Sapunica se nastavlja ..
Izet Hajrović: Nisam se odrekao nastupa u bh. reprezentaciji!
Nakon što je 14. novembra u Tunisu zaigrao u reprezentativnom dresu Švicarske, veznjaka Grasshoppersa, Izeta Hajrovića, već su proglasili odbjeglim sinom. Prekaljani stručnjak Ottmar Hitzfeld Hajroviću je dao priliku u 83. minuti susreta umjesto Barnette, i već nakon prvih minuta u švicarskom dresu, ovdašnja javnost digla je ruke od ovog 21-godišnjeg Sarajlije. No, Izet Hajrović nije donio definitivnu odluku. Potvrdio je to u razgovoru za naš portal, ističući kako bi jedan poziv mogao da promijeni sve. "Moja odluka nije definitivna. Ukoliko bi iz BiH stigao poziv, vjerovatno bih ga prihvatio i zaigrao za Zmajeve. Već ranije sam rekao kako BIH ima posebno mjesto u mom srcu. Rekao sam to i kapitenu Spahiću, kao i Edinu Džeki", kaže na početku razgovora za **** Izet Hajrović. Na našu konstataciju da je Spahiću i Džeki jasno dao do znanja da je odabrao Švicarsku, Hajrović odgovara: "Sada imam dovoljno vremena da razmislim za koju reprezentaciju igrati. Prethodno nisam bio u mogućnosti donijeti sigurnu odluku. Nisam rekao ne BiH, poziv u februaru mogao bi sve da promijeni", govori nam Hajrović, koji nije upućen u proces promjene sportskog državljanstva. "Ne znam kako ide to sa papirlogijom, niti mi je ko objasnio. Ali, spreman sam uraditi ono što je potrebno kako bi stekao pravo nastupa u dresu bh. reprezentacije".
Sa Hajrovićem smo se tokom razgovora dotakli i šansi našeg državnog tima za plasman u Brazil na Svjetsko prvenstvo koje se održava 2014. godine. "Imamo dobre šanse za plasman na Mundijal. Trenutno je BiH prva u grupi, što pokazuje da Sušićevim momcima dobro ide. Ukoliko pobjedimo u martu Grčku u Zenici, onda je sasvim jasno da će naša zemlja biti u Brazilu na ljeto 2014. godine", istakao je tokom razgovora za **** Izet Hajrović, 21-godišnji vezista Grasshoppersa.
Ovaj Hajrović stvarno nije normalan, pod uslovom da je ovo sve istina.
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI