Ja mislim da bi mi uzeli Gasolov ugovor al bi vi onda morali uzeti McGee-a sto vama nikako ne pase,a ono sto vama treba mi vam nebi dali xD(Faried...)amerosm je napisao/la:http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... K5yjAos7vI
Evo video gdje je objasnjen sistem D`Antoni-ja. Gledajuci ovaj video moze se reci da on nikako ne koristi cetvorku u svom sistemu i sada je jedino pitanje sta sa Gasolom, jer opet ponavljam tesko ce i jedna ekipa uzeti njegov ugovor.
Ukoliko D`Antoni zeli uspjeti u Lakersima mora izabrati kvalitetnog strucnjaka koji ce se ekipom raditi na odbrani.
Veceras protiv Spursa u sastavu pored Nasha nece biti ni Blakea, a utakmicu na poziciji PG-a ce poceti Duhon, dok ce zamjena biti Morris. Veceras ocekujem carrer high Toni Parkera. Bice teska utakmica, a nadam se da mozemo doci do pobjede...
LA Lakers
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: LA Lakers
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing
- Donnie Darko
- Kontakt:
Kad bi i radili trejd sa Nuggetsima, Gallo bi sigurno bio meta. Kakav McGee.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Vrlo jednostavno.
Gasol i Ebanks za Gallinarija i Chandlera.
Howard/Hill
Gallinari/Jamison
Artest/Chandler
Bryant/Meeks
Nash/Blake/Duhon
Gasol/McGee/Koufos
Faried/Randolph
Iguodala/Ebanks
Brewer/Hamilton
Lawson/Miller
Oba tima izlaze bolja iz trejda.
Howard/Hill
Gallinari/Jamison
Artest/Chandler
Bryant/Meeks
Nash/Blake/Duhon
Gasol/McGee/Koufos
Faried/Randolph
Iguodala/Ebanks
Brewer/Hamilton
Lawson/Miller
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Wojo objasnio
http://sports.yahoo.com/news/nba--laker ... 51709.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://sports.yahoo.com/news/nba--laker ... 51709.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jackson wanted to humiliate Lakers vice president Jim Buss far more than he wanted to coach the team. He wanted significant allowances on travel, coaching duties and an ability to veto player personnel moves that didn't fit his vision. With an unprecedented 11 coaching championships, Jackson had every right to make unprecedented demands. He doesn't have the right to be surprised when the Lakers rejected them and hired a pliable, cheaper coach in Mike D'Antoni.
"Phil wanted Jim Buss to walk away with his tail between his legs," one **** with knowledge of the discussions told Yahoo! Sports. "He thought he had time to still negotiate with them, and see how much they would give him."
Jackson had his chance, and the strangest thing happened: The greatest coach in history overreached, misread the circumstances and had someone tell him "no" on Sunday night. The Lakers never picked Mike D'Antoni over Jackson. They picked him over desperation for Jackson. Maybe the Busses will regret the choice, but if Jackson truly wanted to coach again, no one will ever regret this more than him. These are still the Lakers, and nowhere else in basketball does this opportunity at this moment in time come along – even for Phil Jackson.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Tesko ce biti career high Parkera,jer je poveci,a i bio je bolestan zadnjih dana!amerosm je napisao/la:http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... K5yjAos7vI
Evo video gdje je objasnjen sistem D`Antoni-ja. Gledajuci ovaj video moze se reci da on nikako ne koristi cetvorku u svom sistemu i sada je jedino pitanje sta sa Gasolom, jer opet ponavljam tesko ce i jedna ekipa uzeti njegov ugovor.
Ukoliko D`Antoni zeli uspjeti u Lakersima mora izabrati kvalitetnog strucnjaka koji ce se ekipom raditi na odbrani.
Veceras protiv Spursa u sastavu pored Nasha nece biti ni Blakea, a utakmicu na poziciji PG-a ce poceti Duhon, dok ce zamjena biti Morris. Veceras ocekujem carrer high Toni Parkera. Bice teska utakmica, a nadam se da mozemo doci do pobjede...
Pozdrav ljudi.
Imate jednog fana vise
Sto se tice D'Entonija, nemojte odma' pljuvati covjeka, pustite nekol'ko utakmica, da vidimo sta i kako.
Ali da treba dovesti nekog solidnog asistenta, da postavi dobru semu u odbrani, treba.
Lejkersi ove sedmice igraju tri utakmice, sve kod kuce.

Ili "na nasem":
Utorak - Lejkers-San Antionio - 04:30
Petak - Lejkers-Finiks - 04:30
Nedjelja - Lejkers-Hjuston - 03:30
Evo i dres Lejkersa za Bozic

Najjednostavnije i najljepse.
Vecerasnji mec sa San Antoniom ce biti ispracen NBA TV-om.
A sto se tice same utakmice, nekako sam optimistican veceras.
Sta vi mislite?
Da li mogu Moris, Kobi i Howard izaci na kraj s Parkerom, Manu-om i Dankanom?
Imate jednog fana vise
Sto se tice D'Entonija, nemojte odma' pljuvati covjeka, pustite nekol'ko utakmica, da vidimo sta i kako.
Ali da treba dovesti nekog solidnog asistenta, da postavi dobru semu u odbrani, treba.

Ili "na nasem":
Nedjelja - Lejkers-Hjuston - 03:30

Vecerasnji mec sa San Antoniom ce biti ispracen NBA TV-om.
Sta vi mislite?
Da li mogu Moris, Kobi i Howard izaci na kraj s Parkerom, Manu-om i Dankanom?
Zadnja izmjena: IloveN, dana/u 12 dec 2012, 01:39, ukupno mijenjano 5 puta.
@ IloveN
dobro dosao. Mislim da ce veceras presuditi kvalitetnija klupa Spursa i da ce ona biti kljuc njihove pobjede. Ja da se pitam veceras bih pustio Parkera da se ispucava i pokusao zatvoriti ostale igrace. No mozda BB postavi Bryanta da ga cuva, mada je njega tesko zaustaviti.
dobro dosao. Mislim da ce veceras presuditi kvalitetnija klupa Spursa i da ce ona biti kljuc njihove pobjede. Ja da se pitam veceras bih pustio Parkera da se ispucava i pokusao zatvoriti ostale igrace. No mozda BB postavi Bryanta da ga cuva, mada je njega tesko zaustaviti.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ne vidim da je tu nesto puno bolje za DEN u ovom trejdu,ali nikako....Prvo,daju mladje igrace,a uzimaju starijeg Gasola sa ogromnim ugovorom.Drugo,dali bi Gallinarija,koji im je,htjeli priznati ili ne,glavni 'napadac' i koji im je u 90% tekmi najveci missmatch u odnosu na protivnika(s obzirom na kombinaciju njegove visine i brzine).Trece,vidim da stavljas Gasola na C kod njih,sto on moze igrati,ali nikada nije bio pretjerano dobar u defanzivi na toj poziciji plus si zaboravio na Mozgova kojeg Karl mnogo voli,sto znaci da bi Gasol morao(pored 3 centra koje DEN vec ima) na PF,a tamo im je Faried.Od njega je Gasol bolji,ali zasto kociti njegov razvoj,a opet nema titule!?I cetvrto,DEN-u ionako nedostaje sutera na perimetru,a dali bi jednog od rijetkih koji to jeste,za nijednog.Mislim da ne postoji ni najmanja mogucnost ovakvog trejda...Donnie Darko je napisao/la:Vrlo jednostavno.
Howard/Hill
Gallinari/Jamison
Artest/Chandler
Bryant/Meeks
Nash/Blake/Duhon
Gasol/McGee/Koufos
Faried/Randolph
Iguodala/Ebanks
Brewer/Hamilton
Lawson/Miller
D'Antoni: "I have some close friends who are Lakers fans and they were disappointed I got the job."
Takodjer se oglasio i Bryant...
I pored toga sto Howard, MWP i Bryant govore da D`Antoni dosad nije imao takve odbranbene igrace kao sto su oni i da je igra u odbrani volja igraca, ja bih se sigurnije osjecao kada bi doveo u svoj strucni stab kvalitetnog strucnjaka za odbranu. Za sutra je zakazana zvanicna press-konferencija, a prvi put ce ekipu voditi u Petak protiv Sunsa. Nadam se da ce i Nash takodjer zaigrati na toj utakmici.It's been a wild week to say the least.
I’m happy to have closure and can't wait to get to work with Coach D'Antoni.. spacing, ball movement. And despite the chatter, I believe we will be phenomenal defensively. I’m looking forward to getting started with him and his staff this week.
- adriano_leite
- Kontakt:
Izgleda su Lakersi izigrali Phila Jacksona, rekli mu da u ponedjeljak dodje na razgovor ukoliko zeli voditi Lakerse te da se dogovore oko stavki iz ugovora, da bi mu u ponoc javili kako je zaposlen Mike. Jbg. ako je ovo tacno stvarno nije fer takvom treneru, koji im je dao toliko toga, uraditi ovako nesto kao da je tinejdzer. Reci da u ponedjeljak dodje na razgovor, a u nedjelju u ponoc reci da je Mike dobio posao je strasno nepostovanje.
http://espn.go.com/los-angeles/nba/stor ... s-was-make" onclick="window.open(this.href);return false;
http://espn.go.com/los-angeles/nba/stor ... s-was-make" onclick="window.open(this.href);return false;
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Imao je on doktor za odbranu - Mikea Woodsona u NYu, ali haman da nije koristio njegove metode.IloveN je napisao/la:Pozdrav ljudi.
Imate jednog fana vise![]()
Ili na "nasem":
Nedelja - Lejkers-Hjuston - 03:30
Drago mi je sto ce vecerasnji mec sa San Antoniom biti ispracen NBA TV-om, uzivanje je pratiti utakmicu s njima.
Sta vi mislite?
Hoce li Duhon, Kobi i Howard izaci na kraj s Parkerom, Manu-om i Dankanom?
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!
Jim Buss ne zeli Phila i tu sva prica zavrsavaadriano_leite je napisao/la:Izgleda su Lakersi izigrali Phila Jacksona, rekli mu da u ponedjeljak dodje na razgovor ukoliko zeli voditi Lakerse te da se dogovore oko stavki iz ugovora, da bi mu u ponoc javili kako je zaposlen Mike. Jbg. ako je ovo tacno stvarno nije fer takvom treneru, koji im je dao toliko toga, uraditi ovako nesto kao da je tinejdzer. Reci da u ponedjeljak dodje na razgovor, a u nedjelju u ponoc reci da je Mike dobio posao je strasno nepostovanje.
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Kada ce se znati hoce li Nate Mcmillan prihvatiti da bude DC u lakersima
, to bi fakat izvadilo situaciju
, ovako ako ostane sam brko cista lutrija
, mada moram vidjeti makar 5 tekmih i to sa zdravim Nashom pa da dadnem sud o brki
, ali sa Nate-om bih bio miran i donekle siguran 
Niko nije veci od Lakersa, pa tako ni Phil Jackson. Kao prvo trazio je 36 miliona $ za tri godine, zatim poziciju GM-a, pa onda da ima mogucnost da propusta odredjene utakmice za koje on smatra da nije potreban i kao slag na tortu dio vlasnistva Lakersa. Svaka mu cast na titulama koje je donio u Lakerse, ali nekad treba imati granicu i tu upotpunosti podrzavam familiju Buss.
Onda bi sutra i Jabbar, Johnson, West, O`Neal i Bryant takodjer zbog svojih zasluga mogli traziti dio vlasnistva ekipe.
Mislim da svu pricu oko Jacksona trebamo zavrsiti danasnjom izjavom Jerry Westa koji je rekao:
Onda bi sutra i Jabbar, Johnson, West, O`Neal i Bryant takodjer zbog svojih zasluga mogli traziti dio vlasnistva ekipe.
Mislim da svu pricu oko Jacksona trebamo zavrsiti danasnjom izjavom Jerry Westa koji je rekao:
Takodjer Bryant je danas izjavio da mu je D`Antoni rekao da nece sa Lakersima igrati svoj napad koji traje 7 sekundi.Jerry West " Phil Jackson told me he didnt want to coach"
- kad_kako
- Moderator
- Kontakt:
Spekulacije medija da je to trazio. Kao i uvijek, sad ce biti prepucavanja zbog ne dolaska PJ, i cija je to krivica. Uz to i pokrivanje svoje guzice od strane LAL FO.amerosm je napisao/la:Niko nije veci od Lakersa, pa tako ni Phil Jackson. Kao prvo trazio je 36 miliona $ za tri godine, zatim poziciju GM-a, pa onda da ima mogucnost da propusta odredjene utakmice za koje on smatra da nije potreban i kao slag na tortu dio vlasnistva Lakersa. Svaka mu cast na titulama koje je donio u Lakerse, ali nekad treba imati granicu i tu upotpunosti podrzavam familiju Buss.
Postovanje treba zaraditi.
Bolje da je Bernie ostao, ali nema veze ne mozemo biti gori nego pod Brownom u to sam ubijedjen. Bas me interesuje kako cemo veceras odigrati.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
http://espn.go.com/video/clip?id=espn:8623068" onclick="window.open(this.href);return false;The Los Angeles Lakers want us to believe that they've made the right move. That hiring Mike D'Antoni as their new head coach was the right thing to do. For Kobe Bryant. For Dwight Howard. For Steve Nash. For a franchise in desperate pursuit of its 17th NBA title.
Yet the fact that it came at the expense of an 11-time champion, Phil Jackson, means the Lakers did not make the right move. The fact that Jackson, according to league ****, had been led to believe the job was his to turn down makes hiring D'Antoni a bad move.
It reveals that the Lakers might actually deem entertaining basketball more important than winning championships. And that is what's most alarming of all.
Let Bryant try to sell everyone on D'Antoni all he wants. Let the Lakers' executives do the same with their rhetoric, telling the basketball world they were "unanimous that D'Antoni was the best coach for the team at this time."
There's no getting around the Lakers' choice to pass over a tried-and-true champion in favor of a coach who lacks an affinity for defense, and whose definition of success seems to be how many points his teams score.
When the Lakers feel bitten in the proverbial backside, it should come as no surprise.
"I love PJ, but I'm very excited about D'Antoni," Bryant told ESPN early Monday.
We'll see.
Perhaps someone should ask Bryant a couple of poignant questions.
How will he feel the moment he realizes wannabes, bench-warmers and has-beens are allowed to shoot nearly as much as he is?
How interested is Bryant, 34, in racing up and down the court over the next 77 games, plus the playoffs, in D'Antoni's frenetic, up-tempo system -- with little regard for a player's ability to hold up? (See: Amar'e Stoudemire's knees).
Did I mention the fact that D'Antoni's defenses have never ranked higher than 23rd in his coaching career? That D'Antoni's teams ranked 28th on defense his first three years in New York, before Mike Woodson was forced on D'Antoni during his last season with the Knicks?
"There isn't a player who significantly contributed to Coach D'Antoni's system who doesn't love the man," one former D'Antoni player told me Monday. "But anyone who tells you that man mentioned defense, let alone preached it, is a liar."
The truth is the truth.
I'm not saying that D'Antoni won't win basketball games. To the contrary, he'll win more than his share. The Lakers will end up with one of the league's best records. They'll be entertaining and will be relevant … right up to the moment it's championship time.
Around that time, the San Antonio Spurs, Kevin Durant and the Oklahoma City Thunder, or even Chris Paul and the L.A. Clippers will laugh hysterically at the thought of the Lakers trying to defend them.
- Stephen A. Smith
Jah eto bas ce neki igraci sa klupe tipa Ebanks, Duhon ili Blake sutirati jednako kao i Kobe. To je sigurno masterplan koji D'Antoni sprema kod kuce.
Sve ovo mi unaprijed pricamo, pa nije ni D'Antoni budala da zna da Gasol, Kobe i Peace nemogu trcati ko navijeni. Sacekajmo prvih 15-20 tekmi pa cemo vidjeti na sta to sve lici.
I da, bas me zanima hoce li se Durant i kompanija smijati kad ih ispod kosa bude cekao potpuno spremni (nadam se) Dwight.
Sve ovo mi unaprijed pricamo, pa nije ni D'Antoni budala da zna da Gasol, Kobe i Peace nemogu trcati ko navijeni. Sacekajmo prvih 15-20 tekmi pa cemo vidjeti na sta to sve lici.
I da, bas me zanima hoce li se Durant i kompanija smijati kad ih ispod kosa bude cekao potpuno spremni (nadam se) Dwight.
Nista od McMillana ako je vjerovati rijecima D`Antonija. Isti kaze da ga nije jos kontaktirao, ali i ako bi dosao to bi bilo na odredjen period jer isti pretenduje da bude glavni trener jedne ekipe u NBA-u.
Takodjer D`Antoni je izjavio da ce trenutni coaching stuff ostati na okupu i da ce samo Eddie-ja Jordan-a zamjeniti njegov brat Dan D`Antoni. Za ovog Clifforda govore da je jedan od najboljih defanzivnih strucnjaka lige, ali u to se nismo uvjerili u prvim utakmicama ove sezone.
Bilo kako bilo, ja mislim da ipak moramo dovesti kvalitetnog strucnjaka za odbranu ukoliko zelimo uspjeh.
Takodjer D`Antoni je izjavio da ce trenutni coaching stuff ostati na okupu i da ce samo Eddie-ja Jordan-a zamjeniti njegov brat Dan D`Antoni. Za ovog Clifforda govore da je jedan od najboljih defanzivnih strucnjaka lige, ali u to se nismo uvjerili u prvim utakmicama ove sezone.
Bilo kako bilo, ja mislim da ipak moramo dovesti kvalitetnog strucnjaka za odbranu ukoliko zelimo uspjeh.
Odlicna prva cetvrtina, nasa najbolja ove sezone, pogotovo odbrambeno. San Antonio nije mogao nista u reketu, vecinom su to bili iznudjeni sutevi preko ruke. Vidjet cemo sta ce nam donijeti nastavak.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gosta.