KrajPrice je napisao/la:Ja odgovorno tvrdim da u Zelji igra minimalno 5 igraca od idealnog tima!
U ostalom rezultati sve govore.
Po meni ovako bi izgledao sastav.
Antolovic
B.Colic Vasilic Torlak Kvesic
Svraka Zolotic
Bekric Zeba Guza
Adilovic
Vjeruj mi da sto se tice individualnog kvaliteta i niste bas tolko dominantni kolko ti se cini.I s.cs.port (
a znamo ko ga uredjujuje) je svrstao vise igraca Sarajeva od igraca Zelje u tim polusezone
Vas pored ovih van fudbalskih stvari vadi uigranost,dobra klupa(ujednacena),trener koji izvlaci maximum iz ekipe i iz svakog pojedinca i u svakoj utakmici i u svakoj minuti (od 1 do 90).Nema kod vas da igraci briljiriaju prvo pol a ne mogu se sastavit sa loptom u drugom.
Po mom misljenju, Colic mjesta u 11 idealnih ne moze imati nema šanse.Nije ni treci na toj poziciji.Istina je da je mlad, i da moze napredovat lupam, ali ima igraca srednjih godina (znaci nisu starudije od 28,29,30,31,32..) a mnogo bolje od Colica.
Sesar i Bandovic su po meni ispred Antolovica i Svrake.Nije sto su nasi majke mi moje!Istina je da godine vade Antolovica ali posto je u pitanju golmanska pozicija godine nisu
toliko bitne (jesu da se razumjemo).
Isto tako cu odmah reci da Belosevic nema mjesta u prvih 11 dok po dosta vas ima.Kvesic je za njega Marcelo.Opet mozda ima bolji i od Kvese ali razlika nije velka kolko je pitanje godina.
Ispred Vasilica bi morao igrati Ješe ili Vule Trivunovic.Ovaj drugi je malo opo u formi, ni borac nije nesto u zadnje vrijeme pa bi izabrao Vedrana.
Istina je vi imate rezultate pa bi trebali biti po rezultatima 8 vasih igraca, ali po
klasicnom individualnom kvalitetom i dobrom formom uz pokusaj da se uzimaju sto mladji igraci i da se napravi dobar spoj iskustva,mladosti i kvalitete mislim da je ovo najblize idealnih 11 PL BiH po formi koju prikazuju zadnjih pola godine
(znaci Europa, i ovaj dio prvenstva, da ne zalazimo u prosli sezonu)
-------------dejo-----------
lede---torlak--jese--kvesa
--------sesar-bekric-------
Said-------------------zeba
------hazdic---adilovic----
Ako cemo gledati cisti kvalitet tu bi sigurno bili Vule Trivunovic,Alen Skoro,Mirsad Beslija,Silic...a opet kad bi gledali igrace iz pl u zadnjih lupam 3 godine ili 5 ili 10 ili cak od 1996 odavde bi mozda 1 ili 2 mogli u prvih 11.
Opet da napomenem.Ako jedan ima 23 godine a drgi 29 godina a ovaj od 29 je kvalitetniji za nijansu ja cu izabrati ovoga od 23 jer 6 godina je puno.Medjutim ako jedan ima 23 godine a drugi 26 a ovaj od 26 je isto za nijansu kvalitetniji ovaj put cu ipak izabrat ovog od 26.Isto tako, ako jedan puno kvalitetniji od svih ostalih, za vise od nijanse, a ima 32 godine ipak cu izabrati nekog od 23 ili 25 koji je također dobar igrac.Primjer, Ni Hadzic ni Adilovic ne mogu opepelit Alenu Škori, ni po cemu, ali ovaj u idealnih 11 NE MOZE.
Znaci idealan omjer kvalitete,iskustva i forme.