KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

vlada u sjeni
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la vlada u sjeni » 18 nov 2012, 19:50

Larry Bird je napisao/la:Gledao sam utakmicu.Dugo sam u kosarci.Moram reci bez imalo susprezanja da trener Bosne je najslabija karika.Mozda je kao igrac bio na razini ,ali poteze koje je radio tj,ne radio nemaju ni malo logike.2,3 puta je kasnio sa time out-ima da presjece serije Zrinjskog.Petorka koja je startala ja mislim da ni na treningu nije igrala zajedno.Kasnio je sa postavljanjem zone jedno 20 min.a kad ju je stavio stavio ju je u krivo vrijeme jer se Bosna vratila covjekm na -5.Zrinsjki se adaptirao brzo na zonu ali trenera nije omelo da je ostavio jos 3,4 minute i da Bosna ode u minus iz kojeg se ne moze vratiti.Nije ni pokusao opteretiti njihovu dvojica najboljih igraca Jazivna i Sinadinovica.Zadnu cetvrtinu playmaker Zrinjskog Sinadinovic koji je vec na umoran cuva Alija Demica i to 5 minuta i to niko na klupi Bosne ne vidi a ni igraci i stoje najbolje Demic se izvlaci sutirati trice i to mu se uredno pusta.
Ja ne znam ko i kako radi scouting u Bosni ,ali nadam se da goreima interent u Sarajevu i da na youtubeu mogu vidjeti prijasnje utakmice protivnika.
Sve u svemu ,ne znam situacij u SA i oko Bosne,ali to vidi se da je trulo i da Bosna nece izboriti ni Ligu 6.Ako ista misle trebaju se zahvaliti treneru i pokusati dovesti jos jednog visokog jer ce ih sve ekipe nadskakati.Lera moze pomoci 15-ak min i on to radi vise nego korektno.Ali Bosne ne moze kupiti kos iz reketa.Ostali igraci osim Avdibegovica i Rizvica koji igraju bakset su toliko nazadovali da je to sramota,pogotovo Hodzic.Ne znam sto ne koriste Hasandica .Jer znam da je prosle godine u Zri bio bolji od svih ovih sto sad tamo igraju.

Kao postovatelj KK Bosna sam bio dobronamjeran u ovoj maloj analizi .
Hodžić je nazadovao, zato što mnogo više voli "dobru kapljicu" nego košarkašku loptu."Hala"( trener i ne zaslužuje bolje ime) ga forsira iz samo njemu znanih razloga.Dino Hodžić je sramota kluba ali ovdje ne bih o detaljima.S druge strane Hasandić nije dobio pravu priliku,opet samo "Hala" zna razolge.Lično mislim da Hasandić može puno pomoći,pratim momka već zadnje tri godine.Mi smo čudo od kluba,za upropastiti igrača smo pravi majstori.Loš trener za loš klub i to je jedina istina.
04. 09. 2011 - Alytus

Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska

Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 18 nov 2012, 23:16

Larry Bird je napisao/la:Gledao sam utakmicu.Dugo sam u kosarci.Moram reci bez imalo susprezanja da trener Bosne je najslabija karika.Mozda je kao igrac bio na razini ,ali poteze koje je radio tj,ne radio nemaju ni malo logike.2,3 puta je kasnio sa time out-ima da presjece serije Zrinjskog.Petorka koja je startala ja mislim da ni na treningu nije igrala zajedno.Kasnio je sa postavljanjem zone jedno 20 min.a kad ju je stavio stavio ju je u krivo vrijeme jer se Bosna vratila covjekm na -5.Zrinsjki se adaptirao brzo na zonu ali trenera nije omelo da je ostavio jos 3,4 minute i da Bosna ode u minus iz kojeg se ne moze vratiti.Nije ni pokusao opteretiti njihovu dvojica najboljih igraca Jazivna i Sinadinovica.Zadnu cetvrtinu playmaker Zrinjskog Sinadinovic koji je vec na umoran cuva Alija Demica i to 5 minuta i to niko na klupi Bosne ne vidi a ni igraci i stoje najbolje Demic se izvlaci sutirati trice i to mu se uredno pusta.
Ja ne znam ko i kako radi scouting u Bosni ,ali nadam se da goreima interent u Sarajevu i da na youtubeu mogu vidjeti prijasnje utakmice protivnika.
Sve u svemu ,ne znam situacij u SA i oko Bosne,ali to vidi se da je trulo i da Bosna nece izboriti ni Ligu 6.Ako ista misle trebaju se zahvaliti treneru i pokusati dovesti jos jednog visokog jer ce ih sve ekipe nadskakati.Lera moze pomoci 15-ak min i on to radi vise nego korektno.Ali Bosne ne moze kupiti kos iz reketa.Ostali igraci osim Avdibegovica i Rizvica koji igraju bakset su toliko nazadovali da je to sramota,pogotovo Hodzic.Ne znam sto ne koriste Hasandica .Jer znam da je prosle godine u Zri bio bolji od svih ovih sto sad tamo igraju.

Kao postovatelj KK Bosna sam bio dobronamjeran u ovoj maloj analizi .
Svaka cast na analizi i lijep pozdrav za tebe. Ovo je nazalost vec mrtvo tijelo, sada lesinari kljukaju ono malo mesa sto je ostalo na kostima...

Jos jedan mazohista Nermine...
Sport je lijek za tijelo i duh.

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 25 nov 2012, 10:10

Liga 12 - M
Tabela

1. Mladost 5/1

2. Čapljina Lasta 5/1

3. Radnik BN Basket 4/2

4. Borac 4/2

5. Varda - HE 3/2

6. SL Takovo Leotar 2/4

7. Zrinjski 2/4

8. Kakanj 2/4

9. Vogošća 2/4

10. Bosna ASA BHT 2/3

11. Servitium 2/3

12. Posušje 1/4

Zna li neko u kojoj dvorani se večeras igra utakmica?Treba otići podržati ekipu,stanje na tabeli nije nimalo sjajno ,izgleda da slijedi borba za opstanak :(
04. 09. 2011 - Alytus

Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 25 nov 2012, 20:24

kako je ljepo vidjeti da su ali demic i hasandic dobili minutazu (koju je prvi iskorsitio), tako je zalosno vidjeti da vukovica nema
PS
sta je sa nerminom buzom?
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

salebl
Kontakt:

Post Postao/la salebl » 25 nov 2012, 21:23

Sta ocekujete od gostovanja u BL u petak ?

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 25 nov 2012, 21:23

nerminh74 je napisao/la:kako je ljepo vidjeti da su ali demic i hasandic dobili minutazu (koju je prvi iskorsitio), tako je zalosno vidjeti da vukovica nema
PS
sta je sa nerminom buzom?
Ali Demić opet odigrao vrlo dobro.Hasandić tek večeras dobio pravu priliku,odigrao solidno ali on može bolje.Dobro su ga čuvali,a i suigrači mu nisu davali loptu kada je bio slobodan.Promašaji za tri poena su bili isforsirani šutevi.

Buza ima već dvije sedmice problem sa metastazalnom kosti na stopalu,kaže da bi trebao početi trenirati iako povreda nije nimalo bezazlena.
04. 09. 2011 - Alytus

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 25 nov 2012, 21:26

salebl je napisao/la:Sta ocekujete od gostovanja u BL u petak ?

Rijetko da ćemo nekoga dobiti vani,uglavnom Borac je favorit u BL.
04. 09. 2011 - Alytus

Jackie
Kontakt:

Post Postao/la Jackie » 29 nov 2012, 12:16

Nesto mi pade napamet .... zar nemoze bosna dobiti igraca na posudbu ?
Registruju ga za neki klub, a taj klub ga posudi Bosni...

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 29 nov 2012, 14:11

Moze, ali to je za upravu trenutno u domeni naucne fantastike.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 29 nov 2012, 14:16

Ja mislim da ne mogu dovesti nijednog igrača koji je igrao u inostranstvu. Znam da je bio slučaj sa Tuljkovićem koji je bio spreman da pređe u Bosnu ali nije mogao iz tog razloga. Ja stvarno ne znam kako u Sarajevu nema nijednog poduzetnika koji je spreman da uloži novce u Bosnu ,raja se zaželila košarke i to bi mu se višestruko vratilo. Neki poduzetnik u Zagrebu plati za Šarića obeštećenje od 550 000 eura a kod nas niko ne želi da preuzme klub i otjera ovu bagru koja je uništila sve.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 nov 2012, 15:13

Semper je napisao/la:Ja mislim da ne mogu dovesti nijednog igrača koji je igrao u inostranstvu. Znam da je bio slučaj sa Tuljkovićem koji je bio spreman da pređe u Bosnu ali nije mogao iz tog razloga. Ja stvarno ne znam kako u Sarajevu nema nijednog poduzetnika koji je spreman da uloži novce u Bosnu ,raja se zaželila košarke i to bi mu se višestruko vratilo. Neki poduzetnik u Zagrebu plati za Šarića obeštećenje od 550 000 eura a kod nas niko ne želi da preuzme klub i otjera ovu bagru koja je uništila sve.

Jedno je platiti obestecenje za igraca a drugo vratitit dug,koji klub duguje,igracima.

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 29 nov 2012, 15:38

lumani je napisao/la:
Semper je napisao/la:Ja mislim da ne mogu dovesti nijednog igrača koji je igrao u inostranstvu. Znam da je bio slučaj sa Tuljkovićem koji je bio spreman da pređe u Bosnu ali nije mogao iz tog razloga. Ja stvarno ne znam kako u Sarajevu nema nijednog poduzetnika koji je spreman da uloži novce u Bosnu ,raja se zaželila košarke i to bi mu se višestruko vratilo. Neki poduzetnik u Zagrebu plati za Šarića obeštećenje od 550 000 eura a kod nas niko ne želi da preuzme klub i otjera ovu bagru koja je uništila sve.

Jedno je platiti obestecenje za igraca a drugo vratitit dug,koji klub duguje,igracima.
ne mogu dovesti nijednog igraca, koji je od trenutka, od kada je suspenzija na znazi, igro van BiH.
ma vjerujem ja, da bi se naso neko, ko bi ulozio pare i otjero bagru.
problem: bagra nece da ode..
pored toga sto je malo ko budala da ulozi recimo nekoliko miliona u klub, da bi prvenstveno platio dug, koji je napravio neko drug..
iskreno, srce me boli za ovim klubom, al sta se moze..

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 29 nov 2012, 16:06

Ja mislim da je osnovni problem dug prema igračima i dvorani, koliki je dug? Dugovanja prema državi su manji problem jer svi u regionu duguju. Šta su Konaković i Imamović uradili klubu trebalo bi im zabraniti prilaz dvorani u radijusu od 1 km. Najbolje je rješenje da se klub ugasi i da se osnuju novi klub Bosana Sarajevo nešto slično kao CZ Beograd.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 29 nov 2012, 18:29

Semper je napisao/la:Ja mislim da je osnovni problem dug prema igračima i dvorani, koliki je dug? Dugovanja prema državi su manji problem jer svi u regionu duguju. Šta su Konaković i Imamović uradili klubu trebalo bi im zabraniti prilaz dvorani u radijusu od 1 km. Najbolje je rješenje da se klub ugasi i da se osnuju novi klub Bosana Sarajevo nešto slično kao CZ Beograd.
dug prema drzavi je dug kao svaki dug
zatim jedno je dati za sarica pare kada se ocekuje povratak novca uvecan za neki procenat otkupa, jer ce saric najvjerovatnije za sezonu dvije zavrsiti u NBA, tako da je to cisti poslovni potez jer cibona je jos u dubiozama u koju slabo ko ulaze novac i ako bandic izgubi izbore veoma brzo ce oni na dole
a sto se tice CZ ona nije ugasila klub nego ga zamrznula i to je uradila da nebi isle zatezne kamate i sada polako covic isplacuje dugove naravno sa mislju da sutra on privatizuje klub, a klub je zamrznut jer kada se ugasi onda sve sto je taj klub osvojio ide sa njim, a novi klub je u potpunosti nov bez titula, tog imena i predigrea pa se tretira kao takav + mora poceti sa najnize stepenice

u Bosnu niko nece da zalazi jer tu i dalje drma zestoka dubioza, zato sto sve uprave koje su bile (a koje su vise manje iste u kontinuitetu) zele novac ali da oni raspolazu sa njim bez pretjeranog uplitanja finansijera
e ko je budala da daje novac onako na ljepe oci
onog dana kada se izvrsi transformacija kluba, tipa nesto sto radi split mada i to nije najsretnije rjesenje, mozda neko dodje otkupi najveci dio kluba pa onda da moze raditi po svom nahodjenju e tek tada mozda, ponavljam mozda neko izleti
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 29 nov 2012, 21:50

Da li sam ja dobro čuo da NBA timovi mogu platiti obeštećenje 500 000 dolara? Izvinite na offtopic.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 nov 2012, 14:02

Semper je napisao/la:Da li sam ja dobro čuo da NBA timovi mogu platiti obeštećenje 500 000 dolara? Izvinite na offtopic.

Da,ako je igrac pod ugovorom.Mirza je imao taj slucaj,samo sto je on platio sam jedan dio.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 01 dec 2012, 00:33

Semper je napisao/la:Ja mislim da je osnovni problem dug prema igračima i dvorani, koliki je dug? Dugovanja prema državi su manji problem jer svi u regionu duguju. Šta su Konaković i Imamović uradili klubu trebalo bi im zabraniti prilaz dvorani u radijusu od 1 km. Najbolje je rješenje da se klub ugasi i da se osnuju novi klub Bosana Sarajevo nešto slično kao CZ Beograd.
Da ti znas koliko vlastitog novca je boldirani covjek ubrizgao u klub, pao bi na usta.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 01 dec 2012, 01:19

Kako misliš vlastitog? On je bio direktor a ne vlasnik Ase tako da je davao tuđi novac jedino ako nije od svojih honorara davao novac Bosni.

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 01 dec 2012, 01:47

Dosta je više Nihada,Dine...zaslužili su da budu u "prdekani",ali tu je stranka u Bošnjaka pa ne da...
Ali Demić pokazuje konstantu u zadnjih par utakmica i to je za svaku pohvalu,čestitke za pobjedu u BL.
04. 09. 2011 - Alytus

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 01 dec 2012, 06:52

Semper je napisao/la:Kako misliš vlastitog? On je bio direktor a ne vlasnik Ase tako da je davao tuđi novac jedino ako nije od svojih honorara davao novac Bosni.
On je bio puno vise od direktora u ASI. Ima dionice ove kompanije i sve ostalo. Davao je vlastiti novac, uz firmin.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.