LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 nov 2012, 18:44

lumani je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:
BernardBarnjak je napisao/la:Jamison je igrač za prve petorke.
Mora da se salis?? :lol: :lol:

u ovaj sistem bolje pase od Gasola.
Pusti ti sisteme,kad se zna ko je i sta je Gasol,a on moze igrati u svakom,samo ga treba znati iskoristiti. ;) bt 20 neka utakmica(zajedno sa predsezonom)i sinoc je bio prvi put da je nesto odigrao i odmah bi njega prije Gasola stavljali u petorku... :roll:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 24 nov 2012, 18:49

Jamison je imao dosta dobro zadnju sezonu...Kod browna nije nesto ni igrao.Gasol,kao Gasol prosle godine,su Kobe i Brown govorili da je to soft ;)

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 24 nov 2012, 20:42

Kobe Bryant je napisao/la:Kriv Kobe :roll: :lol: , mozda mu je ovo najlosija tekma ove sezone , ali:
Ali u svojoj 18-toj sezoni da ima ove brojke : 27,5 ppg , 5,2 rpg , 5,1 assp , uz 50,8% suta iz igre , 41,3% za tricu, 1,5 stpg , 8x ide u prosjeku na slobodna 89% ih pogadja , pa sta taj covjek sve ne radi , a usput uzima daleko manje suteva nego prije 18 u prosjeku , ako nastavi ovako MVP sigurno
Ne može biti MVP kad mu je tim među zadnjim u konferenciji.
Rekoh ja da D'antoni nije neki poseban trener, vidjećemo kako će biti u nastavku sezone.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 25 nov 2012, 00:16

amerosm je napisao/la:Gasol je RAK za ovu ekipu.
lumani je napisao/la:u ovaj sistem bolje pase od Gasola.
lumani je napisao/la:Gasol,kao Gasol prosle godine,su Kobe i Brown govorili da je to soft ;)
I ja sam na strani Gasola svakako. To je logicno. Pa ne mozete ocekivati da on ima neke brojke u ovome sistemu koji igraju, ono sto on moze da ponudi sigurno nije iskoristeno u ovom sistemu. Gurnes ga skoro do trice, i pravis od njega nekog sutera sa distance sto on nije. To je ko da gurnes Nasha pod kos, i cudis se sto ne skace i ne zabija na niskom postu.

Sistem koji ja gledam je sljedeci - lopta se spusta na Dwighta, Gasol se izvlaci visoko van reketa i sa sobom izvlaci jednog od visokih igraca, da bi Dwightu napravio izolaciju, i da mu olaksa dominiranje pod kosem. Pa ako ga udvoji visoki igrac Gasol ostaje sam, ako pomogne neko drugi, Kobe je slobodan...i uvijek se napravi neki visak gdje kvalitetan suter moze da trpa koliko hoce. A kako to u praksi izgleda? Ovako - lopta se spusti u reket na Dwighta koji je cuva par sekundi, pa mu je odma neko izbije iz ruku, ili ga udvoje, ili jednostavno nije u stanju nista da napravi, jer nema nikakvu ofanzivnu tehniku izuzev zakucavanja i vrlo upitnog polu-horoga. Onda Dwight vraca loptu vani, gdje Gasol nekom pravi pick i posto niko nema muda da prodje ka kosu, utrpaju loptu Gasolu, i on suta sa vrha reketa... Onda se dobija privid da Howard uzima malo suteva i ne dobija lopte, a spuste mu 10 puta vise lopti nego sto to kaze statistika, samo mu ih izbiju iz ruku, ili ih on vrati nazad, a Gasol ispadne kriv jer je neefikasan suter sa distance...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 nov 2012, 01:10

Da vidimo sta smo u stanju veceras napraviti protiv Mavericksa - nadam se da veceras konacno mozemo do prve gostujuce pobjede.

@ sundancekid

bilo je jasno da Gasol nece funkcionisati u D`Antoni-jevom sistemu...Nama treba cetvorka tipa Nowitzkog koji je u stanju pogoditi sut izvana.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 25 nov 2012, 01:30

sundancekid je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Gasol je RAK za ovu ekipu.
lumani je napisao/la:u ovaj sistem bolje pase od Gasola.
lumani je napisao/la:Gasol,kao Gasol prosle godine,su Kobe i Brown govorili da je to soft ;)
I ja sam na strani Gasola svakako. To je logicno. Pa ne mozete ocekivati da on ima neke brojke u ovome sistemu koji igraju, ono sto on moze da ponudi sigurno nije iskoristeno u ovom sistemu. Gurnes ga skoro do trice, i pravis od njega nekog sutera sa distance sto on nije. To je ko da gurnes Nasha pod kos, i cudis se sto ne skace i ne zabija na niskom postu.

Sistem koji ja gledam je sljedeci - lopta se spusta na Dwighta, Gasol se izvlaci visoko van reketa i sa sobom izvlaci jednog od visokih igraca, da bi Dwightu napravio izolaciju, i da mu olaksa dominiranje pod kosem. Pa ako ga udvoji visoki igrac Gasol ostaje sam, ako pomogne neko drugi, Kobe je slobodan...i uvijek se napravi neki visak gdje kvalitetan suter moze da trpa koliko hoce. A kako to u praksi izgleda? Ovako - lopta se spusti u reket na Dwighta koji je cuva par sekundi, pa mu je odma neko izbije iz ruku, ili ga udvoje, ili jednostavno nije u stanju nista da napravi, jer nema nikakvu ofanzivnu tehniku izuzev zakucavanja i vrlo upitnog polu-horoga. Onda Dwight vraca loptu vani, gdje Gasol nekom pravi pick i posto niko nema muda da prodje ka kosu, utrpaju loptu Gasolu, i on suta sa vrha reketa... Onda se dobija privid da Howard uzima malo suteva i ne dobija lopte, a spuste mu 10 puta vise lopti nego sto to kaze statistika, samo mu ih izbiju iz ruku, ili ih on vrati nazad, a Gasol ispadne kriv jer je neefikasan suter sa distance...

ne krivim ja Gasola,ali run and gun nije bas za njega ;)

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 25 nov 2012, 02:36

Pa realno nije ni Kobe za run&gun kosarke, MWP takodje, kao ni dobar dio ostatka ekipe, prevelik je ovdje prosjek godina da bi se igrala takva kosarka tokom cijele sezone i play off jos...

Gasola treba iskoristiti na bolji nacin, a ne odreci ga se..

EDIT:

Imal ko kakav dobar stream, sopcast?? Veceras samo flash koliko vidim...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 nov 2012, 02:47

sundancekid je napisao/la:

EDIT:

Imal ko kakav dobar stream, sopcast?? Veceras samo flash koliko vidim...
Evo link mene odlicno slusa...

http://www.thefirstrow.eu/watch/155180/ ... akers.html

MWP vec postigao 10 poena...svaka mu cast na utakmicama koje pruza ove sezone.

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 25 nov 2012, 02:49

Hvala stari! Metta odlican!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 nov 2012, 02:59

Kakva utakmica MWP-a, vec je postigao 13 poena, a ako se dan po jutru poznaje i Jamison se polahko poceo buditi iz svog zimskog sna.

IloveN
Kontakt:

Post Postao/la IloveN » 25 nov 2012, 03:04

Sto se tice stream-a:

http://www.rojadirecta.me/goto/zonaspor ... anal-4.php" onclick="window.open(this.href);return false;

Slika je kao na LP-u (priblizno).

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 25 nov 2012, 03:06

Artest Ron!
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 nov 2012, 03:09

+13 nakon prve cetvrtine, malo je D`Antoni zahebao stvar sa petorkom gdje je Meeks bio plamaker, ali sve u svemu ja sam zadovoljan.

MWP postigao vec 16 poena, svaka mu cast na ovoj utakmici i moze se reci da je uz Bryanta jedina konstanta u ovoj sezoni.

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 25 nov 2012, 03:09

Hvala, slika odlicna!

p.s. kakav Lebron, Metta je najjaci igrac na svijetu :D hahahaha sta mu je, nesto se desava sa njim... :D 16 poena za 8 minuta igre, da ne fuli ovu zadnju za kraj cetvrtine, imao bi savrsen sut i ucinak... Go MWP!!! :D

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 25 nov 2012, 03:10

Ja još uvijek ne mogu da vjerujem da "ste" ovog kloca D'Antonia doveli... :S
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 nov 2012, 03:13

Svaka cast Hillu kako se bori za svaku loptu. ;) ;)

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 25 nov 2012, 03:14

A ja ne mogu da vjerujem da je ovo ona ekipa od sinoc.... Nevjerovatno kako dominantno ovo sada izgleda. D'antoni izgleda rotira sad sve, na terenu su u isto vrijeme Hill i Dwight...malo probava rotacije, i to ide jako fino. Gasol je konacno igrao malo blize kosu, Jamison isto ima slobodu da odigra sta zna i moze, kakav on fin osjecaj ima za kosarku..super..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 nov 2012, 03:37

+27 nakon prvog poluvremena uz odlicne partije MWP-a i Jamisona (koji je vec upisao double-double ucinak). Takodjer nije mala stvar za poluvrijeme postici 65 poena.

Odoh sada spavati, a ovo ako kojim slucajem izgube nek se odmah svi kolektivno ubiju.

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 25 nov 2012, 04:24

Ova utakmica je potvrdjuje u prvom redu to sto sam govorio za Gasola. Evo ga blize kosu i vec je jako dobar, tehnika ledjima prema kosu, agresivan, sut, poluhorog...sve ide..puno sigurniji i vidi se da je rijec o strasnom igracu, samo ga treba iskoristiti. Puno bolje to djeluje kad nisu on i Dwight u isto vrijeme na parketu.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 25 nov 2012, 07:26

Evo vam pokazatelja koja je razlika kad Kobe nesiluje loptu
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: TripleThreat i 4 gosta.