LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Balon
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la Balon » 12 nov 2012, 17:10

kad_kako je napisao/la:
Vrati se nazad koju stranicu, i naci ces ko misli da Lakersi mogu imati bilo kojeg trenera... Osim par izuzetaka.
Evo prelistah na brzinu jer mi se sad stvarno neda citati svaki post i nasao jednu jedinu osobu koja govori da mozemo dovesti skoro svakog trenera, znaci na osnovu jedne izjave vi pravite neke svoje teorije.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 12 nov 2012, 17:18

Hmm...Tesko je bilo sta reci,dok se covjek ne vidi na djelu,ali znajuci njegov stil, mislim da su LAL vise isli na showtime,nego na stvarno osvajanje titule,mada ce se tu probati uraditi koliko se moze....Mnogi spominju taj strasni p'n'r D'Antonijevog sistema,ali se zaboravlja kakve je on sutere imao oko te igre,da je Nash bio dosta mladji i brzi,te da je Amare ipak mogao odigrati p'n'pop s vremena na vrijeme,sto Howard ne moze i time otpada jedna dimenzija te igre,dok,ako igras sa Gasolom, nemas tako snazan i eksplozivan roll ka obrucu.S druge strane,opet se otvara pitanje Kobea u takvom sistemu i njegove eventualne uloge kao spot up suter ili slasher za razliku od Phila,gdje bi se to trianglom vrlo lako rijesilo.Klupa i dalje ocajna,ali mnogi analiticari vec pominju moguce trejdove.JVG rece da kod LAL napad ionako i nije bio problem(po meni covjek je upravu),vec je to odbrana,a zna se kakav je D'Antoni trener na tom kraju parketa.Mislim da prva petorka moze,tokom sezone,dostici i dobar odbrambeni nivo,ali sta kad udju rezerve???Mnogo ,mnogo pitanja,a ono '7 sec offense',mislim da se moze zaboraviti sa godinama ovih igraca LAL...

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 12 nov 2012, 17:23

Balon je napisao/la:
kad_kako je napisao/la:
Vrati se nazad koju stranicu, i naci ces ko misli da Lakersi mogu imati bilo kojeg trenera... Osim par izuzetaka.
Evo prelistah na brzinu jer mi se sad stvarno neda citati svaki post i nasao jednu jedinu osobu koja govori da mozemo dovesti skoro svakog trenera, znaci na osnovu jedne izjave vi pravite neke svoje teorije.
Jos neki su onda poslije branili tu teoriju.

Ali nejs.

Vama puno srece sa D'Antoni-jem. Mozda to i uspije. Sve ovo sad su neka nasa naglabanja, izvucena iz njegovih prijasnjih vodjenja ekipa.
Postovanje treba zaraditi.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 12 nov 2012, 17:25

Ocekujem trejd Gasola do deadlinea. Ne moze on pomoci u SSOL-u (sto je sve sto je Pringles ikada i igrao). Jednostavno je prespor.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 12 nov 2012, 17:32

Trazili ste zamjenu za Browna dobili ste ,cemu kukanje :?: .Nije NI Jerry Sloan osvojio nista,"bio u finalima protiv Chicaga"ali igrala se kosarka i posle toga.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 12 nov 2012, 17:43

lumani je napisao/la:Trazili ste zamjenu za Browna dobili ste ,cemu kukanje :?: .Nije NI Jerry Sloan osvojio nista,"bio u finalima protiv Chicaga"ali igrala se kosarka i posle toga.
Hajde ne stavljaj Sloana uopste u te kontekste,molim te!Cak ni u njegov pokusaj...Zna se ko je Sloan i koji je bio 'razlog' neosvajanja njegove titule!Covjek je medju vodecim trenerima po ostvarenim pobjedama u ligi,ima prepoznatljiv sistem igre,a uspio je i u post Malone/Stockton eri napraviti novu ekipu i doci do finala Zapada,iako je vodio tim sa small marketa i iako su,u najboljim godinama,tu bili Duncan i Shaq na Zapadu,a pored njih se nije prolazilo u toj konferenciji. ;) To dovoljno govori o kakvom strucnjaku se radi!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 12 nov 2012, 17:55

NEZALAGANJE je napisao/la:
lumani je napisao/la:Trazili ste zamjenu za Browna dobili ste ,cemu kukanje :?: .Nije NI Jerry Sloan osvojio nista,"bio u finalima protiv Chicaga"ali igrala se kosarka i posle toga.
Hajde ne stavljaj Sloana uopste u te kontekste,molim te!Cak ni u njegov pokusaj...Zna se ko je Sloan i koji je bio 'razlog' neosvajanja njegove titule!Covjek je medju vodecim trenerima po ostvarenim pobjedama u ligi,ima prepoznatljiv sistem igre,a uspio je i u post Malone/Stockton eri napraviti novu ekipu i doci do finala Zapada,iako je vodio tim sa small marketa i iako su,u najboljim godinama,tu bili Duncan i Shaq na Zapadu,a pored njih se nije prolazilo u toj konferenciji. ;) To dovoljno govori o kakvom strucnjaku se radi!

Dovoljno si rekao Malone,Stockton imao je i ekipu,kolega ;) Imao je i posle toga ekipe,pa nikad nista.Zaledio je bio Kirilenka ,dosta tezak karakter,kao i cjela ta pokrajina.Ne kazem da nije dobar,ali je tezak,prvo bih se sa Mvp zakacio.Ima razlog sto nije dosao,ili sto ga nisu uzeli.
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 12 nov 2012, 18:08, ukupno mijenjano 2 puta.

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 12 nov 2012, 17:58

Balon je napisao/la:
Melo15 je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Jok svi su zainteresovani da vode Denver Nuggetse :lol: :lol:
Pa nas vodi George Karl a vas do juce vodio Mike Brown,jake ti zainteresovanosti :lol: :lol: :lol:
STa bi ovo trebalo znaciti, da je Karl magistar kosarke za Browna?
George Karl trenira u NBA-u od 1984-te i dosao je do finala koliko puta? Tacno, jednom. Obrukao se sa reprezentacijom na SP.
Mike Brown trenira u NBA ligi od 2005-te i vec je igrao jedno finale, svaki put dosao minimalno do polufinala konferencije.
ma nije...karl bi mogao biti samo ucenik krompirku... :roll: :roll:
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 12 nov 2012, 18:08

lumani je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:

Dovoljno si reako Malone,Stockton imao je i ekipu,kolega ;) Imao je i posle toga ekipe,pa nikad nista.Zaledio je bio Kirilineka ,polako unistavao Okura,dosta tezak karakter,kao i cjela ta pokrajina.Ne kazem da nije dobar,ali je tezak,prvo bih se sa Mvp zakacio.Ima razlog sto nije dosao,ili sto ga nisu uzeli.
Kako te nije stid tako pricati za jednog od najvecih trenera u NBA ligi? Malone i Stockton su dosli u NBA ligu kao 13 i 16 pick i tesko da je bilo ocekivati od njih da budu HOF igraci ili da je Sloan dobio formirane igrace. Sloan je nasao ono najbolje sto njima odgovara i stvorio igrace od njih, kao i sastavio ekipu oko njih dvojice. Kasnije nakon te ere je angazovao FA Boozera i uzeo na draftu Derona i gradio tim oko njih. Sto se tice Okura, nije ga Sloan unistio, nego su ga povrede unistile ;) . Btw. Sloan je veci trener od 95% trenera koji su sada u NBA ligi, jedino je Pop bolji trener od njega i Doc je s njim tu rame uz rame.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 12 nov 2012, 18:20

Adriano,

Citas li ti sta pise gore :?: Gdje pise da nije dobar trener :?:Ne znam od kada pratis basket,ali koji si broj na draftu ne igra toliku ulogu,kakva ce ti karijera biti ;) (milicic,olowokandi,ARENAS itd,itd)....Treneru se kao igracu na kraju karijere broje titule...Sve sto sam ja rekao je,otisao je Brown dosao je novi ,gdje je problem ...
Niti sam rekao, da je ovaj novi bolji od Sloana ;)

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 12 nov 2012, 18:26

kad_kako je napisao/la:Nikakve logike ne vidim u dovodjenju D'Antoni-ja...

I jel i dalje stvarno mislite da mozete dovest kojeg god hocete trenera? ... ne vidim da bi izbor spao na D'Antoni-ja da je to slucaj.

Ne bi vise o ovoj temi ali ipak D'Antoni ne vazi za nekog lijevog trenera pa da govorimo o tome kako su Lakersi "spali" na njega...samo sto mi se cini da njegov sistem igre apsolutno ne odgovara ovom rosteru Lakersa.Ali treba ipak sacekati-mozda i on ima neke druge zamisli i prilagodbe a vjerujem da se sprema i neki trejd za Gasola...to mi jednostavno izgleda kao neminovnost.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 12 nov 2012, 18:28

lumani je napisao/la:Adriano,

Citas li ti sta pise gore :?: Gdje pise da nije dobar trener :?:Ne znam od kada pratis basket,ali koji si broj na draftu ne igra toliku ulogu,kakva ce ti karijera biti ;) (milicic,olowokandi,ARENAS itd,itd)....Treneru se kao igracu na kraju karijere broje titule...Sve sto sam ja rekao je,otisao je Brown dosao je novi ,gdje je problem ...
Niti sam rekao, da je ovaj novi bolji od Sloana ;)
Pratim NBA dovoljno dugo da znam sta znaci draft, zato i kazem da je Sloan napravio igrace od Malone i Stocktona, zbog toga sam to i rekao. Ti kazes imao je Malonea i Stocktona, a ja sam ti rekao da ih nije dobio kao formirane igrace. Sloan je fantastican trener i blasfemija je reci da je neko ko ima vise titula od Sloana bolji trener, samo jer ima vise titula. Znaci White Mamba veci od Jamesa zbog broja titula, kao i Spoelstra je veci od Sloana jer ima vise titula, give me a break!

@adnan24, trejd Gasola i Mette je neminovnost, a mislim da bi vam trejd partneri mogli biti Hawksi i Utah.

Mes Que Un Club!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 12 nov 2012, 18:33

adriano_leite je napisao/la:@adnan24, trejd Gasola i Mette je neminovnost, a mislim da bi vam trejd partneri mogli biti Hawksi i Utah.
Ma pitanje je sta se za MWP-ja moze dobiti...a Gasol ipak i dalje vrijedi dosta.A ta opcija sa Atlantom i Smithom je posebno zanimljiva. :D

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 12 nov 2012, 18:38

adnan24 je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:@adnan24, trejd Gasola i Mette je neminovnost, a mislim da bi vam trejd partneri mogli biti Hawksi i Utah.
Ma pitanje je sta se za MWP-ja moze dobiti...a Gasol ipak i dalje vrijedi dosta.A ta opcija sa Atlantom i Smithom je posebno zanimljiva. :D
Jos uvijek je Gasol bolji igrac od Smitha,bar meni,da ne pricamo o kosarkaskoj inteligenciji...

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 12 nov 2012, 18:40

adnan24 je napisao/la:
Gasol za Horforda ili Smitha, oba se uklapaju kao cetvorka, pogotovo Horford koji je malo normalniji. Utah Jazz iz razloga sto su Big Al i Milsap u posljednjoj godini ugovora i trazit ce max ugovore vjerovatno, tako da Jazz ipak sa Gasolom ne gubi puno, a ugovor je ipak kraci, a njegovo iskustvo bi im itekako dobro doslo. Pogotovo mladom Kanteru i Favorsu.

Mettu ko uzme, taj je kreten, njega je najbezbolnije amnesitrati, jer tesko ko da ce pokupiti tog lika, sto od lottery timova, jer nije dobar primjer mladim talentima, a pogotovo ne neko ko je u PO, jer je on prestao biti ozbiljan igrac za PO ekipe.

Mes Que Un Club!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 12 nov 2012, 18:42

NEZALAGANJE je napisao/la: Jos uvijek je Gasol bolji igrac od Smitha,bar meni,da ne pricamo o kosarkaskoj inteligenciji...

Naravno da je bolji ali pitanje je sta moze ponuditi Gasol kod D'Antoni-ja...on mi se nekako najmanje uklapa u cijelu ovu pricu.
@adriano
Horford mi je nekako slican Gasolu,nije ni on nista pokretljiviji...mozda jedino Milsap od navedenih :?

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 12 nov 2012, 18:55

Jap. jos kad bi bilo smisla da Atlanta zamijeni glavnog igraca za 32 godisnjaka teskog 40 miliona...

Di Antoniov problem je sto ima jednu brzinu..
mamojebozovna ista u kojoj pičiš ko Ferari , al problem je što nema mijenjača..
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 12 nov 2012, 18:57

adnan24 je napisao/la:
kad_kako je napisao/la:Nikakve logike ne vidim u dovodjenju D'Antoni-ja...

I jel i dalje stvarno mislite da mozete dovest kojeg god hocete trenera? ... ne vidim da bi izbor spao na D'Antoni-ja da je to slucaj.

Ne bi vise o ovoj temi ali ipak D'Antoni ne vazi za nekog lijevog trenera pa da govorimo o tome kako su Lakersi "spali" na njega...samo sto mi se cini da njegov sistem igre apsolutno ne odgovara ovom rosteru Lakersa.Ali treba ipak sacekati-mozda i on ima neke druge zamisli i prilagodbe a vjerujem da se sprema i neki trejd za Gasola...to mi jednostavno izgleda kao neminovnost.
On je dobar trener kad je u pitanju brzi napad. Do sada ga nisam vidio da je igrao ikakvu drugaciju kosarku. Pa ne vidim kako ce se njegov stil treniranja ukopiti sa igracima koje vi trenutno imate. On jest tacno trener kakav treba Nashu, da bi se iskoristili svi njegovi potencijali, ali sta sa ostalim...? To cemo morati cekati da vidimo kako ce izgledati.

Moje misljenje je da vi imate jednu od najboljih odbrambenih 5rki u ligi, i dovodjenjem ovog trenera, to nece biti u opste iskoristeno. Ko kad ce stalno biti trka. Mozda i ne bude doduse on tako trenirao ove LAL. Moje misljenje je samo iz onog sto sam do sada vidio od Mike-a, iz njegova predhodna 3 trenerska posla. Tu ne ubrajam njegovo vodjenje Beneton Treviso-a, jer ne pratim EU kosarku, pa tako ni njegove ucinke i igre njegove ekipe dok je bio tamo.
Postovanje treba zaraditi.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 nov 2012, 19:01

Tesko da ce neko uzeti ugovor Gasola. Iskreno ukoliko bi ga trade-ovali ja bih volio da to bude za jednu slabiju cetvorku, s tim da bi dobili jos jednog ili dvojcu igraca za klupe.

Izgleda da je Nate McMillan novi DAC Lakersa
Mike D'Antoni expected to reach out to fellow USA assistant Nate McMillan as potential defensive assistant, league **** tells @CBSSports.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 12 nov 2012, 19:07

amerosm je napisao/la:Tesko da ce neko uzeti ugovor Gasola. Iskreno ukoliko bi ga trade-ovali ja bih volio da to bude za jednu slabiju cetvorku, s tim da bi dobili jos jednog ili dvojcu igraca za klupe.

Izgleda da je Nate McMillan novi DAC Lakersa
Mike D'Antoni expected to reach out to fellow USA assistant Nate McMillan as potential defensive assistant, league **** tells @CBSSports.
Ne znam po cemu je to Mcmillan dobar defanzivni trener?Njegova ekipa meni nikad nije igrala nesto dobru odbranu,a evo i Hollinger to potvrdjuje u statistici koju je iznio...

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []