I ja ne branim Alexa samo zato sto podržavam United,nego zato sto,kao sto sam vec rekao,je stvarno uspjeh trenirati jedan tim 26 punih godina i napraviti takav tim kakav je on napravio..Real mu je godinama uzimao najbolje igrace,ali opet je Ferguson nalazio sjajne zamjene..Ovo sam uzeo primjer Reala,zato sto mislim da je Real Unitedu najvise dobrih igraca uzeo (
Kada Ferguson ode u penziju,ja nikako ne bih volio da Mou dodje na mjesto trenera Uniteda,ne zato sto nije dobar,nego upravo zato sto on hoce da sve bude po njegovom..On bi pola tima promijenio i otisao za par godina..Barem se tako sada cini,iz iskustva..
Ipak mislim da ce se za 50 godina,vise spominjati treneri tipa Ferguson,nego Mourinho..Mou se moze spomenuti samo kao jedan od trenera u historiji Reala koji je osvojio par trofeja (a vjerovatno ce on otici),a Ferguson ce se pamtiti i spominjati zbog svih 26+ godina koje je proveo i koje ce provesti u klubu.Zato je na Old Traffordu i jedna tribina dobila ime SIr Alex Ferguson Stand i on ce uvijek ostati urezan u historiju Uniteda,dok Mourinho (opet kaze,ako ovako nastavi) ce biti samo prolazna faza svakog kluba kojeg bude trenirao.