Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

zgembo89
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la zgembo89 » 17 nov 2012, 19:35

JOj HAlilović će biti igračina sa kakvim osjećajem je postigao ovaj gol nevjerovatno..

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 17 nov 2012, 19:58

Emir Dilaver i danas u prvoj postavi Austria Beč,standardan tokom čitave sezone,i dalje su prvi na tabeli.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 17 nov 2012, 20:06

Zekoo je napisao/la:
bosnas_ je napisao/la:s tim sto se druga Ruska i Druga Bundesliga mogu uporedit a???
harishp je napisao/la: Jest,samo problem je sto se ni pozicije koji igraju ta dvojica momaka ne mogu porediti.
Znaci mjesanja krusaka i jabuka.
Nisam rekao da treba izbacit Adnana i umjesto njega dovest Bicakcica, niti išta loše protiv Zahirovića sa tim druga ruska liga, i upravo sto je jaca Njemacka kazem da bi i njeg sto prije trebalo zvati...
Pa pozvace ga, u procesu mu je vracanje BH drzavljanstva.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 17 nov 2012, 20:33

Dylan Dog je napisao/la:Emir Dilaver i danas u prvoj postavi Austria Beč,standardan tokom čitave sezone,i dalje su prvi na tabeli.
bice od njega nesto. u austriji si stalno pod lupom njemackih klubova, i ako se nastavi ovako razvijati mozemo dobiti jos jednog igraca u bundesligi za 2,3 godine. treba reci da je zadnje dvije utakmice igrao na poziciji zadnjeg veznog dok je prvih 10 utakmica odigrao kao desni bek(izmedju toga je bio povrijedzen). moze igrati sve defanzivne pozicije. mislim da vec sad zasluzuje poziv u reprezentaciju. ne u prvoj postavi, ali za klupe je sigurno dobar pogotovo jer nama fali alternativa.
i jos jedan interesantan podatak: austria je sa njim u postavi u 12 utakmica primila 5 golova a bez njega u 3 utakmice isto primila 5 golova :)

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 17 nov 2012, 20:42

Za one koji razumiju Njemački
http://www.oefb.at/u21teamspieler-emir- ... -news20516" onclick="window.open(this.href);return false;
http://sport10.at/home/fussball/bundesl ... n-kein-Lob" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.laola1.at/de/fussball/europa ... 7-57-.html" onclick="window.open(this.href);return false;

dino-92,ako živiš u Beču,znaš li nešto više,jel on želi nakon što je prošao omladinske kategorije reprezentacije Austrije igrat i za A tim ili bi odmah prihvatio poziv iz Bosne i Hercegovine?
Čudo ga naši novinari ignorišu,ja još nisam našao intervju sa nekim našim novinarom koji bi ga pitao o reprezentativnim ambicijama.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:

Sakuragi
Kontakt:

Post Postao/la Sakuragi » 17 nov 2012, 22:07

slika

Bahrudin Atajic stvarno bio na klupi danas na gostovanju u aberdeenu. momak bi trebao dobiti poziv u19 ili u21.

ovi su mu zamijenili ime i prezime :mrgreen:

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 18 nov 2012, 00:19

Dylan Dog je napisao/la:Za one koji razumiju Njemački
http://www.oefb.at/u21teamspieler-emir- ... -news20516" onclick="window.open(this.href);return false;
http://sport10.at/home/fussball/bundesl ... n-kein-Lob" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.laola1.at/de/fussball/europa ... 7-57-.html" onclick="window.open(this.href);return false;

dino-92,ako živiš u Beču,znaš li nešto više,jel on želi nakon što je prošao omladinske kategorije reprezentacije Austrije igrat i za A tim ili bi odmah prihvatio poziv iz Bosne i Hercegovine?
Čudo ga naši novinari ignorišu,ja još nisam našao intervju sa nekim našim novinarom koji bi ga pitao o reprezentativnim ambicijama.
Ako je vjerovati ovom intervju-u onda momak zeli igrati za austrijance.jer je rekao da ne zeli stati sad na pola puta i da zeli zaigrati za A tim austrijske repke.a u ova 2 zadnja intervjua govori većinom o ligi prvaka i kako su njemu draži autsajderi poput bazela
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 18 nov 2012, 00:27

Ma dobro,ja sam to postavio čisto onako informativno o njemu.
Što se tiče tog da je rekao da " ne zeli stati sad na pola puta i da zeli zaigrati za A tim",naravno da će to reći,radi se o vjerovatno o rutinski odrađenom tekstu koji nema namjeru da preraste u centar pozornosti sa raspravom za koga će igrati Dilaver,situacija je takva da je on reprezentativac Austrije u tom trenutku i tako se i ponaša.
Ne vjerujem da ga je neko iz našeg saveza kontaktirao,a nekako mi ovo liči na klasični slučaj "igrat će za onog ko ga prvi pozove".

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 18 nov 2012, 00:38

Bojim se da ga nasi nece ni kontaktirati,a i mediji nesto slabo o njemu pisu.Evidentno je da jos uvijek imamo problema sa zadnjom linijom,a jedan bocni igrac koji standradno igrao u prvoj ekipi austrijske lige bi sigurno imao mjesta u reprezentaciji,pa makar na klupi.Međutim misljenja sam da kao zamjenu za Mujdzu Susic prvenstveno vidi Vrsajevica,koji je blago receno tu katastrofalan.
Dilavere je sigurno zasluzio poziv,ali i neki drugi igraci,prije svih mislim tu na Nadarevica i M.Vrancica.Standardni su u svojim timovima,pa bi makar mogli biti isprobani i u reprezentaciji :D
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 18 nov 2012, 00:40

Dylan Dog je napisao/la:Ma dobro,ja sam to postavio čisto onako informativno o njemu.
Što se tiče tog da je rekao da " ne zeli stati sad na pola puta i da zeli zaigrati za A tim",naravno da će to reći,radi se o vjerovatno o rutinski odrađenom tekstu koji nema namjeru da preraste u centar pozornosti sa raspravom za koga će igrati Dilaver,situacija je takva da je on reprezentativac Austrije u tom trenutku i tako se i ponaša.
Ne vjerujem da ga je neko iz našeg saveza kontaktirao,a nekako mi ovo liči na klasični slučaj "igrat će za onog ko ga prvi pozove".
Prije 2 godine cini mi se njega,Hadzica i malog Bukvu je Muratovic preporucivao našem savezu i kao tada su bili voljni igrati za nas.Sad da li se od tada sta promjenilo.za Hadzica znamo da ce igrati za nas jer eto ganja te potrebne papire,mada i ovu 2 nebi trebali olako pustiti jer imaju sve predispozicije da se razviju u igrace reprezentativnog kalibra
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 18 nov 2012, 03:00

TMovac je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:Ma dobro,ja sam to postavio čisto onako informativno o njemu.
Prije 2 godine cini mi se njega,Hadzica i malog Bukvu je Muratovic preporucivao našem savezu i kao tada su bili voljni igrati za nas.Sad da li se od tada sta promjenilo.za Hadzica znamo da ce igrati za nas jer eto ganja te potrebne papire,mada i ovu 2 nebi trebali olako pustiti jer imaju sve predispozicije da se razviju u igrace reprezentativnog kalibra
Prika pusti te se te bezvezne price o ganjanju papira....
Kad reprezentacija nekog hoce i taj neko zeli u reprezentaciju to sve zvrsi za 7 dana maksimum...
Price o nekim procedurama su za uzrast do 12 godina ...

Svaka peocedura pokrenuta od drzavne ambasade do Uefe i Fife ide ekspresno jer imaju u pomenutim institucijama poseban status...

Umoran sam od naglabanja prica o papirima... :(
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 18 nov 2012, 03:25

Gledam ovaj Alenov gol ko zna koji put vec... Uf kako bi nam ovaj malac valjao... Strasan je.
Sport je lijek za tijelo i duh.

redarmy0
Kontakt:

Post Postao/la redarmy0 » 18 nov 2012, 04:12

storm_raider je napisao/la:Gledam ovaj Alenov gol ko zna koji put vec... Uf kako bi nam ovaj malac valjao... Strasan je.
Mali igra vise minuta nego Alispahic, igrac koji je neki dan bio pozvan za A reprezentaciju. Znaci nebi ispalo glupo da dobio poziv od Papeta za narednu utakmicu, pogotovo kad stavis u obzir kakvi igraci su svi igrali za repku.. Maletic, Mravac, S.Vranjes,.. Sta to ima veze ako je 16, momak igra i daje golove. Dinamo nije los klub.. bolji od Spartak Nalchika, Zelje, i Sarajeva sigurno. U nasu U21 reprezentaciju, Cerimagic nikad nije igrao za prvi tim Gent-a, Maletic na klupi rezervnog tima Stuttgarta, Cajic na klupi Teplica, Kvesic na klupi Splita, itd itd, Alen ima bolji status nego pola igraci nase U21 reprezentacije. Kolasinac isto zaista nije za U21 nego za A-tim.

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 18 nov 2012, 08:03

Mene interesuje sad, da li je slucajno kome iz fudbalskog saveza BiH (Susicu, Jagodicu, Bakovicu ili nekom petom) palo na pamet, da malom ili Seadu posalju sms, e-mail, ili poziv i da cestitaju na dobrom nastupu i odlicnom golu.... To su male sitnice koje znaju da urade puno toga i da im se pokaze da se na ljude racuna...

To je jedan mali i blesavi gest, koji kad se ponovi par puta, moze uraditi dosta toga...
Pravda za Papeta!

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 18 nov 2012, 15:14

redarmy0 je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:Gledam ovaj Alenov gol ko zna koji put vec... Uf kako bi nam ovaj malac valjao... Strasan je.
Mali igra vise minuta nego Alispahic, igrac koji je neki dan bio pozvan za A reprezentaciju. Znaci nebi ispalo glupo da dobio poziv od Papeta za narednu utakmicu, pogotovo kad stavis u obzir kakvi igraci su svi igrali za repku.. Maletic, Mravac, S.Vranjes,.. Sta to ima veze ako je 16, momak igra i daje golove. Dinamo nije los klub.. bolji od Spartak Nalchika, Zelje, i Sarajeva sigurno. U nasu U21 reprezentaciju, Cerimagic nikad nije igrao za prvi tim Gent-a, Maletic na klupi rezervnog tima Stuttgarta, Cajic na klupi Teplica, Kvesic na klupi Splita, itd itd, Alen ima bolji status nego pola igraci nase U21 reprezentacije. Kolasinac isto zaista nije za U21 nego za A-tim.
Pa da, eno onaj Sterling nastupio za prvi tim Engleske protv Svedske,a ima 17 godina, a jos je prije toga bio pozvan protiv Ukrajine u kvalifikacijama, samo sto nije usao u igru.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 18 nov 2012, 15:23

Ovaj Miroslav Radović uopste nije bezveze igrac a igra lijevo krilo...
Evo pogodak koji je danas dao Lechu(Buricu)...
http://www.2shared.com/file/6-6fYkkS/Radovic.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 18 nov 2012, 15:30

Jucer Denni Avdic zabio za Zwole u pobjedi od 2:0 nad Bredom.Bio mu je to drugi uzastopni pogodak u sezonu.Mozda bi sada i htio da igra za BiH a? :mrgreen:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 18 nov 2012, 15:34

Kažu jedan od najvećih promašaja u historiji Werdera.
Husejinović mu konkurencija za tu počasnu titulu :mrgreen:

hroni
Kontakt:

Post Postao/la hroni » 18 nov 2012, 15:35

Zna li iko kakav je i ciji drzavljanstvo ima Dino Arslanagic? Evo vidim ga na klupi Standarda! 1993 godiste.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 18 nov 2012, 15:37

Dylan Dog je napisao/la:Kažu jedan od najvećih promašaja u historiji Werdera.
Husejinović mu konkurencija za tu počasnu titulu :mrgreen:
Bas tako,ali izgleda je pametniji malo od Saida,koji je propao totalno.Ovaj je otisao u Nizozemsku i cini se da se polako vraca na pravi put.Ipak,je on u Elfsborgu pokazao da ima neku kvalitetu :mrgreen:
Zadnja izmjena: Adi_Zepce, dana/u 18 nov 2012, 15:43, ukupno mijenjano 1 put.

www.valencia-balkan.net

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: rukometubih23, Zglavkar i 14 gostiju.