Everton F.C.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Šta predviđate Evertonu u sljedećoj sezoni?

1. Borbu za evropska takmičenja
156
57%
2. Sredinu tabele (svi znamo kako loše ulaze u sezonu)
95
35%
3. Borbu za opstanak (upravo zbog lošeg starta sezone)
21
8%

Ukupno glasova: 272

ipetm
Kontakt:

Re: Everton F.C.

Post Postao/la ipetm » 28 nov 2012, 21:33

NeToBoLa je napisao/la:Što si se potrudio, haj' valjda će potrajati.

Ali imam jednu zamjerku, ima nas i iz Hercegovine. ;)
Izvinjavam se, biće popravljeno.... :D
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 28 nov 2012, 21:44

Poluvrijeme.
1:1 Valcott cini mi se u 55 sekundi- :evil: :oops: opet naša boljka -primiti gol moramo u prvih 10 minuta ili nečemo igrati, ali zato Fella ga zavuče i na poluvrime idemo bare. Nego ,čini mi se da bi ako prestanemo se grčiti i Jelavić malo se dozove pameti-upropasti Benseyu priliku :? :shock: :o -ali ima još 45 minuta i nismo daleko od boda ili tri!!WORD!
COYB
It's A GrandOldTeam To Support
********COYB**********Everton FC********

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 28 nov 2012, 22:02

Nisam gledao prvo ali evo do sad u drugom je Everton bolji mada mi Arsenal djeluje ozbiljnije pred golom Evertona. Penar fakat mi te je dosta ili je daj ili pakuj kofere!!!
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 28 nov 2012, 22:10

Paa nevjerovatno...pa dokle ove sudiej misle ovako. Nije sviran ČISTI PENAL Artete na Pinaaru . DNO :evil: :evil:
ali ima još 25 minuta za dokazati se! :twisted:
COYB

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 28 nov 2012, 22:26

Ma nije bio penal drug, nije ga ni dotakao cisto na loptu.
Who is your čampion??

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 28 nov 2012, 22:40

Care, imaš pravo za Pienaara-odvratno škrt i komplikuje do jaja!!! Šta on zna zajebati -pa to moraš smisliti unaprijed! :oops: :shock:
Uglavnom BOD K'O KUČA!! Prekinut negativan niz i protiv L'poola i Arsenala (jeste nerješeni, ali ali!!)
COYB
Zadnja izmjena: obi-punk-kenobi, dana/u 29 nov 2012, 16:56, ukupno mijenjano 1 put.

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 28 nov 2012, 23:05

Jasta je nego skrt, veceras je mogao dati loptu u sesnaestercu ali on pokusava sam nesto iz skoro nemoguce situacije.
Who is your čampion??

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 29 nov 2012, 00:53

Kako Jelavić upropasti priliku za Bainesa da preokrene rezultat. :o

Drugo poluvrijeme i nisam baš gledao, nekakav elamet bio, nestalo struje.

Fellaini. 8-)
Who dares, wins !

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 29 nov 2012, 17:08

NeToBoLa je napisao/la:
Fellaini. 8-)
Da, ali Hibbert :D :D :D -kralj,sultan,maa SVE u našoj obrani-maa tipa nehebe ništa, kojim mirom on čisti lopte, kako ljepo centrira u šesnest (NESEBIČNO!!-a ne kao neki :evil: )
Uglavnom idemo dalje-City na Etihadu -više nego za*ebano gostovanje.
Nekako mi je Jela pod pritiskom i u nekom grču, sve se pokušava upisati u listu strelaca a neide, a on se trudi,vidiš po njemu kao da se izvinjava za to svaki put :oops: :? , a onda u svoj toj želji zaboravi se i upropasti drugima priliku :x . Maa Jela brato, pomalo-nadoče samo. ;)
COYB

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 29 nov 2012, 23:52

obi-punk-kenobi je napisao/la:
NeToBoLa je napisao/la:
Fellaini. 8-)
Da, ali Hibbert :D :D :D -kralj,sultan,maa SVE u našoj obrani-maa tipa nehebe ništa, kojim mirom on čisti lopte, kako ljepo centrira u šesnest (NESEBIČNO!!-a ne kao neki :evil: )
Uglavnom idemo dalje-City na Etihadu -više nego za*ebano gostovanje.
Nekako mi je Jela pod pritiskom i u nekom grču, sve se pokušava upisati u listu strelaca a neide, a on se trudi,vidiš po njemu kao da se izvinjava za to svaki put :oops: :? , a onda u svoj toj želji zaboravi se i upropasti drugima priliku :x . Maa Jela brato, pomalo-nadoče samo. ;)
COYB
Ja se nesto nadam da ce City podcjeniti Everton i krenuti ofanzivno i tako ostaviti malo prostora Jeli koji ce to barem dva put iskoristiti :D
Who is your čampion??

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 30 nov 2012, 14:10

Evo malo spekulacija u vezi Evertona sve je na nivou "rekla kazala".

1) Jelavic se zakacio sa Miralesom i trazi transfer sad u januaru

2) Joleon Lescott se vraca u Everton jer u Citiju sjedi cak i na tribinama

3) Michael Dawson i Tom Huddlestone iz Totenhema moguca pojacanja na proljece
Who is your čampion??

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 30 nov 2012, 22:22

Da čuh/pročitah za to sa Jelavićem i Miralesom na ToffeeWeb ali u onoj rubrici "RumorsMill" (u nas "rekla-kazala") ali gdje ima dima ima i vatre-no nebih volio da to ispadne tako uopče :shock: :( :? ako ništa Moyes "voli" Jelu onako pravo.
Dolazak "The Elefant Man"-a (J.LescotT) bio bi za tim super jer je bio stub odbrane ,ali nimalo "obljubljen" na tribinama Goodisona nakon prelaska u City-taj nadimak su mu i "sašiili" baš na Goodsionu-svaki put kad dodirne loptu urlaju mu takvo što-sad povratak nazad-hmm, isto kao i za Rooneya.Malo hladniji doček bi se očekivao. ;)
Uoči sutrašnjeg gostovanja na Etihadu Moyes neče moči najvjerovatnije računati na najboljeg nam igrača - Laighton Bainsa koji je pokupio povredu protiv Arsenala.
A sad -spektakl-šampioni koji nam "leže"....brojke i slova :lol: ;)

Everton make the journey to the Etihad Stadium on Saturday looking for what would be their ninth win in 11 matches over Manchester City.

Here we preview the game with the aid of stats, facts and numbers…

4 Times Sylvain Distin has started every game of a Premier League season. The Frenchman achieved this feat for Manchester City in 2003/04 and 2004/05, for Portsmouth in 2008/09 and for Everton in 2010/11. The defender is also one short of 100 Premier League starts for the Toffees.

5 Premier League victories for Everton at Manchester City under David Moyes. The Everton boss has also won on five occasions away to Bolton Wanderers at the Reebok Stadium.

8 Victories for Everton in their last 10 matches against Manchester City.

9 Goals scored by Everton during the course of our biggest ever top-flight victory, against Manchester City at Goodison Park in September 1906. The Blues ran out 9-1 winners thanks primarily to four goals from Alex ‘Sandy’ Young. This tally was equalled with a 9-1 win over Plymouth in the old Second Division 25 years later.

11Premier League wins against Manchester City for David Moyes in 20 matches. The Scot achieved this record despite failing to win any of his first four encounters with the Citizens. Only Fulham (13) have been beaten more times in the league during Moyes’ reign.

15 Draws for Everton in the league during 2012. The calendar year record in the Premier League era is 16, achieved in both 1998 and 2010.

26 Years since the last Everton hat-trick against Manchester City, netted by Gary Lineker in a 4-0 win at Goodison in February 1986. The match saw an historic first for English football – it was the first ever midweek league game where highlights were shown on television.

36 Matches in Manchester City’s current unbeaten home run in the Premier League, dating back to December 2010 when the Blues triumphed 2-1 thanks to goals by Tim Cahill and Leighton Baines.

67Percentage of Everton’s goals scored in the first half of Premier League matches this season - the highest of any club. Manchester City have the highest percentage (74 per cent) for goals netted in the second period.

170 Matches between the two clubs in all competitions, with Everton leading 65-63 on head-to-head victories. Since the formation of the Premier League in 1992, the Blues boast a record of 16 wins compared to Manchester City’s 10.

350 Career matches at club level for Leon Osman following his appearance against Arsenal on Wednesday.

Stats courtesy of Gavin Buckland (@GavinBuckland1)

COYB

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 01 dec 2012, 03:08

Volio bih da su to samo glasine ali kad bih lično morao birati, ostavio bih Mirallasa u klubu. Hvala Jelaviću ali ovaj dečko tek treba da eksplodira i da pokaže da će biti jedan od najboljih napadača na Otoku. Valjao bi jedan Lescott u odbrani zbog konkurencije, ali nije odbrana neki veliki problem tako da nikom ništa ako su to samo nagađanja. Veći su problem Howard i njegove greške koje se dešavaju skoro svaku drugu utakmicu. Zna nekada biti fantastičan ali u sve se ukenja nekom glupom greškom, obično onom koja košta ekipu bodova.

Šteta za Bainesa ali vjerovatno može Oviedo tu upasti s malo više discipline i ozbiljnosti pozadi jer ono što sam vidio protiv Arsenala, sasvim mlako. Treba da se navikne da udara, grize a ne da onako olako ulazi u duel sa protivničkim igračima. Takvom pristupu nema mjesta u EPL, mora to puno jače, snažnije, grublje.

Moyes je taktički troduplo jači od Mancinia, City se više namuči s Evertonom nego sa Unitedom, pa i kad dobije. Nadam se da se ta tradicija nastavlja, nema sad Cahilla da im trese mreže ali može Fella to na svojim leđima iznijeti vjerovatno bolje nego ikad, uz podršku Jelavića i ostale družbe.
Who dares, wins !

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 01 dec 2012, 11:12

Hoće li Everton biti na BHT danas?

Što se tiče sukoba Jelavić-Mirallas, tu Moyes mora izgladiti situaciju među njima jer su oba jako važna za klub. LeSkota ne bih volio vidjeti nazad, Evertonu treba jedan igrač koji če se rotirati sa ostalim štoperima a LeSkot ima preveliku plaću za takvo što. Mogu se naći mlađi i jeftiniji...

Ima li kakve šanse da Baines zaigra danas?
NAPRIJED NARODE!

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 01 dec 2012, 17:01

Poluvrijeme na Etihadu...1:1 Fellaini (33min.) i Tevez(pen.43 min,)
Everton puno bolji...rezultat nije odraz stanja koje je na terenu-a i taj penal...pa na utakmicama dosadašnjim Everton nije dobijao kaznene udarce ni za puno grublje startove na Pienaaru,Jelaviću,Neismithu,itd,itd,itd...sad taj momenat sa sudijama mi ide na živce. Kako je i Moyes rekao, ništa nečemo dobiti ako čekamo da sudije sude ono što bi trebale, trebamo da se borimo za svaku loptu.
Bainesey od prve minute :D :D magistar je majke mi.
Fella , šta reči-sve znamo ;) 8-) :twisted: !
A sad drugo-i bez sudijske pomoči-idemo na pobjedu.
COYB

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 01 dec 2012, 17:47

Evooo gaaa evooo gaaa
Who is your čampion??

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 01 dec 2012, 17:50

zeljocity je napisao/la:Evooo gaaa evooo gaaa
Zamalo Jela iz slobodnjaka..
Who is your čampion??

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 01 dec 2012, 17:59

Kraj...i više nego zaslužen bod. City se trudio ali ,brat bratu , protiv ovakvog Evertona nisu mogli ništa...iskreno mi žao što neuđe onaj udrac od Jelavića iz slobodnoga, Hart ga skinuo vrhovima noktiju!! :shock: :roll:
Uglavno več drugi zaredom nerješen rezultat protiv "velikih" timova. Sljedeči su Spursi i to moramo dobiti!!!-da, znam, direktni su nam protivnici za neko mjesto u Evropi. (ok,ok, nije fer od mene što tu nespominjem jedan WBA, West Ham i sli. ali upadoh u zamku medija pa samo ove tu guzonje gledam!) :lol:
Nerješen kao i pobjeda i kao poraz!
COYB

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 01 dec 2012, 20:04

Nisam baš kako treba pogledao utakmicu ali zadovoljan sam i bodom. City bezidejan a Everton je znao šta hoće, penal je glup. Edine, Edine... :lol: Odbrana sigurna, na nivou. Šteta što Jelaviću ne uđe slobodnjak, meni se iz prve učinilo da je Hart odbio loptu u gol pa sam skočio ali ipak, samo korner dobili. Nije mi jasno što nisu i iz prethodnog slobodnjaka koji je bio na sličnoj poziciji pucali na gol, Baines ili Jela, već samo pokušali s nekakvim centaršutom. Dobro je, najbitnije je da se ne gube utakmice. Bodovi se skupljaju, a pred kraj ćemo vidjeti koliko je bitan pa i taj jedan jedini bod jer će biti gusto u vrhu.
Who dares, wins !

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 02 dec 2012, 10:27

http://www.facebook.com/FcEvertonFansFromBosnia" onclick="window.open(this.href);return false;

slika
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.