slazem se da je jad i cemer ali tebi izgelda rezutlati i broj stanovnika nista ne znaci,siroki ima oko 20 hiljada stanvnika,velez i zrinjski djele 80,90 tak hiljada ,zeljo i sarajevo dolaze iz velike sredine sa oko 500,600 hiljada ljudi,ne viidm neku razliku u hiljadu gore dolejovanmaksimovic je napisao/la:ovo je jad i cemer sto se tice posjeta...![]()
13 timova ima prosjek ispod 2000 ljudi... sramotno... a zovemo se premijer liga...![]()
sto li borac, siroki, velez, ili zrinjski nemaju vise od 2000 ljudi na stadionu?!
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: Premijer liga BiH - opcenito
-
zrinja1905
- Kontakt:
zrinjski ima puno vise od 2000jovanmaksimovic je napisao/la:ovo je jad i cemer sto se tice posjeta...![]()
13 timova ima prosjek ispod 2000 ljudi... sramotno... a zovemo se premijer liga...![]()
sto li borac, siroki, velez, ili zrinjski nemaju vise od 2000 ljudi na stadionu?!
cak i po ovim netocnim podacima ima 2142 prosjek, jer ovaj nije dobro izracunao..
Prosjek je nikakav,jucer npr. na derbiju umijesto da je stadion pun jedva nekih 5,6 tisuca gledatelja u Mostaru sto je po meni sramota jer pamtim prve derbije kada je bivalo duplo vise gledatelja a atmosfera kud i kamo bolja!
Polako opada i sarajevski derbi tako da ne znam sto je ovom nasem narodu,vjerovatno velik utjecaj stranog nogometa pa i od nasih kvazi nogometasa ocekuju isto na premijerligaskim terenima ,podrzati svoj lokalni klub a ne drka... na novopecene velikane kao sto su PSG,City,Chelsea i ostala sranj...
Joj kada procitam moj klub (npr. Milan) pa ubio bi se,taj nije vidio jadranskog mora sa hrvatske obale a kamoli sa talijanske!
Polako opada i sarajevski derbi tako da ne znam sto je ovom nasem narodu,vjerovatno velik utjecaj stranog nogometa pa i od nasih kvazi nogometasa ocekuju isto na premijerligaskim terenima ,podrzati svoj lokalni klub a ne drka... na novopecene velikane kao sto su PSG,City,Chelsea i ostala sranj...
Joj kada procitam moj klub (npr. Milan) pa ubio bi se,taj nije vidio jadranskog mora sa hrvatske obale a kamoli sa talijanske!
Premijer liga BiH-općenito
Kada ljudi shvate da se utakmice namještaju odnosno kupuju onda im se i nedolazi na iste.Kada bi se organizovala korida u Sarajevu mislim da bi bilo 40000 ljudi.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
potpis bekicu.stvarno ne razumijem ovaj narod ovdje.i onda kad napisu (npr.chelsea "mi") onda je u redu jer je to globalizacija i te spike..pa sta je sa nasim klubovima ovdje? sve se vise prate strani klubovi,a manje nasi i to je problem ovog drustva.jucer izvrsna atmosfera u mostaru,ali opet nije bilo dovoljno ljudi rekao bih.pa na siroki ne dodje 500 gledatelja po utakmici.sramota.
izbrisano.
Zadnja izmjena: Mancini, dana/u 26 nov 2012, 18:35, ukupno mijenjano 1 put.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
Siroki ima prosjek negdje oko 150 ljudi na utakmici a najbolje situaciju na tribinama je opisao Silic kada je kralj rekao : "kada igram domace utakmice cujem na tribinama kada netko upaljac kresne"!nate je napisao/la:potpis bekicu.stvarno ne razumijem ovaj narod ovdje.i onda kad napisu (npr.chelsea "mi") onda je u redu jer je to globalizacija i te spike..pa sta je sa nasim klubovima ovdje? sve se vise prate strani klubovi,a manje nasi i to je problem ovog drustva.jucer izvrsna atmosfera u mostaru,ali opet nije bilo dovoljno ljudi rekao bih.pa na siroki ne dodje 500 gledatelja po utakmici.sramota.
Sigurno je da je i liga losa i da mediji su krivi kao i globalizacija ali ja radje volim pogledati Zrinjski nego drk... ispred TV-a i nadati se hoce li Modric ili Dzeko uci 20ak min u city ili real!
Kako ce klubovi i zivjeti kada od ulaznica ne mogu niti sudce i vatrogasce te kola hitne pomoci platiti !
Post za 10bekicamir je napisao/la:Siroki ima prosjek negdje oko 150 ljudi na utakmici a najbolje situaciju na tribinama je opisao Silic kada je kralj rekao : "kada igram domace utakmice cujem na tribinama kada netko upaljac kresne"!nate je napisao/la:potpis bekicu.stvarno ne razumijem ovaj narod ovdje.i onda kad napisu (npr.chelsea "mi") onda je u redu jer je to globalizacija i te spike..pa sta je sa nasim klubovima ovdje? sve se vise prate strani klubovi,a manje nasi i to je problem ovog drustva.jucer izvrsna atmosfera u mostaru,ali opet nije bilo dovoljno ljudi rekao bih.pa na siroki ne dodje 500 gledatelja po utakmici.sramota.![]()
Sigurno je da je i liga losa i da mediji su krivi kao i globalizacija ali ja radje volim pogledati Zrinjski nego drk... ispred TV-a i nadati se hoce li Modric ili Dzeko uci 20ak min u city ili real!
Kako ce klubovi i zivjeti kada od ulaznica ne mogu niti sudce i vatrogasce te kola hitne pomoci platiti !
A šta očekivat ,kad na tekmi imas prosjek 50 faulova,nijedan il jedan šut na gol,po 5-6 žutih kartona a niko nezna zašto ih je i dobio,i kad imaš ciste igre provedene na terenu oko 40 minuta ono ostalo sve u prekide ode,pa ko ce to gledat? I poslije takve tekme treneri oba kluba daju izjave kako je bilo puno trčanja,lijepih akcija,pretrčalo se 100km kao ekipa...Pa ko da ja nisam gledo TU tekmu i vidio da nemam šta vidjet...Ili misle da sam slijep...I ovo je puno raje što gleda naše tekme...biti ce izgleda sve manje kako je krenulo...bekicamir je napisao/la:Prosjek je nikakav,jucer npr. na derbiju umijesto da je stadion pun jedva nekih 5,6 tisuca gledatelja u Mostaru sto je po meni sramota jer pamtim prve derbije kada je bivalo duplo vise gledatelja a atmosfera kud i kamo bolja!
::::SAMO ČELIK::::
Prvo bi fudbalski savez trebao malo baciti pogled na poboljsanje Premier Lige a ne samo kada treba naplatiti kazne.zamorano je napisao/la:A šta očekivat ,kad na tekmi imas prosjek 50 faulova,nijedan il jedan šut na gol,po 5-6 žutih kartona a niko nezna zašto ih je i dobio,i kad imaš ciste igre provedene na terenu oko 40 minuta ono ostalo sve u prekide ode,pa ko ce to gledat? I poslije takve tekme treneri oba kluba daju izjave kako je bilo puno trčanja,lijepih akcija,pretrčalo se 100km kao ekipa...Pa ko da ja nisam gledo TU tekmu i vidio da nemam šta vidjet...Ili misle da sam slijep...I ovo je puno raje što gleda naše tekme...biti ce izgleda sve manje kako je krenulo...bekicamir je napisao/la:Prosjek je nikakav,jucer npr. na derbiju umijesto da je stadion pun jedva nekih 5,6 tisuca gledatelja u Mostaru sto je po meni sramota jer pamtim prve derbije kada je bivalo duplo vise gledatelja a atmosfera kud i kamo bolja!
Sarajevo za tebe zivimo neka znaju svi da bicemo ti mi do SMRTI odani.
- ASD
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH-općenito
Eto u Engleskoj se ne namijesta.Mancini je napisao/la:Kada ljudi shvate da se utakmice namještaju odnosno kupuju onda im se i nedolazi na iste.Kada bi se organizovala korida u Sarajevu mislim da bi bilo 40000 ljudi.
Ono zadnje kolo je licilo na Smackdown
- samo_lijevo
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH-općenito
I utakmica Celzi-City za prave sladokusce.ASD je napisao/la:Eto u Engleskoj se ne namijesta.Mancini je napisao/la:Kada ljudi shvate da se utakmice namještaju odnosno kupuju onda im se i nedolazi na iste.Kada bi se organizovala korida u Sarajevu mislim da bi bilo 40000 ljudi.
Ono zadnje kolo je licilo na Smackdown![]()
I oni se nerviraju zbog njih a igraci samo milioncice skupljaju.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
pa nema veze jel na utakmici ima 50 faula - navijas za svoj klub bez obzira kakva je igra.jbemu nije premijer liga jaka liga da se tu igra sjajno.liga je losa,ali i pod takvim uvjetima treba podrzavati svoje.nikad za neki strani klub necu reci da je moj jer ja ne osjecam nikakvu povezanost.drugo je kad si ti na stadionu i kad navijas,a drugo kad pratis preko tv-a.
Ljudi hoce neki napredak a stadioni zjape prazni. Kad bi svi ti sto seru protiv nase lige dolazili na utakmice i kad bi stadioni bili puni i klubovi bi imali vise prihoda i lakse bi im bilo funkcionisati , bilo bi i pojacanja i svasta nesto.
I takoder skracenje lige je neophodno, kada bi imali vise utakmica tipa one sinoc (Željezničar-Široki Brijeg) to bi privuklo jos vise publike i napredak bi bio ogroman.
A svaki covjek moze izvdvojiti tih pisljivih 5 KM jednom u dvije sedmice.
I takoder skracenje lige je neophodno, kada bi imali vise utakmica tipa one sinoc (Željezničar-Široki Brijeg) to bi privuklo jos vise publike i napredak bi bio ogroman.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
Jao faula kod prvog gola Zrinjskog.A Pilav dođe u studio i komentariše suđenje Lige prvaka.
- ASD
- Kontakt:
Ne znam brate.ZZtop10 je napisao/la:Ljudi hoce neki napredak a stadioni zjape prazni. Kad bi svi ti sto seru protiv nase lige dolazili na utakmice i kad bi stadioni bili puni i klubovi bi imali vise prihoda i lakse bi im bilo funkcionisati , bilo bi i pojacanja i svasta nesto.
Ako se budu non stop igrali derbiji Zeljo-Sarajeo.
Raji bi to dosadilo pa nebi ni na derbije islo.
- ASD
- Kontakt:
Fakat je glupo da ljudi koji nisu granice u zivotu presli govore kako cemo mi (Barcelona) pobijediti Real ili obrnuto.nate je napisao/la:pa nema veze jel na utakmici ima 50 faula - navijas za svoj klub bez obzira kakva je igra.jbemu nije premijer liga jaka liga da se tu igra sjajno.liga je losa,ali i pod takvim uvjetima treba podrzavati svoje.nikad za neki strani klub necu reci da je moj jer ja ne osjecam nikakvu povezanost.drugo je kad si ti na stadionu i kad navijas,a drugo kad pratis preko tv-a.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Siroki i Velez po 2500-3000 ljudi ja mislim da je bilo. I protiv Zelje i Borca malo vise. To je pola utakmica prvog dijela. I mislim da je Zrinjski bilo oko 3000, znaci tu je to negdje. Sad vjerovatno ove zadnje nema tu je bilo malo ljudi i to je 6 utakmica od 7. Sad mozda koja stotina gore dole, ali to je taj negdje broj. I ostaje Rudar i tu je bilo malo ljudi.zlajson je napisao/la:Siguran za Čelik, buraz... nešto mi je to mutno...
Celik!3,2,2.
Nakon 15 kola premijer ligi prvak je NK Zeljeznicar dok ga Sarajevo prati na tablici,po svemu sudeci novi stari prvak ce biti Zeljeznicar jer Sarajevo ima tezi raspored na proljece a i situacija u klub im nije nesto bajna pogotovo jer ce glavni igrci kao sto su Sesar i Husejinovic napustiti klub a ovog drugog ce tesko biti zamjeniti i pronaci na bh trzistu!
Sarajevski "velikani" za bh uslove su se izdvojili i bjeze konkurenciji podosta bodova iako se smatralo da ce Borac i Siroki ciniti tu konkurenciju ova dva kluba su zakazala ,Borac zbog financijske krize i dugovanja prema igracima iako imaju mozda jedan od najboljih sastava prazan zeludac ipak ne igra i igraci poput Avdukica,Trivunovica,Krunica i Zizovica sigurno da su mogli vise uciniti za svoj klub,ostaje takodjer zapamcena i sramota u kupu protiv Capljine!
Drugo razocarenje jeste NK Siroki Brijeg koji je ipak dolaskom Muse poceo napokon pomladivati momcad sa Zoleticem,Markovicem,Barisicem i jos nekim mladjim igracima no ako tako nastave sigurno je da ce i na proljece biti vecih oscilacija tako da pozicja oko 5,6 mjesta ne treba nikoga iznenaditi jer nije lako pomladiti momcad preko noci!
Iznenadjenja su Slavija i Zrinjski jer nitko nije ocekivao od ova dva kluba neki visoki plasman ,na trecem mjestu su sa Olimpicom koji je napokon poceo da igra kvalitetno !
Na kraju sezone vjerovatno tablica ovakva:
NK Zeljeznica
FK Sarajevo
FK Olimpic
HSK Zrinjski
FK Borac
NK Siroki
FK Slavija
FK Leotar
FK Rudar
NK Celik
NK Zvijezda
FK Velez
NK Travnik
FK Radnik
NK Gosk
FK Gradina
Sarajevski "velikani" za bh uslove su se izdvojili i bjeze konkurenciji podosta bodova iako se smatralo da ce Borac i Siroki ciniti tu konkurenciju ova dva kluba su zakazala ,Borac zbog financijske krize i dugovanja prema igracima iako imaju mozda jedan od najboljih sastava prazan zeludac ipak ne igra i igraci poput Avdukica,Trivunovica,Krunica i Zizovica sigurno da su mogli vise uciniti za svoj klub,ostaje takodjer zapamcena i sramota u kupu protiv Capljine!
Drugo razocarenje jeste NK Siroki Brijeg koji je ipak dolaskom Muse poceo napokon pomladivati momcad sa Zoleticem,Markovicem,Barisicem i jos nekim mladjim igracima no ako tako nastave sigurno je da ce i na proljece biti vecih oscilacija tako da pozicja oko 5,6 mjesta ne treba nikoga iznenaditi jer nije lako pomladiti momcad preko noci!
Iznenadjenja su Slavija i Zrinjski jer nitko nije ocekivao od ova dva kluba neki visoki plasman ,na trecem mjestu su sa Olimpicom koji je napokon poceo da igra kvalitetno !
Na kraju sezone vjerovatno tablica ovakva:
NK Zeljeznica
FK Sarajevo
FK Olimpic
HSK Zrinjski
FK Borac
NK Siroki
FK Slavija
FK Leotar
FK Rudar
NK Celik
NK Zvijezda
FK Velez
NK Travnik
FK Radnik
NK Gosk
FK Gradina
@bekicu nije NK nego FK Željezničar !
I onda kada više ne bude me ovdje
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.