FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

trojan5
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la trojan5 » 28 nov 2012, 13:10

Maniaacs je napisao/la:
MakeTZ je napisao/la:
sloboda je napisao/la:Ima li sta novo u rudarskoj osim belaja ima li ko info kakav konkretan.
http://tuzlalive.ba/sport/?p=52581" onclick="window.open(this.href);return false;
Studeni? Tuzlanska zupanija? :evil: :evil:
ja bolan....cuj Tuzlanska Zupanija....c c c
aaaaaaaaa ..... svasta !!!!!!
ovo samo ima u Bosni,i ni u jednoj vise zemlji
Jedan grad,jedna ljubav .. Sloboda u srcu
FKR87-Tz

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 28 nov 2012, 13:23

Studeni razumijem, mada ni raja koja je završila KŠC ne zna te mjesece na hrvatskom :mrgreen: :mrgreen:

Al Županija :? davno je rečeno presudom Ustavnog da je jedini pravi naziv Kanton a za Županije preko Save nek idu....
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 28 nov 2012, 15:46

Ma hajde boli me **** kako pise nije na arapskom, bitno je da se razumije.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 28 nov 2012, 16:20

Sadiković: Uz prava pojačanja Sloboda se vraća u Premijer ligu

Za ovo vrijeme koliko sam tu, uspio sam vidjeti ko može a ko ne može nositi dres Slobode.

Ekipa tuzlanske Slobode prvi dio sezone u Prvoj ligi Federacije okončala je tek na 5. mjestu sa 25 osvojenih bodova, što je čak deset manje od prvoplasiranog Viteza. Ovakvog bodovnom zaostatku u rukovodstvu Slobode se prije početka sezone zasigurno nisu nadali, ali problemi sa kojima su se susretali tokom čitavog prvog dijela sezone rezultirali ovakvim učinkom.

To svakako nije u skladu sa klupskim ambicijama.

Nakon odlaska Abdulaha Ibrakovića, situaciju je donekle, barem rezultatski, popravio Denis Sadiković koji je ostvario gotovo sve domaće pobjede izuzev utakmice sa Braniteljem (2-3), te donio šest bodova sa strane. Iako mnogi ekipu Viteza već vide u Premijer ligi, u razgovoru za Bportal.ba, Denis Sadiković ističe da još uvijek ništa nije gotovo.

- Znamo da je 10 bodova veliki zaostatak ali što se tiče ove lige, ne i nedostižan. Imamo još 15 utakmica odigrati na proljeće, tako da je za sada sve još uvijek otvoreno. Ne pada nam na pamet da se predamo, uz nekoliko vezanih pobjeda kod kuće i na strani tih 10 bodova prednosti se može lako istopiti. Na nama je da učinimo sve kako bi u tome uspjeli i da se na proljeće vratimo u Premijer ligu,- govori Sadiković za Bportal.ba.

Na konstataciju da će sa trenutnim igračkim kadrom gotovo nemoguće biti stići bodovni zaostatak, Sadiković odgovara:

- Apsolutno se slažem, nekim igračima ćemo se sigurno zahvaliti, za ovo vrijeme koliko sam tu, uspio sam vidjeti ko može a ko ne može nositi dres Slobode. Ima svakako onih igrača koji nisu sposobni nositi taj teret na svojim leđima i s njima ćemo se korektno rastati a o imenima za sada ne bih govorio. Što se tiče pojačanja, ona su nam neophodna, ja u glavi već imam šest ili sedam igrača koje planiramo dovesti, sve tu to kvalitetni i iskusni igrači koji mogu donijeti kvalitet ekipi, ali neću govoriti o kojim se igračima radi. Mi smo još u trenažnom procesu, igrat ćemo nekoliko probnih utakmica sa selekcijom igrača sa Tuzlanskog kantona ne bi li vidjeli ima li neko zanimljiv nama.

Za Sadikovića mnogo pauze nema, već u narednih nekoliko dana očekuje razgovor sa klupskim rukovodstvom o planu i programu priprema.

- Moramo odraditi kvalitetne pripreme i dobro se spremiti za drugi dio sezone, fizička sprema je veoma važan segment, ne želim doći u situaciju da neki igrači ne mogu izdržati 90 minuta na terenu. Što se mene tiče, ja bih bio zadovoljan da te pripreme ponovo obavimo na Zlatiboru, ali vidjet ćemo sve u razgovoru sa ljudima iz kluba. Mislim da su svi svjesni kako je drugi dio sezone ključan za nas i da ga stoga moramo dočekati maksimalno spremni.

Iako nije zatekao baš najbolju situaciju u ekipi, Sadiković je po dolasku na klupu Slobode brzo "posložio kockice", ali kako kaže, tek je na početku.

- Drago mi je ako su ljudi prepoznali moj rad. Završili u gornjem dijelu tabele, a znate u kakvoj smo situaciji bili. Moram reći da imam punu podršku uprave i idemo dalje, ovo je tek početak, bilo je nekih utakmica u kojima smo mogli doći do pobjede, a gubili smo ih i žalim zbog toga. Očekujem da na proljeće pokažemo svoju pravu snagu - kazao je Denis Sadiković.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

SultanSulejman
Kontakt:

Post Postao/la SultanSulejman » 28 nov 2012, 18:15

MakeTZ je napisao/la:Ma hajde boli me **** kako pise nije na arapskom, bitno je da se razumije.
:lol: :lol:

car!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 29 nov 2012, 11:38

Igrači FK Sloboda od sutra na odmoru: Šta donosi zimska pauza?

Posljednji trening u 2012. godini, koju bi na Tušnju najradije izbrisali iz svoje klupske historije, igrači FK Sloboda će odraditi sutra.

Nakon posljednjeg treninga, trebala bi im biti isplaćena i plata za prošli mjesec, a ponovno okupljanje zakazano je za 10. januar.

Nemam informacija vezanih za klupske planove u narednom periodu. Od toga će zavisiti i eventualna transfer lista, te lista potencijalnih pojačanja. Tražit ću od klupskog rukovodstva da se sutra igračima neko od njih i obrati, da znaju šta mogu očekivati u narednom periodu. Svako od igrača će dobiti plan rada u pauzi – rekao nam je Denis Sadiković, šef Stručnog štaba Slobode.

Predstojeća pauza, kao i one prethodnih godina donosi mnogo neizvjesnosti. Malo toga ili gotovo ništa se nije promjenilo u funkcionisanju „crveno-crnih“ od napuštanja premijerligaškog društva.

U čekanju sjednice Skupštine, sastanaka sa predstavnicima ovdašnje vlasti, unutarklupskih sastanaka, brzo će proći naredni mjesec, a nakon toga će vjerovatno sve ostati isto...

Nadamo da će nas iz „Rudarske 2“ demantovati...
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 29 nov 2012, 14:02

Evo momci i zvanicno

U proteklih nekoliko dana, došao je do informacije da bi u narednom periodu moglo doći do fuzije, odnosno spajanja FK Sloboda Tuzla i sarajevskog Olimpica u jedan klub.

Tragom ove informacije jutros smo kontaktirali Nijaza Gracića, predsjednika Olimpica, koji nam je potvrdio da se ne radi samo o špekulacijama:

-Nije to špekulacija, istina je. Pitajte ljude iz Općine Tuzla, oni će vam vjerovatno reći više od mene-kazao je Gracić koji u prvi mah nije želio otkriti više detalja.

Na pitanje kako gleda na situaciju u kojoj se našla Sloboda, odnosno da se u posljednje vrijeme sve više govori o gašenju kluba, Gracić se otvorio i priznao da je spreman na saradnju.

-Prije svega, žao mi je da Tuzla koji je sportski grad, nema kluba u Premijer ligi. Evo, što se mene tiče, na proljeće bi Tuzlaci mogli imati klub koji će se boriti za plasman u Evropu, umjesto za ulazak u Premijer ligu. Ja sam spreman na saradnju, ostalo nije do mene-govori Gracić te pojašnjava kako je došlo do ove mogućnosti:

- Još ljetos sam sa ljudima iz Tuzle razgovarao o košarci i tada smo se dotakli fudbalskog kluba. Ja sam ponudio svoje uslove koji zaista nisu nešto veliko. Pazite, Sloboda i Tuzla imaju nešto što ja sa Olimpicom vjerovatno nikad neću imati i to mi treba, dok se sa druge strane Sloboda nalazi u teškoj situaciji i teško da će se kada osloboditi duga koji ima, tako da mislim da je u ovom trenutku najbolja stvar za obje strane, spajanje klubova-ističe Gracić.

Nijaz Gracić vjeruje da će ljudi u Tuzli i navijači i u Tuzli imati sluha za ovu situaciju i da će je rado prihvatiti.

-Ne znam u ovom trenutku koliko je narod za takvo nešto, ali isto tako ne znam zbog čega bi neko bio protiv toga kada bi obje strane profitirale od takve situacije. Kada dođem u Tuzlu, osjetim taj sportski duh i vidim da ljudi žele imati uspješan sportski kolektiv. Zaista bih volio da u Tuzli napravimo ozbiljnog premijerligaša koji će se boriti za Evropu, bez obzira na to što sam ja Sarajlija, iako nemam nikakvog dodira sa FK Sarajevom. Ponavljavam, ja sam se spreman uključiti. Postoje naravno uslovi za to, a jedan od tih je i da se grad Tuzla malo ozbiljnije uključi u cjelokupnu priču i da pomogne Slobodi.

Mnogi navijači Slobode vjerovatno bi se pitali kako bi glasilo ime novog kluba u slučaju fuzije sa Olimpicom.

-Ma to mi je sasvim svejedno. Neka se klub zove Tuzla ili Solana što se mene tiče, uostalom nemam ništa protiv da se zadrži naziv Sloboda uz neki dodatak iz pravnih razloga-kazao je Nijaz Gracić
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

King Kenny
Kontakt:

Post Postao/la King Kenny » 29 nov 2012, 14:09

Daj Boze da od toga sta bude,ko da gledam da ce ovi nasi biti nezainteresovani,pojavit ce se neki problem i sve ce ostati samo pusta prica :evil: :roll: .
Ljubav prema crveno-crnoj boji ~Fk Sloboda~ ~Ac Milan~

YNWA!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 29 nov 2012, 14:24

Hebat majku ko god ovo ne prihvati.. ovo nam je mozda i posljednja slamka spasa od gasenja kluba,samo da ne useru meske,imamovic i kompanija..
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 29 nov 2012, 14:30

Vi bi volili da se spojite s Olimpicom :?:
1946

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 29 nov 2012, 14:32

Probisvjet je napisao/la:Gracić dobiva klub u velikom sredistu sa zapocetom izgradnjom stadiona, navijacima...
Sloboda se rjesava dugova, dolaze igraci, Olimpic se integrise u Slobodu, SLoboda ostaje, samo dobiva dodatni naziv i automatski igra PL. Nije to losa zamisao, to su uradili neki klubovi na zapadu.
Evropa ne bi bila daleko, a posjeta bi bila sigurno dobra. :idea:
Prije par dana sam ovo napisao, i to bi moglo biti to. Samo ako se bude imalo sluha i ako faraoncima ne bude povrijedjena tastina!

TheVerminator
Kontakt:

Post Postao/la TheVerminator » 29 nov 2012, 14:33

Head je napisao/la:Vi bi volili da se spojite s Olimpicom :?:
Sigurno bi bilo bolje to, nego potpuno gašenje kluba. ;)
Uostalom, tu smo, na svom stadionu, u svojoj čaršiji, sa možda '1919' u nazivu. Ne bi bilo loše. ;)
Victoria Concordia Crescit

“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 29 nov 2012, 14:36

Head je napisao/la:Vi bi volili da se spojite s Olimpicom :?:
Pa ybte ne spajamo se sa zeljeznikarom ili velezom da ne bi bili zainteresovani! :roll:

tzboy
Kontakt:

Post Postao/la tzboy » 29 nov 2012, 14:42

Mersed Kovačević, predsjednik UO FK Sloboda, kaže kako nije imao kontakata sa Nijazom Gracićem, ali da je čuo o mogućnosti fuzionisanja Slobode i Olimpica...

"Mene niko nije kontaktirao, a ni Upravni odbor. Prije dva dana tri sata sam razgovarao sa načelnikom Jasminom Imamovićem o aktuelnoj situaciji u Slobodi. Ni jednom rječju mi nije pomenuta ideja o fuzionisanju", kaže Mersed Kovačević predsjednik UO FK Sloboda i dodaj:

"Sloboda je brend sa stogodišnjom tradicijom i svaki dobronamjernik je dobrodošao. Zna se kako se s takvim brendom može praviti fuzija. Ne vjerujem da bi iko dozvolio promjenu imena ili klupskih boja", kaže Kovačević.

Podsjetimo kako su plasirane spekulacije o mogućem fuzionisanju FK Slobode i FK Olimpic. Sloboda je nekada bila brend sjeveroistočne Bosne, Tuzla kao grad sa skoro 200.000 stanovnika ima ogroman potencijal, a navijači su željni borbe za trofeje i izlaska na euro-scenu. S Gracićem ili ne, Sloboda mora ostati na putu povratka u Premijer ligu BiH i vraćanja u vrh bh.fudbala.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 29 nov 2012, 14:42

Sta sad prica patokar Kovacevic da ga nije niko kontaktirao,pa ni nacelnika Imamovica ?? Ko koga ovdje laze sad ?

Kaze Meske bio na sastanku sa Imamovicem prije dva dana i pricali su puna tri sata,da mi je samo znati sta su pricali :roll:

Sto prije ako je moguce odradit fuziju Slobode i Olimpica jer ako se nista ne uradi po tom pitanju Sloboda sa ovakvim stanjem nece vidjeti premijer lige jos dugo,a sve me vise strah da se klub ne ugasi :evil:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 29 nov 2012, 14:47

to olimpic hoce da se preseli u tuzlu?! :?

kako bi se zvao klub?

a veoma interesantno bi bilo ciju istoriju kluba bi taj novi klub uzeo? bili taj novi klub nastavio kontinuitet slobode ili olimpica?
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 29 nov 2012, 14:55

Ja mislim da se tu opstina najvise pita i da ce na kraju veliki fudbaler Imamovic da presudi zato ovi i neznaju .

Bosanskohercegovačka sportSka javnost ostala je iznenađena pričom o eventualnoj fuziji Olimpica i Slobode.

Tragom informacija o fuziji ova dva kluba kontaktirali smo sportskog direktora Slobode, Denisa Karića, koji je za SportSport.ba istakao da čelnike tuzlanskog kluba još uvijek niko po tom pitanju nije kontaktirao.

"Čuli smo i mi takve priče, ali vjerujte mi da nas u klubu po tom pitanju niko nije kontaktirao. Mi nemamo ništa protiv da neko uložoi u Slobodu, no da li je izvodljiva eventualna fuzija Olimpica i našeg kluba, to vam u ovom trenutku ne mogu reći", za SportSport.ba je istakao Karić.

"Skupština kao vrhovni organ kluba može donijeti odluku o tome. Doista ne znam šta da vam kažem, možda je neko na nekom radnom sastankui predložio fuziju Olimpica i Slobode, no to su još uvijek samo priče. Postavlja se pitanje i kako to izvesti, odnosno ko bi uložio u Slobodu, koja je u ogromnim dugovanjima. Ponavljam, nama ne bi bilo krivo da neko uloži u Slobodu, no sigurno je da bi priliko eventualne fuzije u imenu kluba moralo ostati i ono Slobodino", dodao je Karić.
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 29 nov 2012, 14:55

jovanmaksimovic je napisao/la:to olimpic hoce da se preseli u tuzlu?! :?

kako bi se zvao klub?

a veoma interesantno bi bilo ciju istoriju kluba bi taj novi klub uzeo? bili taj novi klub nastavio kontinuitet slobode ili olimpica?
pa vjerovatno novo ime mislim nesto slicno a historija bi se pisala od datuma kada se spoje , mislim da ima primjer u sloveniji al to je najmanji problem ,znas kako ide ... Al' samo prava raja je znala u cemu je trik, iskreno volio bi da vam se to desi , tj da Tuzla dobije dobar stabilan klub ...

iDon
Kontakt:

Post Postao/la iDon » 29 nov 2012, 14:56

A s' obzirom na dugogodisnju povijest Olimpica tesko bi bilo ne uzeti njihovu :mrgreen: . Gracic je mudar, zna da mu je bolje imati cijeli grad u kojem ces biti jedini premierligas i gdje svi navijaju za tebe, nego grad u kojem si treci premierligas i gdje skoro nemas navijaca.
Los árbitros, el calendario, los presidentes, los jugadores rivales, la afición rival, los entrenadores rivales, sus jugadores, Toril, los canteranos, la Unicef, Zidane, Valdano, la directiva, los españoles, los argentinos, los periodistas, los doctores..

Vamos
Kontakt:

Post Postao/la Vamos » 29 nov 2012, 15:01

Pa Nijaz ako bi i krenuo u ovaj proces sasvim je sigurno da bi zelio biti glavni u cijeloj toj prici. Pitanje je na koji nacin bi on mogao sebi obezbjediti lidersko mjesto u Slobodi, i to DUGOROCNO.
Nema sanse da bi pristao da ulaze svoj novac, dovodi i odvodi igrace..a da se onda neki tamo u predsjednistvu upravnog odbora, ili kako se vec to zove, Slobode pocnu buniti ili pokusaju sve to preuzeti.

Najbitnija je varijnta na koji bi nacin Nijaz sebi obezbjedio vecinsku vlast u Slobodi, gdje ga se ne moze smijeniti i slicno..pa tek onda da pocne ulagati svoj novac..a milioni su u pitanju.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.