NBA sezona 2012/13

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

adnan24
Kontakt:

Re: NBA sezona 2012/13

Post Postao/la adnan24 » 22 nov 2012, 18:01

:lol: :lol: :lol: Ovi fakat nisu normalni...
http://gol.dnevnik.hr/clanak/u_zaledu/l ... erale.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 22 nov 2012, 19:38

adriano_leite je napisao/la:
Carlo je napisao/la:Krajem decembra je potpisan.
I poslat u D-Ligu, onda je 20. januara imao triple-double u D-ligi i vracen je u Knickse. 28-og januara dobio sansu da igra jer je Davis povrijedjen bio. Znaci nakon 4-5 utakmica je krenuo Linsanity.
Pa sto onda govoris da je potpisan 28. januara? Svejedno Linsanity se desio u situaciji kada su Knicksi trebali nekoga da ih pokrene, a on je sve to pokrenuo.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 22 nov 2012, 20:56

Carlo je napisao/la:
Carlo je napisao/la:Krajem decembra je potpisan.
I poslat u D-Ligu, onda je 20. januara imao triple-double u D-ligi i vracen je u Knickse. 28-og januara dobio sansu da igra jer je Davis povrijedjen bio. Znaci nakon 4-5 utakmica je krenuo Linsanity.
Pa sto onda govoris da je potpisan 28. januara? Svejedno Linsanity se desio u situaciji kada su Knicksi trebali nekoga da ih pokrene, a on je sve to pokrenuo.
Kada sam rekao potpisan, bio je to lapsus, mislio sam na to kada je zaigrao, odnosno debitovao ;) .
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 23 nov 2012, 00:26

Carlo je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: I poslat u D-Ligu, onda je 20. januara imao triple-double u D-ligi i vracen je u Knickse. 28-og januara dobio sansu da igra jer je Davis povrijedjen bio. Znaci nakon 4-5 utakmica je krenuo Linsanity.
Kada sam rekao potpisan, bio je to lapsus, mislio sam na to kada je zaigrao, odnosno debitovao ;) .
Brate, ne mozes ocekivati da Pargovih 28 poena dobije istu pricu kao sto se dobio Lin. Da se razumijemo Lin mi nije nesto pretjerano drag, dakle nemoj misliti da ga branim ili slicno.
Trziste je vece, Lin je prvi americki azijat u ligi i samim tim sto je Kinez itd, itd.
Uvijek bar jedan manjepoznati igrac svaku noc dobro odigra pa nikom nista. Sjeti se onog playa iz Cavsa prosle godine kad je odigrao par dobrih tekmi i nigdje ga.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 23 nov 2012, 00:55

Carlo je napisao/la: Brate, ne mozes ocekivati da Pargovih 28 poena dobije istu pricu kao sto se dobio Lin. Da se razumijemo Lin mi nije nesto pretjerano drag, dakle nemoj misliti da ga branim ili slicno.
Trziste je vece, Lin je prvi americki azijat u ligi i samim tim sto je Kinez itd, itd.
Uvijek bar jedan manjepoznati igrac svaku noc dobro odigra pa nikom nista. Sjeti se onog playa iz Cavsa prosle godine kad je odigrao par dobrih tekmi i nigdje ga.
Zasto bi Linovih 25 poena u prvoj utakmici bilo vece od Pargovih 28 poena u prvoj utakmici kao startera Cavsa? Knicski bili u seriji poraza, mi takodjer. Startao momak i razvalio Sixerse. Da je u New Yorku to napravio, danas bi se o njemu pricalo do besvijesti.
O tome ja govorim, trziste, trziste, trziste. Eto uporedi igre Lina i njegov ugovor koji je dobio zahvaljujuci hype-u iz New Yorka. Medjutim, stekao popularnost zahvaljujuci Knicksima i to je to. Ima PER od negdje oko 12, 10 poena, 6 asista, 4 skoka, dok nas npr. Gee ima PER oko 13, 12 poena, 2 asista i oko 4 skoka, plus je 5 puta bolji u odbrani i brani 3 pozicije na terenu, cak nekad igra i PF kada su tu niske petorke, a ima ugovor od 9 miliona za 3 sezone, a Lin 24 miliona za 3 sezone. Hype je cudo, veliko trziste je cudo.

Mes Que Un Club!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 23 nov 2012, 10:34

Adriano,

Prije pocetka sezone sam napisao nesto lijepo o Linu,ispostavilo se da sam ponovo bio u pravu,stvarno dajem dobre prognoze :lol: :lol: Da nema one siljave oci, ne bih se ovolika prasina digla oko levata :!:

Sto se tice Parga, on je stekao finog iskustva u europi ,ako bude igrao kao stariji brat moze biti zadovoljan.

Ronaldo2012
Kontakt:

Post Postao/la Ronaldo2012 » 23 nov 2012, 11:00

Adriano Lin je imao znatno bolje brojke od Geeja u prosloj sezoni plus Lin je naglo stigao do tih brojki cim je poceo biti starter u prosloj sezoni dok kod geeja nema velikog napretka iz pretprosele ka prosloj sezoni..sa druge strane geejev ugovor je stari a znamo danas kad potpisuju nove ugovore sve vece sume dobijaju igraci sa prosjecnim brojkama...

Slazem se pargovih 28 je isto kao i linovih 25 u prvoj ali hoce li pargo sada uvezati 10 takvih utakmica kao lin i donjeti pobjede svom timu protiv lakersa nor u staplesu? ako to napravi bit ce to senzacija ravna linovoj...
Mas aj kuv ne sadri - sri lankanska narodna poslovica, a znaci otprilike "osoba koja je vesela je najbolji uzor".

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 23 nov 2012, 12:31

Ronaldo2012 je napisao/la:Adriano Lin je imao znatno bolje brojke od Geeja u prosloj sezoni plus Lin je naglo stigao do tih brojki cim je poceo biti starter u prosloj sezoni dok kod geeja nema velikog napretka iz pretprosele ka prosloj sezoni..sa druge strane geejev ugovor je stari a znamo danas kad potpisuju nove ugovore sve vece sume dobijaju igraci sa prosjecnim brojkama...

Slazem se pargovih 28 je isto kao i linovih 25 u prvoj ali hoce li pargo sada uvezati 10 takvih utakmica kao lin i donjeti pobjede svom timu protiv lakersa nor u staplesu? ako to napravi bit ce to senzacija ravna linovoj...
Brate, Gee je itekako napredovao od prosle sezone, postao je odlican defanzivac, sut za tri poena je popravio, iako se na procentima to ne osjeti, jer ima par trica koje ispali kada vrijeme za napad istice, ali kada se pogleda mehanika suta i sve ostalo, itekako je unaprijedio svoj sut. Slobodna bacanja je nenormalno popravio, sutira 93% i broj poena je popravio za 2. Medjutim, brojke znaju itekako da lazu, pa to se sada vidi na Linu, imao je oko 15 poena u Knicksima, sada oko 10 haman (nisam siguran, mrsko mi otvarati statistiku, ali cini mi se da je itekako velik pad u njegovoj igri). Gee je ugovor potpisao ove sezone, bio je FA i imao je neku klauzulu da za odredjen iznos potpise do sljedece sezone, medjutim Cavsi su sacekali da to istekne, pa su ga vezali na 3 godine. Znaci ugovor je nov, malo prije Lina ga je potpisao.

Mes Que Un Club!

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 23 nov 2012, 12:49

Imaš masu igrača koji su imali bolju statistiku pa manje zarađuju. Gledaj OJ Mayoa, čovjek zarađuje oko 3 miliona po godini, a najbolji igrač Dallasa.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 23 nov 2012, 12:52

Carlo je napisao/la:Imaš masu igrača koji su imali bolju statistiku pa manje zarađuju. Gledaj OJ Mayoa, čovjek zarađuje oko 3 miliona po godini, a najbolji igrač Dallasa.
O tome ti i govorim, Linu je New York dao ovo sto je dobio u Rocketsima, znaci trziste, hype itd. Da nije bio po medijima, ponovo bi on negdje se borio da uleti u rotaciju, a kako sam on kaze, mislio je ici u Evropu ukoliko ga Knicksi ponovo otpuste. Medjutim, trebao je Knciksima, New York napravi medijski hype oko njega i covjek dobi puno miliona :D .

Mes Que Un Club!

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 23 nov 2012, 13:36

O tome se radi, logično. Također, njegova priča je jedinstvena, još uz to da dodamo da je kinez.

Ronaldo2012
Kontakt:

Post Postao/la Ronaldo2012 » 23 nov 2012, 15:22

Carlo je napisao/la:Imaš masu igrača koji su imali bolju statistiku pa manje zarađuju. Gledaj OJ Mayoa, čovjek zarađuje oko 3 miliona po godini, a najbolji igrač Dallasa.
O tome ti i govorim, Linu je New York dao ovo sto je dobio u Rocketsima, znaci trziste, hype itd. Da nije bio po medijima, ponovo bi on negdje se borio da uleti u rotaciju, a kako sam on kaze, mislio je ici u Evropu ukoliko ga Knicksi ponovo otpuste. Medjutim, trebao je Knciksima, New York napravi medijski hype oko njega i covjek dobi puno miliona :D .
niko nije popravio statistiku prosle godine tako kao LIn niko dzaba sve usporedbe...i to nikako nije bio niz od 2-3 utakmice naprotiv...sa druge strane to sto je kinez koliko je marketinska prednost mana je u drugom pogledu jer se azijati smatraju da ne mogu biti dobri kao crnci...i atraktivni u pogledu zakucavanja i slicno ona crnacka furka...
Mas aj kuv ne sadri - sri lankanska narodna poslovica, a znaci otprilike "osoba koja je vesela je najbolji uzor".

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 23 nov 2012, 15:42

Ronaldo2012 je napisao/la:
niko nije popravio statistiku prosle godine tako kao LIn niko dzaba sve usporedbe...i to nikako nije bio niz od 2-3 utakmice naprotiv...sa druge strane to sto je kinez koliko je marketinska prednost mana je u drugom pogledu jer se azijati smatraju da ne mogu biti dobri kao crnci...i atraktivni u pogledu zakucavanja i slicno ona crnacka furka...
Znaci Lin je po tebi igracina? Nikakve veze nema hype oko njega, nego je igracina i zasluzuje 24 miliona dolara za 3 sezone, tj. zasluzio ih igrackim kvalitetom a ne zbog marketinga i ostalog? Aferim...
Nabrojat cu minimalno 5 igraca koji imaju manje plate od njega (nisu rookie ugovori i nisu veterani igraci), a bolji su od Lina: Felton, Mayo, L. Williams, Beasley, K. Lowry itd. Ako Lin zasluzuje igrama 24 miliona za 3 sezone, onda ovih 5 ljudi zasluzuju 40 miliona kroz 3 sezone.

Mes Que Un Club!

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 23 nov 2012, 16:12

Lina zeza koljeno već odavno, vidi se na njemu da nije ni blizu 100% fizički spreman. Da nije tog problema vjerujem da bi bio barem 50% bolji. Niz od 20 utakmica na vrhunskom nivou nije slučajnost.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 23 nov 2012, 17:11

Carlo je napisao/la:Lina zeza koljeno već odavno, vidi se na njemu da nije ni blizu 100% fizički spreman. Da nije tog problema vjerujem da bi bio barem 50% bolji. Niz od 20 utakmica na vrhunskom nivou nije slučajnost.

Lin da ima 3 koljena ,nece nikad vise odigrati onako :!: Ponijelo,zanjelo,sjevalo je u to vrijeme,to se vise ne ponavlja.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 23 nov 2012, 17:49

adriano, ako pargo zaredom 20 utakmica odigra na ovom nivou (20+ poena), onda ga uporedjuj sa linom i govori da je nepravda sto tajvancanin zaradjuje 24 miliona ;)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Ronaldo2012
Kontakt:

Post Postao/la Ronaldo2012 » 23 nov 2012, 19:16

Znaci Lin je po tebi igracina? Nikakve veze nema hype oko njega, nego je igracina i zasluzuje 24 miliona dolara za 3 sezone, tj. zasluzio ih igrackim kvalitetom a ne zbog marketinga i ostalog? Aferim...
Nabrojat cu minimalno 5 igraca koji imaju manje plate od njega (nisu rookie ugovori i nisu veterani igraci), a bolji su od Lina: Felton, Mayo, L. Williams, Beasley, K. Lowry itd. Ako Lin zasluzuje igrama 24 miliona za 3 sezone, onda ovih 5 ljudi zasluzuju 40 miliona kroz 3 sezone.
Slazem se da je veliki dio toga hype i veliki dio marketing, ali za mene osobno pomalo je nejasno gdje prestaju igracke kvalitete koje se placaju milionima a gdje pocinje marketing i hype. Ako je on malo slabiji igrac koji ce privuci paznju medija i tako privuci druge zvijezde u Houston i na taj nacin pomoci da Houston bude fransiza koja ce postati contender ja ne vidim u cemu je problem...Naravno da je bolje kupit njega nego nekog anonimusa koji je malo bolji.
Slicno kao blake griffin koji je kako cujem placen i trazen uvelike zbog atraktivnog nacina igre a ne toliko efikasnosti.

Lin je trenutno u suterskom slumpu i to je mozda jedini problem problem, ali to se mislim dogadja svakom velikom igracu..

Sa druge strane cudni potezi coachinga uveliko su doprinjeli tome jer se je linova uloga u nekoliko utakmica svodila samo na to da prevede loptu i dadne je hardenu( i da bude spotup suter), nakon sto je harden ludo startovao u prve dvije utkamice; i tu je poceo linov pad(a i hardenov), jer lin nije spotup suter. Mislim da je u te prve dvije kad je igrao pravog playa imao super statistiku i da je cak bio blizu trple doublea, kasnije u jos jednoj tekmi je bio blizu triple doublea i kad ga je trener posjeo na klupu citav OT?!

Jos jedan otezavajuci faktor je losa suterska forma igraca houstona opcenito (najmladja i najneiskusnija ekipa lige) tako da mnoge linove assistencije propadaju...
Zadnja izmjena: Ronaldo2012, dana/u 23 nov 2012, 19:21, ukupno mijenjano 3 puta.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 23 nov 2012, 19:18

Lin je uvezao 10+ takvih utakmica, od kojih je u jednoj (ili dvije) pogodio buzzer za pobjedu, te u jednoj osakacene Knickse odveo do pobjede u Staplesu protiv Lakersa. Iskreno nisam neki fan, i dok je trajao taj njegov niz itekako mi je smetao sav hype oko njega. Al poredit jednu tekmu od Parga, sa Linovim nizom nikako nije korektno.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 23 nov 2012, 19:51

Donnie Darko je napisao/la:Lin je uvezao 10+ takvih utakmica, od kojih je u jednoj (ili dvije) pogodio buzzer za pobjedu, te u jednoj osakacene Knickse odveo do pobjede u Staplesu protiv Lakersa. Iskreno nisam neki fan, i dok je trajao taj njegov niz itekako mi je smetao sav hype oko njega. Al poredit jednu tekmu od Parga, sa Linovim nizom nikako nije korektno.
Pobjeda je bila u MSG-u! ;)

DejaNMG
Kontakt:

Post Postao/la DejaNMG » 23 nov 2012, 23:22

[youtube][/youtube]

Ovoga cu se sjecati cjeli zivot, kako sam tad skako po kuci, auuuu. :D
Lin kad je bio u Knicksima nije imao ni krov nad glavom, spavao je na bratovom kaucu i kad bi brat imao neki party on bi isao kod Fieldsa da prespava, nakon dobrih igraca je dobio od kluba stan na koriscenje, i sada uzima milione, i zasluzuje ih sigurno.
Plus je sa Harvarda i oni vole te likove koji niotkud dodju i naprave BUM, razdrmaju citavu ligu. ;)
Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333

<333 CFC & NYK & CZBG <333

Velibor Dunjic 1985-2014

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.