Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

champions1921

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la champions1921 » 17 nov 2012, 21:21

bekicamir je napisao/la:Kakav bolan Radnik!??? :lol: :lol: :lol:
Iđi vrvi nonamo!
Stidi se svog kluba lopovskog! ;)
Ko o cemu s....r o postenju ;)
BUDI ŽELJO !!!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 17 nov 2012, 21:30

Ali nikako mi nije jasno kako svi imaju "provjerene" i "insajderske" informacije o Želji :lol:
DRUG NEBI TI PUNCA

K0MT
Kontakt:

Post Postao/la K0MT » 18 nov 2012, 13:07

I opet nema ni tog Live tekstualnog prenosa Rudara. I kojim trikom ja sad da znam rezultat u Gabeli? **** ti državu! :evil:

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 18 nov 2012, 13:12

K0MT je napisao/la:I opet nema ni tog Live tekstualnog prenosa Rudara. I kojim trikom ja sad da znam rezultat u Gabeli? **** ti državu! :evil:
Pa odes na r e z u l t a t i.com i vidis :D
SAMO ČELIK !

Жика Павловић
Kontakt:

Post Postao/la Жика Павловић » 18 nov 2012, 13:13

K0MT je napisao/la:I opet nema ni tog Live tekstualnog prenosa Rudara. I kojim trikom ja sad da znam rezultat u Gabeli? **** ti državu! :evil:
" ја ' $ ", % ' ? у ? $ СС.&? :mrgreen:

K0MT
Kontakt:

Post Postao/la K0MT » 18 nov 2012, 13:19

Viper je napisao/la:
Oni imaju samo konačan rezultat.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 18 nov 2012, 13:21

K0MT je napisao/la:
Viper je napisao/la:
Ili jos bolje upalis radio i imas kako rece voditelj "raport iz Gabele".
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

K0MT
Kontakt:

Post Postao/la K0MT » 18 nov 2012, 13:30

Koji kanal, koja frekvencija? :D

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 18 nov 2012, 13:33

K0MT je napisao/la:
Viper je napisao/la:
Kako samo konacan evo ja pratim 33. minut 0:0 :D
SAMO ČELIK !

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 18 nov 2012, 15:25

bekicamir je napisao/la:Kakav bolan Radnik!??? :lol: :lol: :lol:
Iđi vrvi nonamo!
Stidi se svog kluba lopovskog! ;)
Nije ni vase maslo za ramazana.Sta je ono bilo prije par godina bas dole sa Leotarom,kada je rezultat bio cini mi se 5:4 ili tako nesto.Uglavnom bilo je kisa golova i kada igrac ili trener nije bitno na sav glas rekao PA STANITE LJUDI NISMO SE TAKO DOGOVORILI.Na srecu kamera je to sve snimila pa je bio valjan dokaz.Tako da imali ste i vi i leotar srece sto niste odletili u najnizi rang takmicenja tada.Ja jedino cega se stidim jeste ona utakmica sa zepcem na Grbavici.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 18 nov 2012, 15:47

U 7 utakmica ovog kola koje su do sada odigrane 2 pobjede domacina,2 nerijesene i 3 pobjede gostiju, fantasticno.

Batistuta
Kontakt:

Post Postao/la Batistuta » 19 nov 2012, 08:34

http://sportsport.ba/bh_fudbal/bh-klups ... anje/92191" onclick="window.open(this.href);return false;
Evo ovo je klasičan primjer novinarskih podvala i želje za senzacionalizmom. Ovaj članaka nije tačan u većini svoga teksta obzirom da je po meni puno bolji kvalitet fudbala u odnosu na prošle sezone, regularnost i suđenje su puno bolji ( čak imamo sudije u evropskim takmičenjima), broj gledalaca zavisi od rezultata i i tu imamo zadovoljavajuće brojke u odnosu na zemlje iz okruženja, dosta dobrih igrača igra u ligi, stadioni su bolji itd itd. Sa druge strane ima još propusta i uvijek može bolje ali da je ovako strašno nije. Još jedna konstantna podvala je broj gledalaca na stadionima, ja konkretno mogu govoriti za Koševo gdje je sinoć bilo minimum 5000 ljudi ali opet novinari umjesto da povećaju oni smanjuju, isto tako za derbi kažu 13000, a kada uzmeš matematičku računicu i pogledaš popunjenost tribine ispod 17000 nije bilo, ali eto danas je svako novinar.

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 19 nov 2012, 08:44

Nije istina da je kvalitet u opadanju, broj gledalaca je možda manji ali u odnosu na neke posljeratne godiine i prve godine nakon ujedinjenja. Međutim treba pogledati zašto je tako. Postoji par klubova koji nikada nisu imali publiku i koji uvjek kvare prosjek (olimpic, gošk, gradina jer neigra na svom stadionu), dok je jedna sloboda drugoligaša a imala je oko 3000 prosjek.

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 19 nov 2012, 08:52

Armageddon2012 je napisao/la:ovakve utakmice kao leotar-zeljeznicar su sramota za drzavu,za ligu,za fudbal..mene je stid sto pratim ovo :oops:

cuj leotar izveo tim sa 6 igraca do 21 god :oops:

e da je kakve pravde pa da te g ovnarske klubove kao leotar neko dekretom izbaci u drugu ligu.
Cuj Zrinjski na Kosevu izveo tim sa 6 igraca mladjih od 21 godinu i trojicom na klupi! Cuj Zrinjski na Kosevu igrao bez Stojkića, Radeljića, Žuržinova, Šćepanovića i I. Aničića! Radeljića da ne racunam, dobio je crveni protiv Olimpica ali sta je sa ostalim igracima? Cuj Zrinjski prosao Sarajeva u kupu! Zar je zabranjeno izvesti ekipu sa 6 mladih igraca? Zar se od svega moraju praviti teorije zavjere?

Ma hajde, sve je regularno osim kad igra Željo ... ;)
Zadnja izmjena: Stole iz Bora, dana/u 19 nov 2012, 09:02, ukupno mijenjano 1 put.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 19 nov 2012, 08:53

Batistuta je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/bh-klups ... anje/92191
Evo ovo je klasičan primjer novinarskih podvala i želje za senzacionalizmom. Ovaj članaka nije tačan u većini svoga teksta obzirom da je po meni puno bolji kvalitet fudbala u odnosu na prošle sezone, regularnost i suđenje su puno bolji ( čak imamo sudije u evropskim takmičenjima), broj gledalaca zavisi od rezultata i i tu imamo zadovoljavajuće brojke u odnosu na zemlje iz okruženja, dosta dobrih igrača igra u ligi, stadioni su bolji itd itd. Sa druge strane ima još propusta i uvijek može bolje ali da je ovako strašno nije. Još jedna konstantna podvala je broj gledalaca na stadionima, ja konkretno mogu govoriti za Koševo gdje je sinoć bilo minimum 5000 ljudi ali opet novinari umjesto da povećaju oni smanjuju, isto tako za derbi kažu 13000, a kada uzmeš matematičku računicu i pogledaš popunjenost tribine ispod 17000 nije bilo, ali eto danas je svako novinar.
pogresno si izrazio sta mislis haveru. clanak je na mjestu nazalost od rijeci do rijeci,osim recimo te brojke o broju gledalaca na kosevu. tacno je da je za derbi bilo vise,nego napisano i da je,koliko ja vidjeh sa tv-a sinoc na kosevu bilo oko 4-5k ljudi i na grbavici protiv veleza takodjer,a pisu 3k,al moras priznati da je to nebitno?
poenta je da u zadnje vrijeme u pl se igra daleko najlosiji fudbal koji se moze vidjeti na tv ili stadionu. jedina tekma vrijedna spomena ove jeseni je derbi. a zasto? gledam,recimo sinoc pitare i prekjucer zelju,pa od 22 igraca na terenu u svakom trenutku minimalno ih 7-8 stoji i posmatra ostale dok lopta ne krene prema njemu. ne daj boze da potrci za loptom ili pokusa uzeti ili slucajno kad ima loptu da predje kojeg igraca. sve se svodi na masu ubacivanja sa 20-30m na napadaca,pa ako jedna prodje,dobro jest.
Željo i Sarajevo,odskacu ove jeseni od ostalih,ali ako ko misli da su dobri,gadno se vara,samo su ostali gori od nas,nazalost.
Ako se ne skrati liga ili sta drasticno promjeni ima da gledamo nase "prvake" kako ispadaju u 2-3 kolu el ili ls, i da nam to bude uspjeh o kojem ce se pricati citavu sezonu.
bas nesto kontam ovaj vikend,koji smo mi pacijenti sto idemo na tekme,kupujemo godisnje,mrznemo se i slicno...

Batistuta
Kontakt:

Post Postao/la Batistuta » 19 nov 2012, 09:04

SarajlijaTM je napisao/la:
pogresno si izrazio sta mislis haveru. clanak je na mjestu nazalost od rijeci do rijeci,osim recimo te brojke o broju gledalaca na kosevu. tacno je da je za derbi bilo vise,nego napisano i da je,koliko ja vidjeh sa tv-a sinoc na kosevu bilo oko 4-5k ljudi i na grbavici protiv veleza takodjer,a pisu 3k,al moras priznati da je to nebitno?
poenta je da u zadnje vrijeme u pl se igra daleko najlosiji fudbal koji se moze vidjeti na tv ili stadionu. jedina tekma vrijedna spomena ove jeseni je derbi. a zasto? gledam,recimo sinoc pitare i prekjucer zelju,pa od 22 igraca na terenu u svakom trenutku minimalno ih 7-8 stoji i posmatra ostale dok lopta ne krene prema njemu. ne daj boze da potrci za loptom ili pokusa uzeti ili slucajno kad ima loptu da predje kojeg igraca. sve se svodi na masu ubacivanja sa 20-30m na napadaca,pa ako jedna prodje,dobro jest.
Željo i Sarajevo,odskacu ove jeseni od ostalih,ali ako ko misli da su dobri,gadno se vara,samo su ostali gori od nas,nazalost.
Ako se ne skrati liga ili sta drasticno promjeni ima da gledamo nase "prvake" kako ispadaju u 2-3 kolu el ili ls, i da nam to bude uspjeh o kojem ce se pricati citavu sezonu.
bas nesto kontam ovaj vikend,koji smo mi pacijenti sto idemo na tekme,kupujemo godisnje,mrznemo se i slicno...
Slažem se da ligu treba skratiti ali to se neće desiti zbog pritisaka iz manjeg entiteta. Ne bi se složio za kvalitet ako se sjetimo vremena kada se u gostima nije moglo pobijediti, pa dosta sumnjivih rezultata, loših terena, loših igrača itd. Ako pogledaš da je Sarajevo u dvije fantastične utakmice izbacilo super kvalitetni Levski, pa Željo odigrao jako dobro poluvrijeme protiv Maribora ne možeš reći da nema kvaliteta, fali još tu mnogo ali klubovi napreduju. Huseinović, Zeba, Krunić, Vagner i mnogi mladi igrači su garant da liga ima kvalitet.

Batistuta
Kontakt:

Post Postao/la Batistuta » 19 nov 2012, 09:09

I još ovo za gledaoce, ok posjeta može bolje svugdje, postoje neki klubovi koji nemaju gledaoce i to se ne može promijeniti, ali brate ako je 3000 pa napucaj ga novinarski da je bilo više a ne da smanjuješ, pa ne možeš pogriješti u 2000, a kada je više gledalaca u 5000, mora se stvarati i medijska slika i eksponirati kada ima gledalaca a ne srozvati.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 19 nov 2012, 09:22

Batistuta je napisao/la:
SarajlijaTM je napisao/la:
Slažem se da ligu treba skratiti ali to se neće desiti zbog pritisaka iz manjeg entiteta. Ne bi se složio za kvalitet ako se sjetimo vremena kada se u gostima nije moglo pobijediti, pa dosta sumnjivih rezultata, loših terena, loših igrača itd. Ako pogledaš da je Sarajevo u dvije fantastične utakmice izbacilo super kvalitetni Levski, pa Željo odigrao jako dobro poluvrijeme protiv Maribora ne možeš reći da nema kvaliteta, fali još tu mnogo ali klubovi napreduju. Huseinović, Zeba, Krunić, Vagner i mnogi mladi igrači su garant da liga ima kvalitet.
Ta promjena u sudjenju i manje stimanja rezultata se desila prije 3-4g i od tad nista ne ode na bolje.slazem se kad tako gledas,ide na bolje. al bi trebala svjetlosna godina tim tempom da neko nas udje u grupe.
i da ima ovdje kvaliteta,mi bi odigrali jos koje dobro poluvrijeme s mariborom,a ne onu lakrdiju,a vi bi igrali sa psg-om,a ne zeta...
jarane volim ja otici na tekmu i to cu vazda raditi,al ovo postaje smjesno,vjeruj mi...

i kad vi budete imali jedno 3-4 igraca kvalitete huseinovica,a mi 3-4 kvalitete zebe (kad je u formi :P) i najmanje jos 4 ekipe iz pl budu takve,e onda se moze pricati o kvalitetu,a do tad se zadovoljavati odigrani poluvremenima i sl...

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 19 nov 2012, 09:46

neće se gledatelji "od oka" gađat..
kolko se proda karata toliko ti je, manje-više...

al što jest jest, tuga je kvaliteta i tako će biti dok se ne smanji liga..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 19 nov 2012, 10:41

Kevin je napisao/la:neće se gledatelji "od oka" gađat..
kolko se proda karata toliko ti je, manje-više...

al što jest jest, tuga je kvaliteta i tako će biti dok se ne smanji liga..
Al' fazon je što se neće još zadugo smanjiti zbog razno raznih interesa, tj. da svaka mjesna zajednica ima svog premijerligaša. Ovdje liga treba maksimalno da broji ne 12, nego 10 klubova jer kakav je kvalitet trenutno i kakva je infrastruktura i 12 je preglomazno.

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: HariTz, jurisicduska, mosarajvosa83 i 20 gostiju.