LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

<3 LiMes <3
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la <3 LiMes <3 » 21 nov 2012, 08:25

Zahvaljujući poprilično dobrom šutu Netsa, te očajnom izvođenju naših slobodnjaka 19/37, Howard 7/19, Netsi odlaze kući sa solidnim porazom. Igrali smo dobro u odbrani, u par navrata smo bili lijeni pa su na napadali odmah na nepostavljen napad, ponajviše Williams, ali ipak odbrana može dobiti solidnu ocjenu. Jam sam zadovoljan ponajviše igrom Gasola i MWP-a, koji su večeras u nekoliko navrata držali naš priključak. Kad su shvatili da Howard neće pa skoro ništa pogoditi sa slobodnjaka, počeli su da ga grle, u jednom momentu sam pomislio da će ga grliti do kraja utakmice :D, na sreću nisu ustrajali :D. Dosta laganih poena smo primili iz pick and rolla. Sve u svemu dobra igra četvorke. Večeras je mali Morris pokušavao igrati neku odbranu na Williamsu, ali ga je Wili bukvalno jeo u skoro svakom napadu, uništavao ga je svojim crossoverom. Drago mi je da je neko pobijedio odvratne Netse. Mirza opet vodonoša, srce me boli.
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 21 nov 2012, 08:46

da li ovaj howard planira vježbat slobodna bacanja? pa čovjek otkako je u nba loše ih izvodi :? ne znam dal je svjestan koliko bi to značilo i njemu i ekipi, koliko bi mu diglo učinak

Mitar
Kontakt:

Post Postao/la Mitar » 21 nov 2012, 09:06

Vracamo se vracamo, odlicna tekma, i sto moji prethodnici rekose...samo su ih slobodna bacanja spasila ubjedljivog poraza. Dwight je sve bolji i bolji, Kobe ponovo odusevio racionalnom i efikasnom partijom a Artest jos jednom pokazao da njegova forma nije plod slucajnosti.

Kako se samo u pojedinim momentima utakmice vidjelo da je ove Lakerse nemoguce braniti kad prave pravi spacing, jos kad se Nash vrati kako ce to izgledati. Pet igraca u startnoj postavi koji su nenormalno ofanzivno potentni...Kobe i Howard koji uvijek mogu na 30+ poena, Gasol na 20+, i Nash koji ce pogoditi svaki otvoren sut nakon udvajanja. I onda jos iznenadjenje sezone, Artest koji se toliko popravio u svakom segmentu da je to nevjerovatno... GO LA!!
SI AMO CONte!!!

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 21 nov 2012, 10:10

Donnie Darko je napisao/la:
Što se titule tiče, teško. Mislim da nijedan tim nije osvojio titulu u sezoni u kojoj su promjenili trenera.
Meni padoše na pamet dvojica u ovom trenutku: Phil Jackson 1999/2000 i Pat Riley 2005/2006, a vjerovatno ih ima još.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

Ronaldo2012
Kontakt:

Post Postao/la Ronaldo2012 » 21 nov 2012, 11:16

Hoce li Kobe ako nastavi sa ovakvom formom i Lakersi uzmu titulu nadmasiti MJ-a?
Mas aj kuv ne sadri - sri lankanska narodna poslovica, a znaci otprilike "osoba koja je vesela je najbolji uzor".

IloveN
Kontakt:

Post Postao/la IloveN » 21 nov 2012, 11:46

Zavisi kako mislis nadmasiti Jordana? Statisticki?

Jordan:

- 6x NBA prvak
- 1x osvajac NCAA
- 5x NBA najkorisniji igrac
- 6x najkorisniji igrac NBA finala
- 3x Najkorisniji igrac NBA All-Star utakmice
- 14x NBA All-Star
- 1x Odbrambeni igrac godine
- 10x All-NBA prva petorka
- 9x Defanzivna prva petorka
- NBA novak godine
- All-Rookie prva petorka
- 2x pobjednik Slam Dunk-a
- 10x najbolji strijelac lige
- 2x zlato na OI

Kobi:

- 5x NBA prvak
- 2x NBA najkorisniji igrac
- 2x najkorisniji igrac NBA finala
- 14x NBA All-Star
- 2x Najbolji stijelac NBA lige
- 10x All-NBA prva petorka
- 2x All-NBA druga petorka
- 2x All-Nba treca petorka
- 10x Defanzivna petorka
- 2x Defanzivna druga petorka
- 4x Najkorisniji igrac NBA All-Star utakmice
- 1x pobjednik Slam Dunk-a
- 2x zlato na OI

Ako podrazumijevas pod "nadmasiti" broj osvojenih NBA titula, nece.
Jordan bjezi za jedan prsten.

A ako si nesto drugo podrazumijevao pod "nadmasiti", takav se nece roditi, valjda je to svima jasno :mrgreen:

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 21 nov 2012, 11:51

Pobjeda je super, ali kad vidis da je klupa ubacila ukupno 10 poena... :shock: :shock: uzas zivi... To nece ici tako, sezona je duga, ako se nesto ne promijeni lose nam se pise...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 nov 2012, 12:03

Polahko dolazimo sebi nakon pakla zvani Mike Brown. Sinoc se takodjer vidjelo koliko nedostaje Nash u ovakvim utakmicama, i nadam se da ce njegovim povratkom stvari izgledati jos bolje.

Sinocnje razocarenje su bila slobodna bacanja i ucinak klupe, a definitivno najvece razocarenje je Jamison od kojeg su svi vise ocekivali s obzirom na njegov ucinak prethodne sezone.

Veceras nas ocekuje gosotvanje protiv Kingsa gdje ne bi trebalo biti problema upisati novu pobjedu ukoliko svi igraci budu na svom nivou.

PS: D`Antoni je nakon utakmice izjavio da ce Nash biti odsutan jos narednih 5 utakmica tako da se njegov povratak ocekuje one tamo Nedjelje u domacoj utakmici protiv Magica.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 21 nov 2012, 12:26

jose je napisao/la:
Što se titule tiče, teško. Mislim da nijedan tim nije osvojio titulu u sezoni u kojoj su promjenili trenera.
Meni padoše na pamet dvojica u ovom trenutku: Phil Jackson 1999/2000 i Pat Riley 2005/2006, a vjerovatno ih ima još.
Neki dan sam na nekom podcastu cuo da nijedan tim nije osvojio nakon promjene trenera. Sad vidim da je Riley preuzeo trenersku ulogu poslije dvadesetak utakmica, ali je do tog trenutka bio gm, pa mozda to nisu brojali. A Phil Jackson je prije pocetka sezone preuzeo Lakerse, mislio sam nakon promjene trenera u toku sezone. :)

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 21 nov 2012, 12:47

Prvenstveno Howard nas je uskratio za ubjedljiviju pobjedu, katastrofa lik izvodi slobodna :roll:
Ipak, možemo biti zadovoljni, još kad se vrati Nash... 8-)

Večeras se nadam pobjedi 10+ nad Sacramentom
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 21 nov 2012, 13:37

Strašno...

[youtube][/youtube]
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 21 nov 2012, 13:55

obicno air ball sa slobodnog bude prekratka lopta,ali ova je zavrsila pored kosa :lol:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

XConTroL7
Kontakt:

Post Postao/la XConTroL7 » 21 nov 2012, 15:19

jao dvajta , jos ga cekam da predje tu granicu od 21,5 xD kobi ako ovako nastavi ide rame uz rame s dzejmsom i durentom u toj mvp prici , strasno igra covjek
hit you with so many rights you gonna beg for a left

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 nov 2012, 17:52

slika :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 21 nov 2012, 20:46

Kobe igra strasno. Vratio se onaj cudni osjecaj kad znas da Lakersi izgledaju vrlo dobro. Kobe igra sjajno, Howard se sve vise uklapa, Pau cak i malo odbrane odigrao, dobar na skoku, i pasovima za Howarda, Artest odlican. Ja se nikako ne mogu oteti dojmu da cemo mi imati dva odlicna napada. Prvi je pick igra Kobea i Paua, a drugi Nasha i Howarda. Mislim da bi Antoni trebao sto vise na parketu zajedno drzati Nasha i Howarda i to u drugoj cetvrtini nakon sto prvi napuste parket u prvoj.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 21 nov 2012, 23:16

AjsKjub je napisao/la:
i da igra zasad najefikasniju kosarku u svom zivotu
Brajant je vremenom sve vise poceo namecati sut igru a polako "zanemarivati" prodore i zavrsavanje ispod kosa. Kod novog to nece ici kako je zamisljeno. Jbg cak ni Vins Karter sa 30+ ne moze da radi ni upola od onoga sto je mogao. Kobe i Lakersi ce i dalje igrati dobro no RNG i teska ofanziva nije materijal za titulu gledajuci da su ove sezone usli kao glavni favoriti pored Majamija. Trenutno Klipersi igraju bolju igru od Lejkersa. Ne pratim kosarku od jucer i nisam jos jedan tipicni bandwagoner koji sve gleda subjektivno.
Kobe je vjerovatno najveći radnik u ligi, te jedan od igrača koji najviše pazi svoje tijelo. Carter je upravo suprotan. Mislim da usporedba nikako nije na mjestu.

Ko poredi igrace? Uzeo sam za primjer, nista je nisam poredio. Da su odabrali P.Jacksona titula bi bila tu najvjerovatnije. No ja sam zadovoljan i ovako jer hejtujem LAL.
Unico amore sei!
❤️🖤

Mitar
Kontakt:

Post Postao/la Mitar » 21 nov 2012, 23:56

neno#4 je napisao/la:Kobe igra strasno. Vratio se onaj cudni osjecaj kad znas da Lakersi izgledaju vrlo dobro. Kobe igra sjajno, Howard se sve vise uklapa, Pau cak i malo odbrane odigrao, dobar na skoku, i pasovima za Howarda, Artest odlican. Ja se nikako ne mogu oteti dojmu da cemo mi imati dva odlicna napada. Prvi je pick igra Kobea i Paua, a drugi Nasha i Howarda. Mislim da bi Antoni trebao sto vise na parketu zajedno drzati Nasha i Howarda i to u drugoj cetvrtini nakon sto prvi napuste parket u prvoj.
I zaboravio si kad propadne pick, tj kad dodje do udvajanja, da na trici ostaju suteri poput Nasha, Kobea, Artesta, Meeksa...

I meni se taj osjecaj vratio i to najvise zbog toga kako igra Kobe. Lakerse sam nakon Magica zavolio i zbog njega, dok je Shaq bio u svom prime-u ja sam uvijek molio Boga da lopta dodje do Mambe...jer su se onda desavale carolije. I onda u zadnje 2 godine ne samo da nisam uzivao u njegovoj kosarci, vec je bio igrac koji me najvise nervirao... Totalno se izgubila sva njegova igra, samo je forsirao poludistancu i distancu s rijetkim ulazima pod kos, samim tim je imao i ocajan procenat suta. Ali ocigledno su za sve bile krive povrede. Sad kad je konacno zdrav, mislim da L.A. ima dobre sanse da dominira ligom. Ovakav Kobe je jedan od 3 najbolja igraca na svijetu i to nije jasno samo poluretardiranim haterima.
SI AMO CONte!!!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 nov 2012, 01:32

Mislim da je konacno dosao red da veceras protiv najlosije ekipe na zapadu upisemo prvu gostujucu pobjedu u sezoni. U Petak protiv Grizzliesa ocekujem poraz, a nadam se da cemo odmah sutradan protiv Mavsa pobjedom okoncati ovu mini-turneju na gostovanjima.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 22 nov 2012, 04:33

prvih 8 minua dwight glumi drvo, da ne kazem glumi varejaoa jer ce se uvrijediti jedan forumas :mrgreen:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Ronaldo2012
Kontakt:

Post Postao/la Ronaldo2012 » 22 nov 2012, 06:14

KK_Bosna je napisao/la:prvih 8 minua dwight glumi drvo, da ne kazem glumi varejaoa jer ce se uvrijediti jedan forumas :mrgreen:
Ma nije to do njega, kriv je Mike Brown i Princeton.

EDIT: Poceo i Dwight da samara...zapo u lose drustvo.... :mrgreen:
Mas aj kuv ne sadri - sri lankanska narodna poslovica, a znaci otprilike "osoba koja je vesela je najbolji uzor".

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.