Everton F.C.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Šta predviđate Evertonu u sljedećoj sezoni?

1. Borbu za evropska takmičenja
156
57%
2. Sredinu tabele (svi znamo kako loše ulaze u sezonu)
95
35%
3. Borbu za opstanak (upravo zbog lošeg starta sezone)
21
8%

Ukupno glasova: 272

NeToBoLa
Kontakt:

Re: Everton F.C.

Post Postao/la NeToBoLa » 17 nov 2012, 22:38

Coleman stvarno glup penal napravi, ne znam šta mu bi. Fellaini stativu pogodi u zadnjim minutama. Ne da se nikako, kao da nešto ne da pomaknuti se iz mjesta. Ili sudije odrade svoj posao ili auto golom se nešto usere, ili je povrijeđeno pola tima ali uglavnom nema naprijed.
Who dares, wins !

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 20 nov 2012, 12:31

U redu-slegla se je žuč nakon ovog nesretnog poraza. Nadam se boljoj izvedbi momaka u plavom i nova tri boda, jer ipak igra se pred svojom publikom ,na svome stadionu-ali nesmijemo ni zaboraviti da je taj isti Norwich u prošlome kolu pobjedio Man. Untd. Kako se je, nažalost a i na zadovoljstvo neutralnih posmatrača ,pokazalo da u Premiershipu nema "male i otpisane ekipe"...svi svakoga ;)
Nego novosti su te da pred tekmu sa Norwichom 24.11. ostali smo i bez kapetana Phil Nevilla ( mora na operaciju koljena i neče ga biti više od dva mjeseca-na radost nekih ovdje :lol: ;) ali i na žalost Moyesa koji je izjavio nakon Readinga da je falila ta "kapetanska figura" na terenu da sve to smiri i vodi!), Marouane Fellaini ( pokupio je peti žuti i dobijo suspenziju za narednu utamicu), Viktor Anichebe (leđa) ,Kevin Miralles i Tony Hibbert.
Dobre su da se vratio u prvu postavu Daron Gibbson nakon dvomjesečnog odsustav sa terena (zadnja tekma je bila ona sa WBA i ,vidi koincidencije , vrača se u tim nakon još jednog poraza :? :roll: ali sad idemo dalje :D sa Gibbotom nema poraza :D ;)
I naravno najbolja vijest je povratak Ross Barkleya sa posudbe iz Sheffild Wensdaya i čini mi se da če več odmah "u vatru" na sljedečoj tekmi. Super-mali je sljedeči Rooney ;) 8-)
Ostali smo na petom mjestu-a sad naprijed i betoniranje mijesta u prvih četiri :lol: :D
COYB
It's A GrandOldTeam To Support
********COYB**********Everton FC********

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 20 nov 2012, 18:40

Očekujem borbu a na kraju kako bude jer je ekipa totalno desetkovana a ekipa Norwicha je pokazala da je tvrd orah i da nije ekipa protiv koje se unaprijed mogu računati bodovi. Barkley je odlično debitovao i dobro se pokazao, pa se nekako pritajio. Valjda je ta posudba ostavila pozitivnog traga na njemu jer dugo je prvenstvo i Moyes će ozbiljno računati na njega. Svaki igrač je bitan na Otoku, sigurno će dobijati dosta prilike i on. Nevillu želim sve najbolje, ali neka i odmori malo. Rahatniji sam. Nadam se da će momci pokazati da mogu i bez Felle, Hibbe i ostalih biti ozbiljan i opasan kolektiv Kako god, COYB !!!
Who dares, wins !

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 22 nov 2012, 16:16

Na grandold-u spominju Cahilla kao moguce je da dodze na posudbu u januaru?? Nesto nisam za to opciju.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 23 nov 2012, 17:40

Da , ima naznaka da bi "mogao" doči na posudbu u januarskome roku-kako i sam je izjavio, ali sad postavlja se pitanje ,koliko če biti potrebe za njim tad? U srednjem redu su dobri ali,ali-evo jedna suspenzija (Fella) i malo poljuljani. Ok je to željeti doči,ali sumnjam. No ne reci nikad-nikad :roll: .
Šta nam treba je pojačanje u zadnjem redu-odbrana nam je šuplja kao malo koja u Premiershipu-samo u dvije (!?) utakmice smo imali "clean sheet", tako da moramo se ili tu pojačati u januaru ili ovi postoječi zadnji doči sebi i pameti i raditi svoj posao :evil:
Tekma sa Norwichom če biti pravi test, ili smo ili nismo materijal za Europu, jer onda sljedi četiri veoma zahtjevne utakmice -Arsenal, City,Spurs i Chelsea!! gdje nema padanja jer su svi direktni konkurenti.
Bez puno pametovanja -samo iz utakmice u utakmicu,bod ili tri, pa do prolječa a onda več dignemo u brzinu više i to bi trebalo biti to. A i to igranje u Championes League je "kao uslov i želju" (?!?!) naveo Fellaini na pitanje o njegovoj budučnosti u EFC i u idučoj sezoni :roll: :? . Ali bar je fer-znaš gdje ga imaš. :P
toliko a sad malo brojki i slova :lol:

****Everton entertain in-form Norwich City on Saturday afternoon looking to continue their unbeaten start to the campaign at Goodison Park.

Here we preview the game with the aid of stats, facts and numbers…

1 Players who have scored two goals for Everton in a Premier League game against Norwich after Nikica Jelavic completed the feat in our 2-2 draw at Carrow Road last season. If the Croatian nets again on Saturday he will overtake Paul Rideout to become our leading Premier League scorer against the Canaries.

4 Goals required by the Toffees to reach 1,000 in the Premier League. If the Blues need any encouragement to reach this mark on Saturday they need look no further than
the Club’s 7-1 win over Sunderland, which happened five years ago this weekend.

5 Matches against Norwich City as Everton boss for David Moyes. The Scot has registered three wins and two draws against the Canaries, making them statistically his second favourite opponents. However, this five-game unbeaten run is dwarfed by the 18 matches without defeat against Sunderland.

8 Everton’s current unbeaten sequence of matches against Norwich in all competitions. The Blues’ last defeat was a 3-0 reverse at Carrow Road in March 1994.

10 Matches unbeaten at Goodison for the Toffees in all competitions, with eight games won and two drawn. The Blues have lost just one of their last 19 home games in league and cup competitions.

11 Full internationals in Everton’s starting line-up at Reading last Saturday – the first time this has happened in the Club’s history. There were nine different nationalities involved, with only England represented more than once. The first time we fielded as many as 10 internationals in a starting line-up was as long ago as August 1985, on the opening day of the season at Leicester City. On that occasion, defender Derek Mountfield was the one player without a cap.

51 Meetings in all competitions between the two clubs. Of those, Everton have won 21 and lost just 15. The Toffees were Norwich’s first ever opponents in the top flight in August 1972, a match which ended in a 1-1 draw at Carrow Road.

81 Minutes in John Ruddy’s Everton career. The Canaries’ keeper came on as a substitute for the red-carded Iain Turner in the 1-0 victory over Blackburn at Goodison in February 2006. It remains the only time two keepers have made their Premier League debut for one team in the same game. As a result, Ruddy joined a select band of four Toffees keepers who kept a clean sheet on their only appearance.

FACT: There was another interesting coincidence linking both men five years later. In August 2011, while Everton were recording a repeat 1-0 win over Blackburn, Ruddy was being sent off in Norwich’s game at Chelsea, while Turner scored from his own penalty area for Preston against Notts County.

200 Premier League home matches David Moyes will reach as Everton manager on Saturday. Of those, a total of 104 have been won, with just 46 finishing in defeats.

299 League starts for Leighton Baines during his career, of which 159 have been for the Toffees.

6,666 Top-flight goals scored by Everton following Steven Naismith’s effort at Reading last weekend.

Stats courtesy of Gavin Buckland (@GavinBuckland1)

do sutra
;)
COYB

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 24 nov 2012, 12:37

Osim Fellainija falit ce Mirallas i Hibbert takodze. Prosle godine zavrsilo 1:1. Liga prvaka hmhm mislim d aje to nedosanjani san svim navijacima i simpatizerima Evertona i da ga necemo gledati slijedece sezone. Treba Moyesu extra 30-40 miliona da on to sve poslozi za lige prvaka.
Who is your čampion??

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 24 nov 2012, 16:04

Počelo....Oviedo i Hitzlsberger počeli od prve minute.Nema Colemana-Heitinga počeo također. Nisu loše krenuli-stisli več od starta-Osman promašio priliku.
COYB ;)

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 24 nov 2012, 16:12

1:0....Neismith na asistenciju Ovieda...
COYB

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 24 nov 2012, 17:54

nastavlja se proklestvo........u zadnjem sekundu. 1:1
Užas koje dno je ovaj sudija Jones.
Nikad nisam mislio da ima neka zavjera ali ovo je malo previše i prečesto.
Dno i mutljež koju moraju rasčistiti.
Razaočaran sam i našim propuštenim prilikama-ponovo!
Sa ovakvom igrom daj bože da u prvih deset ostanemo-majke mi!
COYB

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 24 nov 2012, 18:30

Gledao nesto malo od 60-te minute i vidim Norwich pritisnuo ali Everton nesto na kontre pokusao i ta pogana 90min :roll: stvarno ne mogu da vjerujem.
Who is your čampion??

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 24 nov 2012, 19:48

Nisam od ove utakmice ni previše očekivao, svjestan izostanaka bitnih igrača ali primiti u 90. minuti gol, nevjerovatno mi je krivo. Valjda će i Arsenal kiksati.
Who dares, wins !

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 24 nov 2012, 20:12

NeToBoLa je napisao/la:Nisam od ove utakmice ni previše očekivao, svjestan izostanaka bitnih igrača ali primiti u 90. minuti gol, nevjerovatno mi je krivo. Valjda će i Arsenal kiksati.
kako je tek meni ,samo me oni oboriše na kladionici :evil: :lol:

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 26 nov 2012, 18:54

Imam u planu da otvorim stranicu ili grupu na fejsu, nešto kao Everton fan club bosnia. Ne bitno koliko će članova biti 20, 50, 150. Ali eto onako da imamo svoj uneku bazu. Pa bih molio da kažete šta mislite o ideji... :)
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 27 nov 2012, 19:02

ipetm je napisao/la:Imam u planu da otvorim stranicu ili grupu na fejsu, nešto kao Everton fan club bosnia. Ne bitno koliko će članova biti 20, 50, 150. Ali eto onako da imamo svoj uneku bazu. Pa bih molio da kažete šta mislite o ideji... :)
Malo ljudi.
Who dares, wins !

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 27 nov 2012, 19:18

NeToBoLa je napisao/la:
ipetm je napisao/la:Imam u planu da otvorim stranicu ili grupu na fejsu, nešto kao Everton fan club bosnia. Ne bitno koliko će članova biti 20, 50, 150. Ali eto onako da imamo svoj uneku bazu. Pa bih molio da kažete šta mislite o ideji... :)
Malo ljudi.
Nije to bitno,a mislim i da neće biti malo. Bitno je da nas lupam 20 možemo normalno diskutovati o svemu i naravno malo bolje proći kroz historiju kluba...

White shoes never lose !

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 27 nov 2012, 21:30

Pred nama je utakmica sa Gunnersima-malo je sa zebnjom očekujem jer su nam oni u neke 3-4 sezone jedan od "najnezgodnijih " ako ne i "THE najnezgodniji " protivnik.Nemamo pobjede u 10 posljednjih utakmic sa njima.
Naravno nema bijele zastave i gače na štap-več "Dobrodošli na Goodison Park i sad če te fasovati" :lol: ;) .Ima dobrih nekih vibri -vračaju se Fella i Gibbo,Hitzlsberger i Oviedo pomalo nameču se igrom i zalaganjem, a Neismith je sve bolji.Još samo da Jela trgne se-malo mi je letargičan, ali i kontam ga ,nekako kao da ga zapostavljaju (nije urota, več čisto moja neka brija :roll: )
Odlična mi je i vijest što se i Moyes "probudio" i malo "pročačkao" mečku na golu-sa najavama dovođenja Craig Gordona (free agent,ex- Sunderland FC) te pokazivanjem interesa za sljedeče golmane Alex Manninger (ex Arsenal), Alec Boruc (ex CelticFC) , Zac MacMath (Philadelphia Union- e za ovog momka sam čuo i to samo dobro,vrijedi pokušati u januaru), te neki lik iz Egipta A Mansour...po svakoj prilici to če biti odličan potez jer mi se je Howard malo uljuljkao previše a i griješi enormno. Ako ništa ova če ga vijest malo "zagrijati" :twisted: :lol:
Heh, a što se tiče ovog prijedloga od Ipetm-a ,čuj, ništa protiv, ali da ti kažem samo da na mene nečeš moči računati-ni blizu Fejsa neidem (stara škola-kontaš. a ako mogu šta pomoči rado) Samo daj i kapa ti do poda od mene za to.
a sad malo brojke i slova uoči ove utakmice.

Everton entertain Arsenal on Wednesday evening looking to add to the 12 points recorded at Goodison Park so far this season.

Here we preview the game with the aid of stats, facts and numbers…

2
Hat-tricks scored by Everton players against Arsenal, both at Goodison Park. Roy Vernon netted his treble in 1961 and Dixie Dean famously scored three against the Gunners in the 1927/28 campaign to secure his historic and record-breaking 60 league goals.

3
Goalkeepers who have scored in first-team games at Goodison Park. Tim Howard scored against Bolton last season, while Peter Schmeichel registered for Aston Villa against Everton in 2001. The first dates back to Arsenal’s Frank Moss in 1935, who had swapped the keeper’s jersey to become an outfielder during the game following injury.

4
Goals scored by Tim Cahill and Tomasz Radzinski against Arsenal for the Toffees in the Premier League, the most by any Everton players.

5
Years since the Toffees last defeated Arsenal, a 1-0 victory at Goodison in March 2007 thanks to Andy Johnson’s injury time goal. Since then Arsene Wenger’s men have remained unbeaten in 10 matches.

6
The number of goals scored by Everton in their biggest victory over Arsenal, which was a 6-1 win at Goodison in November 1985. It was on this day that Neil Pointon made his debut at left-back after signing from Scunthorpe United.

9
Successive matches involving Everton in which both teams have scored. This is the first time this has happened in the same season since October 1964, although there were nine successive matches across two campaigns in 2000/01 and 2001/02. The last time both teams scored in 10 successive Everton matches was in late 1958.

11
Home matches unbeaten for the Toffees in all competitions. The Blues’ last defeat was a 1-0 reverse to the Gunners in March, which was the most recent meeting between the teams.

13
Goals scored by Dixie Dean against the Gunners. This total is more than any other Everton player.

149
Appearances made by Marouane Fellaini during his time at Goodison. 139 have been starts and 10 from the bench.

Stats courtesy of Gavin Buckland (@GavinBuckland1)

COYB

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 27 nov 2012, 21:33

Howard puno griješi. Zna ekipu dovesti u nezgodnu situaciju sa svojim nekim potezima.

Može Boruc, njega i od prije gotivim kao golmana. Volio bih da dođe. A možda nas Moyes iznenadi i s Begovićem ako već traži golmana, blizu mu je a i vjerujem da bi se on rado priključio ekipi koja vrlo lako može u Evropu svake sezone.
Zadnja izmjena: NeToBoLa, dana/u 27 nov 2012, 21:51, ukupno mijenjano 1 put.
Who dares, wins !

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 27 nov 2012, 21:36

ipetm je napisao/la:
NeToBoLa je napisao/la:
Malo ljudi.
Nije to bitno,a mislim i da neće biti malo. Bitno je da nas lupam 20 možemo normalno diskutovati o svemu i naravno malo bolje proći kroz historiju kluba...
To bi trebalo održavati, osvježavati za mali broj ljudi. Mislim da bi svakom ko vodi od nas tu stranicu, ubrzo dosadilo. Kako god hoćeš, eto mene odmah u grupu ali ne obećavam neki preveliki angažman. Bit ću prisutan, lajkati i tako to. :) Nekako mi je ovdje najlakše sve to, bez ikakvog opterećenja ali eto, kome se da neka izvoli.
Who dares, wins !

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 28 nov 2012, 17:28

Lajkajte stranicu...
http://www.facebook.com/FcEvertonFansFromBosnia" onclick="window.open(this.href);return false;
slika

White shoes never lose !

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 28 nov 2012, 20:16

Što si se potrudio, haj' valjda će potrajati.

Ali imam jednu zamjerku, ima nas i iz Hercegovine. ;)
Who dares, wins !

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Venom i 2 gosta.