FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

M4kaveli
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la M4kaveli » 19 nov 2012, 01:20

Za tog Zica je bilo price kako je bio bolji igrac od Pelea.
Valjda je to onaj sto je imao herave noge, a igro ko konj ..

Socrates je valjda bio nesto kao Zidane.
Visok i mrsav a nevjerovatna inteligencija, smirenost i tehnika.

Samo ja nesto ne vjerujem da su oni mogli biti bolji od ovih danas.
Danas igraci 5 puta vise trce, brzi su i imaju po milion nekih zadataka na jednoj utakmici.

Mislim glupo je to i porediti jer je skroz razlicito doba al eto, kad smo vec poceli :mrgreen:

Dakle po meni je Ronaldo najbolji napadac svih vremena, a vjerovatno i jeste.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 19 nov 2012, 01:29

M4kaveli je napisao/la:Za tog Zica je bilo price kako je bio bolji igrac od Pelea.

Danas igraci 5 puta vise trce, brzi su i imaju po milion nekih zadataka na jednoj utakmici.

Mislim glupo je to i porediti jer je skroz razlicito doba al eto, kad smo vec poceli :mrgreen:

Garinca je imao kracu nogu i imao taj "blesavi" neponovljivi dribling. Sokrates sa Zidanom to je najbolje poredzenje i sigurno je bio ako ne i bolji a onda sigurno isti. Od danasnjih igraca nisu bili bolji ali igra je bila mnogo bolja i ljepsa. Imalo se tu duse a ne samo prsinzi i atomska pripremljenost. Ma znas kako ti je to danas sa svemu. Sve je bolje nego prije a opet "prije" je imalo dusu - ovu danas sto su svi skoro pogubili u pohlepi za novcem.

[youtube][/youtube]
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 19 nov 2012, 01:34

Ja nisam dozivljavao Ronalda tako iako sam pratio sve sta je radio. (Mislim starijeg Ronalda). Vjeruj da bi se on uklopio u ovu ekipu iz 1982 ali ni trenutka ne bi oskakao od drugih. Mozda poejdinaca, ali ono su skoro p svi bili Ronalda. :D Pa jel stvarno mislis da je otac AMadridskog Falcao-a sasvim slucajno dao ime po 15-ci Falcao. Ja mislim da bi i danas dao opet to ime. Kako je on samo imao smek za akciju i gol to danas na zalost nema. Mesi je izdanak te filozofije igre za razliku od masine Ronalda (CR7). Neko to Ronaldovo voli, ali ja ne - pa pogledaj te poteze na tim tekmama ranije. Ljudi koji je to sarm i ljepota bila...
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 nov 2012, 10:48

Leovo učešće u golovima i asistima Barce ;)

slika

Problemi sa povredama Inieste i plan Barce da spriječe nove povrede doziranjem njegovih nastupa ;)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Ronaldo2012
Kontakt:

Post Postao/la Ronaldo2012 » 19 nov 2012, 12:08

bparena je napisao/la:Ja nisam dozivljavao Ronalda tako iako sam pratio sve sta je radio. (Mislim starijeg Ronalda). Vjeruj da bi se on uklopio u ovu ekipu iz 1982 ali ni trenutka ne bi oskakao od drugih. Mozda poejdinaca, ali ono su skoro p svi bili Ronalda. :D Pa jel stvarno mislis da je otac AMadridskog Falcao-a sasvim slucajno dao ime po 15-ci Falcao. Ja mislim da bi i danas dao opet to ime. Kako je on samo imao smek za akciju i gol to danas na zalost nema. Mesi je izdanak te filozofije igre za razliku od masine Ronalda (CR7). Neko to Ronaldovo voli, ali ja ne - pa pogledaj te poteze na tim tekmama ranije. Ljudi koji je to sarm i ljepota bila...
Sta onda reci za ekipu Italije koja je uzela SP 1982? Najbolja ekipa svih vremena?
Mas aj kuv ne sadri - sri lankanska narodna poslovica, a znaci otprilike "osoba koja je vesela je najbolji uzor".

RajKoothrappali
Kontakt:

Post Postao/la RajKoothrappali » 19 nov 2012, 12:52

bparena je napisao/la:
M4kaveli je napisao/la:Za tog Zica je bilo price kako je bio bolji igrac od Pelea.

Garinca je imao kracu nogu i imao taj "blesavi" neponovljivi dribling. Sokrates sa Zidanom to je najbolje poredzenje i sigurno je bio ako ne i bolji a onda sigurno isti. Od danasnjih igraca nisu bili bolji ali igra je bila mnogo bolja i ljepsa. Imalo se tu duse a ne samo prsinzi i atomska pripremljenost. Ma znas kako ti je to danas sa svemu. Sve je bolje nego prije a opet "prije" je imalo dusu - ovu danas sto su svi skoro pogubili u pohlepi za novcem.

[youtube][/youtube]
Ne bi danas Socrates uspio. Čovjek koji je pušio min. kutiju dnevno i pio žešću nije mnogo trčao, ali je bio nevjerovatno inteligentan i odličan tehničar, koji je petom davao pasove u prostor izmedju dva igrača. A Garrincha je bio i gori ludjak od Sokrata, ovaj je makar bio školovan :lol: . Čuo sam da je Garrincha umro u pravoj bijedi.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 19 nov 2012, 13:19

@Ronaldo2012
Zaluga te Italije je bila u fenomenalnom Paulo Rosiju koji je sam srusio Brazil. Ali ko se sjeca tog prvenstva zna o cemu ja ovo gore govorim.. Za Brazil su svi navijali, svi se divili toj igri. Praznik je bio kad su taj dan igrali brazilci. Ogromna tuga je bila kada su ispali. Vjerovatno samo su se zabari radovali. To koliko je Italija bila velika mozes da uporedis s ispadanjem Barcelone od Celzija ili Intera. Svi u svijetu znaju ko je od ta tri tima najbolji i znaju da je slabija ekipa oborila diva. Nebitno da li je tu uloga vrhunskog trenera ili igraca. Citav svijet zna nekad pobijedi taktika i rezultat, a da gubi fudbal. No vec brzo nakon svega toga sve se to opet poslozi. Ja volim blaugranu zato sto ima taj kontinuitet i ovaj stil igre, a prije volim fudbal nego destruktore te igre.

Garinca jest umro u siromastvu. Nazalost.

Raul7
Kontakt:

Post Postao/la Raul7 » 19 nov 2012, 13:24

Cuj ovog arene sokrates na nivou zidanea hahaha :lol: sta sve covjek nece procitati. Deduka (star si poprilicno izgleda), lozis se previse na taj stari brazil ali zidane i ronaldo su najbolji igraci svih vremena. Messi i CR su trenutno bare bare ali ne bih vise o tome, nastace haos na ovoj temi, samo sam se morao nasmijati poredjenju sokratesa i zidanea :mrgreen:
Real Madrid , Olympique de Marseille, Željezničar

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 19 nov 2012, 13:31

Raul7 je napisao/la:Cuj ovog arene sokrates na nivou zidanea hahaha :lol: sta sve covjek nece procitati. Deduka (star si poprilicno izgleda), lozis se previse na taj stari brazil ali zidane i ronaldo su najbolji igraci svih vremena. Messi i CR su trenutno bare bare ali ne bih vise o tome, nastace haos na ovoj temi, samo sam se morao nasmijati poredjenju sokratesa i zidanea :mrgreen:
Mesi ne moze sa CR7 jer je CR7 bolje krilo dok je Messi bolji asistent i bolji strijelac. Slobodnjake Mesi trenutno bolje izvodi dok je CR7 u boljoj trkackoj formi. A to je opet sve vezano za krilo i trku preko krila. I jos nesto - lozio se ili ne lozio ti ako nisi pratio tekme raanije ne mozes biti mjerodavan. Sokrates je bio doktor i inace a i fudbala. To sto neki (vasi) mediji prenapumpavaju Zidana - to je neka druga stvar. Usput da ti kazem da je on proizvod Juventusa kojeg ste gotovog kupili. Nesto slicno kao i CR7 (MU) danas. Moje misljenje nemoras da uvazis ali fudbal nije poceo sa Zidaneovim volejom. I on je bio fenomen, ali i prije njega je bilo i vecih fudbalera. Prati istoriju i gledaj snimke.

Sad neminovno pratimo novu istoriju ali u vidu jednog Argentinca.

Raul7
Kontakt:

Post Postao/la Raul7 » 19 nov 2012, 13:34

Gledao sam dosta snimaka i dosta prijasnjih igraca i po meni je zidane bez premca najbolji. To je vjerovatno malo subjektivno ali svak ima svoje misljenje. POslije njega mi je Ronaldo jedan jedini pa onda Ronaldinho. Misljenja sam da je Ronaldinho najveci majstor s loptom svih vremena i da je jos par godina trenirao normalno mozda bi i bio najbolji igrac ikad. Cast Messiju i CRu, Peleu, Maradoni, Mulleru itd itd ali ova 3 su po meni najveci (moje misljenje).

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 19 nov 2012, 13:41

Raul7 je napisao/la:Gledao sam dosta snimaka i dosta prijasnjih igraca i po meni je zidane bez premca najbolji. To je vjerovatno malo subjektivno ali svak ima svoje misljenje. POslije njega mi je Ronaldo jedan jedini pa onda Ronaldinho. Misljenja sam da je Ronaldinho najveci majstor s loptom svih vremena i da je jos par godina trenirao normalno mozda bi i bio najbolji igrac ikad. Cast Messiju i CRu, Peleu, Maradoni, Mulleru itd itd ali ova 3 su po meni najveci (moje misljenje).
Iskreno vjeruj da postujem tvoje misljenje i to je ok. A sta je meni licno zasmetalo kod Zidana - njegova nekorektnost i zivcanluk. Nikada Bob Chalton to nije uradio kao zizu ili vidi ovo Bekembauer je toliko godina predvvodio njemacki buldozder ali nikada nije dobio ni zuti a kamoli crveni karton. Veliki igraci ne smiju raditi ono sto je ovaj Juventus/Real velikan radio. Kakva tuca glavom u covjeka ili ono namjerno skakanje na Davidsa dok je lezo na travi. Pa mnogi crveni kartoni koje je dobio na hinjaluke. I Raul je bio Reaalov igrac i ostace mi u pamcenju kao jedan fenomenalan igrac zbog tog karaktera. Nije sve u nacinu igre - ljudi se sjecaju i karaktera igraca, ali ponavljam postujem tvoje misljenje a Sokrates je licio na Bekembauera i po ponasanju na terenu a i po Zidaneovom znanju. Mesi je trenutno drugi po sezonskim postignutim golovima ikad i to je razlog sto pratim sta se desava. Nadam se da cu jos jednom upratiti istoriju....
Zadnja izmjena: bparena, dana/u 19 nov 2012, 13:51, ukupno mijenjano 3 puta.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 19 nov 2012, 13:44

bparena je napisao/la:Misljenja sam da je Ronaldinho najveci majstor s loptom svih vremena
Sa ovim se 300% slažem, najveći ikad majstor s loptom.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 19 nov 2012, 13:50

@Raul7
ovo moje...
Mesi je trenutno drugi po sezonskim postignutim golovima ikad i to je razlog sto pratim sta se desava. Nadam se da cu jos jednom upratiti istoriju.... eh sad bez uvrede - samo suha statistika i rezultati ..... po cemu je CR7 digao na ove visine Miller, Messi, Pele ? da bi mogli biti bare bare ? Ima on potencijala da i za sebe nadze neki rekord cime ce biti zapamcen u istoriji. Po meni on je vjerovatno najbolje krilo i najbrze ikad, ali to je malo za istoriju. Tu trebaju brojke i statistika velikog.

naravno ovo je moje misljenje ;)

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 19 nov 2012, 14:47

Raul7 je napisao/la:Gledao sam dosta snimaka i dosta prijasnjih igraca i po meni je zidane bez premca najbolji. To je vjerovatno malo subjektivno ali svak ima svoje misljenje. POslije njega mi je Ronaldo jedan jedini pa onda Ronaldinho. Misljenja sam da je Ronaldinho najveci majstor s loptom svih vremena i da je jos par godina trenirao normalno mozda bi i bio najbolji igrac ikad. Cast Messiju i CRu, Peleu, Maradoni, Mulleru itd itd ali ova 3 su po meni najveci (moje misljenje).
[youtube][/youtube]

Wenger se apsolutno ne slaže s tobom :P

Ili što bi rekli: "Fudbal ima svoje ime i prezime, a ono je Lionel Messi"

Decko od 25 godina je prekucao sve i jednog odreda, jednom i za sva vremena.

Hejteri ce i dalje hejtati, osporavatelji njegovog lika i djela ce mu tražiti nekakve titule prvaka svijeta, ali citav svijet (ukljucujuci i Maradonu) vec sad zna ko je najveci svih vremena ;) ....pitanje je samo koliko su ljudi iskreni prema sebi. Umjesto da budu privilegovani što upravo žive u vremenu najveceg fudbalera svijeta i pocastvovani što ga svake sedmice mogu gledati i pratiti - oni ce radije roniti u prošlost i izvaciti neke fosilizirane fudbalere iz antike.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 19 nov 2012, 15:07

Na današnji dan, 19.11., prije tačno 7 godina.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... AHaGIzZ1MA

El-Clasico koji će se pamtiti po najvećem čarobnjaku s loptom.

slika

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 19 nov 2012, 15:14

mandraX je napisao/la:Na današnji dan, 19.11., prije tačno 7 godina.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... AHaGIzZ1MA

El-Clasico koji će se pamtiti po najvećem čarobnjaku s loptom.

slika
Bio je zongler i imao je kontrolu lopte kao niko do sad. Kad se sjetim samo drugogo postignutog gola na tom klasiku i sam pokret ruke Ikera je sve rekao. Ono ljutito odmahnuo rukom u stilu - "maa yebte se svi levati - kako vas covjek prolazi". A u ocima Realovih igraca cist ocaj i nemoc jer ne mos' nista carobnjaku. I onda nakon toga Barcelona ga prodaje ustupajuci mjesto legendi Mesiju. :)

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 19 nov 2012, 15:33

[youtube][/youtube]

Strašan klip...najveći ikad. 8-)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 nov 2012, 15:53

Objavljen prvi govor Pepa Guardiole igračima u svlačionici

Novinar Guillem Balague autor je biografske knjige bivšeg trenera Barcelone Pepa Guardiole. U današnjem izdanju bitanskog lista The Telegraph objavljen je dio biografije, tačnije prvi govor najtrofejnijeg trenera Blaugrane u svlačionici katalonskog kluba.

Bilo je to u ljeto 2008. godine u škotskom trening kompleksu St. Andrews. Guardiola je prethodno ponaosob razgovarao sa pojednim igračima Barcelone, ali nikada nije govorio pred svima. Prije nego je ušao u svlačionicu, gdje su ga čekali Samuel Eto'o, Thierry Henry, Andres Iniesta, Leo Messi i ostali igrači, Pep je ponavljao "Budi svoj, budi svoj", piše Balague u knjizi.

“Dobar dan, gospodo", kazao je Guardiola na početku. "Možete zamisliti koliko sam motivisan u ovom trenutku, trenirati ovu ekipu. To je najveća čast. Iznad svega, volim ovaj klub. Nikada ne bih donio neku odluku koja će ići na štetu kluba. Sve što ću uraditi zasnivat će se na ljubavi prema Barceloni. Trebamo i želimo red i disciplinu", kazao je Guardiola tog jutra.

"Tim je prošao kroz period u kojem svi nisu bili profesionalci kao što su trebali biti. Vrijeme je da krenemo dalje i da svi daju sve od sebe. Član sam ovog kluba mnogo godina i svjestan sam grešaka koje su napravljene u prošlosti. Branit ću vas do smrti, ali ću biti i zahtjevan, tražit ću od vas kao i od sebe".

“Samo vas to molim. Neću vas naružiti ukoliko ne napravite dobar pas, ukoliko ne izvedete dobro udarac koji će nas koštati gola, ali od vas tražim da date 100 posto od sebe. Mogu oprostiti svaku grešku, ali neću vam oprostiti ukoliko ne ostavite dušu i srce za Barcelonu. Ne tražim od vas rezultate, samo performanse".

“Ovo je Barca, gospodo. Ovo je ono što se od nas traži i što ja tražim od vas. Moramo dati sve od sebe. Pojedinac je bez saigrača niko. Mnogi od vas me ne poznaju tako da ćemo naredne dane iskoristiti da se zbližimo i upoznamo. Ukoliko neko ima neki problem, ja sam uvijek tu, bez obzira na to da li se radi o sportu ili nekom privatnom probemu".

“Ovdje smo da jedni drugima pomognemo, da osiguramo duševni mir i da igrači ne osjećaju tenzije i podjele. Mi smo jedno. Nećemo praviti grupice jer se to pokaže kao ubica duha tima. U ovoj sali su svi odlični igrači. Ukoliko ništa ne osvojimo, bit će to naša krivica. Zajedno ćemo biti kada vremena budu teška. Pobritnite se da neke stvari ne dospiju u medije. Ne želim da bilo ko vodi svoju bitku".

“Ostat ćemo ujedinjeni, imajte vjeru u mene. Kao bivši igrač, bio sam na vašem mjestu i znam kroz šta prolazite, šta osjećate.

"Vjerovat ćemo u stil koji se gaji kroz historiju u ovom klubu. Kad imamo loptu, ne možemo je izgubiti. I, ako se to desi, treba trčati i oduzeti je. U principu, to je to", kazao je Pep Guardiola na kraju svog prvog obraćanja igračima u svlačionici.
Svaka cast Guardioli za ovaj govor - da se covjek najezi.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 19 nov 2012, 17:28

Barcelonu volim jer gaji fudbal u igri i nadmetanju a ne u silovanje fudbala i "slomij i ne daj da protivnik primi loptu".
Danas najbolja dva kluba na svijetu igraju dva razlicita stila fudbala. Jedni igraju na pas i dodavanje a drugi na brzinu i horuk uguravanje golova. No svako ima svoj ukus pa voli ono sto voli. Ja licno ne volim sistem "sto vise i sto brze sutaj u okvir gola" i povecaj vjerovatnocu postizanja golova, ali mi se ne svidza ni blaugranina "hajd hocel ko drugi sutnut u gol" igra. Mislim da Barcelona ima samo problem sa odbranom, a igra sredine i napada ce uvijek donijeti postizanje gola. A to je ono sto volim i vole svi oni koji vole ovu igru.

Raul7
Kontakt:

Post Postao/la Raul7 » 19 nov 2012, 17:32

bparena je napisao/la:Barcelonu volim jer gaji fudbal u igri i nadmetanju a ne u silovanje fudbala i "slomij i ne daj da protivnik primi loptu".
Danas najbolja dva kluba na svijetu igraju dva razlicita stila fudbala. Jedni igraju na pas i dodavanje a drugi na brzinu i horuk uguravanje golova. No svako ima svoj ukus pa voli ono sto voli. Ja licno ne volim sistem "sto vise i sto brze sutaj u okvir gola" i povecaj vjerovatnocu postizanja golova, ali mi se ne svidza ni blaugranina "hajd hocel ko drugi sutnut u gol" igra. Mislim da Barcelona ima samo problem sa odbranom, a igra sredine i napada ce uvijek donijeti postizanje gola. A to je ono sto volim i vole svi oni koji vole ovu igru.
To je tvoje vidjenje igre Barce i Reala. A evo ti moje vidjenje. Barca pegla loptu, dodaje se na centru do besvijesti, to je smor za gledaoce a Real igra brz dinamican fudbal, pun lijepih i efikasnih kontri i prelijepih poteza ali to je opet subjektivno. Ti simpatises barcu i volis njihov stil, ja real i volim njihov stil

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []