West Ham FC

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

Hoće li West Ham izboriti opstanak?

1. Da
73
86%
2. Ne
12
14%

Ukupno glasova: 85

hammers
Moderator
Kontakt:

Re: West Ham FC

Post Postao/la hammers » 13 okt 2009, 14:58

Kralj :)

Evo jos par fotki iz finala :)

slika
slika
slika

Jedan od mojih najdrazih klipova slika

[youtube][/youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=aWGDXKSxjn0

"West Ham taking liberties at Millwall, they come to Millwall's ground, they smash there pubs up and to them it's a victory".

Napoli SSC
Kontakt:

Post Postao/la Napoli SSC » 16 okt 2009, 06:54

Good Good, sigurno si gledao (hammers) film Green Street Hools, kao i svaki drugi hulignaski, tema je West Ham - Millwall. Jednom sam čitao o njihovom rivalstvu, kao bogati i siromašni, neka je pobuna bila, itd...

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 16 okt 2009, 13:02

Naravno da sam gledao GSH do jaja :)

Evo ti malo o ICF-U i o Rivalstvu mada imas na prvoj stranici evo opet cu postaviti text.

I.C.F.
slika
The Inter City Firm ('ICF') je huliganska grupa navijača Vest Hema koja je bila najaktivnija 1970-ih i 1980-ih. Ime grupe dolazi od InterCity mreže vozova kojom su putovali na gostujuće utakmice.
Jedan od članova ICF bio je Kas Penant koji je napisao nekoliko knjiga o fudbalskim huliganima koje su objavljene 1990-ih i početkom 2000-ih. U svojoj knjizi "Čestitamo, upravo ste upoznali ICF" Penant pokušava da objasni da ICF nije bio ni rasistička ni desničarska grupa i da su uvek bili spremni da se pridruže ostalim navijačkim grupama dok su navijali za englesku fudbalsku reprezentaciju.
Među svim britanskim huliganskim grupama kojih je mnogo bilo sedamdesetih i osamdesetih ICF je brzo postao najpoznatija. To su postigli tokom "ere fudbalskih huligana" kada su huligani zauzimali mnogo mesta u britanskim medijima. Godine 1982. u neposrednoj blizini Arsenalovog stadiona Hajberi član Arsenalove huliganske grupe "the Gooners" je izboden na smrt od strane ICF.
Tokom utakmice između Arsenala i Vest Hema, nekoliko članova ICF-a su uspeli da upadnu na deo severne tribine Hajberija i da ga kontrolišu tokom jednog dela utakmice. Ovim potezom ICF je privukao na sebe veliku pažnju i zaradio poštovanje huliganskih grupa širom Britanije.
ICF je bio poznat i po "vizit karti" koju su ostavljali pobeđenim rivalima. Na karti je pisalo "Čestitamo, upravo ste upoznali ICF". Ova poruka je promenjena u "Čestitamo, upravo ste upoznali slavni ICF" kada su postali tema serije dokumentarnih emisija pod nazivom "Hooligan". U ovim emisijama su učestvovali članovi ICF-a kao što su Karlton Lič i Kas Penant. Veliko interesovanje medija za huliganizam u Britaniji donelo je slavu ICF-u čije ime je i danas posebno za sve koje zanima ono što se u Britaniji naziva "Terrace culture".
slika
RIVALITET
West Ham ima jak rivalitet sa nekoliko klubova. Većina su iz Londona, najveći rivali su susedi Totenham Hotspur, Arenal i Chelsea koje karakteriše višegodišnje istočno-zapadno Londonsko rivalstvo. Ipak najstarije i najveće rivalstvo je naravno sa Millwall-om, uprkos činjenici da je Millwall obično bio jednu ili dve divizije ipod West Ham-a. Jedna priča kaže da je rivalstvo počelo čak pre nego što su klubovi osnovani, u danima koje su Themes Iron Works i Millwall Iron Works kompanije bilie rivali za iste ugovore. Priča se nastavlja kako je to rivalstvo poraslo kada je kompanija koja je bila stacionirana u East End-u (West Ham) stupila u štrajk, a oni koji su radili u južnom Londonu (Millwall) su odbili da stupe u štrajk i nastavili da rade. Ne postoje dokazi da je ova priča tačna, Millwall je oduvek bio veliki deo u srcu istočnog Londona i fudbalski klub se premestio u južni London tek 1910. godine.

Tokom 1970-80-ih "firme" su nastavile sa tučama, West Ham je postao ozloglašen zbog huliganstva. Inter City Firm je bila rivalska banda. Tokom 1990-tih i do danas zahvaljujući sistemima za praćenje i povećanjem policijskih snaga na utakmicama nasilje se smanjilo iako se veliko rivalstvo sa Millwall-om nastavilo, pogotovo posle gorkog poraza od Millwall-a sa 4-1 i takodje skorasnjom utakmicom u League Cupu 8-) .

"West Ham taking liberties at Millwall, they come to Millwall's ground, they smash there pubs up and to them it's a victory".

Middlesbrough FC
Kontakt:

Post Postao/la Middlesbrough FC » 16 okt 2009, 23:24

Čito sam negdje da je to bilo zbog tih strajkova, mislim da je to tačna priča. Slijedeca tekma, STOKE AWAY. Mislim da nemate sta traziti na Britannia Stadionu, ukoliko bi Portsmouth dobio Totenham, bili bi ste zakovani za dno.

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 16 okt 2009, 23:45

Kao i prosle god 0-1 aBd ali sad nema Tristaća da ga opet zabije iz slobodnog :)

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 16 okt 2009, 23:48

ma **** GSH, tu pokazase ICF ko' neke heroje a bushwackerse ko zli picke... :evil: :lol:

Middlesbrough FC
Kontakt:

Post Postao/la Middlesbrough FC » 16 okt 2009, 23:48

hammers je napisao/la:Kao i prosle god 0-1 aBd ali sad nema Tristaća da ga opet zabije iz slobodnog :)
Ma nisam bas siguran da ce biti gusto, biti 0-1 :mrgreen:
Stoke igra strašan fudbal i već su vise puta dokazali da zasluzuju elitni rang u kojem se trenutno nalaze. West Ham zna napravit dobar rezultat dobrom igrom, ali neko moje misljenje je da to nece uspjeti protiv Stoke-a.

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 16 okt 2009, 23:55

steve-o je napisao/la:ma **** GSH, tu pokazase ICF ko' neke heroje a bushwackerse ko zli picke... :evil: :lol:
slika

Ko su Bushwackersi ? :lol:

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 17 okt 2009, 00:00

Middlesbrough FC je napisao/la:
hammers je napisao/la:Kao i prosle god 0-1 aBd ali sad nema Tristaća da ga opet zabije iz slobodnog :)
Ma nisam bas siguran da ce biti gusto, biti 0-1 :mrgreen:
Stoke igra strašan fudbal i već su vise puta dokazali da zasluzuju elitni rang u kojem se trenutno nalaze. West Ham zna napravit dobar rezultat dobrom igrom, ali neko moje misljenje je da to nece uspjeti protiv Stoke-a.
Ma dobar je Stoke ali mislim da smo daleko kvalitetnija ekipa,sutra nece moci igrati zbog kartona Parker,Dyer i vec duze ozliedjeni Ashton i Boa Morte dok bi se u pogon trebali vratiti Behrami,Collison,Gabbidon i ocekuje se debi Franca ..Mislim da je konacno vrijeme da se upisu 3 boda,zadnji put u prvom kolu protiv Wolvesa :S

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 17 okt 2009, 00:40

hammers je napisao/la:
steve-o je napisao/la:ma **** GSH, tu pokazase ICF ko' neke heroje a bushwackerse ko zli picke... :evil: :lol:
slika

Ko su Bushwackersi ? :lol:
meni je najvaznije da je one picke u filmu sredio tommy hatcher ;)

Middlesbrough FC
Kontakt:

Post Postao/la Middlesbrough FC » 17 okt 2009, 00:56

Joj znas koja mi je najludja scena, kad Tommy prica sa Bovverom, a ona treba se smije, onda Tommy prilazi njenom frajeru, Georg-u, kaže: Excusme, I am Tommy Hutcher, a George odgovara: Yeah, I know :mrgreen:

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 17 okt 2009, 02:03

Steve-o Steve-o moj znam ja da iz tebe vri cekicarska krv,zar nisi rekao da cesto pjevusis nasu pjesmicu kad se nalijes aa ;)

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 17 okt 2009, 02:27

hehe krivac pjevanja te pjesme je iskljucljivo alkohol :)

Middlesbrough FC
Kontakt:

Post Postao/la Middlesbrough FC » 17 okt 2009, 20:24

E moj "hammers", rekoh ti ja da Stoke igra strašan fudbal!Beattie dvostruki strijelac, prvi gol iz penala, za Čekićare jedini gol postigao Upson u 34-toj minuti!

Middlesbrough FC
Kontakt:

Post Postao/la Middlesbrough FC » 17 okt 2009, 20:31

Evo famozne scene :mrgreen:
[youtube][/youtube]

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 17 okt 2009, 21:49

Tuga :cry: Jos jedan poraz u nizu situacija sve gora i gora,nisam uspio danas pogledati utakmicu,na digitalnoj milion programa niko nije prenosio WHU Cak nijedan stream nije bio za danasnju tekmu :S Po Highlightsu sto se moglo vidjeti dobro smo igrali i da su odnesena 3 boda ne bi bilo ne zasluzeno,ali po obicaju srece nije bila na nasoj strani..Inace sudija idol nije vidio udaranje Huth-a na Upsonu gdje mu je trebao pokazati crveni karton,sada slijedi mnogo teska utakmica protiv Arsenala na Upton Parku mislim da ako ovdje Zola ne uzme 3 boda da bi mogao polahko poceti pakovati kofere...

west ham til i die
[youtube][/youtube]

Middlesbrough FC
Kontakt:

Post Postao/la Middlesbrough FC » 17 okt 2009, 21:57

Treba vam senzacija da dobijete Arsenal. West Ham sve gori i gori, ako ovako nastavi, iduca sezona Championship!

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 19 okt 2009, 12:42

KONZORCIJUM BOGATIH CEKICARA DOSAO SA PONUDOM U LONDON (OKO 100 MILIONA FUNTI) !!!

konzorcijum je otpoceo pregovore sa tzv. predsednikom kluba Berndhartom oko kupovine naseg kluba .. Intermarket grupa opisuje sebe kao brend koji je ubrzanim tempom razvija i dobija znacajnu ulogu u finansijskim krugovima, a vodi ga Dzim Bouv, americki biznismen..ostala imena se jos kriju, ali sakupljaju sve fanove kluba koji su pronasli srecu iz navijacke pesme i spremni su ne samo da skinu dugove ili procenat..vec da ga podignu na jos veci nivo nego na kom je do sada bio..

rekao je jos da su spremni obezbediti Zoli novac da pojaca oslabljeni sastav, sto je pre moguce u januaru, i da konzorcijum ne samo sto ima novca, vec ima i pravi osecaj i sentiment prema klubu..jedan od ljudi u Grupi moze biti predsednik AirAsia,Toni Fernandez, koji je bio na prosloj utakmici protiv Fulama, a bogatstvo mu se procenjuje na 230 miliona funti
slika

mali_zeleni
Kontakt:

Post Postao/la mali_zeleni » 22 okt 2009, 12:47

jbg, to je sudbina svih klubova... još se neki trse ali sve će prije ili kasnije postati igračke arapskih i inih multimiljardera... sjebaše nam nogomet :cry:

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 22 okt 2009, 13:52

Nazalost to je tako ali nema druge,pa jedan Birmingham dobija 40 miliona za transfere dok Zola mora prodati Collinsa da bi doveo pojacanje tj. diamantia ili dovoditi igrace na pozajmice i one free transfer odpatke :S Spominje se dosta bogatih ljudi koji bi htjeli kupiti Whu ali sve ide nekako sporo,kao da cekaju da Whu ispadne da nam padne cijena..Inace vrijednost kluba prema forbsu je oko 195 miliona funti i zamalo smo ispali iz prvih 25 klubova na svijetu, tako da nije sve tako crno slika

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: JackW, Rosicky, Venom i 6 gostiju.