M4kaveli je napisao/la:1. Nije imao dream-team.geoxx je napisao/la:ne druze , mislio sam u smislu da je guardiola imao "dream team " igrace koji dugi niz godine igraju zajedno i koji znaju kako ovaj drugi dise , plus u to vrijeme je tika-taka davala velike rezultate , danas je kod nekih ekipa ne pali (bunker rijesenjeJohny je napisao/la:Kakva logika.Kad SAF postigne nesto drugo sem sa Unitedom mozemo ozbiljno pricati.Jel to ta logika ?
Pep je guzio i Murinja i SAF/a i on je GOAT za taktiku.To je vec jasno svakoj ozbiljnoj osobi.On prakticno svojoj ekipi usadi u glavu takticke zamisi.Razna mjenjanja formacija , promjene pozicija i konstatna neodredjena kretnja su ipak nesto sto ova dva nisu u stanju uraditi.Pep je najsavremeniji trener.Covjek koji ce apsolutno na svaki nacin pousati doci do pobjede sem defanzive.Napad je najbolja odbrana i to je ono sto ga cini velikim.KOliko god Barca vodila ona ce uvjek napadati.Ova dva nisu ni blizu toj logici posebno Murinjo.To je obicna picketina koja je veliki manipulator i jazavac.Zna on svoj posao ali ga radi nejverovatno prljavo i ogavno.Price o nejgovim silnim titulama i trofejima molim da ostavite za sebe.Osvajao je sa sve i jednim velikim klubom.U svakom od tih je imao igrace koje je pozelio.
Ne govorim da je Guardiola bolji ali taj pokusaj da se sroza covjek koji je jedini u historiji fudbala uzeo svih 6 titula u jednoj sezoni , moramo proglasiti neuspjesan.Pri tome mu je to bila prva sezona sa Barcelonom.
Ima vremena Pep , ali garantujem sta god preuzme da ce ta ekipa igrati fenomenalan fudbal.), hocu reci da barci ne treba neki veliki trener da bi bila uspjesna , vidimo i da villanova , donedavno vecini nepoznat , reda pobjede i vec je postavio neke rekorde , smatram da je murinjo, SAF , wenger il' neki drugi strucnjak imao barcu na raspolaganju u to vrijeme kad je guardiola vodio barcu , da bi imao iste uspjehe kao pep , ako ne i bolje
![]()
po mom misljenju njegovi uspjesi su zasluga igraca , a ne njega samog ,
2. Vilanova je bio pomocni trener Guardiole i zna savrseno sta i kako treba da radi.
Sam Pep je rekao da je bolji strateg od njega samog ..
3. Naravno da ne bi
4.
jos ces mi reci da je pep, a ne cruyyf uveo ovu filozofiju koju barca danas fura
i otkud ti znas da ne bi imali te uspjehe , jes ti vidovit ?