FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
Iskorak u evorpi zahtjeva jos ulaganja u klub, Maribo je najbolji primjer toga.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Ma kakva evropa ljudi moji. Jedino dobro tu za nas je sto se dobije lova za ova drugo predkolo u ligi prvaka (dvije tekme) kao za (cetiri, skoro pet tekmi u ligi evrope). Nazalost, nemamo mi sta traziti u ligi prvaka. To me tako boli da vam ne mogu opisati rijecima, iako sam drugacije vjerovao proteklih sezona, pa nas ovaj nas mentalit ubi. Jedino ako bi doveli par stranaca, kao sto radi Partizan i Maribor, pa bi se onda mogli nadati necemu, iako sa slabim kadrom. U najmanju ruku, mislim da se ne bi brukali, ali otom, potom. U evropa ligi, jos bi mogli na neku srecu igrati eventualno do play-offa doci i to bi bio nasi vrhunac u ovom momentu. Ljudi ulazu, mi se tek polako izdizemo iz BH prosjeka iz kojeg jos nismo izlasli, ali na rubu smo.
Da bi nesto napravili u euro kupovima, potrebna su ulaganja, kao sto rece covjek iznad mene. Ne treba tu puno kao sto neki misle jer mi ne idemo daleko vec maksimalno do grupne faze. Po mojoj nekoj procjeni treba nam jedno 10.000.000 KM samo za pojacanja ako se mislimo voditi oovom pricom. Mislim da bi Amar mogao to sve ukomponovati sa predvidenim budzetom za pojacanja. Nazalost, ovo je sve misaona imenica za nas i bice jos dugo i dugo vremena, bar dok neki sponzor ne vidi sebe medu nama, ali opet eno Putin je doveo Gasprom Zvezdi, pa Zvezda jos nije usla u grupna takmicenja UEFA KUPOVA. DAkle, nije ni to pravo rijesenje...
Trebali bi se mi okrenuti svim silama rekonstrukciji Grbavice, jer ovako ako zelimo nesto u evropi odmah smo hendikepirani za 50% i prokleti lavor vise. Ovdje kod nas u ligi treba harati, skupljati lovu laganu, a u evropi sto se zaradi dobro je, i sve usmjeravati kao rekonstrukciji naseg stadiona. Bar ja to tako gledam...
Da bi nesto napravili u euro kupovima, potrebna su ulaganja, kao sto rece covjek iznad mene. Ne treba tu puno kao sto neki misle jer mi ne idemo daleko vec maksimalno do grupne faze. Po mojoj nekoj procjeni treba nam jedno 10.000.000 KM samo za pojacanja ako se mislimo voditi oovom pricom. Mislim da bi Amar mogao to sve ukomponovati sa predvidenim budzetom za pojacanja. Nazalost, ovo je sve misaona imenica za nas i bice jos dugo i dugo vremena, bar dok neki sponzor ne vidi sebe medu nama, ali opet eno Putin je doveo Gasprom Zvezdi, pa Zvezda jos nije usla u grupna takmicenja UEFA KUPOVA. DAkle, nije ni to pravo rijesenje...
Trebali bi se mi okrenuti svim silama rekonstrukciji Grbavice, jer ovako ako zelimo nesto u evropi odmah smo hendikepirani za 50% i prokleti lavor vise. Ovdje kod nas u ligi treba harati, skupljati lovu laganu, a u evropi sto se zaradi dobro je, i sve usmjeravati kao rekonstrukciji naseg stadiona. Bar ja to tako gledam...
zeljo1 je napisao/la:celnici klubova:sarajevo,olimpic,slavija,siroki brijeg,borac,rudar,leotar,celik,travnik,gradina,radnik,velez rijesili da se fuziraju u jedan klub i da pokusaju napasti titulu
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja." Ivica Osim.
FCB
FCB
Odavno bolje nesto nisam cuo...zeljo1 je napisao/la:celnici klubova:sarajevo,olimpic,slavija,siroki brijeg,borac,rudar,leotar,celik,travnik,gradina,radnik,velez rijesili da se fuziraju u jedan klub i da pokusaju napasti titulu
Ovo je konstruktivnije nego ideja o skraćenju lige.zeljo1 je napisao/la:celnici klubova:sarajevo,olimpic,slavija,siroki brijeg,borac,rudar,leotar,celik,travnik,gradina,radnik,velez rijesili da se fuziraju u jedan klub i da pokusaju napasti titulu
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
Samo da kazem da bi nam karamatic dobro dosao pravo mi se svidja ovaj igrac volio bi da ga amara dovede
Ja mislim da nam za neki iskorak u evropi ne mogu pomoci igraci iz nase lige. Mozda ima 1 ili 2 ali ih je skoro ne moguce dovesti.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
- champions1921
Zasto ti se svidja?CARSON je napisao/la:Samo da kazem da bi nam karamatic dobro dosao pravo mi se svidja ovaj igrac volio bi da ga amara dovede
BUDI ŽELJO !!!
Lepotan...champions1921 je napisao/la:Zasto ti se svidja?CARSON je napisao/la:Samo da kazem da bi nam karamatic dobro dosao pravo mi se svidja ovaj igrac volio bi da ga amara dovede
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !
White shoes never lose !
White shoes never lose !
Možda što ima čovjek crnu kosu, ne valja Sarajevu, a nama bi valjao niđe veze.champions1921 je napisao/la:Zasto ti se svidja?CARSON je napisao/la:Samo da kazem da bi nam karamatic dobro dosao pravo mi se svidja ovaj igrac volio bi da ga amara dovede
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Momci, koju je poziciju igrao danas Elvir Colic? Da li je igrao napadaca ili desno krilo? Hvala
Uvjek postoji i faktor sreće, koji nas i neće...zalomit će se jednom, pa će se napraviti rezultat, važno je uzimati titule i biti prisutan, na svim poljima.kakva evropa ljudi moji.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.
Lijevo krilo ja mislim.DzoleZeljo je napisao/la:Momci, koju je poziciju igrao danas Elvir Colic? Da li je igrao napadaca ili desno krilo? Hvala
Sto se evrope tice ove sezone ja ne ocekujem nista. Neki ozbiljniji iskorak bi mogli napraviti za otprilike 4 godine ( ako nastavimo ovako raditi) + igramo na kosevu hebenom a na Grbavici bi bili bolji BAREM 20 %
Zadnja izmjena: ZZtop10, dana/u 29 nov 2012, 18:38, ukupno mijenjano 1 put.
Kako jedan dudelange može doći na prag ulaska u LŠ valjda i mi možemo nešto više napraviti majka mu stara. 
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Joj kralja englanda, od cijelog posta samo ovo citira.England je napisao/la:Uvjek postoji i faktor sreće, koji nas i neće...zalomit će se jednom, pa će se napraviti rezultat, važno je uzimati titule i biti prisutan, na svim poljima.kakva evropa ljudi moji.
Vidi macko, ja jednostavno vise necu da se nadam jer u tom slucaju svi dobro znamo sta nam se dogodi. (kada se previse nadas, kada se euforija digne uvijek **** pojedemo). Svatam ja da treba faktor srece, ali zar ga nismo imali ove godine kada smo dobili Maribor. Dapace, sve je to izgledalo super prvo poluvrijeme, e onda se dogodilo ono nase staro mentalitetsko ****. Zato prijalju, mozemo mi izvuci i ove Dudice sto mnogi isticu, ali ako mi ulazimo u evropske utakmice sa pogresnim razmisljanjem mi nista necemo moci postici.
Nemojte me pogresno svatiti, mi razmisljamo i borimo se dovoljno protiv jakih ekipa, ali samo jedno poluvrijeme, a utakmica se igra 90 min ili dva poluvremena. Isti nam se dzavo desio i protiv Maccabia, kada smo ih doslovice unistili u prvom dijelu a nismo pogodili. Protiv Janeza smo pogodili pa opet nista. Mislim da ovdje lezi problem, ali upravo ovaj problem se rijesava igranjem jakih utakmica ali takvih u nasoj ligi je veoma malo, jer vrhuvan dobre igre je 45 min u krajnjim slucajevima, (Siroki.B, dok sa ostalim samo stagniras)
Takoder, vecina to dobro znaju, lose se zaista nosimo sa pritiskom, opet dio koji se pripisuje mentalitetu. E upravo radi ovoga, treba nam stranaca, ne skupih, ali igraca tipa Nyeme, cisto da se razbije taj mentalitet u ekipi. To su prije nas uvidjeli u Partizan i Maribor. Bar ja vidim to kao alternativu kada se vec nema love za velika pojacanja...
EDIT: @ZZtop10 - Da li slucajno znas sta je igrao u Velezu dok je bio najbolji strijelac? Da li je igrao lijevo/desno krilo,spica ili poluspica? Hvala
Ja mislim da je spica igrao ali nisam siguran. Provjeri na temi Veleža. Znaju oni 100 % 
Sudeci po informacijama sa interneta klubovi u Luksemburgu imaju buđet 300.000 - 400.000 € sto se cili malo, ali izgleda da imaju dobar tim iako nisu poznati po imenima, uglavnom luksemburzani i francuzi, dva crnogorca, 1 belgijanac, 1 irac.Radmilo je napisao/la:Kako jedan dudelange može doći na prag ulaska u LŠ valjda i mi možemo nešto više napraviti majka mu stara.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
England je napisao/la:Uvjek postoji i faktor sreće, koji nas i neće...zalomit će se jednom, pa će se napraviti rezultat, važno je uzimati titule i biti prisutan, na svim poljima.kakva evropa ljudi moji.
Kad je izvucen Maribor Osim je vazio o tome kako smo imali srece i da se Zeljo moze nositi sa slovencima, svi znamo kako se zavrsilo.
Prica o sreci ne pije vode ako nemas iole kvalitetan tim za Europu a Zeljo ga nema, znaci treba se rijesiti nekih igraca i pokusati dovesti kvalitet a ne kvantitet kao sto se radilo dosad.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- champions1921
Bravo majstoreSaurman je napisao/la:England je napisao/la:Uvjek postoji i faktor sreće, koji nas i neće...zalomit će se jednom, pa će se napraviti rezultat, važno je uzimati titule i biti prisutan, na svim poljima.kakva evropa ljudi moji.
Kad je izvucen Maribor Osim je vazio o tome kako smo imali srece i da se Zeljo moze nositi sa slovencima, svi znamo kako se zavrsilo.
Prica o sreci ne pije vode ako nemas iole kvalitetan tim za Europu a Zeljo ga nema, znaci treba se rijesiti nekih igraca i pokusati dovesti kvalitet a ne kvantitet kao sto se radilo dosad.
BUDI ŽELJO !!!
Svake godine se nadate Evropi a na kraju dobijete po ušima ko i Borac,Sarajevo..
Klubove Bh lige u Evropu ne mogu napredovati dok se liga ne smanji (izbace razni Goškovi i Gradine..) i ne povećaju budzeti i ulaganja u klubove.
Klubove Bh lige u Evropu ne mogu napredovati dok se liga ne smanji (izbace razni Goškovi i Gradine..) i ne povećaju budzeti i ulaganja u klubove.
Trenutno korisnika/ca: Anpa, ELDIABLO20, KrajinaTm87, mavi, MisterBlue, Vanja8 i 76 gostiju.