EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Kuko
Kontakt:

Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Post Postao/la Kuko » 18 nov 2012, 19:11

Nije losa grupa, mada bi ona A bila idealna. Makedonija bez Antica i Iliveskog nece biti ni priblizno kvalitetna ekipa kao ona 2011, po meni smo od njih definitivno bolji. Litvanija i Srbija su najbolje ekipe u grupi, ne znam u kakvom ce sastavu doci Litvanci, nisu briljirali na prethodnom EP iako su bili strasno motivisani, ko zna mozda i njih iznenadimo, iako nam njihov stil igre nikako ne lezi. S Crnom Gorom bi trebali igrati za to trece mjesto, a realno imamo podjednako kvalitetnu ekipu kao i oni. S Latvijom smo vec igrali, njihov stil nam ne odgovara, ali ako ih ozbiljno shvatimo ne sumnjam u pobjedu.

Mislim da se mi krizamo sa grupom A, znaci ako prodjemo u drugu fazu imamo jako dobru sansu i za 1/4 finale, jer su po meni jedino Francuzi kvalitetniji od nas iz te grupe (ako Britanci ostanu bez NBA zvijezda, a sve su sanse da ce ostati).

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 18 nov 2012, 19:11

edo07 je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:Jah, posli su se zaliti i na grad u kojem igramo..haj' ti ugodi co'jku, jos ako je bosanac..

Ps. Dobra grupa, prolazimo dalje aBd 8-)
to sam ja subjektivno pisao jer sam prizeljkivao Koper posto mi je tamo cijela porodica...
I moj stari radi na terenu u sloveniji pa se ne hvalim..
Mozda ga i znas, Smajo..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 18 nov 2012, 19:14

Znači ništa od Savovica, iako je najavljen da je potpisao neki papir da ce igrati za nas?

Kakav je raspored utakmica?

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 18 nov 2012, 19:16

Dobra grupa, bice krvi. :mrgreen:

Ocekujem barem 3 pobjede, uz dominaciju nase NBA zvijezde. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 18 nov 2012, 19:19

Prosjek suta za 3 da nam bude oko 40% i prolazimo... :)

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 18 nov 2012, 19:20

Papastathopoulos je napisao/la:
edo07 je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:Jah, posli su se zaliti i na grad u kojem igramo..haj' ti ugodi co'jku, jos ako je bosanac..

Ps. Dobra grupa, prolazimo dalje aBd 8-)
to sam ja subjektivno pisao jer sam prizeljkivao Koper posto mi je tamo cijela porodica...
I moj stari radi na terenu u sloveniji pa se ne hvalim..
Mozda ga i znas, Smajo..
svasta...jbg sta ces...ovdje ocito ne smijes ni iznijeti svoje misljenje..i kad ga izneses pojedinci to pogresno protumace...zdravoooo

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 18 nov 2012, 19:22

Eh, toga se najviše i bojim, kako će Teletović reagovati poslije NBA sezone, da li će ispuhati i kako će se ponašati u igri s obzirom na promjenu i relativno malu (ma nikakvu) minutažu u Netsima. Šut nije bio karika koja ga je služila, stoga i tavori na klupi.

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 18 nov 2012, 19:22

Grupa nije bas toliko teska, kao sto ste rekli, mozemo svakom pobjediti ali i izgubiti. :D

Prizeljkivao sam neku repku koja je atraktivna a to su Litvanci pa da vidimo gdje stojimo, svakako da su jaci ood nas, ali sto se odmah predavati. Ne vjerujem da ce Makedonci onako odigrati kao prosle godine, nema Antica i jos jednog (ne znam kojeg :D), C.Gora dosta kvalitetna repka, zasluzuje svaki respekt, lagano prosli kvale ali mislim da smo mi bolji od njih. Sa Latvijom smo igrali ove kvale, pobjeda-poraz ucinak meceva iz kvala, i sa njima mozemo igrati i svakako pobjediti. A Srbija. Ako budu igrali kao u kvalama mislim da cemo ih pobjeidti, sto ne vjerujem bas da ce onako slabo odigrati, jesu favoriti ali i njih mozemo pobjediti, vidjeli smo to u pripremnom mecu za kvale, jesmo izgubili sa deset razlike, ali zbog Acine ne sportske... Za sad je jos rano davati neke vece analize, sacekati jos koji mjesec pa onda poceti sa analizom.
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

IVICA OSIM
Kontakt:

Post Postao/la IVICA OSIM » 18 nov 2012, 19:24

samo ako bogda da svi budu spremni da ne bude nekih povreda i ja mislim da se mozemo nositi sa svima i uz malo srece do drugog kruga
lahko je zelji biti sampion kad redovno dere sarajevo

Tihi
Kontakt:

Post Postao/la Tihi » 18 nov 2012, 19:32

IVICA OSIM je napisao/la:samo ako Bog da da svi budu spremni da ne bude nekih povreda i ja mislim da se mozemo nositi sa svima i uz malo srece do drugog kruga
MI smo spremni, valjda ce se i igraci dobro pripremiti.. ;)
FOOTBALL WITHOUT ULTRAS IS NOTHING. Say no to modern football.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 18 nov 2012, 19:49

Dylan Dog je napisao/la:Jel ovakav raspored?

Bosna i Hercegovina-Latvija
Bosna i Hercegovina-Srbija
Bosna i Hercegovina-Crna Gora
Bosna i Hercegovina-Makedonija
Bosna i Hercegovina-Litvanija

Prva utakmica bi već pokazala puno toga,teško bi se izvadili kasnije ako izgubimo.
Potvrđeno,ovo nam je raspored :D

Dakle,malo je šteta što imamo toliko reprezentacija iz regije koje će takođe imati podršku sa tribina jer smo se nadali zbog blizine Slovenije da će naši košarkaši imati znatno veću podršku od protivnika(nešto kao Makedonski rukometaši u Srbiji nedavno).
Tu prednost bi ipak trebali imati u prvome kolu,jer očekujem da upravo Latvija bude ekipa u grupi sa najmanje svojih navijača.
Nismo se baš proslavili protiv njih u kvalifikacijama,razvalili su nas na domaćem terenu,još bez svojih najvećih zvijezda,ali ipak
prvo kolo,protivnik Latvija,atmosfera kao da se igra u Bosni i Hercegovini,utakmica koja se mora dobiti
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 18 nov 2012, 19:52

Odličan raspored!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 18 nov 2012, 19:55

Litvanci bi mogli obezbjediti prolaz prije zadnje tekme pa uci u nju rastereceno, ako nam bude trebala ta pobjeda. :D
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 18 nov 2012, 19:58

bhsport je napisao/la:Litvanci bi mogli obezbjediti prolaz prije zadnje tekme pa uci u nju rastereceno, ako nam bude trebala ta pobjeda. :D
Tako nas i "rasterećeni" Makedonci dobiše u zadnjem kolu na prošlom europskom gdje je nema trebala pobjeda za prolaz.
Ako se pravila nisu promjenila,na košarkaškim europskim prvenstvima se bodovi prenose u drugi krug,tako da je svaka pobjeda bitna,drugim rječima,niko nikad nije rasterećen :mrgreen:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Adibhf88
Kontakt:

Post Postao/la Adibhf88 » 18 nov 2012, 20:00

Bosna i Hercegovina-Latvija

Nisam optimista,al ni malo, sto se tice plasmana u drugi krug. Srbija ce i dalje biti favorit grupe,cak i ispred Litvanije. Medjutim, Crna Gora,ako im se vrate igraci sto nisu igrali kvalifikacije, "razbucat" ce nas sve u grupi, isto onako kako su Srbiju u kvalifikacijama. Makedonci su prica za sebe, i to su pokazali na zadnjem Euru. O Litvaniji cu pricati tek kad cujem sastav koji ce poslati na Euro, inace, njima se crno pise u ovoj grupi.

Sto se tice otvaranja prvenstva, ako tu pokleknemo, mozemo odmah spakovati kofere i kuci.

I idemo u Sloveniju aBd-a...Boze zdravlja.
Kindže, kindže...

Hypnose
Kontakt:

Post Postao/la Hypnose » 18 nov 2012, 20:06

Adibhf88 je napisao/la:Bosna i Hercegovina-Latvija

Nisam optimista,al ni malo, sto se tice plasmana u drugi krug. Srbija ce i dalje biti favorit grupe,cak i ispred Litvanije. Medjutim, Crna Gora,ako im se vrate igraci sto nisu igrali kvalifikacije, "razbucat" ce nas sve u grupi, isto onako kako su Srbiju u kvalifikacijama. Makedonci su prica za sebe, i to su pokazali na zadnjem Euru. O Litvaniji cu pricati tek kad cujem sastav koji ce poslati na Euro, inace, njima se crno pise u ovoj grupi.

Sto se tice otvaranja prvenstva, ako tu pokleknemo, mozemo odmah spakovati kofere i kuci.

I idemo u Sloveniju aBd-a...Boze zdravlja.
Imali su ih sve na zadnjem Euru pa nas ne razbucase, vec ih mi lagano pobjedismo.... Znaci nista jaci oni nisu od nas, zapravo mozda samo Srbija ili Litva u zavisnosti od sastava koji bude igrao..... Sa svakim mozemo igrati, jedino se malo pribojavam Latvije, jer ako ih krene sut i ako budu skakali a hoce ne nadje li Aco nekog dobrog skakaca onda smo protiv njih donji....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 18 nov 2012, 20:10

bhsport je napisao/la:Litvanci bi mogli obezbjediti prolaz prije zadnje tekme pa uci u nju rastereceno, ako nam bude trebala ta pobjeda. :D
Nema tu buraz "rasterecno" igrati, svaka pobjeda je bitna jer se prenose bodovi u drugi krug..
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

filip13

Post Postao/la filip13 » 18 nov 2012, 20:11

srbija,litva i crna gora su po kvaliteti igrača ispred nas,pitanje je da li će neko od novih igrača zaigrati za nas,tad je već druga priča

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 18 nov 2012, 20:20

Claus je napisao/la:Slabo, u vraž'ju mater, uvijek teška (balkanska :| ) grupa nas zapadne. :mrgreen: Ne vjerujem da prolazimo, jedino ako budemo u ekstra formi i konstantno pružamo dobre partije bez previše blackouta.

Makedonija - tu smo jedino dobro prošli, Makedonci se raspadaju, međutim i uprkos tom zaslužuju respekt.
Litvanija - Domaćini prošlog Eura, atraktivna repka i iznimno kvalitetan protivnik. U maloj stagnaciji, no bolji od nas.
Crna Gora - S lakoćom prošli kroz kvalifikacije, potukli Srbe, Izraelce koji slove za repke svjetskog kvaliteta.
Latvija - Mučili se s njima u Skenderiji, razbili nas tamo. Ako ih šut krene, gotovi smo. :roll:
Srbija - Šta reći, "tuku" nas redovno u košarci. Nisu u formi, loše kvale, no tradicija i kvalitet su im umjereni adut.

Eh, da barem Srbe ne dobismo pa 'ajd...

3. ili 4. na kraju, realnost... Dosta će ovisiti u startu prvenstva i odrađenim pripremama prije toga, ali i širinu u rosteru i formi reprezentativaca. Centri deficitarni, Đedović mora i može još bolje, Teletovićevi šutevi i poeni su prijeko potrebni, Wright neka bude onaj iz kvalifikacija (još bolji po mogućnosti) and that's it, taj peti čovjek (Mašić :?: ili neko drugi) mora pogađati šuteve s distance i imati ulogu radilice na terenu.

Izmijenit će se još stvari do početke EP-a, tako da je rano da dajem neke detaljnije i opširnije prognoze i stavove. Tschuß! :mrgreen:
hehehehehehe
pa 3 reprezentacije i idu dalje :mrgreen:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

red_black
Kontakt:

Post Postao/la red_black » 18 nov 2012, 20:29

Litvanija i Latvija sigurno idu dalje, a treca ekipa koja prolazi je ona koja nekim cudom ne bude diskvalifikovana zbog neizbjeznog sranja na tribinama (moj favorit za to trece mjesto je Makedonija). Elem, najmanje ce tu kosarke biti, nazalost...

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.