Bosna i Hercegovina - Portugal

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Wolverine
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Portugal

Post Postao/la Wolverine » 20 okt 2009, 00:31

komentari na goal.com o barazu 95% se odnose na tekmu Portugal-BiH... a 90% ih kaze da ce Bosna u afriku. :D :D :D

adnan_hz
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hz » 20 okt 2009, 00:36

Wolverine je napisao/la:komentari na goal.com o barazu 95% se odnose na tekmu Portugal-BiH... a 90% ih kaze da ce Bosna u afriku. :D :D :D
daj mi link oct...
F.K. Sarajevo - Reprezentacija BiH - Internazionale - Liverpool FC

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 20 okt 2009, 00:38

http://www.facebook.com/posted.php?id=7 ... 346&ref=nf

Evo grupa na Face-u, uclanite se.. :mrgreen:
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

adnan_hz
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hz » 20 okt 2009, 00:39

slika
F.K. Sarajevo - Reprezentacija BiH - Internazionale - Liverpool FC

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 20 okt 2009, 00:39

kimbo je napisao/la:Ronaldo hm. covjek ima lose samopouzdanje !! Vidi se iz prilozenog

slika
Jao pogubio se pravo. Hahahahahha. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 20 okt 2009, 00:39

adnan_hz je napisao/la:
Wolverine je napisao/la:komentari na goal.com o barazu 95% se odnose na tekmu Portugal-BiH... a 90% ih kaze da ce Bosna u afriku. :D :D :D
daj mi link oct...
http://www.goal.com/en/news/1863/world- ... et-ireland

bh fanatik
Kontakt:

Post Postao/la bh fanatik » 20 okt 2009, 00:53

ljudi previse smo se uzdigli,treba stati na loptu ipak cemo igrati sa portugalom a ne sa estonijom kao sto neki ovdje zamisljaju tipa razbicemo ih,gotovi su,poderacemo ih,ko je taj portugal,to su p.i.c.k.i.c.e itd i manite se vise tog ronalda,portugal je i bez ronalda veliki favorit protiv nas.kad se realno pogleda sanse su nam 20-30% da prodzemo dalje ali treba napomenuti da smo imali jos manje sanse da budemo drugi u grupi pa smo bili,zato se nadam da mozemo proci i portugal jer ne pobjedzuje uvjek favorit.treba igrati pametno i takticki i netreba se nadigravati sa njima,treba traziti sansu iz kontri i igrati sa zgusnutom sredinom i disciplinovano u odbrani a za napadace se ne bojim dace oni sigurno neki go samo je pitanje kolko cemo primiti jer ipak je portugal jedna od najboljih ekipa u evropi.nesmiju da nas zavaraju njihovi losi rezultati u kvalifikacijam.SRETNO ZMAJEVI I NADAM SE DA CETE NAS ODVESTI U AFRIKU.

nisko
Kontakt:

Post Postao/la nisko » 20 okt 2009, 01:19

Danas sam napisao da prvu tekmu po meni trebalo igrat sa jednim napadacem:vecina je da pocnemo sa 4 u odbrani ja mislim da mi njima trebamo razbit sredinu terena a sa muratom bajramovicem i rahimicem mogli bi to.tako da bi to bio sastav koji ja sugeriram ciri :D :D Bajramiovica stavit u sedinu tako kad smo u napadu a igra blize golu a kad oni imaju loptu da ima funkciju razbijanja napada na njihovoj poli
JA VOLIM SAMO VELEŽA ALKOHOL I ŽENE NIŠTA VIŠE U ŽIVOTU NE ZANIMA MENE!!!

bh fanatik
Kontakt:

Post Postao/la bh fanatik » 20 okt 2009, 01:34

nisko je napisao/la:Danas sam napisao da prvu tekmu po meni trebalo igrat sa jednim napadacem:vecina je da pocnemo sa 4 u odbrani ja mislim da mi njima trebamo razbit sredinu terena a sa muratom bajramovicem i rahimicem mogli bi to.tako da bi to bio sastav koji ja sugeriram ciri :D :D Bajramiovica stavit u sedinu tako kad smo u napadu a igra blize golu a kad oni imaju loptu da ima funkciju razbijanja napada na njihovoj poli
uprvu si care utakmice se i dobijaju na sredini terena i bokovi moraju biti na visini zadatka zato sto oni imaju jaka krila,znaci bokovi nesmiju ici previse u napad kao protiv spanije jer automatski ostavljaju rupe u odbrani a to bi portugalci znali sigurno kazniti a sansi u napadu cemo sigurno imati i ako bog da i iskoristiti.nasi igraci u ovim utakmicama moraju dati 120% od svojih mogucnosti i uz hrabru i disciplinovanu igru i uz malo srece mozemo ih i pobjediti.nadam se da ce ciro znati postaviti dobru taktiku protiv dobrih portugalaca.

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 20 okt 2009, 01:46

Mislim da je vrlo pozitivna stvar za nas sto se prva utakmica igra u gostima (nerijeseno ili minimalan poraz nam daju puno vece sanse u Zenici). Bice tesko ali defintivno nismo bez sansi!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 20 okt 2009, 05:13

Cijena Portugala kao ekipe iznosi 299.650.000 € , što je jednako 12.485.417 € po igraču. Oni se nalaze na 5 mjestu u Europi po tim cijenama. Najskuplji igrač im je svakako Ronaldo čija se vrijednost procjenjuje na nevjerovatnih 70 miliona eura. Da napomenem, po vrijednosti igrača, Portugal ispred jedne Njemačke te Holandije.

U nas je situacija malo drugačija. Mi smo kao ekipa po vrijednosti u Europi na 20 mjestu. 81.300.000 € vrijede svi zajedno, što je po igraču 3.387.500 € . Najskuplji je Edin Džeko, čija se vrijednost procjenjuje na 18 miliona eura.

Iza nas su jedna Danska, Bugarska, Škotska.

Srečom mnogo puta je pokazano da cifre ne čine pobjednika. Na terenu je 11 protiv 11 , a ne vrijednost protiv vrijednosti. Nadam se zaista pobjedi i to već na gostovanju u Portugalu.

Još jedan podatak. Naša ekipa ima prosjek starosti od 27.1 godine, dok u Portugala 27.8. Obje ekipe imaju spoj mladosti i iskustva.

Igrače koje bih volio istači su svakako Miguel Veloso, Joa Moutinho. Dva strašno dobra igrača. Ako smo mi dobri u prekidima, te slobodnim udarcima i Portugal ima svoje adute. Ova već dva nabrojena igrača, te Ronaldo i Deco. Golmani su im lošija strana kao i sami napad gdje imaju samo Liedesona. Nuno Gomes nije onaj stari. Pauleta im je bio najbolji ali otišao je u penziju. Vezni red im je fenomenalan. Kada je na klupi jedan Quaresma, sve vam je jasno. Odbrana, veoma jaka. Gledajte samo njihova tri desna beka. Bosingwa, Paolo Ferreira, te Miguel iz Valencije. Namjerno sam nabrojao poziciju desnoga beka jer smo mi tu tanki. Tu su Pepe iz Real Madrida te Carvalho iz Chelsea. Tu je i Bruno Alves. Lijevi bek im je i najslabija tačka. Imaju tu César Peixoto iz Benfike.

Sve u svemu , veoma teška utakmica. Iako sam optimista, i nadam se pobjedi ipak po kvalitetu , mislim na pojedince, Portugal svakako oskače. Neka nam je Dragi Bog na pomoći.

ST-57 Ciciban
Kontakt:

Post Postao/la ST-57 Ciciban » 20 okt 2009, 07:07

Samo lagano bez dizanja puno -trebamo ostati na zemlji pa sta dragi BOG da -SRETNO LJILJANI
Prepuna Grbavica i sjajan ambijent, domaći igrači jednostavno nisu mogli a da ne ostvare trijumf.

1921-until the end of time

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 20 okt 2009, 07:58

ma meni nesto govori da ce se tekma odlucti u portugalu :?
ne treba se zavaravati da ce bp bas toliko biti prevaga
neki mi glasic sapce da cemo ih uzeti u portugalu jer ce nas podcjeniti :D
u zenci x :D
a ono da je portugal daleko ne pije vode
od mene(rurska oblast) je oko 2.000 km a to nije nista ;)
ima da nas bude najmanje 20.000 :D
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 20 okt 2009, 08:07

Osim: Ne smijemo ih isprovocirati

Kada Ivica Osim govori, svi ostali šute i slušaju. Nije to slučajno, popularni Švabo najveći je intelektualac među fudbalskim radnicima i njegovo iskustvo je vjerovatno najveće među kolegama u Europi. Zna Osim šta znači igrati protiv velikih ekipa, ali i voditi velike ekipe. Ivica Osim vrlo dobro zna šta znači pobjeđivati velike utakmice, ali i gubiti iste u posljednjim minutama susreta.

Pitali smo gospodina Ivicu Osima ima li Bosna i Hercegovina šanse da napravi senzaciju i u baražu pobjedi ekipu u kojoj igraju igrači vrijedni 300 miliona eura.

"Na terenu svi imaju šansu da pobjede, ali i da izgube. Osim kvalitete koja je ključni faktor u fudbalu, od iznimne važnosti je priprema same utakmice. Disciplina, taktika, požrtvovanost igrača mora biti na visokom nivou da se napravi dobar rezultat. Mislim da Ćiro Blažević to vrlo dobro zna i da našu ekipu može spremiti za duel sa izuzetno kvalitetnim Portugalom." konstatuje Ivica Osim i dodaje, "Igrači psihički i fizički na terenu moraju biti za vrijeme utakmice. Džaba sve izjave pune patriotizma i želje za borbom kada se igrač izgubi na terenu i ne napravi ništa."

"Portugal je jako opasna ekipa. Pogledajte imena koja im igraju u prvom timu. Sve sami asovi. Moramo se jako dobro pripremiti i izuzetno pažljivo i bez euforije pripremati za te utakmice. Ne smijemo ni slučajno postaviti se bahato i arogantno te kod protivnika izazvati gnjev i revolt jer bi to bilo pogubno. Uz puno poštovanja treba utakmice odigrati jako i muški i čistog obraza izaći pred navijače. Tek onda možemo pričati o povoljnom rezultatu." kaže Štraus sa Grbavice, Ivica Osim.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 20 okt 2009, 09:08

najbitnije da nasi svi igraci budu zdravi i spremni, i da daju sve od sebe....a onda je sve moguce, mada moramo biti svjesni da su portugalci favoriti, ali favoriti ne pobjedjuju uvijek!!
Sretno lavovi..
Volim te Bosno!!!

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 20 okt 2009, 10:04

bh fanatik je napisao/la:
nisko je napisao/la:Danas sam napisao da prvu tekmu po meni trebalo igrat sa jednim napadacem:vecina je da pocnemo sa 4 u odbrani ja mislim da mi njima trebamo razbit sredinu terena a sa muratom bajramovicem i rahimicem mogli bi to.tako da bi to bio sastav koji ja sugeriram ciri :D :D Bajramiovica stavit u sedinu tako kad smo u napadu a igra blize golu a kad oni imaju loptu da ima funkciju razbijanja napada na njihovoj poli
uprvu si care utakmice se i dobijaju na sredini terena i bokovi moraju biti na visini zadatka zato sto oni imaju jaka krila,znaci bokovi nesmiju ici previse u napad kao protiv spanije jer automatski ostavljaju rupe u odbrani a to bi portugalci znali sigurno kazniti a sansi u napadu cemo sigurno imati i ako bog da i iskoristiti.nasi igraci u ovim utakmicama moraju dati 120% od svojih mogucnosti i uz hrabru i disciplinovanu igru i uz malo srece mozemo ih i pobjediti.nadam se da ce ciro znati postaviti dobru taktiku protiv dobrih portugalaca.
Nekada jucer sam napisao da ce postava biti ista kao protiv spanije u mursiji. nema sanse i mislim da ne treba pocinjati sa dva spica. tako da je džeko u napadu a iza njega vjerovatno misimovic i ibricic gdje ce ibra igrati poluspica. pa rahimic i muratovic. bekovi salihovic i vjerovatno berberovic bez velikog pritiska na portugalsku odbranu i trojica iza- nesto kao 5-4-1.
I nista drugo do cekati kontre! bice to teska tekma ali mislim da je pitanje sredine terena presudno. da li se moze sa sporijim muratovicem igrati sredina ili na njegovo mjesto staviti salihovica(ili bajramovica- kako je odigrao zadnju tekmu ?) koji je uvijek ofanzivan to su neka pitanja koja se otvaraju. ali sam siguran da ce ciro po bokovima staviti igrace koji nece smjeti igrati ofanzivno. veoma je bitno da vidimo sta je sa nasim golmanima.
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

am333
Kontakt:

Post Postao/la am333 » 20 okt 2009, 10:08

Evo baš gledao pregled sa Danskom i Švedima.....prekidi i igra glavom su im katastrofalni i mislim da nam je tu šansa.
Bitno je "preživjeti" prvu tekmu sa dobri rezultatom....a u zadnjih 90 minuta sve je moguće
"na stadionu se nalazi tacno 10 kilometara raznih vrsta kablova"
"Riješio Chielini da i večeras nešto ubode, mislim na terenu"
"Takvo je pravilo: u fudbalu, kao i u ljubavi, ko ga ne zabije, mora ga primit."
-Sasha Vugdalich

che!
Kontakt:

Post Postao/la che! » 20 okt 2009, 10:59

slika

amir mujkanovic
Kontakt:

Post Postao/la amir mujkanovic » 20 okt 2009, 11:06

Pa ljudi nama je igrat koga god da smo dobili.Portugal jest jak al vrijedi pokušat.Imamo dobru ekipu,možda se Ronaldo i ne oporavi ;)

gazija87
Kontakt:

Post Postao/la gazija87 » 20 okt 2009, 11:07

Trebamo boti samo malo realni i ostati cvrsto na zemlji,sanse su 60-40% za Portugal,ali to neznaci da ce Portugal 100% da prodje,nego samo kazem da netrebamo dizati preveliku euforiju pred ove utakmice.
Bosanac u srcu,dusi i u gacama!!!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.