Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

M4kaveli
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la M4kaveli » 19 nov 2012, 00:16

-- Diaby --
-- Wilshere --

-- Rosicky --

-- Cazorla --
-- Ox --

-- Giroud --

Al treba prvo vidjeti ima li vise ista od Rosickog.
Ako ne, tu bi trebao igrati Arteta.
Cazorla i na krilu moze veoma dobro odigrati ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 19 nov 2012, 00:32

slika
**** majku prijema u čovjeka 8-)
Vođa zna.

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 19 nov 2012, 03:47

vedofeelgood je napisao/la:
nedim1993 je napisao/la:Odgledo sam prošlogodišnju utakmicu protiv Tottenhama maloprije i igra se nevjerovatno razlikuje, ponajviše zbog Songa.
Gledam obično Song vuče loptu duboko u protivnički dio terena i čitavo težište igre se prebacuje na taj dio, te Rosicky i Arteta, samo prema naprijed igra. Mnogo smo šansi stvarali.
Naravno zaplatili smo primljenim golovima debelo zbog toga.
Sad me baš živčira, što se Cazorla nešto dodaje sa štoperima i Arteta i nikako ne misle krenut naprijed.
Zato bi bilo dobro da se dovede jedan pravi DMF da ovi imaju prostora da rade ono što najbolje znaju
Hvala Bogu pa je neko skontao ono sta sam ja pricao :roll:

To je uloga CMF igraca, mi igramo bukvalno ako cemo tako gledati, sa Artetom na DMF (iako je bolji na CMF i odlican kod prenosenja lopti gore kada mu Wenger da taj zadatak) i sa Jackom i Santijem kao AMFovima, jer nijedan ni drugi ne uzimaju loptu da je prenesu gore gdje treba. Ako ih je stavio obojicu na AMF onda nam treba promjena i da neko igra CMF i da je prenosi gore. A ako ja grijesim za njihove pozicije, pa ako npr. Jack igra CMF onda ne radi ono sto se od njega ocekuje, a to je taj prenos lopte duboko na protivnicku polovinu eto to je nas problem, kad toga ne bude, mozemo se nadati puno konstantnijim i boljim rezultatima ;)

Napokon neko ko shvata problem igre Arsenala i ko misli da je ovo problem kao i ja 8-)
Shvatamo mi to svi ali sta vredi kada profesor ne shvata... Inace pored te DM pozicije moje licno misljenje jeste da nam treba i jedno pravo krilo... Podli to nije i lose se snalazi... Kada mu je tu Gibbs koji je dobar u ofanzivnim zadacima onda se on uvlaci u sredinu i radi nesto ovako je lose... Mislm cak da nam onaj klasicni napadac i nece biti potreban (osim ako se ne odluce istrest za Cavania :D )... Giroud je sve bolji i bolji a jos tu imamo i Poldija cak i Thea ako ostane i ako ga Wenger bude hteo konacno gurati tamo gdje on hoce... I naravno, alternativu za Gibbsa...
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 19 nov 2012, 04:03

nedim1993 je napisao/la:Ma neće nijedan ni drugi. ja bi ih najradje sve 4. gledo zajedno u drugoj formaciji, al ništa od tog znajući Wengera.
Samo me zanima šta će uradit kad se Rosicky vrati i Diaby, a uz to ima i Coquelina ...
Ja bih lagano od njih dva digao ruke... Diaby se nece nikada vratiti! Covjek je totalno fizicki istrosen i od njega nista... A steta... U Francuskoj je vazio za jednog od najtalentovanijih mladica, dosao u Arsenal i maler odmah pokidao nogu... Sada nije igrao godinu i po, vratio se, i povredio drugu utakmicu i niko ne zna kada ce se vratiti... Arsenal sebi ne moze da dozvoli da ceka takvog igraca! Ne samo Arsenal nego niko ali pogotvo klub takvog renomea... Jos mi nije jasno zasto onako lako otjerase Songa??? Sa druge strane Rosicky moj omiljeni igrac koji je igrao u Arsenalu!!! Sjecali se iko kada nas je on sam vodio do titule one 2008 i da smo tada pali zahvaljujuci njegovoj povredi a ne slomu Eduarda? Od tada se nije sastavio. Proslu sezonu doziveo renesansu da bi ga **** EURO ponovo sjebo... Sada se ponovo nista ne zna kada ce se vratiti a i kada dodje ne moj te se puno nadati... Mislim da od ove pauze ne moze da se oporavi posto ima lijepih godina. Nadam se da gresim ali tako je?!?!?!?! Koks je dobar ali na njega treba racunati tek za sezonu ili dve...
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 19 nov 2012, 11:43

Sky Sports News ‏@SkySportsNews
Arsenal midfielder Emmanuel Frimpong has joined Charlton Athletic on loan until January 1. Tune into #SSN for all the latest football news.
Dobro će mu doć ovo, samo da ne bude kao Anekeu da se seljaka po posudbama, krivo mi je što taj igrač češće prilike ne dobija kao što se to dešava Eisfeldu, iako to zaslužuju.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 19 nov 2012, 12:02

Vrijedi li čemu taj Holtby? Vidio sam da mu ugovor završava u junu mjesecu 2013. god. a ovaj i nije previše zainteresovan za produživanje. Dakle u januaru bi se mogao prodati za neku relativno pristojnu sumu.

Druga stvar koja me nervira je vaš taj prokleti Song, dakle frajer nam uopšte ne nedostaje, što će se i pokazati na kraju godine. Arteta je realno bolji igrač od njega i bolje igra poziciju DM-a od njega, jedno 10 puta manje gubi loptu, mnogo je ozbiljniji i bolje igra defanzivu. Song je prosle sezone sa svojim kvazi asistencijama vise imao sreće što je ono smetlje igralo u napadu nego što mu je ovaj poturio neke aman majstorske lopte.

Arsenalu fale prava krila ponajviše, mi uopšte nemamo krila nego imamo napadače i ofanzivne veznjake koje glume krila i Gervinha. Gervinho ne spada ni u jednu kategoriiju. On je jednostavno idiot.

Gibbs je ove sezone uz Bainseya bio najbolji lijevi bek lige i onda paf. Povreda. Nema ga još 3 sedmice makar. Isto to važi i za Diabya. Gibbu možemo još čekat ali ako do sad Arsene nije shvatio da se u Diabya ne može pouzdat onda stvarno jbg.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 19 nov 2012, 12:12

Backup lijevi bek, prodati Santosa, dovesti Navasa iz Seville i riješene muke. Možda dodati M'Vilu ili Capouea ako bude potrebe. Giroud ako nastavi u ovom ritmu neće nam ni trebati novi napadač :mrgreen:

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 19 nov 2012, 12:17

Marsal je napisao/la:Vrijedi li čemu taj Holtby? Vidio sam da mu ugovor završava u junu mjesecu 2013. god. a ovaj i nije previše zainteresovan za produživanje. Dakle u januaru bi se mogao prodati za neku relativno pristojnu sumu.

Druga stvar koja me nervira je vaš taj prokleti Song, dakle frajer nam uopšte ne nedostaje, što će se i pokazati na kraju godine. Arteta je realno bolji igrač od njega i bolje igra poziciju DM-a od njega, jedno 10 puta manje gubi loptu, mnogo je ozbiljniji i bolje igra defanzivu. Song je prosle sezone sa svojim kvazi asistencijama vise imao sreće što je ono smetlje igralo u napadu nego što mu je ovaj poturio neke aman majstorske lopte.

Arsenalu fale prava krila ponajviše, mi uopšte nemamo krila nego imamo napadače i ofanzivne veznjake koje glume krila i Gervinha. Gervinho ne spada ni u jednu kategoriiju. On je jednostavno idiot.

Gibbs je ove sezone uz Bainseya bio najbolji lijevi bek lige i onda paf. Povreda. Nema ga još 3 sedmice makar. Isto to važi i za Diabya. Gibbu možemo još čekat ali ako do sad Arsene nije shvatio da se u Diabya ne može pouzdat onda stvarno jbg.
:lol: :lol: :lol: :lol: oplakah :lol: :lol: :lol: :lol:
Vođa zna.

Edvin_Mg
Kontakt:

Post Postao/la Edvin_Mg » 19 nov 2012, 12:50

Za mene je Podolski jedan od najkorisnijih igraca na svijetu,pa tog covjeka svagdje ima

TheVerminator
Kontakt:

Post Postao/la TheVerminator » 19 nov 2012, 13:08

nedim1993 je napisao/la:
Marsal je napisao/la: Arsenalu fale prava krila ponajviše, mi uopšte nemamo krila nego imamo napadače i ofanzivne veznjake koje glume krila i Gervinha. Gervinho ne spada ni u jednu kategoriiju. On je jednostavno idiot.

:lol: :lol: :lol: :lol: oplakah :lol: :lol: :lol: :lol:

Kralj si majke mi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Što se tiče Gibbsa, nadam se da ga neće stići to yebeno prokletstvo yebenih povreda u Arsenalu. Kao što je Diabyja pokosilo. :roll:
Zato nam treba jedan backup lijevi bek, koji ga može zamijeniti kako Bog zapovijeda, a ne k'o Santos koji je zapravo lijevo krilo, lijevi bek je postao kad je nama došao. :?
Victoria Concordia Crescit

“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

Londonarsenal
Kontakt:

Post Postao/la Londonarsenal » 19 nov 2012, 14:29

Ma Santos nije ni za jednu poziciju. Tog se treba što prije riješiti. U njegovoj igri nema ni trena taktičnosti. Uz Ramsey-a igrač koji najviše kvari igru Arsenala. Ramsey je još mlad pa se može očekivati napredak od njega a ovog danas odmah prodati ako je moguće :D

TheVerminator
Kontakt:

Post Postao/la TheVerminator » 19 nov 2012, 14:31

Londonarsenal je napisao/la:Ma Santos nije ni za jednu poziciju. Tog se treba što prije riješiti. U njegovoj igri nema ni trena taktičnosti. Uz Ramsey-a igrač koji najviše kvari igru Arsenala. Ramsey je još mlad pa se može očekivati napredak od njega a ovog danas odmah prodati ako je moguće :D
I Santosa u kategoriju u kojoj je i Gervinho. Idioti :mrgreen:

“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 19 nov 2012, 14:43

Edvin_Mg je napisao/la:Za mene je Podolski jedan od najkorisnijih igraca na svijetu,pa tog covjeka svagdje ima
ma čovjek igra sve što stigne. veoma veoma koristan.
Itekako bi naša lijeva strana osjetila da on ne igra, čovjek se u odbrani zalaže ko štoper kakav, sve za tim.
A Bogami je nakupio i 6 golova, i ne znam koliko asistencija.
Slažem se mnogo koristan igrač.
Vođa zna.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 19 nov 2012, 14:45

Podolski je zadnju tekmu protiv Tottenhama odigrao bolju odbranu nego Vermaelen. :mrgreen:

Londonarsenal
Kontakt:

Post Postao/la Londonarsenal » 19 nov 2012, 14:47

TheVerminator je napisao/la:
Londonarsenal je napisao/la:Ma Santos nije ni za jednu poziciju. Tog se treba što prije riješiti. U njegovoj igri nema ni trena taktičnosti. Uz Ramsey-a igrač koji najviše kvari igru Arsenala. Ramsey je još mlad pa se može očekivati napredak od njega a ovog danas odmah prodati ako je moguće :D
I Santosa u kategoriju u kojoj je i Gervinho. Idioti :mrgreen:
A eto Gervinho opet nekada nešto i uradi mada i to je mizerno. Ako ćemo Gervinha i Santosa onda definitivno ne smijemo zaboraviti Ramsey-a. :D

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 19 nov 2012, 15:04

slika
:mrgreen:
Ako se ko sjeća Bosco je prošle sezone isto objavio
Vođa zna.

TheVerminator
Kontakt:

Post Postao/la TheVerminator » 19 nov 2012, 16:47

nedim1993 je napisao/la:[img]https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 2805_n.jpg[/ig]
:mrgreen:
Ako se ko sjeća Bosco je prošle sezone isto objavio
17 veličanstvenih. :mrgreen:

Imal' gdje Bosca, jel' se to skrasio u Banovićima? :mrgreen: :?

— Tony Adams.

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 19 nov 2012, 16:55

Ma tu je on, ne brinite se vi ;)
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 19 nov 2012, 19:15

http://www.premierleague.com/en-gb/matc ... -play.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Barem smo negdje prvi :)
Vođa zna.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 19 nov 2012, 19:23

slika
Evo vam pa crtajte i križajte. :)

Prvi red :arrow: petorca. Arshavin, Chamakh, Djourou, Coquelin (jbg. bolje da te prodamo nego kalemimo), Diaby (jbg. bolje da te prodamo nego čekamo pa prodamo).
Drugi red :arrow: Niko. Niko opasan po ekipu i rezultate. :mrgreen:
Treći red :arrow: jedan. Aaron Killer Ramsey.
Četvrti red :arrow: Squillaci :lol: :lol: :lol: Izgleda k'o da je pao s Marsa. :mrgreen: Santos. Znači dvojca. :)

Osam (šest) ih je još ostalo. Nikako iŠĆerat. :evil:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.