EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši
ma deremo srbe, i to lagano 
Da te volim duša zna, draga moja BiH
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
Petrovic je rekao da ce voditi 4 centra tako da cisto sumnjam da ce svi ovi Omic,Begic,... biti medju nova 3 imena.
Da nam hoce doc Begic
sjajne partije pruza u Realu
Bili bi bar duplo bolji u skoku, a i Begic nije los u ofanzivnom dijelu igre, cini mi se da je neki dan dao 16 p za Real 
mislis 2 centra i 2 krilna centra?guillermo je napisao/la:Petrovic je rekao da ce voditi 4 centra tako da cisto sumnjam da ce svi ovi Omic,Begic,... biti medju nova 3 imena.
onda nedostaje balans
vidis 95% ekipa pokusava napraviti balans izmedju 7 niskih (vanjskih) i 5 visokih (unutrasnjih igraca)
PS
kada je to aco izjavio?
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
ne znam bas kako bih ocijenio tezinu grupe.
mislim da grupa definitivno nije laka, ali i takodje nije tu nijedna ekipa, protiv koje nemamo sanse, kao sto su npr. spanija ili cak francuska.
takodje se moze desiti i da izgubimo od svih ekipa.
nasa napadacka igra je mac s dvije ostrice. jer, ide li nas sut, onda idemo lagano na stotinjak poena. znaci, da bi nas neko pobijedio, takodje mora zabiti 100 ili vise. a to mnoge reprezentacije ne mogu, jer im filozofija igre bazira, na dopustanju malog broja poena, gdje ne moraju davati puno da bi pobijedili. s tim sto i mi dopustamo veliki broj poena. al taj bi se segment igre mogao popraviti do EP-a.
s druge strane, kada imamo ispodprosjecan dan, onda nas moze skoro svako pobijediti. bas zbog toga sto igramo na kos vise.
na EP se igra veiliki broj utakmica za vrlo kratko vrijeme. znaci ako uhvatimo ritam i budemo psihicki jaki, nece biti puno problema.
sto se tice srbije, kod njih je glava najveci problem. cak to nema veze s tim kako otvore turnir. na proslom su odigrali (cini mi se) dvije tekme pravo dobro. poslije toga katastrofa. negdje je "pukla tikva" i to vise nije bila ta ekipa. mi malo imamo komplex kad je u pitanju igranje protiv srbije. dobra je stvar sto smo na prolom ex-yu-kupu igrali egal utakmicu, a tad su srbi bili u dobroj formi. slicnog su mentaliteta i crnogorci, koji su definitivno jaki, pogotovo sa svojim centrima.
makedonci sigurno nece ni blizu ponoviti podvig od prosle godine, al daleko od toga da su losiji od nas.
znaci sve je moguce.
vezano za pojacanja:
tu nisam nesto posebno optimistican, kada su u pitanju neki novi igraci. mislim da trebamo biti sretni, da ovi sto imamo budu zdravi i spremni (gordic, bavcic). mozda da "mali" nurkic jos malo sazrije i to je to. od toga bi se mogla napravit solidna rotacija.
begici, omici itd. na njih ne racunam ni sekunde.
mislim da grupa definitivno nije laka, ali i takodje nije tu nijedna ekipa, protiv koje nemamo sanse, kao sto su npr. spanija ili cak francuska.
takodje se moze desiti i da izgubimo od svih ekipa.
nasa napadacka igra je mac s dvije ostrice. jer, ide li nas sut, onda idemo lagano na stotinjak poena. znaci, da bi nas neko pobijedio, takodje mora zabiti 100 ili vise. a to mnoge reprezentacije ne mogu, jer im filozofija igre bazira, na dopustanju malog broja poena, gdje ne moraju davati puno da bi pobijedili. s tim sto i mi dopustamo veliki broj poena. al taj bi se segment igre mogao popraviti do EP-a.
s druge strane, kada imamo ispodprosjecan dan, onda nas moze skoro svako pobijediti. bas zbog toga sto igramo na kos vise.
na EP se igra veiliki broj utakmica za vrlo kratko vrijeme. znaci ako uhvatimo ritam i budemo psihicki jaki, nece biti puno problema.
sto se tice srbije, kod njih je glava najveci problem. cak to nema veze s tim kako otvore turnir. na proslom su odigrali (cini mi se) dvije tekme pravo dobro. poslije toga katastrofa. negdje je "pukla tikva" i to vise nije bila ta ekipa. mi malo imamo komplex kad je u pitanju igranje protiv srbije. dobra je stvar sto smo na prolom ex-yu-kupu igrali egal utakmicu, a tad su srbi bili u dobroj formi. slicnog su mentaliteta i crnogorci, koji su definitivno jaki, pogotovo sa svojim centrima.
makedonci sigurno nece ni blizu ponoviti podvig od prosle godine, al daleko od toga da su losiji od nas.
znaci sve je moguce.
vezano za pojacanja:
tu nisam nesto posebno optimistican, kada su u pitanju neki novi igraci. mislim da trebamo biti sretni, da ovi sto imamo budu zdravi i spremni (gordic, bavcic). mozda da "mali" nurkic jos malo sazrije i to je to. od toga bi se mogla napravit solidna rotacija.
begici, omici itd. na njih ne racunam ni sekunde.
pa spanija najvjerovatnije dolazi bez navara i p. gasola, a ako ze zalomi da daleko odu u NBA moguce da nece biti ni m. gasola i onda ekipa nije ni blizu potencijala koji spanija ima sa gore navedenom trojicom
mene samo zanima ako zaigraju pekovic (vjerovatno nece) i vucevic dali ce radi toga biti jaci ili ce to razbiti trenutnu timsku igru?!
mene samo zanima ako zaigraju pekovic (vjerovatno nece) i vucevic dali ce radi toga biti jaci ili ce to razbiti trenutnu timsku igru?!
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Ljudi jel aco preuzeo cedevitu otac mi nesto spomenu il on lupeta inace zna tako neku glupu informaciju da mi prenese il je fakat istina ? To bi bilo odlicno
nijegrgr je napisao/la:Ljudi jel aco preuzeo cedevitu otac mi nesto spomenu il on lupeta inace zna tako neku glupu informaciju da mi prenese il je fakat istina ? To bi bilo odlicno
ja sam uvjeren da s njima mogu bit samo boljinerminh74 je napisao/la:mene samo zanima ako zaigraju pekovic (vjerovatno nece) i vucevic dali ce radi toga biti jaci ili ce to razbiti trenutnu timsku igru?!
cook, braća šehović, bjelica, vraneš, peković, vučević... ako svi budu igrali, bit će to jedna vrlo opasna reprezentacija
rochestiazTer je napisao/la:ja sam uvjeren da s njima mogu bit samo boljinerminh74 je napisao/la:mene samo zanima ako zaigraju pekovic (vjerovatno nece) i vucevic dali ce radi toga biti jaci ili ce to razbiti trenutnu timsku igru?!
cook, braća šehović, bjelica, vraneš, peković, vučević... ako svi budu igrali, bit će to jedna vrlo opasna reprezentacija
azTer je napisao/la:ja sam uvjeren da s njima mogu bit samo boljinerminh74 je napisao/la:mene samo zanima ako zaigraju pekovic (vjerovatno nece) i vucevic dali ce radi toga biti jaci ili ce to razbiti trenutnu timsku igru?!
ne vjerujem da će vraneš igrati,imaju boljih centara od njega
Da kazem za nasu grupu preteska bgm necemo mi proci/pobjediti ni jednog iz grupe mozda Latviju.
Oovo govorim realno nemojte misliti da nesto pehiram naprotiv.
.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....
.....SAF najbolji trener ikada.....
Objektivno kada bi se igralo u ovom trenutku dalje bi išli Litvanija,CG i Makedonija .
A šta će se sve izdešavati do septembra,otkazi,povrede,forma...
A šta će se sve izdešavati do septembra,otkazi,povrede,forma...
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ja ne znam sto se ovoliko glorifikuje CG ovdje??Koji su to argumenti,osim Pekovica i neiskusnog,za evropske prilike,Vucevica?Da,imaju strasnu centarsku liniju,ali ne igra 5 centara,a bekovska linija im je na nivou evropskog prosjeka,mozda i ispod...Na proslom EP ih dobismo glat,sa Pekovicem na terenu,fakticki bez centra.Igrali im Jeretin i Cook(koji mi je bolji igrac od Rochestiea),a njih sada nece biti...Koga da se bojimo,brace Sehovic,neiskusnog Mihailovica ili mozda Dasica koji nije dao kos,a da se ne radi o polaganju ili zakucavanju!!?? S druge strane,mi konacno imamo i glavu i rep. 
Tako se pricalo i pred proslo prvenstvo.DevilS je napisao/la:Da kazem za nasu grupu preteska bgm necemo mi proci/pobjediti ni jednog iz grupe mozda Latviju.![]()
- Slatinash_7
- Kontakt:
Pa sad da je VUcevic neiskusan za evropske standarde i nije bas,odradjena polusezona u Buducnosti mu je puno pomogla,bas je skolski centar,s tim da se moze izvuci vani,super igrac,barem je meni jako dobar,ali nebi trebali imati problema sa njegovim sutem,Kikan je dovoljno brz da to pokrije,problem je njegova masa i ledjna tehnika koju Kikan tesko brani...Ja iskreno ocekujem pobjedu protiv CG i Latvije i da se potucemo sa Makedoncima za to trece mjesto...Nije me strah Makedonoca toliko,ali evo vraca se Bo lagano,dobro je to sto su im centri stari..Mislim da ce glavni nas adut pod kosem morati biti Nurkic,i da ce se morati voditi 3 centra,ipak previse su jaki CG i Makedonci pod kosem,ne smijemo sebi dozvoliti ulazak u probleme sa faulovima,stalno cemo morati mijenjati pod kosem...Nisam imao neka velika ocekivanja nakon izvlacenja,sad malo izanalizira u glavi,nismo mi nesto specijalno ali nisu ni ostali,tu ne brojim Litvaniju ni Srbiju,objektivan je poraz od obje repke,koliko god Srbija bila u padu forme...NEZALAGANJE je napisao/la:Ja ne znam sto se ovoliko glorifikuje CG ovdje??Koji su to argumenti,osim Pekovica i neiskusnog,za evropske prilike,Vucevica?Da,imaju strasnu centarsku liniju,ali ne igra 5 centara,a bekovska linija im je na nivou evropskog prosjeka,mozda i ispod...Na proslom EP ih dobismo glat,sa Pekovicem na terenu,fakticki bez centra.Igrali im Jeretin i Cook(koji mi je bolji igrac od Rochestiea),a njih sada nece biti...Koga da se bojimo,brace Sehovic,neiskusnog Mihailovica ili mozda Dasica koji nije dao kos,a da se ne radi o polaganju ili zakucavanju!!?? S druge strane,mi konacno imamo i glavu i rep.
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Pa kako nije neiskusan,odigrao je polusezonu i to su mu sve minute po FIBA-inim pravilima plus nije bio najvisi nivo evropske kosarke...Za makedonce nema brige,ako se oproste ovi sto su rekli da ce,mada i sa njima,mislim da ce tu nedostajati motiva....Ne moze nas dobiti jedan igrac...Slatinash_7 je napisao/la:Pa sad da je VUcevic neiskusan za evropske standarde i nije bas,odradjena polusezona u Buducnosti mu je puno pomogla,bas je skolski centar,s tim da se moze izvuci vani,super igrac,barem je meni jako dobar,ali nebi trebali imati problema sa njegovim sutem,Kikan je dovoljno brz da to pokrije,problem je njegova masa i ledjna tehnika koju Kikan tesko brani...Ja iskreno ocekujem pobjedu protiv CG i Latvije i da se potucemo sa Makedoncima za to trece mjesto...Nije me strah Makedonoca toliko,ali evo vraca se Bo lagano,dobro je to sto su im centri stari..Mislim da ce glavni nas adut pod kosem morati biti Nurkic,i da ce se morati voditi 3 centra,ipak previse su jaki CG i Makedonci pod kosem,ne smijemo sebi dozvoliti ulazak u probleme sa faulovima,stalno cemo morati mijenjati pod kosem...Nisam imao neka velika ocekivanja nakon izvlacenja,sad malo izanalizira u glavi,nismo mi nesto specijalno ali nisu ni ostali,tu ne brojim Litvaniju ni Srbiju,objektivan je poraz od obje repke,koliko god Srbija bila u padu forme...NEZALAGANJE je napisao/la:Ja ne znam sto se ovoliko glorifikuje CG ovdje??Koji su to argumenti,osim Pekovica i neiskusnog,za evropske prilike,Vucevica?Da,imaju strasnu centarsku liniju,ali ne igra 5 centara,a bekovska linija im je na nivou evropskog prosjeka,mozda i ispod...Na proslom EP ih dobismo glat,sa Pekovicem na terenu,fakticki bez centra.Igrali im Jeretin i Cook(koji mi je bolji igrac od Rochestiea),a njih sada nece biti...Koga da se bojimo,brace Sehovic,neiskusnog Mihailovica ili mozda Dasica koji nije dao kos,a da se ne radi o polaganju ili zakucavanju!!?? S druge strane,mi konacno imamo i glavu i rep.
nebitno je to za Vucevica dal je iskusan ili ne...ionako je Pekovic prvi centar ( ako se odazove ), ne treba nikako zaboraviti na Dubljevica ( Valencia ) koji prosjecno ima desetak skokova i bio je njihov prvi centar u kvalifikacijama..pa tu je jos Milko Bjelica, pa mali Todorovic iz Barcelone...mozda su najjaci na pozicijama 5 i 4 u cijeloj grupi al zato na ostalim pozicijama su deficitarni...Dasic je dobar igrac koji igra toplo-hladno..tako da ne vidim razlog za brigu..sve zavisi od nas..jos ako pojacamo klupu mislim da ce onda sve biti ok..
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Nema potrebe da ih sve navodis,rekoh vec da 5 centara ne moze igrati odjednom...Ako neko od njih igra uz Pekovica,odmah je to mismatch za Mirzu,dok ga Mirza sigurno moze cuvati na drugoj strani...edo07 je napisao/la:nebitno je to za Vucevica dal je iskusan ili ne...ionako je Pekovic prvi centar ( ako se odazove ), ne treba nikako zaboraviti na Dubljevica ( Valencia ) koji prosjecno ima desetak skokova i bio je njihov prvi centar u kvalifikacijama..pa tu je jos Milko Bjelica, pa mali Todorovic iz Barcelone...mozda su najjaci na pozicijama 5 i 4 u cijeloj grupi al zato na ostalim pozicijama su deficitarni...Dasic je dobar igrac koji igra toplo-hladno..tako da ne vidim razlog za brigu..sve zavisi od nas..jos ako pojacamo klupu mislim da ce onda sve biti ok..
NEZALAGANJE je napisao/la:Ja ne znam sto se ovoliko glorifikuje CG ovdje??Koji su to argumenti,osim Pekovica i neiskusnog,za evropske prilike,Vucevica?Da,imaju strasnu centarsku liniju,ali ne igra 5 centara,a bekovska linija im je na nivou evropskog prosjeka,mozda i ispod...Na proslom EP ih dobismo glat,sa Pekovicem na terenu,fakticki bez centra.Igrali im Jeretin i Cook(koji mi je bolji igrac od Rochestiea),a njih sada nece biti...Koga da se bojimo,brace Sehovic,neiskusnog Mihailovica ili mozda Dasica koji nije dao kos,a da se ne radi o polaganju ili zakucavanju!!?? S druge strane,mi konacno imamo i glavu i rep.
a mi kao imamo strašnu liniju bekova i krila?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.