Evo nakon zaista noci iz snova da i ja ostavim svoje videnje. Kao prvo, moram istaci veliki odaziv nasih navijaca kao i paklenu atmosferu. Svaka vam cast svima na tome. Ja sam kasnio bio na tekmu i udem u 10 minutu, kad ugledah zaista pozitivno iznenadenje. Sve je nekako mirisalo na veliko slavnje... Ali iskren da vam budem, zaista sam se sjebao kada sam vidio jug krcat...
Sto se tekme tice, samo da napomenem raju. Bice danas na AreniSport 3 (ili nekoj od Arena) repriza meca u 18.00h, pa tko zeli da ponovo pogleda kao covjek, neka izvoli.
Utakmica zaista bila na nivou. Ja sam prije pisao bio, da upravo Siroki i volim zbog ovakvog odnosa na terenu. Nema tu primi-nabi, vec fino stani i igraj pa tko koga. Sa nase strane gledista, veoma teska jer smo sami sebi zakloplikovali sitvaciju, ali na kraju nas je BOG pogledao, konacno... Bojao sam se onog Jamakov promasaja, kao i ona tri Bekriceva, ali na kraju sve to nekako dobro ispade. Oni nisu toliko prilika imali, ali sta god da su napravili je bilo veoma opasno. Zbog ovoga im iskreno cestitam....Malo je onih koji znaju primijeti pravu ekipu, a pa ova ekipa Sirokog je nama uradila istu rokadu kao Maribor zatvorivsi nam Kvesica, pa se igra morala prenositi na Stanica. Ovo nam je Maribor zaista perfektno bio uradio, pa smo vidjeli kako smo zavrsili.
Dakle, da skratimo, vratili smo se na nas kolesijek, sada treba samo nastaviti u nasem ritmu bez nabijanja pritiska momcima. Ova tri boba su bitnija nego jesenja titula, vjerujte mi i moram istaci uz duzno postovanja prema svima, ali jedini pravi konkurent nama jeste Siroki. Sa njima smo bara, bara stalno, ovo ostalo je sve u par deka. Jbg, pozicija na tabeli ocitava drukciju sliku, ali zaista u praksi to izgleda drukcije. Odradena je polusezone (bez neke igre) pa prema tome mozemo slobodno ocekivati u nastavku bolju igru, mada ja vise volim ovo bez igre, a da na kraju sage mi budemo na tronu, nego neku igru pa da razvalimo sve, pa kada dode evropa, mi se nadamo a kuci se vracamo sa peticama.
Samo jos da pohvalim Adilovica, koji je zaista odigrao ova zadnja dva meca za 10. Bravo Adile majstore. Nemojte me poglresno svatiti, ima on gresaka naravno, posebno u igri jedan na jedan ili kada mu se lopta da u prostor, gdje se doslovno gubi, ali zato borbenost, zalaganje, postavljanje, snalaznjivosti, i namjestanje lopti suigracima mu je za 10. Bar sa mog stajalista. Da je makar Bekric ranije pogodio sto mu je covjek sve ostavljao ne bi ulazili o ovakvo dramaticnu zavrsnicu, ali o tome ce Amar njima sigurno govoriti na treninzima...
SVE U SVEMU...
BRAVO ZELJO, BRAVO MANIJACI...