opet pojadati i priznat da me opet Favre pomalo/ponekad nervira sa svojim izmjenama i sastavima.
Jantsckhe igra ispod nivoa ove sezone, puno golova smo s njegove strane i zbog njegovih loših postavljanja primili, a mali Zimmermann nikako šansu kod Favrea nije dobio
. Siluje Stranzla desno bezveze. Sad smo i izgubili od švaba zbog lošeg Favreovog poteza na poluvremenu kad je na poluvremenu izvadio Jantsckhea a u ubacio Brouwersa a Stranzla desno.
Onda ima soluciju za tu desnu stranu sa RUppom koji je odličan u defanzivi, te da ga gurne na beka a stavi Ringa na desno krilo. Pa yebemu sunce Favre zasulžio je RIng opet šansu da igra malo.
Također vrijeme da Xhaka opet dobije svoju šansu, pa makar i poluvrijeme. Lošiji od Marxa mislim da puno ne može biti.
Malog Younesa, Korba i Bielera uopće nema u kadru, pa zar djeca ne mogu koju minutu dobit protiv Furtha ili Augsburga, vrijeme je više.
Jako velik postotak pogrešnih pasova i izgubljenih lopti, dosta često se bezidejno igra prema naprijed a nazad onda kad nam protivnik nabije kontru izgubimo se totalno, ne znamo se postaviti. Ponekad se pitam zaista šta oni to na treningu rade
Svjestan sam ja koliko ova ekipa ima kapaciteta i koliki je mogući domet sa ovim kadrom. Ali neke se stvari u igri mogu i moraju popraviti !!!
Favre moraš nekad da pokažeš muda i da yebeš mater igračima kad za to ima potrebe. Ne može stalno fin pristup, đubrad je to, Hanke i Arango gube loptu na sredini pa onda češu muda po centru. Pa ne može to tako.
Također mora ponekad prepoznati momenat i lucidnost i napraviti neke rokade i izmjene u timu koje protivnik možda i ne očekuje, a ne stalno raditi izmjene po istim šablonama.
Ovo su neke stvari koji mi zasmetaju ali opet svjestan sam da imamo odličnog trenera čiji će se rezultati na duži vremenski period pokazati i isplatiti. Boljeg siguno na tržištu ne možemo naći.
Jantsckhe igra ispod nivoa ove sezone, puno golova smo s njegove strane i zbog njegovih loših postavljanja primili, a mali Zimmermann nikako šansu kod Favrea nije dobio
Onda ima soluciju za tu desnu stranu sa RUppom koji je odličan u defanzivi, te da ga gurne na beka a stavi Ringa na desno krilo. Pa yebemu sunce Favre zasulžio je RIng opet šansu da igra malo.
Također vrijeme da Xhaka opet dobije svoju šansu, pa makar i poluvrijeme. Lošiji od Marxa mislim da puno ne može biti.
Malog Younesa, Korba i Bielera uopće nema u kadru, pa zar djeca ne mogu koju minutu dobit protiv Furtha ili Augsburga, vrijeme je više.
Jako velik postotak pogrešnih pasova i izgubljenih lopti, dosta često se bezidejno igra prema naprijed a nazad onda kad nam protivnik nabije kontru izgubimo se totalno, ne znamo se postaviti. Ponekad se pitam zaista šta oni to na treningu rade
Svjestan sam ja koliko ova ekipa ima kapaciteta i koliki je mogući domet sa ovim kadrom. Ali neke se stvari u igri mogu i moraju popraviti !!!
Favre moraš nekad da pokažeš muda i da yebeš mater igračima kad za to ima potrebe. Ne može stalno fin pristup, đubrad je to, Hanke i Arango gube loptu na sredini pa onda češu muda po centru. Pa ne može to tako.
Također mora ponekad prepoznati momenat i lucidnost i napraviti neke rokade i izmjene u timu koje protivnik možda i ne očekuje, a ne stalno raditi izmjene po istim šablonama.
Ovo su neke stvari koji mi zasmetaju ali opet svjestan sam da imamo odličnog trenera čiji će se rezultati na duži vremenski period pokazati i isplatiti. Boljeg siguno na tržištu ne možemo naći.
Agieren statt reagieren
@ pale
vidio sam GOL Brouwersa...
koliki covjek peh mora biti pa da postigne onakav auto-gol.
Nego citam forum i neki spominju svadju izmedju Eberla i Favrea. Ima li u tome istine ili forumasi lupaju gluposti.
vidio sam GOL Brouwersa...
Nego citam forum i neki spominju svadju izmedju Eberla i Favrea. Ima li u tome istine ili forumasi lupaju gluposti.
-
Pale_Companion
- Kontakt:
to ti je Bild pisaoamerosm je napisao/la:@ pale
vidio sam GOL Brouwersa...![]()
koliki covjek peh mora biti pa da postigne onakav auto-gol.
ja koliko sam upućen i koliko ozbiljno pratim ( a to je jako puno) mogu ti reći da nema nikakve svađe. Bilo je nekih sitnih prepirki između njih dvojice prije mjesec dana, ali s pravom je Eberl malo pecnuo Favrea da prestane kukat oko odlaska trojca iz prošle sezone i da se uhvati posla, a favre je previše kukao oko novih igrača koji su mu došli a sam ih je birao
ma nije to ništa ozbiljno, kada ide loše lubu ljudi su nerovzni i može se svašta izreći u afektu.
A što se Brouwers tiče mogu ti reći da mi je jako žao što se upravo njemu taj peh desio, jer je stvarno zahvalan igrač sa sjajnim karakterom i već jako dugo je u klubu, čini mi se 5 sezona. ali šta je tu je, vidio se da je njemu najviše krivo zbog toga što mu se desilo. Ali mogu ti reći da je malo učestio s tim greškama u zadnje vrijem, treba se skulirat malo. Pogriješio je protiv Fortune u kupu gdje smo ispali, pogriješio je protiv Marseja (za 2-1, odbila mu se lopta šlampavo od noge) pa sad protiv švaba.
Agieren statt reagieren
-
Pale_Companion
- Kontakt:
-
Pale_Companion
- Kontakt:
večeras sve osim naše pobjede bilo bi veliko iznenađenje i veliki šamar klubu kada je prezimljavanje u evropi u pitanju.
nadam se da će pobjeda biti uvjerljiva ali negdje u sebi znam da kod nas to nije slučaj i vjerovatno ćemo sami sebi zakomplicirati život.
volio bih kad bi Favre dao priliku i nekim drugim igračima, a dobro će biti ako do poluvremena ostvarimo neku solidnu prednost pa onda bude nekih rotacija.
drago mi je da su igrači spustili loptu na zemlju, svjesni su da je pobjeda pod moranje i da su favoriti ali također su svejsni da protvnik nije došao spuštenih gaća i da će se morati dobro oznojiti da pobjede.
nadam se da će nam se vratiti oni silni promašaji protiv stuttgarta i da će večeras biti pogodaka.
I još jedna lijepa stvar vezana za klub, večeras se očekuje oko 40 hiljada navijača odnosno toliko je prodano karata te s ovom utakmicom Borussia Park je stadion sa najviše gledalaca ove sezone kada je Evropska liga u pitanju (grupna faza)
Još ako Fener dobije u Marseju bit će ludilo na stadionu

još da napomenem da će utakmicu raditi live Kabel1
nadam se da će pobjeda biti uvjerljiva ali negdje u sebi znam da kod nas to nije slučaj i vjerovatno ćemo sami sebi zakomplicirati život.
volio bih kad bi Favre dao priliku i nekim drugim igračima, a dobro će biti ako do poluvremena ostvarimo neku solidnu prednost pa onda bude nekih rotacija.
drago mi je da su igrači spustili loptu na zemlju, svjesni su da je pobjeda pod moranje i da su favoriti ali također su svejsni da protvnik nije došao spuštenih gaća i da će se morati dobro oznojiti da pobjede.
nadam se da će nam se vratiti oni silni promašaji protiv stuttgarta i da će večeras biti pogodaka.
I još jedna lijepa stvar vezana za klub, večeras se očekuje oko 40 hiljada navijača odnosno toliko je prodano karata te s ovom utakmicom Borussia Park je stadion sa najviše gledalaca ove sezone kada je Evropska liga u pitanju (grupna faza)
Još ako Fener dobije u Marseju bit će ludilo na stadionu
još da napomenem da će utakmicu raditi live Kabel1
Agieren statt reagieren
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.