Ludi snovi

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

vedofeelgood
Kontakt:

Re: Ludi snovi

Post Postao/la vedofeelgood » 29 nov 2012, 20:36

Evo preksinoc sta sam sanjao, sad mi naumpade.

Lezim pored Predsjednistva BiH sa suncobranom iznad sebe i u prisustvu rodice (koja je najsexipilnija od svih koje imam rodica :mrgreen: i koja mi je dolazila u goste noc prije sna, mora se priznati sto jest jest :twisted: ), i s lijeve strane mi bila korpa zelenih banana, i probavao u snu da ih jedem i govorio da su fuj.

Evo sad mi na um pao san i zgadile mi se banane :?
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 29 nov 2012, 20:39

guber je napisao/la:jel se vama kad desilo kad sam imo 8 god lego sam da spavam negdje posle podne i u tolikom bunilu kad sam se probudio mislio sam da je jutro i da kasnim u skolu pa sam uzeo torbu da krenem u skolu kad me mati zaustavi gdje ces sine tek je sedam sati ali predvece ono bi pred mrak meni se ucinilo jutro
Jest meni jednom :D
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 29 nov 2012, 20:41

truts je napisao/la:Ma kod mene svake sedmice par lucidnih snova, jednostavno sam počeo razlučivati snove od stvarnosti tako da uvijek skontam da sanjam, i baš je cool :D 8-) Nego, probaj nekad "Out of body experience", neće ti naškodit :mrgreen:
a probat ću još malo da pokušam da kontrolišem te snove, pa onda možda i na vantjelesno :mrgreen:

a kako ti tačno uspiješ da razlučiš taj san, imaš li neki poseban sistem ili ?
naprijed rejal

filip13

Post Postao/la filip13 » 29 nov 2012, 21:37

sanjao poodavno,nekako poslije rušenja WTC u njujorku,da sam na kamberovića polju u zenici i na mjestu lamele ruševine njujorških tornjeva

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 29 nov 2012, 21:41

Ja svake sedmice bar jednom sanjam da zimgu jesam lud

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 29 nov 2012, 21:58

truts je napisao/la:Ma kod mene svake sedmice par lucidnih snova, jednostavno sam počeo razlučivati snove od stvarnosti tako da uvijek skontam da sanjam, i baš je cool :D 8-) Nego, probaj nekad "Out of body experience", neće ti naškodit :mrgreen:
Ma lucidni snovi su super, samo meni se često desi da čim skontam da sanjam , svojevoljno se probudim jer uglavnom sanjam nešto neprijatno :?
A to Out of body experience je poprilično žestoka stvar , mislim ono , ne bih to preporučivao ljudima osim ako nisu baš ekstremi pa da oće sebe prisilit na to , jer ono što sam čitao o tome je da su mnoga iskustva o tome veoma zastrašujuća i neki ljudi imaju i posljedica od toga..

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 29 nov 2012, 22:02

Sveti je napisao/la:
a probat ću još malo da pokušam da kontrolišem te snove, pa onda možda i na vantjelesno :mrgreen:

Prije sam često razmišljao o tome: da li ja trenutno sanjam? tako i skontam u snu da sanjam, a to mi više i ne treba, nekako mogu prepoznati da sanjam iako ni sam ne kontam kako. Ma probaj vantjelesno, iskustvo nenadmašivo ;)

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 29 nov 2012, 22:06

I ja često skontam u snu da sanjam tako da ispadne kao da razmišljam svojom glavom šta ću da uradim u tom snu. :mrgreen:
You'll never walk alone.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 29 nov 2012, 22:07

truts je napisao/la:
Sveti je napisao/la:

Prije sam često razmišljao o tome: da li ja trenutno sanjam? tako i skontam u snu da sanjam, a to mi više i ne treba, nekako mogu prepoznati da sanjam iako ni sam ne kontam kako. Ma probaj vantjelesno, iskustvo nenadmašivo ;)
Problem je što ja uglavnom kad sanjam nemam potpunu svjesnost niti kontrolu nad onim što radim u snu tako da ne mogu razmišljati normalno kao kad sam budan. Često se desi da sanjam nešto neprijatno ili napeto (fol me ganjaju životinje :lol: ) , i onda mi dođe u glavu kako se ovakva stvar ne može dešavat u stvarnosti i da mora da sanjam (jer u trenutku se sjetim da mi se i prije to dešava) , i onda osjetim kako nekom silom otvaram oči i probudim se... Rijetko kad sam ostao u snu nakon toga.

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 29 nov 2012, 22:08

viKK je napisao/la:A to Out of body experience je poprilično žestoka stvar , mislim ono , ne bih to preporučivao ljudima osim ako nisu baš ekstremi pa da oće sebe prisilit na to , jer ono što sam čitao o tome je da su mnoga iskustva o tome veoma zastrašujuća i neki ljudi imaju i posljedica od toga..
Iskreno, to je veoma strašno, pogotovo za ljude slabog srca i koji baš ne podnose dobro "paranormalno", uz sve vibracije i halucinacije prije "izlaska" moguće je da ostanu traume do kraja života. A poslije "izlaska" veoma čudna tišina kod mene izaziva dosta čudan osjećaj, kao da sam potpuno sam na svijetu :? Ali ipak postoji nešto zanimljivo u vezi toga, što me privlači ponovo da to doživim :)

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 29 nov 2012, 22:13

To je zato jer si još uvijek u fazi sna, tvoj mozak još uvijek nije spreman za nadražaje s vana te ih nadopunjuje onima "iznutra" tj. nekim nelogičnim stvarima koje nekada znaju da budu stresne. Recimo nekada kada se naglo probudim vidim oko sebe neke čudne stvari, toliko čudne da se nekada baš prepadnem kada ih vidim.
naprijed rejal

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 02 dec 2012, 23:51

Gdje su mi ovi sto se razumiju u lucidne snove i out of body experience :D
Čitao sam par stranica prije kao neka uputstva kako sanjati lucidne snove . Sinoć mi se slučajno većina tih uputstava sama ostvarila . Zaspao sam ranije , ustao oko 4 ujutro bio na kompu jedno sat vremena i legnem opet . Okreni se , prevrni se i nekako se namjestim najugodnije na leđima . I zaspem na leđima . I sanjam nakon nekog vremena trčim kraj kuće svoje i skočim i letim , i skontam da je to nemoguće , tj. skontam da sanjam . U tom trenutku počinje me obuzimati neki čudan osjećaj , kao da mi duh izlazi iz tijela ( ko je gledo Harry Pottera , kad ga oni dementori u vozu pokušavaju "poljubiti " ) i čujem neke čudne zvukove . I kao pokušavam se oduprijeti tome , i trgnem se odjednom , proderem se NE !!! I probudim se .

Je l' to to ili je to ipak neka druga stvar ? :)

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 02 dec 2012, 23:52

bavarian_bk je napisao/la:Gdje su mi ovi sto se razumiju u lucidne snove i out of body experience :D
Čitao sam par stranica prije kao neka uputstva kako sanjati lucidne snove . Sinoć mi se slučajno većina tih uputstava sama ostvarila . Zaspao sam ranije , ustao oko 4 ujutro bio na kompu jedno sat vremena i legnem opet . Okreni se , prevrni se i nekako se namjestim najugodnije na leđima . I zaspem na leđima . I sanjam nakon nekog vremena trčim kraj kuće svoje i skočim i letim , i skontam da je to nemoguće , tj. skontam da sanjam . U tom trenutku počinje me obuzimati neki čudan osjećaj , kao da mi duh izlazi iz tijela ( ko je gledo Harry Pottera , kad ga oni dementori u vozu pokušavaju "poljubiti " ) i čujem neke čudne zvukove . I kao pokušavam se oduprijeti tome , i trgnem se odjednom , proderem se NE !!! I probudim se .

Je l' to to ili je to ipak neka druga stvar ? :)
expecto patronum!!! :lol:

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 02 dec 2012, 23:54

Ćuti stari , kad umro nisam , jes jeziv osjećaj bio . Prvo sam trebo Accio štapić i onda Patronum :lol:

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 02 dec 2012, 23:55

bavarian_bk je napisao/la:Ćuti stari , kad umro nisam , jes jeziv osjećaj bio . Prvo sam trebo Accio štapić i onda Patronum :lol:
nista trebao si kakvu zabranjenu kletvu tipa avada kedavra :D meni se to nikad nije desilo :? sinoc sanjam djevojku koja navija za barcelonu u realovom dresu, nikad nista zanimljivo, vidim da ima svasta na ovoj temi :D

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 02 dec 2012, 23:59

bavarian_bk je napisao/la:Ćuti stari , kad umro nisam , jes jeziv osjećaj bio . Prvo sam trebo Accio štapić i onda Patronum :lol:
radio si nešto što nisi uvježbao, zato je tako i završilo ;)
naprijed rejal

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 03 dec 2012, 00:00

Ja opet banane sanjo :oops:
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 03 dec 2012, 00:00

Sveti je napisao/la:
A znaci to je bio neki oblik OoBEa ?

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 03 dec 2012, 00:03

bavarian_bk je napisao/la:
Sveti je napisao/la:
A znaci to je bio neki oblik OoBEa ?
ne znam šta ti je to :lol: ali to ti je prvo iskustvo tog tipa koje je tvoje tijelo i um osjetilo. Sljedeći put kada budeš u sličnoj situaciji nastoj da ostaneš pribran i da ne paničiš u trenutku kada shvatiš da sanjaš, jer doista su nevjerovatna iskustva. Skoro si pa potpuno svjestan stvari oko sebe a možeš da radiš bukvalno šta želiš :mrgreen:
naprijed rejal

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 03 dec 2012, 00:04

@bavarian_bk tebi se taj osjećaj "izlaska iz tijela" desio u snu?

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: ASD i 6 gostiju.