Mladi rukometni asovi BiH

Moderator/ica: Pasha

Civa
Kontakt:

Re: Mladi rukometni asovi BiH

Post Postao/la Civa » 03 nov 2012, 14:59

Eto malo statistike koga interesuje :D
RK Kakanj – Reprezentacija BiH (U-21) 29:30

Sportska dvorana Kakanj, gledalaca oko 500.Prijateljska utakmica RK Kakanj - Reprezentacija BiH U 21 29:30 (14:17). Sudije: Nermin Salkanović i Vladimir Zeljko (Zenica)

RK Kakanj: Selmir Šestović, Adnan Fejzović, Almir Bjelopoljak,, Salih Delić, Emin Tukulić, Jasmin Rojo, Antonio Hrgota, Enes Karahasanović (1), Edin Velispahić (3), Amer Ekinović(2), Kenan Duraković (2), Dino Sabljaković (2), Amel Burzić (9), Dejan Ivanišević (1) Ajdin Demirović (4), Nedžad Zaimović (5). Trener: Almir Amitović.

Reprezentacija BiH: Danilo Pejaković, Damjan Sarač, Petar Krišić, Ivan Miličević (1), Nikola Janković, Ivan Miloš (4), Elmir Građan (2), Anes Bečić, Tarik Vranac (1), Dino Zvekić, Elis Memić (4), Muhamed Zulfićč (4), Saib Ajkunić (2), Josip Eres (2), Damir Halilković (2), Nemanja Bezbradica (1), Josip Perić (6), Tarik Kasumović (1). Selektor: Zdenko Grabovica.
Mene cudi jer sam bio na utakmicu zasto Dino Zvekic nije imao vecu minutazu , predobar je decko ovako igrao je jedno minutu :/
Tako blizu, a tako daleko.

brzi
Kontakt:

Post Postao/la brzi » 03 nov 2012, 15:23

Fina konkurencija na lijevom beku:Milas,Bezbradica,Zvekić,Kasumović,Vranac...tu je ipak Milas najkompletniji(našao se i na širem spisku A-repke),sa iskustvom iz SEHE,a izbor drugog stvarno neće biti lak.

rkbosna
Kontakt:

Post Postao/la rkbosna » 03 nov 2012, 15:53

brzi je napisao/la:Fina konkurencija na lijevom beku:Milas,Bezbradica,Zvekić,Kasumović,Vranac...tu je ipak Milas najkompletniji(našao se i na širem spisku A-repke),sa iskustvom iz SEHE,a izbor drugog stvarno neće biti lak.
Ima tu dobri bekova..
Zadnja izmjena: rkbosna, dana/u 27 feb 2013, 16:45, ukupno mijenjano 1 put.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 03 nov 2012, 16:01

Za sjećanje.... :D

Juniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine – Maglaj, 31.03.1997. godine

slika

Golmani: Z.Nefić, E.Bukva M.Solo,
Krila lijeva: A.Imamović, E.Bašić, H.Smajić
Krila desna: J.Jahić, E.Muhić, E.Hajdarević,
Pivoti: D.Nikolić, E.Konjičanin, Z.Fuksik
Bekovi: N.Bašić, Ž.Rezdaušek, M.Čehajić, A.Đerzić, S.Dobojak, D.Malešević, M.Handžić, H.Mušinbegović, E.Čakić

Selektor: Nevzad Sirćo
Trener: Mahmut Obralić
Bosno moja poharana....

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 03 nov 2012, 16:51

U 20:00 je Bosna V.-BIH,pa eto ko moze neka ide.Ja bih ali da nije derbija. :)
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 03 nov 2012, 23:50

34:30 za Bosnu Visoko.Hurem 10 golova a za repku Milicevic 6 golova.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 03 nov 2012, 23:56

Nisam bio na utakmici samo prenosim vijest sa lokalnog portala.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 03 nov 2012, 23:57

U večernjim satima je u KSC“Mladost“ odigrana i prijateljska utakmica između Bosne-Prevent i juniorske reprezentacije BiH, za koju igraju i dva Visočanina, Tarik Vranac i Faris Žiga. Rezultat je na kraju bio 34:30 za Bosnu-Prevent, a na poluvremenu je bilo 19:14. Kod Bosne je najefikasniji bio Mirza Hurem sa deset golova, a odlično je branio Sirćo. U redovima juniorske reprezentacije BiH je najefikasniji bio Miličević sa šest golova, Vranac je zabio dva, a Žiga je bio vrlo dobar na golu.

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 04 nov 2012, 11:57

edinjo-bih je napisao/la:U večernjim satima je u KSC“Mladost“ odigrana i prijateljska utakmica između Bosne-Prevent i juniorske reprezentacije BiH, za koju igraju i dva Visočanina, Tarik Vranac i Faris Žiga. Rezultat je na kraju bio 34:30 za Bosnu-Prevent, a na poluvremenu je bilo 19:14. Kod Bosne je najefikasniji bio Mirza Hurem sa deset golova, a odlično je branio Sirćo. U redovima juniorske reprezentacije BiH je najefikasniji bio Miličević sa šest golova, Vranac je zabio dva, a Žiga je bio vrlo dobar na golu.
Bio sam na utakmici. Reprezentacija nista posebno. Srednji bek, ne znam kako se zove kazu da igra u Sarajevskoj Bosni. Dobro je odigro. Golmani nisu skoro nista odbranili. Na drugoj strani, golman Bosne, Sirco je branio i moguce i nemoguce. Ne bi me cudilo da on dobije poziv u repku jer je i on mislim 95 godiste. Hurem ih je ubijao sa svojim poznatim projektilima. Sve u svemu dobar sparing partner za repku protiv kojeg nisu pokazali bog zna kakvu igru

I da zaboravio sam rec da su na tribinama bili Senjanin Maglajlija i jos par onih iz saveza (znam ih sa TV-a ne znam im imena :D)

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 09 nov 2012, 21:45

Rukometaši Bosne stigli su do treće uzastopne pobjede. Nakon Prijedora i Dervente izabranici Zuhdije Korkarića savladali su u Goražde, te su na taj način najavili proboj u sami vrh bh. rukometa.

Derbi susret 7. kola opravdao je očekivanja. U dosta dobroj, neizvjesnoj i borbenoj utakmici na kraju su se sasvim zasluženo radovali mladi Studenti.

Najefikasniji u redovima pobjedničke momčadi bili su Josip Perić sa 9, te Elvis Memić sa 6 golova
, dok su Tarik Žiga sa 8, te Ajdin Bukva sa 5 golova bili najefgikasniji kod Goražda.

na srednjem beku su nam najjaci jankovic-peric i ajkunic.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 10 nov 2012, 21:35

IZVIĐAČ: Ševo, Kolovrat 3, Buljubašić 1, Zeljić 6, Bošnjak, Herceg 8, S.Burić 7, Vidović 1, B.Burić (19 obrana), Boras, Šarac, Ereš 1, Paradžik, Hrstić, Paponja 3, Mataga.
Trener: Ilija Puljević

RK NEXE: P.Lelić (1 obrana), Kozina 1, Mataija, Eter 3, F. Lelić 5, Mrđenović 2, Varvodić 2, Markotić 5, Slišković 3, Vujić 1, Vozab, Božić Pavletić, Šunjić (16 obrana), Obranović, Ivić 1.
Trener: Kasim Kamenica

guber
Kontakt:

Post Postao/la guber » 14 nov 2012, 11:32

citam da ce mladi rukometasi iz rs od sad prvo igrati za mladu rep srbije kao dogovorili se predstavnici dva rukometna saveza rs i srbije znaci sve kvalitetno njima a nama otpadci
pare nisu problem para NEMA

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 14 nov 2012, 16:38

guber je napisao/la:citam da ce mladi rukometasi iz rs od sad prvo igrati za mladu rep srbije kao dogovorili se predstavnici dva rukometna saveza rs i srbije znaci sve kvalitetno njima a nama otpadci
jah, ko do sad nije bilo tako :lol: uostalom, neka i Smajo Karačić isto dogovori s mladim Sandžaklijama i sve pet :mrgreen:

rkbosna
Kontakt:

Post Postao/la rkbosna » 16 nov 2012, 16:29

U sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo 2013. godine
Okuplja se juniorska rukometna reprezentacija
Danas, 12:22
Juniorska rukometna selekcija naše zemlje okupit će se u sklopu priprema za Svjetsko juniorsko prvenstvo koje će se održati 2013. godine u našoj zemlji. Okupljanje je zakazano od drugog decembra do šestog decembra ove godine.

U sklopu ovih priprema planirano je odigravanje određenog broja prijateljskih susreta sa našim premijerligaškim klubovima, a selektor Zdenko Grbavac je u našu juniorsku selekciju pozvao sljedeće igrače:

Faris Žiga (RK Bosna V.), Denis Sedarević (Fenix Toulouse), Admir Ahmetašević (RK Gračanica), Ivan Miličević (HRK Izviđač), Dinko Dodig (RK Međugorje), Tarik Kasumović, Ivan Milas (HRK Izviđač), Nemanja Bezbradica (RK Prijedor), Josip Perić (RK Bosna S.), Stefan Janković (RK Borac BL), Said Ajkunić (HK Drott Halmstad), Elis Memić (RK Bosna S.), Dejan Malinović (HRK Izviđač), Petar Bubalo (HSG Varel), Josip Ereš (HRK Izviđač), Muhamed Zulfić (RK Bosna S.), Elmir Građan (RK Borac BL), Damir Halilković (RK Bosna S.)
Skraceni spisak od 18 igraca koji ce mislim igrati na prvenstvu,ima tu novi imena i nema neki standardni.Od novi radujeme me poziv Dinku Dodigu koje je odlicno ljevo krilo koje nam je falilo,momak je odlican igrac velki potencijal mislim da je bio i na spisku mlade hrvaske reprezenatcije.Nema Vrnaca,Zvekica,Becica.

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 16 nov 2012, 16:34

Ko igra koju poziciju , ja znam samo neke...

Faris Žiga (RK Bosna V.) - Golman
Denis Sedarević (Fenix Toulouse)
Admir Ahmetašević (RK Gračanica) - Golaman
Ivan Miličević (HRK Izviđač)
Dinko Dodig (RK Međugorje) (Lijevo krilo)
Tarik Kasumović - (gdje igra ? )
Ivan Milas (HRK Izviđač)
Nemanja Bezbradica (RK Prijedor)
Josip Perić (RK Bosna S.)
Stefan Janković (RK Borac BL)
Said Ajkunić (HK Drott Halmstad)
Elis Memić (RK Bosna S.) - (Desni bek)
Dejan Malinović (HRK Izviđač) - (Desni bek)
Petar Bubalo (HSG Varel)
Josip Ereš (HRK Izviđač)
Muhamed Zulfić (RK Bosna S.)
Elmir Građan (RK Borac BL) - (Pivot)
Damir Halilković (RK Bosna S.)

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 16 nov 2012, 18:55

poredali su ih oni po pozicijama ako se nevaram:

Faris Žiga (RK Bosna V.), Denis Sedarević (Fenix Toulouse), Admir Ahmetašević (RK Gračanica) --> G

Ivan Miličević (HRK Izviđač), Dinko Dodig (RK Međugorje) --> LK

Tarik Kasumović, Ivan Milas (HRK Izviđač), Nemanja Bezbradica (RK Prijedor) --> LB

Josip Perić (RK Bosna S.), Stefan Janković (RK Borac BL), Said Ajkunić (HK Drott Halmstad) --> SB

Elis Memić (RK Bosna S.), Dejan Malinović (HRK Izviđač), Petar Bubalo (HSG Varel) --> DB

Josip Ereš (HRK Izviđač), Muhamed Zulfić (RK Bosna S.) --> DK

Elmir Građan (RK Borac BL), Damir Halilković (RK Bosna S.) --> P

ovaj novi golman je ja mislim dobar, gledao sam statistiku dodiga, zabija redovno ca. 6-7 golova doduse u 1. ligi BiH, inace je mrsav i visok, nesto slicno stojanovicu.
inace je spisak vec sad bolji od onog iz proslog okupljanja, nadam se da ce aBd do prvenstva naci jos 2-3 dobra talenta, nevazno dali u nasoj ligi ili u ino-ligama.
PS: neki dan sam pricao sa jednim momkom koji je do prije mozda par mjeseci igrao sa ili protiv dosta ovih igraca (ne sviju). i kaze mi da je mali peric iz bosne stvarno jak, da su gradjan i halilkovic dobri pivoti, da (ono sto sam i ja nazalost mislio) milas nije toliki potencijal kakav se ovdje predstavlja, isto to je rekao i za vranca. rekao je i da je memic solidan talenat, punu suteva uzima ali i zabije a da i da izvidjac ima bas jaku generaciju 1995. (sta je dobro, jer smo tako dobili eresa).
selam

rkbosna
Kontakt:

Post Postao/la rkbosna » 16 nov 2012, 19:49

Dobro si ih rasporedio po pozicijala sve je tacko.Taj momak sto ti to pricao za Milasa i Vranca to je tacno 100%,ja sam vam to prije pisao,Peric je veoma pokretljiv igrac ali je suvise mal i mrsav.Taki igraci zuje oko zone,ali ako je u odbrani pravi igrac on ga povrijedi za sekundu,ili ga dobro udari i taki igraci vise ne napadaju za zonu.
Uostalom razmislite malo glavom da valja i jedan momak iz Ljubuskog igro bih za Hrvasku,nebi ga nama slali to su samo pokusaji od igraca.Ovaj Dodig je pravi potencijal mrsav je ljevo krilo gledao sam ga nema boljeg krila njegove generacije nadaleko,hercegovci prave najbolje mlade igrace samo idu na fax i prestaju sa rukometom.Petar Bubalo je isto iz Medzugorja desni bek i krilo po potrebi veoma dobar visok mrsav.
Mislim da je Grbovac odabrao najbolje sto trenutno imamo od igraca,na golmanskim pozicijala koliko ja pratim imalo dva prava potenicala Enesa Sircu(bosna.v) i Bruno Štrbac(rk vitez) strasan golman samo je u veoma losoj ekipi nisam odavno vidio boljeg golmana.

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 16 nov 2012, 20:22

Izgleda da će Grbavac lijepu ekipu na kraju da stvori , gledam bekovi Malinović desni (o njemu sve već rečeno :mrgreen: ) i Bezbradica lijevi - Konjuhu 16 golova zabio i u svakoj gotovo najbolji strijelac Prijedora , na srednjem Janković iz Borca i Perić iz Bosne , kružni Građan iz Borca i krila sigurno od ovih navedenih mogu se 2 dobra izabrati za prve posatve , golmani isto brane već 2-3 godine PL i sigurno čim su izabrani u najbolju vrstu da su dobri ...

- što se tiče ovih igrača iz drugih liga (Prve federalne i RS) ja i nisam neki optimista jer je velika razlika između PL i tih liga , znam jednog igrača koji je u drugoj ligi redovno zabijao 10-ak golova , kad je došao u PL nije mogao da se snađe odbijao se od igrače gubio lopte i na kraju nije uspio .

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 16 nov 2012, 20:47

----------------------------Ahmetasevic-------------------------
Milicevic-------------------------------------------------------Eres
-----------Bezbradica------Jankovic-------Malinovic-------------
-------------------------------Gradjan-------------------------------

i vrlo jaka klupa:
G: Serdarevic
LB: Kasumovic
SB: Peric, Ajkunic
DB: Memic
LK: Zulfic
P: Halilkovic

znaci naci jos 2-3 dobra igraca i super je (ako ne onda su ziga, milas, dodig i bubalo makar solidni talenti).

rkbosna
Kontakt:

Post Postao/la rkbosna » 16 nov 2012, 20:51

...

- što se tiče ovih igrača iz drugih liga (Prve federalne i RS) ja i nisam neki optimista jer je velika razlika između PL i tih liga , znam jednog igrača koji je u drugoj ligi redovno zabijao 10-ak golova , kad je došao u PL nije mogao da se snađe odbijao se od igrače gubio lopte i na kraju napustio rukomet .[/quote]
To nisi upravu jedan Marino Maric je igrao za ZrinskI(Prva federalna liga)pa je direkno otisao u Zagreb,jos te godine dok je igrao za Zrinski osvojio je svejsko prvenstvo sa mladom hrvaskom reprezenatacijom i bio najbolji igrac i strelac prvenstva.U finalu protiv islanda je prospao Arona Palmassona koji je i tad bio clan Kiela prvaka evrope te godine.Potenciajl vam niko ne moze oduzet to je najbolji primjer,ali ima ih jos da ti ne nabrajam.

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.