Ma i Shaq je smiješno pucao slobodna bacanja, ali bi "zaslužio" da ih promaši u toku utakmice. Ovaj za sada ništa nije pokazao, a uz to je još i loš sa linije sl. bacanja.amerosm je napisao/la:Velika steta zbog poraza ! Nikako da napravimo neku seriju pobjeda i uvijek nakon odlicne utakmice u narednoj zakazemo.
Nisam gledao utakmicu, ali vidim po komentarima ovdje i izjavama Worthy-a da je Bryant sinoc silovao loptu.
Hebiga ako cemo realno njegov ego nas nekad zavije u crno, a nekad nas isti izvuce iz go.... i sigurno zbog njega nismo izgubili utakmicu vec zbog lose izvedenih slobodnih bacanja.
Da sam na mjestu D`Antoni-ja ne bi Howardu dao da ode kuci dok nakon treninga ne pogodi 1000 slobodnih bacanja. Tacno se covjek nekad zapita sta oni rade na treningu. I prosle godine su nas u par navrata slobodno bacanja kostala pobjede.
LA Lakers
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: LA Lakers
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari
- Ronaldo2012
- Kontakt:
da li bi lakersima dobro dosao LMA iz Portlanda? izgleda da hoce da ga trejduju...
Mas aj kuv ne sadri - sri lankanska narodna poslovica, a znaci otprilike "osoba koja je vesela je najbolji uzor".
samo ne znam šta bi lejkersi mogli ponuditi, gasolaRonaldo2012 je napisao/la:da li bi lakersima dobro dosao LMA iz Portlanda? izgleda da hoce da ga trejduju...
nema potpisa
S ovim Lakersima nista normalno...da li je D'Antoni ikad odigrao tekmu s manje poena
- Ronaldo2012
- Kontakt:
gasola ili pikove ili gasola u neku trecu ekipu za neke mladje igrace, samo me interesuje bil se uklopio u sistem igre jer Gasol se koliko citam na neki nacin ne uklapa...Admir_Sa je napisao/la:samo ne znam šta bi lejkersi mogli ponuditi, gasolaRonaldo2012 je napisao/la:da li bi lakersima dobro dosao LMA iz Portlanda? izgleda da hoce da ga trejduju...
Mas aj kuv ne sadri - sri lankanska narodna poslovica, a znaci otprilike "osoba koja je vesela je najbolji uzor".
-
sundancekid
- Kontakt:
MWP je bio solidan. Na stranu sto nije zabijao koseve, ali energija na terenu, ofanzivni skokovi iz nicega, borbenost, u odbrani uvijek frustrira igrace protivnika...nekako isceprka loptu kad svi drugi odustanu...makar on nadoknadi lose sutersko vece jer je uvijek aktivan... Sto se recimo ne moze reci za Kobea, koji svaki put kad izgubi loptu (a forsirao je i izgubio ih je masu) ostane makar 5 sekundi na istom mjestu i mase rukama na sudije, suigrace, trenere, publiku...itd..
Kad smo kod Kobea, on je na momente strasan, ali opet previse forsirao. Ok, zabio je 40 komada, u ovakvoj utakmici sa malo koseva, ali ko je gledo tekmu, vidio je da to nije bas izgledalo previse dobro. Kad ga ne ide, on jednako forsira, uzima suteve, napravi seriju promasaja....pa onda opet to nadoknadi serijom koseva..ali u procesu previse zadrzava loptu u rukama, besmisleno basketa i izgubi 10 lopti soliranjem, a nije bas ni uspio razigrati ionako indisponiran ostatak ekipe.
Takodje glupo je Dwighta teretit za slobodna bacanja, jer se zna da mu je to najlosija tacka. Na to jednostavno treba racunati. I Shaq je imao probleme, faulirali su ga puno, pa su Lakersi razarali. Al tad se nije desavalo da plej mejkeri i bekovi fulaju slobodna bacanja u serijama. Da su svi sutali slobodna kao recimo Gasol, kojeg svi hoce trejdovat, bila bi ovo lagana pobjeda. Jos kad uzmes u obzir da Meeks, Jamison, Morris i Duhon od kombinovano 11 suteva za 3 nisu uspjeli ni jedan ubacit, a makar polovina ih je bila potpuno otvorenih....tuzno..
Kad smo kod Kobea, on je na momente strasan, ali opet previse forsirao. Ok, zabio je 40 komada, u ovakvoj utakmici sa malo koseva, ali ko je gledo tekmu, vidio je da to nije bas izgledalo previse dobro. Kad ga ne ide, on jednako forsira, uzima suteve, napravi seriju promasaja....pa onda opet to nadoknadi serijom koseva..ali u procesu previse zadrzava loptu u rukama, besmisleno basketa i izgubi 10 lopti soliranjem, a nije bas ni uspio razigrati ionako indisponiran ostatak ekipe.
Takodje glupo je Dwighta teretit za slobodna bacanja, jer se zna da mu je to najlosija tacka. Na to jednostavno treba racunati. I Shaq je imao probleme, faulirali su ga puno, pa su Lakersi razarali. Al tad se nije desavalo da plej mejkeri i bekovi fulaju slobodna bacanja u serijama. Da su svi sutali slobodna kao recimo Gasol, kojeg svi hoce trejdovat, bila bi ovo lagana pobjeda. Jos kad uzmes u obzir da Meeks, Jamison, Morris i Duhon od kombinovano 11 suteva za 3 nisu uspjeli ni jedan ubacit, a makar polovina ih je bila potpuno otvorenih....tuzno..
-
teletovic12
- Kontakt:
hoce lejkersi trade GASOL-TELETOVIC
al nedaju mirzu netsi :ugeek:
al nedaju mirzu netsi :ugeek:
slobodna bacanja :/ pa ne mogu vjerovat
hit you with so many rights you gonna beg for a left
Uh hebote te zivot jesu ovi nasi doktori smotani. Pa svakog Utorka ili Srijede samo objave da ce Nash biti odsutan jos 7 dana i da se tada moze ocekivati njegov eventualni povratak. Mogu li konacno utvrditi koliko ce dugo biti odsutan i ukljuciti adekvatnu terapiju.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
-
teletovic12
- Kontakt:
tesko ce i nash popravit stvari
-
sundancekid
- Kontakt:
Svi pricaju o nekom tradeu, po meni ne bi trebalo o tome uopste razgovarati. Ajde tu i tamo, klupa bi mogla bit jaca za nekog produktivnijeg, ali bitnije je posloziti ovo i raditi na odbrani. Napad ce doci, uz ovakve igrace, to mora proradit, ali odbranu treba dotegnuti jos znacajno. Dwight je djelovao super u reketu, bas se pocinje osjecati strah koji drugi igraci imaju od njega kad su blizu kosa. Svi rade neke bespotrebne finte suta, valjda ih strah da ih ne obruka Dwight. Bilo bi lijepo da se i odbrana malo dotegne na vanjskoj linij, Kobe je jako popustio u defanzivi, koncentrisan valjda skroz na napad i na to da ima loptu u rukama, izgleda ko da mu je mrsko vratit se nazad i biti aktivniji. U zadnjim utakmicama se bas vidi ono sto je Phill nekad rekao u svojoj knjizi...
“Kobe’s defense, to be accurate, has faltered in recent years, despite his presence on the league’s all-defensive team. The voters have been seduced by his remarkable athleticism and spectacular steals, but he hasn’t played sound, fundamental defense. Mesmerized by the ball, he’s gambled too frequently, putting us out of position, forcing rotations that leave a man wide open, and doesn’t keep his feet on the ground.”
“Kobe’s defense, to be accurate, has faltered in recent years, despite his presence on the league’s all-defensive team. The voters have been seduced by his remarkable athleticism and spectacular steals, but he hasn’t played sound, fundamental defense. Mesmerized by the ball, he’s gambled too frequently, putting us out of position, forcing rotations that leave a man wide open, and doesn’t keep his feet on the ground.”
Ne znam za Vas, ali ja bih licno iste sekunde pristao na ovaj trade. Dobili bi atletsku cetvorku, a takodjer podigli kvalitet klupe sa Barea-om i Arizom. Sada ne znam koliko je Aldridge relevantan sto se tice trade-ova u NBA ligi.Pau Gasol could join Ricky Rubio at Minnesota Timberwolves
It seems ESPN.com, backed up by information from reporter David Aldridge, has let the cat out of the bag. Negotiations are taking place involving the transfer of Spanish basketball player Pau Gasol. The L.A. Lakers' power forward could be joining the Minnesota Timberwolves, where he would join up with fellow countryman Ricky Rubio.
The Wolves are also set to sign Kim English from the Detroit Pistons.
The Lakers would acquire the services of Derrick Williams and J.J. Barea (Timberwolves), Trevor Ariza – who would return home from the Washington Wizards - and Jonas Jerebko (Detroit Pistons).
The Wizards will snap up Charlie Villanueva (Pistons), Nikola Pekovic (Wolves) and Chris Duhon (Lakers), whilst the Detroit Pistons will sign Emeka Okafor.
These are turbulent times at Lakers. The team's poor start to the season has already led to the dismissal of coach, Mike Brown. Mike D'Antoni's style of play requires a different type of player and Pau Gasol once again seems to be surplus to requirements.
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Dobili bi hrpu povrjedjenih shlakera za all-star igraca , na koga smo se mogli osloniti da povuce kad Kobe zakaze i da mjenja i Baynuma kad je trebalo , neznamamerosm je napisao/la: Ne znam za Vas, ali ja bih licno iste sekunde pristao na ovaj trade. Dobili bi atletsku cetvorku, a takodjer podigli kvalitet klupe sa Barea-om i Arizom. Sada ne znam koliko je Aldridge relevantan sto se tice trade-ova u NBA ligi.
Da sam siguran u zdravlje Arize , Barea-e i pristo bih , ovako sa njima je vazda
stim da je ovaj swedjanin puno losiji recimo od Troy Murphy-a sa losijom tricom
Derrick bi procvjetao kod D'Antonija u sistemu, a Barea i Ariza bi bili strasna pojacanja za klupu... Nadam se da je trade izvodljiv, iako sam veliki fan Paua...mislim da on vise nema motiva da igra u ovom okruzenju.
SI AMO CONte!!!
- majestic24
- Kontakt:
Nebi ja nikad dao Gasola za te igrace. Jedino za Josh Smitha...ostalo nista
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
- Kobe Bryant
- Kontakt:
http://espn.go.com/nba/tradeMachine?tradeId=bmwqmsgamerosm je napisao/la:Pau Gasol could join Ricky Rubio at Minnesota Timberwolves
It seems ESPN.com, backed up by information from reporter David Aldridge, has let the cat out of the bag. Negotiations are taking place involving the transfer of Spanish basketball player Pau Gasol. The L.A. Lakers' power forward could be joining the Minnesota Timberwolves, where he would join up with fellow countryman Ricky Rubio.
The Wolves are also set to sign Kim English from the Detroit Pistons.
The Lakers would acquire the services of Derrick Williams and J.J. Barea (Timberwolves), Trevor Ariza – who would return home from the Washington Wizards - and Jonas Jerebko (Detroit Pistons).
The Wizards will snap up Charlie Villanueva (Pistons), Nikola Pekovic (Wolves) and Chris Duhon (Lakers), whilst the Detroit Pistons will sign Emeka Okafor.
These are turbulent times at Lakers. The team's poor start to the season has already led to the dismissal of coach, Mike Brown. Mike D'Antoni's style of play requires a different type of player and Pau Gasol once again seems to be surplus to requirements.
Necu vise o ovom clanku pisati. Postavio sam isti i rekao svoje misljenje....
Prema prognozama nasih doktora Nash bi se trebao vratiti 11.Decembra na utakmici protiv Cavsa, pa nam ostaje da vidimo hoce li ovaj put biti upravu ili ce ponovo prolongirati njegov povratak.
Prema prognozama nasih doktora Nash bi se trebao vratiti 11.Decembra na utakmici protiv Cavsa, pa nam ostaje da vidimo hoce li ovaj put biti upravu ili ce ponovo prolongirati njegov povratak.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ma nema sanse da bi MIN ukljucila Pekovica u ovaj trejd.Pa on je jedan od igraca koji su najvise napredovali,a i nemaju zamjenu na njegovom mjestu,ako se ne racuna Stiemsma...Slaba bi to odbrana bila sa Pauom na C...
-
sundancekid
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
Bas me interesuje kako cemo veceras izgledati protiv Denvera. Oni su sinoc tijesno izgubili protiv GSW-a i igraju back-to-back utakmicu dok smo mi nakon poraza od Pacersa imali dva dana pauze.
Ovo ce ujedno biti susret dvije najgore ekipe kada su u pitanju slobodna bacanja.

Ovo ce ujedno biti susret dvije najgore ekipe kada su u pitanju slobodna bacanja.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.