Mirza Teletović
Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan
- storm_raider
- Kontakt:
Re: Mirza Teletović
Ovo sada vec kose izgleda, Mirza ce vjerovatno dobiti minutazu ako ostane 20tak razlike na pocetku zadnje cetvrtine, ali to je vrlo lose... Za igraca njegovih apetita ubitacno je da sjedi na klupi, jos u najboljim kosarkaskim godinama. Mislim da je mnogo bolje bilo za njega da je otisao u Cleveland, nego u ovu placenicku ekipu. Ipak je Mirza godinama rasturao najbolje timove u Euroligi, a Johnson i ostali "preko bare" moraju poceti to vise da cijene. Nazalost, Humphries igra u zadnje vrijeme dosta cvrstu kosarku. Sto se Mirze tice, samo neka trenira s njima i napredovat ce, ali mora vise igrati. Jednostavno mora...
Netsi veceras odlicni zaista, poklopilo im se sve u prvom poluvremenu.
Netsi veceras odlicni zaista, poklopilo im se sve u prvom poluvremenu.
Sport je lijek za tijelo i duh.
Mirza ima prejaku konkurenciju za PF Blatche evans wallace :/
grgr je napisao/la:Mirza ima prejaku konkurenciju za PF Blatche evans wallace :/
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Ako mislis na njihove pozicije onda ok svi oni mogu igrat pf sem mozda wallacea evans igra centra ali komotno moze igrat PF i nije centar nego PF a ni prvi ni posljedji koji je PF a igra centra blatche je cista 4 EDIT Hump veceras nista posebno...Edin TM87 je napisao/la:grgr je napisao/la:Mirza ima prejaku konkurenciju za PF Blatche evans wallace :/Pogodio si jednog
Mislim da je trener Jonshon izjavio pred onu zadnju pripremnu utakmicu Netsa da ce ta utakmica odluciti ko ce uci u rotaciju Mirza ili Evans.Znaci do Mirze je sto nije iskoristio priliku,ali ipak mu treba vremena da se navikne!!!
A meni se neko smijao neki dan kad sam rekao da je blatche izrazito talentovan 11 minuta 9 poena 5 skokova 2 blokade i 1 asistencija ... na stranu ovo " onclick="window.open(this.href);return false; XD XD
i crash moze igrati 4grgr je napisao/la:Ako mislis na njihove pozicije onda ok svi oni mogu igrat pf sem mozda wallacea
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
grgr je napisao/la:A meni se neko smijao neki dan kad sam rekao da je blatche izrazito talentovan 11 minuta 9 poena 5 skokova 2 blokade i 1 asistencija ... na stranu ovo " onclick="window.open(this.href);return false; XD XD
Ovo ispod su bile tvoje rijeci,nadam se da si se ipak samo nasalio"
Nemoj ga samo hvaliti kada odigra ok,trebao si ga u nedelju nahvaliti
""" o blatcheu jedno vrijeme su govorili da je najtalentovaniji igrac u nba """"
Ovo je vec zabrinjavajuce 2 tekma za redom bez minute... Cak je i sengelija minutu uso XD
neko je već bio napisao ono s čim se i ja slažem, meni je sasvim korektna ova rotacija, i po svom dosadašnjem učinku Mirza i nije zaslužio da igra, tj. zaslužio je klupu, da li biste vi imali čovjeka koji troši 10-15 lopti a pogodi tri-četiri???
humphries je zasad odličan, a i evans u defanzivnom smislu, u ofanzivnom tu su deron i joe sa svojim trojkama - mirzinim najjačim oružjem
humphries je zasad odličan, a i evans u defanzivnom smislu, u ofanzivnom tu su deron i joe sa svojim trojkama - mirzinim najjačim oružjem
Da te volim duša zna, draga moja BiH
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
da budem iskren, nba me ne zanima nesto posebno ima i vise od 10 godina. utakmice postaju interesantne, tak kad dodje play off.
sto se mirze tice, naravno da ovo trenutno izgleda tuzno i jadno. medjutim, treba biti strpljiv. sto on definitivno jeste, a mi trebamo biti. nikad mu niko nista nije poklonio, pa nece ni u americi. covjeku je trebo noci izazov. dobice on svoje minute i vjerujem da nece razocarati. a ako ne, uvijek postoji mogucnost trade-a. znam da su tri miliona ne tako velika suma za nba pojmove, al nije ni to sitnica.
samo polako. duga je sezona
sto se mirze tice, naravno da ovo trenutno izgleda tuzno i jadno. medjutim, treba biti strpljiv. sto on definitivno jeste, a mi trebamo biti. nikad mu niko nista nije poklonio, pa nece ni u americi. covjeku je trebo noci izazov. dobice on svoje minute i vjerujem da nece razocarati. a ako ne, uvijek postoji mogucnost trade-a. znam da su tri miliona ne tako velika suma za nba pojmove, al nije ni to sitnica.
samo polako. duga je sezona
Žarko Vujović je sa Mirzom Teletovićem bio od prvih dana u Slobodi, prvo kao saigrač, a potom i kao trener, a jedno vrijeme i kao član uprave ovog kluba. O počecima druženja sa Teletovićem Vujović kaže:
- Mirza je došao u Slobodu iz Jablanice sa 14 godina i njega je otkrio Senad Muminović, koji je tada bio selektor kadetske reprezenatcije BiH i trener mlađih kategorija Slobode. Kad je došao u klub, meni je zapao za oko jer je Hercegovac kao i ja pošto sam i ja iz Bileće.
Ispred generacije
Odmah je bio ispred svoje generacije. Trenirao je i sa kadetima i sa juniorima i sa seniorima Slobode, a kao kadet je bio prvak i u juniorskoj i u kadetskoj konkureciji. U toj ekipi Slobode igrali su još Mirza Begić, Miodrag Tanasilović, Dalibor Peršić... - kaže Vujović.
U seniorskoj ekipi Slobode su ga trenirali treneri prvo pokojni Dražen Pešić, potom Velimir Gašić, te Boro Džaković, kojem je Žarko Vujović jedno vrijeme bio asistent.
- Boro je najzaslužniji za njegov napredak u karijeri. Davao mu je 40 minuta po utakmici. Znao je Boro, pošto je tako slično otkrio i Sašu Đorđevića, kakve su Teletovićeve mogućnosti, pa ga je maksimalno koristio. Mnogima nije bilo drago da dijete od 17 godina ima takve ovlasti, bilo je i kritika, ali se na kraju sve to ispostavilo kao dobar potez. Sjećam se utakmice u Posušju. Gubimo deset poena razlike, a Mirza potom postiže zaredom pet trojki, kao što je nekad radio Dražen Petrović, i dolazimo do plus pet. U toj utakmici sa 17 godina je postigao osam trojki. Mislim da je te godine imao i prosjek od 35 poena po utakmici - kaže Vujović, te dodaje da je veliku ulogu u Teletovićevom sazrijevanju imao Mirzin otac Šaban.
- Ništa u karijeri Mirza nije radio dok se nije posavjetvao sa ocem. Vidio sam odmah da je to fino vaspitano dijete, koje najviše voli košarku. Nije on obilazio noćne klubove, ni kafiće, nego mu je košarka bila svetinja. To sam primjetio kod tog momka.
Upravo Vujović je najzaslužniji što ga je uzeo pod palicu jedan od najboljih menadžera Evrope Miodrag Ražnatović.
- Ja sam mu dao savjet da ga zastupa Ražnatović, koji ga je gledao, nekoliko puta je dolazio na treninge i onda na prvom sastanku sa njim rekao mu je da vidi u njemu budućeg NBA košarkaša. To je istina. Inače, obilazili su ga mnogi menadžeri, čak i keramičari koji su se predstavljali kao menadžeri, ali sam znao lično Ražnatovića, pa smo sklopili zajedničku saradnju. To je bio ispravan potez i tek mi sad mnogi čestitaju na savjetovanju - kaže Vujović.
Naš najbolji košarkaš je bio potpisao ugovor sa Partizanom, ali je Teletović nekoliko sati poslije potpisa zamolio čelnike ovog kluba Predraga Danilovića i Duška Vujoševića da se isti proglasi nevažećim.
- Te godine bili su martovski nemiri na Kosovu, pa su zapaljene džamije u Beogradu i Nišu. To se desilo samo nekoliko sati poslije potpisa ugovora, koji je obavljen u Sarajevu.
Pocijepan ugovor
Čelnici Partizana su shvatili situaciju, pa su izašli u susret Teletoviću, pa je ugovor pocijepan. A upravo su ga oni htjeli kupiti za Ligu za prvaka Srbije, pošto se Sloboda zahvaljujući poenima Horozića za Čelik nije plasirala u Ligu za prvaka BiH - kaže Vujović, te se prisjeća kako je Teletović nastavio karijeru u Belgiji.
- U to vrijeme predsjednik Oostendea je bio potpresjednik vlade Belgije i on je lično došao u Beograd, gdje je Teletović potpisao ugovor sa tim belgijskim klubom. Za prelazak u Caju Laboral znam slabije, jer je tada već imao Ražnatovića koji je vodio brigu o njemu - kaže Žarko Vujović.
Mirzina slika među legendama
- Dat ću vam jedan primjer koliko Ražnatović cijeni Teletovića. U svojoj kancelariji ima pet slika, slobodno ću reći legendi. Jedna je Vassilisa Spanoulisa, druga je Nikole Pekovića, treća Dušana Ivkovića, četvrta Radomira Antića, a peta je Mirze Teletovića.
Uspjet će u NBA
- Mirza može igrati u NBA ligi, u to sam siguran i znam da će uspjeti tamo. Znam koliko je uporan, bio je dvije godine kapiten i košarkaš koji je odlučivao utakmice za Caju Laboral, ekipu koja je imala mnogo vrhunskih košarkaša. To nije mala stvar, u takvoj ekipi koju sa klupe vodi Duško Ivanović. On je pozitivno drzak košarkaš.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
"Redovno pratim Džeku u engleskoj ligi. Imam ovdje jedan kanal koji konstantno prenosi utakmice Premier lige i stalno gledam. Ma, Džeko je fudbalski velemajstor i to se vidi jer uvijek daje golove kada najviše trebaju njegovoj ekipi. Pratim i druge fudbalere, Miralema Pjanića recimo ne mogu gledati na televiziji, jer ne prenose Seriju A, ali pratim sve putem interneta i želim im da nastave pobjeđivati, kako u reprezentaciji, tako i u svojim klubovima. Ovim putem im šaljem velike pozdrave iz New Jerseya, kao i vama u redakciji SportSport.ba i vašim čitaocima", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba Mirza Teletović.
Mogli ste se barem potruditi....
Mogli ste se barem potruditi....
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
Sta ne valja pirke ?
Sto si bold New Yersey
Nadam se samo da ce Mirza veceras dobiti kakvu minutazu, da ne gledam dzaba jos jednu utakmicu
Sto si bold New Yersey
Nadam se samo da ce Mirza veceras dobiti kakvu minutazu, da ne gledam dzaba jos jednu utakmicu
To ozbiljno pitas?kavaz_ je napisao/la:Sta ne valja pirke ?
Sto si bold New Yersey
Vala, dosadili su mi na sportsport-u, svaki drugi kosarkaski clanak ima greske...
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
Pirke je napisao/la:To ozbiljno pitas?kavaz_ je napisao/la:Sta ne valja pirke ?
Sto si bold New Yersey
Vala, dosadili su mi na sportsport-u, svaki drugi kosarkaski clanak ima greske...
pirke, informiraj se malo bolje gdje mirza teletovic zivi.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
Da, nisam upucen gdje Mirza zivi i igra pa pitam
Ne pratim nesto narocito tu kosarku, a i nisam google da znam sve
nije do tebe, do njega je jer hoce tebe da ismije, a u stvari on ispada smijesan.kavaz_ je napisao/la:Da, nisam upucen gdje Mirza zivi i igra pa pitam
Ma mozda ja ne bi ni znao da nisam upratio da mu je poplavljena kuca nedavno u New Jerseyu
Sta mislite kakve su Mirzine sanse da dobije minute danas ?
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, bordobijeli, Burberry46, DjaniTarik, Google Adsense [Bot], hamzaTM87, L-Train, MElloo, Mostarska, NebeskaSila96, StevieG8, Taree, TripleThreat, Wilshere10 i 78 gostiju.