NBA sezona 2012/13

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Raul_64
Kontakt:

Re: NBA sezona 2012/13

Post Postao/la Raul_64 » 19 nov 2012, 10:35

Kevin Durant je drasticno podigao svoje skokove i asistencije ove sezone sto je jutros rezultiralo konacno i prvim triple doubleom.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 19 nov 2012, 16:35

Jao sto mi je zao Roya....
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 19 nov 2012, 16:47

Carlo je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:
Carlo je napisao/la:Bolji je on od Howarda u ofanzivi pa da ima i tri povrijeđena koljena.
Bolje imati u timu igraca koji odigra 60% utakmica u sezoni, ostatak propusti zbog povreda, nego najdominantnijeg centra danasnjice i uz Jamesa najvecu zivotinju koja trci/leti parketima?
Alal vera...
Može on letiti i trčati koliko hoće, ali kakve mu to koristi? Imaš naprimjer Lopeza koji je igračina samo tako i mogu slobodno reći najbolji centar lige u ofanzivi. Ne treba mu nikakva brzina da bi bio dominantan. Može Howard skakati i do vrha dvorane, ali džaba mu kad ne zna ništa osim primiti loptu i zakucati.
Nisam bas siguran da je to toliko ocito kao sto ti predpostavljas.

Lopez ima prosjek koseva 17.4 (i 7.5 skokova), a Howard 18.4 (13 skokova). Sa time da je Dwight usao u NBA direktno iz srednje skole.

O bananama necu ni pricati...A ni o odbrani.

Bolje ti je imati Howarda u ekipi.

Ako te samo napad zanima, Lopez ce postati najbolji centar lige za par godina. Ako te pobjede zanimaju, po svemu sudeci ti je bolje imati Howarda.

Usput, Howard sa Nashom u "7 seconds or less" napadu ce poboljsati svoj prosjek poena po utakmici.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.

dijabola
Kontakt:

Post Postao/la dijabola » 19 nov 2012, 17:29

Izjava Durata nakon triple-double učinka, parafraziram:
'Saigrači su me pronalazili u dobrim pozicijama, a pogađali su nakon mojih loših dodavanja.'
:lol:
Kolumna: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=35&t=6347

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 19 nov 2012, 17:57

skroman i ujedno smiješan :mrgreen: svaka čast za partiju vala

inače:

[youtube][/youtube]

i jedno prejako zakucavanje na 0:27 otprilike

[youtube][/youtube]

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 19 nov 2012, 20:15

dijabola je napisao/la:Izjava Durata nakon triple-double učinka, parafraziram:
'Saigrači su me pronalazili u dobrim pozicijama, a pogađali su nakon mojih loših dodavanja.'
:lol:
to i "I don't really care to be honest." :lol:
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 20 nov 2012, 00:06

NEZALAGANJE je napisao/la:Sta ti znaci versatilniji?Hoces reci imaju bolju ledjnu tehniku?Ne treba im 5 zakucavanja da udju u ritam??Mnogo bolji je Bynum ofanzivno,a teze ga je i cuvati zbog visine,s obzirom da koristi i lijevu i desnu ruku!Covjek ima i skok-sut,za razliku od Howarda!Znaci ima vise nacina da postigne kos,samim time,teze ga je braniti,a pouzdan je i na slobodnim bacanjima,sto nije zanemarljivo...
Cilj kosarke je ubaciti loptu u kos a Dwight Howard to vec godinama radi najuspjesnije od svih, pored silnih double i triple teamova. Brojke nelazu, Bynuma nije nista teze cuvati nego Howarda jer je Howard jednostavno toliko dominantan u onome sto radi, uostalom je i jedno tri puta brzi od Bynuma i ostalih centra.
Efikasnost je bitna i ona odlucuje ko je bolji. Evo Kobe naprimjer ima daleko najveci ofanzivni repertoar, James nema ni blizu toliko poteza ali je trenutno bolji igrac. Vrlo jednostavno.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 20 nov 2012, 01:03

Ja se i dalje pitam kako je Kyrie Irving uspio upisati 0 skokova i 0 asistencija neku noc protiv Dallasa. :mrgreen:

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 20 nov 2012, 02:05

za skokove je bar moguće navest razlog da varejao kupi sve pod košem :)

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 20 nov 2012, 02:07

Balon je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Sta ti znaci versatilniji?Hoces reci imaju bolju ledjnu tehniku?Ne treba im 5 zakucavanja da udju u ritam??Mnogo bolji je Bynum ofanzivno,a teze ga je i cuvati zbog visine,s obzirom da koristi i lijevu i desnu ruku!Covjek ima i skok-sut,za razliku od Howarda!Znaci ima vise nacina da postigne kos,samim time,teze ga je braniti,a pouzdan je i na slobodnim bacanjima,sto nije zanemarljivo...
Cilj kosarke je ubaciti loptu u kos a Dwight Howard to vec godinama radi najuspjesnije od svih, pored silnih double i triple teamova. Brojke nelazu, Bynuma nije nista teze cuvati nego Howarda jer je Howard jednostavno toliko dominantan u onome sto radi, uostalom je i jedno tri puta brzi od Bynuma i ostalih centra.
Efikasnost je bitna i ona odlucuje ko je bolji. Evo Kobe naprimjer ima daleko najveci ofanzivni repertoar, James nema ni blizu toliko poteza ali je trenutno bolji igrac. Vrlo jednostavno.
Aha,bice vrlo jednostavno kad pocne hack-a-Dwight u PO,pa da vidimo znaci li taj ofanzivni repertoar nesto! ;)

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 20 nov 2012, 07:17

Donnie Darko je napisao/la:Ja se i dalje pitam kako je Kyrie Irving uspio upisati 0 skokova i 0 asistencija neku noc protiv Dallasa. :mrgreen:
Kao sto sam Irving kaze za tu utakmicu, nalazio sam saigrace u dobrim pozicijama za poentiranje, lopta jednostavno nije htjela u kos. 37% suta i 32% za tri poena, dovoljno govori kako nas lopta nije htjela, pa je u takvom odnosu snaga i bilo nemoguce asistirati nasim balvanima. Kada je AV fulio sve iz pick and rolla s Irvingom, onda nema se tu sta pricati. AV Irvingu donese jedno 4 asistencije po tekmi, ostalo boranija :lol: . GO CAVS GO!!! Haman je opet tankiranje na pomolu, 3 igraca vec povrijedjena za tekmu u srijedu, ali se dize trade value Andyu, ali ne bih nikako volio da ovaj momak ode, strasan igrac i borac kojeg ne moze nadoknaditi ni prvi pick na iducem draftu, a kamoli neki pick van lottery zone.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 20 nov 2012, 07:44

Donnie Darko je napisao/la:Ja se i dalje pitam kako je Kyrie Irving uspio upisati 0 skokova i 0 asistencija neku noc protiv Dallasa. :mrgreen:

Bas me zanima sta nam jedan kolega ima reci o tome...?! :mrgreen:
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 20 nov 2012, 08:13

Ne diraj mi Cavse :!: jos nisu najgori Tim lige,ali ocekujem do kraja sezone da bude medu 4 najlosija tima liga. :)

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 20 nov 2012, 10:24

azTer je napisao/la:za skokove je bar moguće navest razlog da varejao kupi sve pod košem :)
Kupi njemu Varejao i asistencije. Jedini je tu noc bio bez asistencije u timu.

@Adriano, Nash je sa balvanima imao 11.5 asistencija u prosjeku. Nedopustivo je da playmaker kalibra Irvinga napravi 0% od ukupno 21 asistencija Cavsa tu vecer. Za 35 minuta. Mora puno poradit na tom segmentu igre. Puno.

Jedan Knight i AJ Price, sa balvanima u ekipi, minus Greg Monroe, imaju vise asistencija od njega.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 20 nov 2012, 11:00

Donnie Darko je napisao/la:
azTer je napisao/la:za skokove je bar moguće navest razlog da varejao kupi sve pod košem :)
Kupi njemu Varejao i asistencije. Jedini je tu noc bio bez asistencije u timu.

@Adriano, Nash je sa balvanima imao 11.5 asistencija u prosjeku. Nedopustivo je da playmaker kalibra Irvinga napravi 0% od ukupno 21 asistencija Cavsa tu vecer. Za 35 minuta. Mora puno poradit na tom segmentu igre. Puno.

Jedan Knight i AJ Price, sa balvanima u ekipi, minus Greg Monroe, imaju vise asistencija od njega.
Nash je prvih godina u NBA, kada je bio Irvingovih godina, igrao po 10 u prvoj i 20 u drugoj godini i imao po 2 odnosno 3 asista, da bi trece godine imao 5 asista za oko 30 minuta, sto Kyrie danas biljezi. Sto se tice Wizardsa i Detroita, oni ako nemaju bolji roster od nas, nemaju ni gori. Nas izvlaci Kyrie i Andy i to je to.
On mora popraviti broj asista i to stoji, ali nije sve ni do njega kada igraci ne mogu pogoditi, iako ih nalazi same pod kosem. Pa **** majku ako moze Nate Robinson zakucati, kako ne mogu zakucati Samardo, Leuer, Casspi, Tristan, eh tu odlaze Irvingove asistencije, sto ljudi fulaju, kao sto je i tu noc fulao Andy cista polaganja, sut 2-11. Isti slucaj i sa Waitersom. Irving njih itekako hrani loptama, vjeruj mi jer ih svaku noc gledam, ali jednostavno ili budemo blokirani ili se fule ziceri. Btw. noc poslije s polomljenim prstom, jer ga je polomio protiv Dallasa, protiv Phille ima 4 asistencije, naravno jer je Andy bio raspolozeniji.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 20 nov 2012, 12:06

Samo cu reci Kevin Johnson :!:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 20 nov 2012, 19:30

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 20 nov 2012, 21:16

"Svaki put kada mi kažu da je moj šut božiji dar ja se naljutim. Znam koliko treniram svaki dan, a siguran sam da Bog ima pametnija posla od zanimacije mojim skok-šutom."
8-)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 20 nov 2012, 23:06

Kupi njemu Varejao i asistencije.
Varejao GOAT. :D
Unico amore sei!
❤️🖤

STEVEN
Kontakt:

Post Postao/la STEVEN » 21 nov 2012, 02:38

Kakva prva cetvrtina Mela, 19 poena, 8/9 sut iz igre za vodstvo od 12 razlike za Knickse.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.