Mirza Teletović
Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan
Re: Mirza Teletović
Za ove ostale clanove sto misle da je Mirza izabrao pogresan tim ,Mirza ce da igra za ovaj tim,samo malo strpljenja ........Isti scenario dozive usa igraci kada dodu u europu,nema ih na mapi prva 2,3 mjeseca.
jedno je ne igrati mnogo i polako dobijati vise sanse, a drugo ne igrati uopste... ja mislim da je trebao otici u neki manji klub i imati solidnu minutazu pa bi se tamo mozda i oslobodio...ovdje -cisto sumljam.. :/lumani je napisao/la:Za ove ostale clanove sto misle da je Mirza izabrao pogresan tim ,Mirza ce da igra za ovaj tim,samo malo strpljenja ........Isti scenario dozive usa igraci kada dodu u europu,nema ih na mapi prva 2,3 mjeseca.
delko je napisao/la:jedno je ne igrati mnogo i polako dobijati vise sanse, a drugo ne igrati uopste... ja mislim da je trebao otici u neki manji klub i imati solidnu minutazu pa bi se tamo mozda i oslobodio...ovdje -cisto sumljam.. :/lumani je napisao/la:Za ove ostale clanove sto misle da je Mirza izabrao pogresan tim ,Mirza ce da igra za ovaj tim,samo malo strpljenja ........Isti scenario dozive usa igraci kada dodu u europu,nema ih na mapi prva 2,3 mjeseca.
Ce da vidimo
To sigurno ,Nikola Vucevic i Jonas Valanciunas su slovili reci cemo slabije igrace neg Mirza ali su u slabijim klubovim, IL bolje reci u klubovima s manjim ambicijama i ispoljava van njihov puni potencijal dok mirza samo gledadelko je napisao/la:jedno je ne igrati mnogo i polako dobijati vise sanse, a drugo ne igrati uopste... ja mislim da je trebao otici u neki manji klub i imati solidnu minutazu pa bi se tamo mozda i oslobodio...ovdje -cisto sumljam.. :/lumani je napisao/la:Za ove ostale clanove sto misle da je Mirza izabrao pogresan tim ,Mirza ce da igra za ovaj tim,samo malo strpljenja ........Isti scenario dozive usa igraci kada dodu u europu,nema ih na mapi prva 2,3 mjeseca.
- Slatinash_7
- Kontakt:
Prvi centar Litvanije sa samo 19-20 godina koliko ima,pored brace Lavrinovic i Javtokasa..Najbolji igrac SP-a do 19 godina sa fenomenalnim prosjecima,sto poena,sto skokova i blokada..Malo li je...Valanciunas je talentovan nevjerovatno,njega se moze trpiti 2 sezone,Mirza ima 27 godina,dokazan je igrac a to ne prikazuje preko bare i to je to..Mjesta za greske u tim godinama,u tim ekipama jednostavno nema...MElloo je napisao/la:To sigurno ,Nikola Vucevic i Jonas Valanciunas su slovili reci cemo slabije igrace neg Mirza ali su u slabijim klubovim, IL bolje reci u klubovima s manjim ambicijama i ispoljava van njihov puni potencijal dok mirza samo gledadelko je napisao/la:jedno je ne igrati mnogo i polako dobijati vise sanse, a drugo ne igrati uopste... ja mislim da je trebao otici u neki manji klub i imati solidnu minutazu pa bi se tamo mozda i oslobodio...ovdje -cisto sumljam.. :/lumani je napisao/la:Za ove ostale clanove sto misle da je Mirza izabrao pogresan tim ,Mirza ce da igra za ovaj tim,samo malo strpljenja ........Isti scenario dozive usa igraci kada dodu u europu,nema ih na mapi prva 2,3 mjeseca.
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Proglasili su ga za najboljeg mladog igraca Europe a pri tome cim je dosao u nba ima minutazu, a Teletovic mora igrati ako zeli nesto uradit bolje je da je u nekom losijem klubu 
- storm_raider
- Kontakt:
Mislim da malo ko shvata da je Mirza zaista veliki radnik i da iako je vec par godina gotov igrac, on i dalje napreduje, te da nije jos, iako ima 27 godina punih, dosegao svoj nivo. Mislim da je on ipak u dobroj ekipi za njega, jer ce pored ovih igraca mnogo da tek napreduje. Smijesno zvuci kada neko kaze da igrac moze da napreduje u 27oj godini, ali sjetite se Sabonisa. On se popravljao dok nije zavrsio karijeru. U drugoj sezoni ce dobiti mnogo vecu minutazu, a NBA sezona je duga, sigurno ce i u ovoj dobiti jos dobrih prilika.
Sport je lijek za tijelo i duh.
Razlika izmedju npr. Valenciunasa jer da takvi igraci zlata vrijede u NBA i najsmotaniji imaju 10 miliona godisnje jer ih nema..
A igraca poput Mirze "izmedju pozicija" niskog i visokog krila ima najvise..
jer je undersize za četvorku u NBA , samim treba popraviti neke druge stvari da to nadomjestit.
al vjerujem da ce to doci na svoje mjesto i da ce se izboriti za minutažu.
A igraca poput Mirze "izmedju pozicija" niskog i visokog krila ima najvise..
jer je undersize za četvorku u NBA , samim treba popraviti neke druge stvari da to nadomjestit.
al vjerujem da ce to doci na svoje mjesto i da ce se izboriti za minutažu.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
Zasto si tako negativan? Mislim da pretjerujes malo...Slatinash_7 je napisao/la:Stvarno mi je zao Teletovica,izabrao je pogresnu ekipu,nema mjesta u rotaciji za igraca njegovih (ne)kvaliteta..Par stvari ga je bas ukopalo,prva od njih los postotak suta,meni se cini ni 30 % a cesto je gadjao 1/7 ili tako nesto..Slab je u skok igri i odbrani,meni se cini da za ovih svih minuta sto je skupio nije imao 9 skokova,isto onoliko koliko je jedan Reggie Evans,inace proslogodisnja zamjena za Griffina na nekih 15-tak minuta,skupio za jednu utakmicu,i to protiv Bostona..Mirza jednostavno mora dignuti procenat suta na 50+% da bi dobio neke minute..Inace nista od njegove NBA karijere u Netsima,prevelik su oni zalogaj za njega...
Realnost !
Tu ga usporedjujes sa Evansom.
Mirza ima skok igru za 3/10 i sut za 8/10... A Reggie Evans je poznat po tome da nema pojma kako da ubaci loptu u kos. On je jedini igrac od Rodmana koji je imao ukatmicu od 20 skokova i 0 pojena. I to nije zato jer nije imao sansu da pogodi, vec nezna kako. Kazu "Good offensive rebounder", pa normala, kad je naucio sam sa sobom da uhvati svoj skok. Nikada ne pogodi.
Nije da ismijavam Evansa, on je odlican "role player", ali Mirza moze biti kompletan igrac...
Evans bi bio role player i u Evropi.
Uglavnom, bolji je nego sto mislis, a malo losiji nego sto vecina forumasa misle.
6 utakmica su odigrane a vi tu nesto pametujete da je momak gotov. Stvarno ste kratkovidni.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
-
odsutraopetultra
- Kontakt:
sumlja je zajebana stvardelko je napisao/la:jedno je ne igrati mnogo i polako dobijati vise sanse, a drugo ne igrati uopste... ja mislim da je trebao otici u neki manji klub i imati solidnu minutazu pa bi se tamo mozda i oslobodio...ovdje -cisto sumljam.. :/lumani je napisao/la:Za ove ostale clanove sto misle da je Mirza izabrao pogresan tim ,Mirza ce da igra za ovaj tim,samo malo strpljenja ........Isti scenario dozive usa igraci kada dodu u europu,nema ih na mapi prva 2,3 mjeseca.
- Slatinash_7
- Kontakt:
Ne govorim ja da je on gotov,mozda u ovom postu nisam naveo,ali prije jesam,MORA dignuti postotak suta iznad 40% ako ne i iznad 50% da bi imao neku priliku..Mora popraviti skokove i mora se tuci kao Evans..Mozda tebi drug kosarka nije bas najjasnija igra,iako baratas pojmovima tipa role player..Evans je jako bitan u rotaciji Netsa jer se dobro nadopun juje sa Lopezom koji se ne odvaja od zemlje,dok ovaj skace a nerijetko gradi i svog i Lopezovog igraca..Kris igra 30 minuta a lopez skoro 38,tih 8 minuta pokriva Evans a onda je dobar i sa Blatcheom,jer donose energiju sa klupe..Mirza to jednostavno ne radi,nije taj tip igraca..On bi idealan bio sa Varejaom jer ovaj skace ko lud,igra puno minuta a ima i energije,zakucava i radi slicne zezancije koje podizu moral ekipi..Nije kosarka zbir 5 najboljih igraca,puno je ozbiljnija situacija tu,i to je ono zasto Mirza ne igra..Mogli su ga trpiti u predsezoni kada to nije bilo nesto bitno,sada kada "znaju da ne moze pogadjati onako kako su oni mislili da moze" nema smisla drzati igraca koji je koristan u napadu kao Evans(pogledaj samo koliko je zabio Evans a koliko Mirza u predzeoni a imali su istu minutazu) za vise lopti,a u odbrani nije komplementaran sa visokim igracem..To je jednostavno to..Mirza je prokockao svoju priliku,zasada,na treningu prije svega mora puno bolje,mora mu se desiti par tekmi da ovi razvale da dobije svojih 5 minuta i odigra odlicno..Pirke je napisao/la:Zasto si tako negativan? Mislim da pretjerujes malo...Slatinash_7 je napisao/la:Stvarno mi je zao Teletovica,izabrao je pogresnu ekipu,nema mjesta u rotaciji za igraca njegovih (ne)kvaliteta..Par stvari ga je bas ukopalo,prva od njih los postotak suta,meni se cini ni 30 % a cesto je gadjao 1/7 ili tako nesto..Slab je u skok igri i odbrani,meni se cini da za ovih svih minuta sto je skupio nije imao 9 skokova,isto onoliko koliko je jedan Reggie Evans,inace proslogodisnja zamjena za Griffina na nekih 15-tak minuta,skupio za jednu utakmicu,i to protiv Bostona..Mirza jednostavno mora dignuti procenat suta na 50+% da bi dobio neke minute..Inace nista od njegove NBA karijere u Netsima,prevelik su oni zalogaj za njega...
Realnost !
Tu ga usporedjujes sa Evansom.
Mirza ima skok igru za 3/10 i sut za 8/10... A Reggie Evans je poznat po tome da nema pojma kako da ubaci loptu u kos. On je jedini igrac od Rodmana koji je imao ukatmicu od 20 skokova i 0 pojena. I to nije zato jer nije imao sansu da pogodi, vec nezna kako. Kazu "Good offensive rebounder", pa normala, kad je naucio sam sa sobom da uhvati svoj skok. Nikada ne pogodi.
Nije da ismijavam Evansa, on je odlican "role player", ali Mirza moze biti kompletan igrac...
Evans bi bio role player i u Evropi.
Uglavnom, bolji je nego sto mislis, a malo losiji nego sto vecina forumasa misle.
6 utakmica su odigrane a vi tu nesto pametujete da je momak gotov. Stvarno ste kratkovidni.
Ja mu zelim sve najbolje !
Slatina Bog i batina
Joj ti pises za evansa da je on sad all rounder neki , covjek jeste role player odbrana i skokovi i to je to. Kakav moral i zakucavanja majke ti mile da je to tolko presudno u ekipi karter bi davno trebo imat 20 prstenova. Sem toga evans i blatche ulaze vise od 8 min . Proslu su obojica proveli vise od 15 ( ili onu pred proslu ) sve zavisi da li ih vrijedi drzati na terenu. Mirza tu nije ni doveden da igra odbranu nego jednostavno da je podigne na visi level u kojem nece radit neke greske koje ekipu mogu kostat pozitivnog rezultata , doveden je radi svog napadackog potencijala i samo treba da podigne sut na dosta vecu razinu i bit ce onaj pravi. U odbrani mu treba jos vise snage i bolje koordinacije sto se tice def skoka jer jedino i def skokove moze hvatat rijetkos da ce imat vise ofanzivnih nego def. I to je to Ekipa u kojoj igra je kvaltietna ima veliku konkurenciju za svoje mjesto i to je jednostavna stvar. kada bude na nivou igrat ce do tad ce sjedit na klupi
- Slatinash_7
- Kontakt:
Pa sta ja govorim covjece,cim popravi sut i skok igrat ce,do tada nije koristan u ovoj ekipi Netsa,Evans im je potrebniji i to je to ..grgr je napisao/la:Joj ti pises za evansa da je on sad all rounder neki , covjek jeste role player odbrana i skokovi i to je to. Kakav moral i zakucavanja majke ti mile da je to tolko presudno u ekipi karter bi davno trebo imat 20 prstenova. Sem toga evans i blatche ulaze vise od 8 min . Proslu su obojica proveli vise od 15 ( ili onu pred proslu ) sve zavisi da li ih vrijedi drzati na terenu. Mirza tu nije ni doveden da igra odbranu nego jednostavno da je podigne na visi level u kojem nece radit neke greske koje ekipu mogu kostat pozitivnog rezultata , doveden je radi svog napadackog potencijala i samo treba da podigne sut na dosta vecu razinu i bit ce onaj pravi. U odbrani mu treba jos vise snage i bolje koordinacije sto se tice def skoka jer jedino i def skokove moze hvatat rijetkos da ce imat vise ofanzivnih nego def. I to je to Ekipa u kojoj igra je kvaltietna ima veliku konkurenciju za svoje mjesto i to je jednostavna stvar. kada bude na nivou igrat ce do tad ce sjedit na klupi
Slatina Bog i batina
Da ali apsurdno je to da njegov hajp kada zakuca ulatice na to dal ce igrat ili ne XD Budemo veceras vidjeli mozda udje malo red bi bioSlatinash_7 je napisao/la:Pa sta ja govorim covjece,cim popravi sut i skok igrat ce,do tada nije koristan u ovoj ekipi Netsa,Evans im je potrebniji i to je to ..grgr je napisao/la:Joj ti pises za evansa da je on sad all rounder neki , covjek jeste role player odbrana i skokovi i to je to. Kakav moral i zakucavanja majke ti mile da je to tolko presudno u ekipi karter bi davno trebo imat 20 prstenova. Sem toga evans i blatche ulaze vise od 8 min . Proslu su obojica proveli vise od 15 ( ili onu pred proslu ) sve zavisi da li ih vrijedi drzati na terenu. Mirza tu nije ni doveden da igra odbranu nego jednostavno da je podigne na visi level u kojem nece radit neke greske koje ekipu mogu kostat pozitivnog rezultata , doveden je radi svog napadackog potencijala i samo treba da podigne sut na dosta vecu razinu i bit ce onaj pravi. U odbrani mu treba jos vise snage i bolje koordinacije sto se tice def skoka jer jedino i def skokove moze hvatat rijetkos da ce imat vise ofanzivnih nego def. I to je to Ekipa u kojoj igra je kvaltietna ima veliku konkurenciju za svoje mjesto i to je jednostavna stvar. kada bude na nivou igrat ce do tad ce sjedit na klupi
Sta mislite hoce li Mirza veceras dobite minute ? 
Ja znam, ali ne smijem ti recimrjasmin je napisao/la:Sta mislite hoce li Mirza veceras dobite minute ?
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!
Samo vi sredite dobar link, pa da ga s nestrpljenjem svi zajedno ocekujemo. 
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
http://www.***SPAM***.me/basketball/b ... ive-stream" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.rojadirecta.me/goto/hippiesh ... eam12.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.rojadirecta.me/goto/hippiesh ... eam12.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Veceras ne morate ni gledati,ako cekate samo Mirzu!Mirza je neaktivan,sto u NBA-u znaci da nece biti ni u opremi! 
Otkud ti takva informacija ?NEZALAGANJE je napisao/la:Veceras ne morate ni gledati,ako cekate samo Mirzu!Mirza je neaktivan,sto u NBA-u znaci da nece biti ni u opremi!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.