LEGENDAMA ODZVONILO- Nijaz Gracić: Dolaskom u Tuzlu kreće borba za titulu
Samozvanim legendama u tuzlanskoj Slobodi prema svemu sudeći je odzvonilo. Naime, privatni poduzetnik, vlasnik velike tvrtke Europlakat, te nekadašnji predsjednik FK Sarajevo, a danas "alfa i omega" sarajevskog Olimpica Nijaz Gracić kroz medije je pokazao interes za fuzijom, odnosno ujedinjenjem Slobode i Olimpica koji se nakon prvog dijela Premijer lige BiH nalazi na trećem mjestu na tablici.
Zbog čega se odlučio za ovaj korak, i naravno koji je njegov interes u svemu tome, Gracić je otkrio u telefonskom razgovoru za Vidiportal.ba.
-Bog mi je svjedok da nemam loše namjere, u sve ovo želim ući čistog obraza. U narednim danima ćemo nadležnim ljudima u Tuzli poslati pismo namjere, ja sam u stalnim kontaktima sa advokatom iz ovog grada Faikom Muhićem, te sam preko njega upoznat u kompletnu priču. U gradu Sarajevu, Olimpic više ne može opstati, svake sezone krenemo sa 12 bodova zaostatka, našeg kluba već dugi niz godina nema u proračunu Općine Novi Grad, Kantona, pa i Federacije BiH. Više ovdje nismo dobrodošli, te moramo mijenjati sredinu. Naravno, Nijaz Gracić i čelni ljudi Olimpica imaju svoje uslove koje ćemo navesti u pismu, ali dolaskom u Tuzlu odmah bi bili kandidati za titulu, dok moram priznati da nije samo ovaj grad u igri, jer ima još opcija. No, moja je želja da to bude Sloboda koja je veliki klub u bivšoj Jugoslaviji i poznati brend-rekao je u razgovoru za Vidiportal.ba istaknuti sportski radnik Nijaz Gracić.
ocekujem @Saltcityattack da izjasni svoje misljenje,jer je kopirano sa vidovitog